تاريخ : سه شنبه 8 فروردین 1391  | 5:54 PM | نویسنده : قاسمعلی
 
 
 
 
 
 
 
 
جوان، کارآفرینی، نگرانی چاپ ارسال به دوست
Monday, 03 December 2007
کارآفرینی از موضوع‌های مورد بحث و توجه جهان امروز است . روندهای شروع کسب و کارهای مستقل به سرعت پیش رفته پررنگتر می‌شود. در این میان کارآفرینان جوان و کسب و کارهای نوپای جوانان، مشکلات، موقعیت‌ها، فرصت‌های پیش‌رو، حمایت از آنان، کارهای گروهی و بسیاری موضوعات مرتبط با این مقوله بیان گشته ایده‌های گوناگونی مطرح می‌شوند. مشاوران، روانشناسان، کارآفرینان مسن و با تجربه که خود در جوانی شروع کرده‌اند، کتاب‌ها، وب سایت‌ها، سی‌دی‌ها و برنامه‌های آموزشی و... منابعی هستند که در اختیار جوانان قرار دارند .
ریسک کردن و ریسک‌پذیری، مفهومی است که نه تنها برای کارآفرینان جوان چالشی محسوب می‌گردد بلکه کارآفرینان کهنه کار و با سابقه نیز با دقت و احتیاط به آن نزدیک می‌شوند. مطلبی که در ادامه شرح خواهیم داد. ترس از ریسک کردن و نگرانیهای مرتبط با آن است که در ذهن یک کارآفرین جوان چرخ می‌خورند :
جوانی و جوان بودن به نفع کارآفرینی و کارآفرین شدن است. شاید تعجب کنید ولی حقیقت اینست که اگر یک مرد یا زن جوان کسب و کاری مستقل به راه بیندازد، شکست در آن لطمه چندانی به او نخواهد زد چرا که هنوز جوانست و فرصت‌های زیادی پیش‌رو دارد . می‌تواند مسیر جدیدی انتخاب کند و برای راه انداختن کسب و کاری جدید تلاش نماید. به بیان دیگر اگر یک کارآفرین جوان شکست بخورد، فرصت کافی برای سروسامان دادن به اوضاع مالی‌اش خواهد داشت و می‌تواند سرمایه از دست رفته‌اش را جبران کند .
شما هم به عنوان یک کارآفرین جوان، نخستین تجربه‌تان را فقط یک تجربه‌ی کارآفرینی تلقی کنید و از آن درس‌ها و نکات ظریف کارآفرینی را برگیرید. صد البته یک هدف از اهداف راه انداختن یک کسب و کار پول درآوردن و کسب درآمد است؛ از این کار غافل نشوید ولی اگر شکست خوردید فکر نکنید که دیگر هرگز موفق نخواهید شد. درس‌ها و پندهای برآمده از یک شکست می‌توانند خیلی ارزشمند باشند. در صورتیکه بخواهید پیدایشان کنید و به جستجویشان بروید، در ادامه راه به کارتان خواهند آمد .
کارآفرینان جوان دغدغه‌ها و نگرانیهای مشترک زیادی دارند که یکی از آنها مربوط به توانایی یا ناتوانی بازپرداخت وام یا وام‌هاییست که گرفته‌اند. این‌ها با خود می‌گویند که اگر کسب و کارشان به خوبی پیش نرود و نتوانند وامشان را بازپرداخت کنند، چه خواهد شد؟
این احساس، نشانه خوبیست چرا که از حس مسئولیت‌پذیری این جوانان حکایت می‌کند. بسیاری از کارآفرینان جوان هم هستند که بی‌توجه به آن چه ممکنست پیش بیاید و آنچه که در دست دارند و بی‌خبر از نکات ضعف و قوتشان،‌ سرمایه‌گذاری کرده وام‌های چندی می‌گیرند . نکته اینست که وام گرفتن هم چندان آسان نیست و کسب و کارهای کوچکی که با سرمایه‌ اندکی شروع می‌کنند با موانع متعددی روبه‌رو هستند و شانس چندانی برای وام گرفتن ندارند. با توجه به این اوضاع، شما باید خودتان دست به کار شوید و گزینه‌های مناسبی پیدا کرده منابع مالیتان را به آن‌ها تخصیص دهید . و این یکی از فعالیت‌هاییست که مفهوم ریسک کردن و خطرپذیری را در خود نهفته دارد .
و حالا ملاحظات ضروری در این نوع ریسک کردن :
ابتدا و پیش از این که سرمایه‌تان را در گزینه انتخابیتان به کار اندازید، به دقت و با نهایت توجه آن را بررسی کنید .
یکی از این ملاحظات اینست که ببینید آیا غیر از فروش کالاهایتان و ارائه خدماتتان و پس از صرف هزینه برای آن‌ها، قدری بیش از سرمایه‌تان را در دست خواهید داشت یا نه؟ در واقع با پاسخ به یان پرسش می‌ توانید بفهمید که می‌توانید در این کسب و کار سود کنید یا خیر. اگر این چنین نباشد و تخمین بزنید که در پایان به قدر سرمایه اولیه برگشت می‌کند، این گزینه سودآور نخواهد بود .
تخمین زدن مقدار لازم فروش رفتن کالاها یا خدمات، کار آسانی نیست. با به دست آوردن این ارقام می‌توانید، مقدار سودی که برای بقای کسب و کار لازمست را هم بیابید. اگر موفق شوید این ارقام را محاسبه کنید، تا حدودی می‌توانید دورنمایی از اوضاع دوران افت و خیز کسب و کارتان را ترسیم کنید .
فایده دیگر دریافتن این تصویر، جلوگیری از بلندپروازیهای بیهوده است که در پی ناآگاهی از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بالقوه و بالفعل روی می‌دهند. این گروه از کارآفرینان که برای بررسی اوضاع پولی و مالی خودشان وقت صرف نکرده نمی‌خواهند تصویری حدودی نیز از کسب و کارشان را مجسم کنند، به دردسر خواهند افتاد. تنظیم اهداف غیرمنطقی و فرض سطح درآمدی بالا هرگز و برای هیچ کارآفرین نوپایی پاسخگو نبوده است. به عبارتی آن‌ها تصور می‌کنند که حجم فروش بالایی خواهند داشت و تنها برای تصور پولدار شدن، پول خرج می‌کنند. مراقب باشید که اشتباهی اینچنین را مرتکب نشوید .
کارآفرینان موفق امروز، همان کارمندان دیروز هستند. ولی از میان جمعیت زیادی که همراه آنان در شرکتی استخدام بودند، این‌ها تصمیم گرفتند که توانایی‌ها و منابع در دستشان را امتحان کنند. کارمندی و کارآفرینی، هر دو مفهوم تلاش و کار را در خود دارند ولی دست‌اندرکار دومی برای خودش، تحت ریاست خودش و با ایده و نظرات و برنامه‌ریزی خودش کار می‌کند و جلو می‌رود .
شکل دادن چنین کسب و کار مستقلی، ریسک کردن را می‌طلبد ولی ریسک کردن عاقلانه و با فکر و حسابگری. این حالت، همانی است که شما، یک کارآفرین جوان، بررسی می‌کنید، محل به کار انداختن سرمایه‌تان را با دقت و عمیق ارزیابی نموده سود و زیان احتمالی را تخمین می‌زنید و با سعی و کوشش تلاش می‌کنید تا دورنمایی از این موقعیت احتمالی را در نظر مجسم سازید. توضیح ریسک کردن ناعاقلانه هم چندان لازم نیست. خیال کنید شخصی با چشم بسته از چراغ قرمز عابر پیاده عبور کند .
کاهش دادن خطر شکست از طریق روش‌های متعددی امکان‌پذیر است. بهترین و ملموس‌ترینشان هم اینست که پیش از شروع کار هر چه می‌توانید درباره کارتان بیاموزید و از همه جوانب آن مطلع گردید. کاملا واضح است که آگاهی از همه زیر و بم‌های یک کار و عمل در ابتدای کار غیرممکن بوده پس از سال‌ها تجربه و موفقیت و شکست، مهارت و تسلط بر یک کار حاصل می‌شود. ولی شماهر قدر بیشتر اطلاعات کسب کنید، با مشکلات کمتری مواجه خواهید شد .
راه دوم سعی و کوشش هر چه بیشتر برای تحقق و عینیت بخشیدن به رویایتان است. نتایج یک ریسک کردن عاقلانه و محتاطانه، بیش از همه عوامل، تحت نفوذ فعالیت‌های صاحب آن کسب و کارست و از این لحاظ میان کارآفرینان جوان و با سابقه تفاوت چندی نیست . شاید به توان گفت که کهنه‌کاران و با سابقه‌های جهان کارآفرینی به طور مستقیم کار نمی‌کنند بلکه به کارمندان و مدیران داخلی دستور می‌دهند که چه کار کنند. ولی کسی که طرح می‌دهد و نقشه اصلی راه را ترسیم می‌نماید شخص کارآفرین اولی است. بسیاری از کارآفرینان جوان، در آغاز فعالیت‌هایشان، با یک نفر دیگر شروع می‌کنند و مجبورند کارهای مختلفی را خودشان انجام داده ساعات متمادی کار کنند. ولی در هر حال، آن چه که یک کسب و کار را نجات می‌دهد یا شکست و نابودیش را رقم می‌زند، دلسوزی، علاقه، توجه و سختکوشی و پشتکار خالق آن کسب و کارست .


مترجم: آذین صحابی
برگرفته از : روزنامه تفاهم
 
< بعد   قبل >


نظرات 0