تاريخ : سه شنبه 8 فروردین 1391  | 7:08 PM | نویسنده : قاسمعلی
موقعیت زیر را در نظر بگیرید : شخصی یک شرکت نرم افزاری تأسیس می کند و آرزوهای زیادی در سر دارد . این کارآفرین یک بار یک شرکت تأسیس کرده که عملکرد خوبی داشته و امیدوار است که کسب و کار دومی نیز به خوبی نتیجه دهد . او آنقدر به پیروزی این کارش امیدوار است که بدون این که از سرمایه گذاران دیگری کمک بخواهد ، 150 هزار دلار از سرمایه شخصی اش را صرف این کار می کند . بعد از این که او کسب و کارش را به راه می اندازد . تصمیم می گیرد که اوضاع بازار را ارزیابی کند و با کمال تعجب می فهمد که سه شرکت دیگر نیز خدماتی مشابه او ارائه می کنند و کالاهایشان نیز مثل تولیدات اوست .
 
این داستان زیاد غیرعادی نیست . بسیاری از کارآفرینان بازار را ارزیابی نمی کنند و وقت و هزینه گزافی را صرف راه اندازی کسب و کارشان می کنند ، این کار که کارآفرینان در کارشان درمی مانند و هنگام مواجهه با بازار رقابتی پیچیده مایوس می شوند می تواند به علت این باشد که آنها از این که وقت و هزینه ای را صرف بررسی اوضاع بازار کنند می ترسند و شاید هم به واقع نمی دانند که چطور اطلاعات لازم را به دست بیاورند و گیج شده اند .
می توان برای حل این مشکل و ارزیابی درست بازار و رقیبان از منابع زیر استفاده کرد :
1- استفاده از مجلات ، ژورنال ها ، اینترنت ، خدمات مالی و بانک های اطلاعاتی دولت
2- انجمن های صنعتی ، مجامع و نمایش های تجاری فروش. انجمن های صنعتی می توانند درباره صنعت ، جریان های غالب بر بازار ، تعداد شرکت ها ، گستره بازار و مسائلی نظیر اینها مطالبی ارائه کنند . در مجامع و جلسات صنعتی و تجاری می توان سخنان مشاوران و رُقبا را شنید و با افراد برجسته صنعت دیدار و گفتگو کرد .
3- مراجعه به رقبا نیز روش دیگریست . گرچه ممکن است این روش کمی عجیب به نظر برسد اما بیشتر این رقبا می توانند شرکای آینده شما باشند . وقتی که شما می خواهید شرکت خود را گسترش دهید یا هر دوی شما بخواهید خلاء ها و کاستی های یکدیگر را برآورده کنید ، می توانید شراکت کنید .
همچنین وب‌سایت‌های رقبای شما منبع خوبی برای کسب اطلاعات هستند. شما می‌توانید از طریق خرید کالای رقیبتان از مشخصات کالاها، خدمات مشتریان و روش فروش آنها مطلع شوید .
4- منابع تامین‌کننده کالاها که توزیع‌کنندگان و عمده‌فروشان هستند نیز می‌توانند به شما کمک کنند. آنها می‌توانند اطلاعات خوبی به شما ارائه کنند. اطلاعات ارزشمندی چون چه چیزهایی بازار فروش دارد، تفاوت کالاهای گوناگون چیست، چه شرکت‌هایی موفق هستند و مشتریان در حال حاضر و در آینده به دنبال چه هستند .
5- یکی از مهم‌ترین منابع کسب اطلاعات، رو در رو صحبت کردن با مشتریان است. این کار می‌تواند رقبا را به شما بشناساند. همچنین می‌تواند از دیدگاه مشتریان نسبت به نقاط ضعف و قوت بازار آگاه شوید .
وقتی رقبای خود را بشناسید و از چند و چون بازار آگاه باشید، از هزینه‌ها کاسته خواهد شد، فرصت‌های کسب درآمد بیشتر فراهم می‌شود و می‌توانید تصمیمات موثرتری اتخاذ کنید. واضح است که هیچ مدیرعاملی از این که قبل از کارآفرینی بازار را ارزیابی کرده، پشیمان شده است .
 
By : Gary Williams
مترجم : آذین صحابی
برگرفته از روزنامه تفاهم


نظرات 0