تحقق شعار «ما می توانیم» با تولید ملی
اینکه سال 91 با شعار تداوم «جهاد اقتصادی با رویکرد حمایت از تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی» از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی نامگذاری شد، حاوی چند پیام است.
اول: تعبیر به جهاد اقتصادی علاوه بر آنکه یک معنای ارزشی و مقدس را در اذهان و انظار متبادر می کند، اشاره به نوع و جنس جنگ دارد. در ذهن عموم مردم مفهوم جنگ و جهاد با حضور تن به تن در جبهه و جنگ فیزیکی مترادف است و حال آنکه از قدیم الایام انواع جنگ های اقتصادی و فکری و مذهبی و... مطرح بوده که امروزه به آنها جنگ نرم و جنگ سخت اطلاق می گردد. بنابراین، تعبیر به جهاد اقتصادی بیانگر نوع جهاد ملت ایران می باشد.
دوم: در اینکه صحنه نبرد به صحنه جنگ اقتصادی تعریف شده است، هیچ تردیدی وجود ندارد.
سوم: اهل اقتصاد و فعالان بخش خصوصی و تشکل های صنفی اقتصادی در حوزه های مختلف اقتصاد و صنعت و خدمات و تولید باید این تعبیر را ارج بنهند و برای عملیاتی کردن آن راهکار و الگوی اجرایی ارایه بدهند؛ زیرا به نظر می آید هیچ گاه تا به حال این گونه از سرمایه و نیروی کار ایرانی حمایت صریح و روشن به عمل نیامده است.
چهارم: اینکه عملکرد مسؤولان اجرایی کشور و قوای سه گانه کشور در سال 90 در حوزه جهاد اقتصادی چه بوده است، نیازمند بررسی همه جانبه و تفصیلی می باشد، ولی این امر موجب نمی گردد تا از ارزیابی اجمالی آن صرف نظر نمود.
جان کلام و حقیقت این نام گذاری، توجه و اعتماد به بخش خصوصی است. فراهم کردن زمینه بالندگی و شکوفایی بخش غیر دولتی است، کاهش تصدی گری دستگاه های دولتی و شبه دولتی است، واگذاری کارها به معنای حقیقی کلمه به صاحبان و سرمایه گذاران و کارآفرینان و مدیران بخش خصوصی است، و این مطلبی است که متأسفانه زمینه و بستر فکری و فرهنگی آن در بین مدیران ما فراهم نگردیده است، بنابراین لذا در اجرا گرفتار فراز و فرود می شویم.
چند راهکار
1- برای اجرایی کردن شعار حمایت از تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی ابتدا نیازمند ایجاد باور ذهنی و فرهنگی و هماهنگی بین تمام اجزا و عناصر کشور و همدلی همه مدیران نظام در تمام رده ها می باشیم تا عزم ملی ما مبنی بر تحقق شعار « ما می توانیم »به فعلیت برسد.
2- دولت با حذف بروکراسی اداری و اصلاح و حذف برخی مقررات زاید و اصلاح نظام بانکی، فعال سازی وزارت تجارت و صنعت و معدن و گمرکات کشور می تواند تحریم ها را دور بزند و نقشه های استکبار جهانی علیه ملت ایران را ناکام بگذارد.
3- مجلس شورای اسلامی در جایگاه قوه مقننه با تصویب طرحها و لوایح اثرگذار به حمایت جدی و همه جانبه از تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی بپردازد.
4- برقراری ارتباط همدلانه بین دو حوزه صنعت و دانشگاه نشانه عزم جدی مسؤولان بر حمایت از سرمایه و کار ایرانی است؛ تولید ملی با پشتیبانی علمی و دانشگاهی توان رقابت و حضور در بازارهای جهانی را خواهد داشت.
5- حمایت از تولید ملی به معنای توجه به استاندارد سازی محصولات داخلی و بالا بردن سطح اعتماد مردم در مصرف کالاهای تولید داخل است. آسیب شناسی بی توجهی مردم به مصنوعات داخلی و اقبال آنان به محصولات مشابه خارجی موجب می گردد تا ما برای تقویت حس مصرف کالای داخلی نسبت به تولید کیفی با بهره گیری از دانش و خلاقیت ایرانی بیش از گذشته حساس باشیم .
6- یکی از مصادیق حمایت از کار و سرمایه ایرانی، ضرورت توجه جدی مسؤولان اقتصادی کشور به توانایی ها و سرمایه ها و ظرفیت های اقتصادی ایرانیان مقیم خارج از کشور است.