تاريخ : چهارشنبه 9 فروردین 1391  | 6:52 PM | نویسنده : قاسمعلی
مراكز رشد فناوری، محیط های گلخانه ای برای فعالیت های مؤسسات نوآور و فناور فراهم می آورند. در اینگونه فضاها، بنگاه های اقتصادی با اطمینان بیشتر و خطرپذیری كمتر ایده های خود را محقق خواهند ساخت.

مراكز رشد فناوری، محیط های گلخانه ای برای فعالیت های مؤسسات نوآور و فناور فراهم می آورند. در اینگونه فضاها، بنگاه های اقتصادی با اطمینان بیشتر و خطرپذیری كمتر ایده های خود را محقق خواهند ساخت. آشكار است كه فعالیت موفق و اثربخش این مؤسسات كه به كارآفرینی اشتغال زایی مولد خواهد انجامید، به وجود شرایط مطلوب محیط كسب و كار در بیرون از مراكز رشد نیز كاملاً وابسته است. متأسفانه نابسامانی محیط كسب و كار از اساسی ترین مشكلات بخش خصوصی در كشور و بزرگترین عامل مانع اشتغال و كارآفرینی محسوب می گردد.
بر این اساس لازم است مدیران و سیاست گزاران پارك های علم و مراكز رشد فناوری كه بدون تردید موفقیت آنها به كامیابی مؤسسات تحت پوشش آنها گره خورده است، علاوه بر تدارك فضایی مناسب برای فعالیت مؤسسات در داخل مركز رشد، برای ساماندهی محیط كسب و كار پیرامونی نیز در راستای حمایت حداكثری از فعالیت های اقتصادی شركت های عضو تلاش نمایند.
از مؤثرترین اقدامات جهت كمك به توان اقتصادی مؤسسات مستقر در مراكز رشد فناوری، تشكیل شبكه های حمایت و همكاری در میان ادارات دولتی و نهادهای عمومی است. شبكه های همكاری و پشتیبانی از دو جهت می توانند یاریگر شركت های مستقر در پارك های علم و فناوری باشند.
نخست آنكه ادارات دولتی مشتری اصلی خدمات مهندسی، مشاوره ای، طراحی و نرم افزاری ارائه شده از سوی اینگونه شركت ها می باشد و تعهد نهادهای عمومی به خرید خدمات مورد نیاز از این شركت ها می تواند تأثیر چشمگیری در توسعه فعالیت های اقتصادی آنها داشته باشد.
علاوه بر این كمك به حل مشكلات این شركت ها در مؤسسات دولتی به طور ویژه و رسیدگی خاص به مسائل و مطالبات ایشان می تواند به طور چشمگیری در كارآیی شركت ها مؤثر باشد.
تجربه فعالیت پارك های فناوری ایران در سال های اخیر به خوبی نشان داده است كه حمایت پارك ها به تنهایی نمی تواند به طور كامل به موفقیت مؤسسات تحت پوشش بینجامد. بلكه لازم است، با ملاحظه نابسامانی های شدید محیط كسب و كار در كشور، مدیران پارك های مراكز رشد و پارك های فناوری با كمك به تشكیل شبكه های قوی همكاری و حمایت، به كاستن از خطرپذیری راه اندازی فعالیت های شركت های نوآور و فناور یاری رساند

نویسنده: علی اكبر قیومی ابرقوئی
منبع: itan.ir

 


نظرات 0