با نامگذاری امسال حجت برهمگان برای رونق 'تولید ملی' تمام شده است
پایگاه خبری تحلیلی قدس انلاین -یزدی پور:به طور حتم نام گذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به نام ((تولید ملی ، حمایت از کار و سرمایه ایرانی )) بارقه امیدی در دل فعالان عرصه اقتصادی و دست اند کاران تولید به ویژه در بخش خصوصی کشور ایجاد کرد ه است .
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قدس انلاین نامگذاری امسال روزنه ای است که واحد ها و کارخانجات تولیدی را نسبت به رفع مشکلات چندین ساله از جمله کمبود سرمایه در گردش ، دریافت وام و تسهیلات ارزان قیمت از بانکها ، تامین به موقع مواد اولیه ، جلوگیری از واردات بی حد وحصر کالا های خارجی به ویژه چینی را امیدوار کرده است در همین رابطه گفتگویی با مهندس محسن شرکاء فعال اقتصادی و عضو هیات مدیره انجمن بهره وری شرق ایران انجام داده ایم که در زیر می اید:
قدس انلاین: جناب شرکاء به عنوان اولین سوال تحقق نام گذاری جهاد اقتصادی در سال گذشته را چگونه ارزیابی می کنید ؟
** اول اینکه طبق فرموده رهبر فرزانه انقلاب سال جهاد اقتصادی با اتمام سال 90 تمام نشده است و همجنان باید ادامه یابد . به عبارت دیگر تا زمانی که تک تک افراد جامعه از رفاه خوب برخوردار نشوند تلاش در راه جهاد اقتصادی به عنوان یک وظیفه اساسی باید توسط تمام دستگاه ها و نهاد های کشور و همچنین بخش خصوصی ادامه یابد .
قدس انلاین: به نظر شما فلسفه نام گذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان "تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی" چیست ؟
** معتقدم رهبر انقلاب هوشمندانه سال گذشته را جهاد اقتصادی نام نهادند اما در پایان سال شاخص ها ی اقتصادی نماینگر تحقق این شعار نبود و رفتار و عملکرد کشور در بخش اقتصاد در سال گذشته قابل قبول و در حد انتظار نبود ضمن اینکه هیج یک از قوای سه گانه و بخش خصوصی و تولید نتوانستند ادای دین نسبت به تحقق جهاد اقتصادی معطوف دارند لذا مقام معظم رهبری امسال راهکار تحقق جهاد اقتصادی را با نام گذاری سال 91 به نام تولید ملی ، حمایت از کار و سرمایه ایرانی را مشخص نمودند .
قدس انلاین: لطفاکمی بیشتر در این باره توضیح دهید .
** ببینید جهاد اقتصادی زمانی محقق می شود که تولید ملی شکوفا شود و کار و کوشش وتلاش و ایجادثروت مشروح به عنوان یک فرهنگ نهادینه شده در کشور گسترش یابد . معتقدم با نام گذاری امسال ازسوی مقام معظم رهبری حجت برهمگان به ویژه قوای سه گانه و بخش خصوصی برای رونق تولید داخلی تمام شده است . لذا همه ارگان های یاد شده با تعامل و در چارچوب قانون باید بستر رابرای جهش تولید ملی ، صادرات با کیفیت و کمیت بالا را برای سربازان اقتصادی در بخش خصوصی فراهم کنند . بنابراین هیچ بهانه ای برای به گونه ای دیگر رفتار کردن وچود ندارد .
قدس انلاین: مهم ترین اقدامات ضروری که باید با این نام گذاری در حوزه تولید محقق شود چیست ؟
** در گام اول باید ردیف بودجه خاص برای حمایت همه جانبه از تولید ملی و داخلی اختصصاص یابد و در قدم بعدی برشی زده شود در خصوص آنچه از گذشته داریم و آنچه فرضا در 20 سال آینده قرار است بدان برسیم بنابراین این موارد باید مشحص شود .
هر چند تعدادی از واحد ها و کارخانجات به روز و بدون مشکل هستند با این حال اکثر کارخانجات و واحد ها ی تولید از نظر تکنولوژی ، ماشین آلات ، مدیریت و مواردی از این دست با مشکل مواجه هستند لذا ضروری است در هر استان ستادهایی برای عارضه یابی واحد های صنعتی و معدنی با اختیارات تام با هدف دست یافتن به نسخه درمان این مشکلات ایجاد شود .
اقدام ضروری بعدی تهیه طرح آمایش صنعت و معدن کشور است و همچنین داشتن استراتژی توسعه صنعتی و معدنی نیز لازم است و در کنار این موارد تشکیل زنجیره ه ای ایجاد ارزش افزوده برای تولیدات نیز باید جزء اولویت ها قرار گیرد . ضمن اینکه توجه به ارتقاء بهره وری نیز به عنوان یک اصل لازم در سودآور شدن تولید و امکان رقابت باید مورد توجه قرار گیرد .
قدس انلاین: برای تحقق این موارد نقش کدام یک از دستگاهها و ارگان های کشور مهم تر است ؟
** همه دستگاه هاو، سازمان های کشور و قوای سه گانه و رسانه ها به ویژه رسانه ملی و همچنین تریبون های نماز جمعه برای نهادینه کردن فرهنگ استفاده از کالا های ساخت داخل از سوی مردم برای تحقق این مواردلازم و باید ورود یابند به عنوان مثال در این برهه از زمان وزارت امور خارجه مسئولیت سنگینی بر دوش دارد و باید سفارتخانه ها ایران در کشور های خارجی برای ایجاد بازار ، تعاملات اقتصادی برای کالا های صادراتی کشور هر آنچه در توان دارند به کاربندند و در تمامی سفر های دیپلماتیک زمینه برای حضور فعالان اقتصادی به منظور دست یابی به بازار های جهانی برا ی صادارات تولیدات کشور فراهم شود .
از سوی دیگر باید گزارش ها از روند تحقق شعار امسال به روز باشد نه اینکه در ماههای بهمن و اسفند ببینیم هنوز اندر خم یک کوچه هستیم که در آن صورت جز خجالت و شرمندگی چیزی عایدمان نخواهد شد .
قدس انلاین: جقدر امیدوارید اهداف نام گذاری امسال محقق شود و در عمل رونق تولید داخل و رفع مشکلات بنگاه ها و کارخانجات تولیدی کشور را شاهد باشیم ؟
ببینیدبه عنوان مثال دغدغه اشتغال و رفع بیکاری خاص یک گروه نیست بلکه همه افراد جامعه را در بر می گیرد لذا همه مسولان باید دست به دست هم دهند و به دور از اختلافات و سلیقه ای عمل کردن وارد کار شوند بنابراین امیدواریم اهداف این نام گذار ی محقق شود .
قدس انلاین: در سال حمایت از تولید چقدر واردات کالا های خارجی به ویژه چینی را لازم می دانید که به تولید داخلی ضربه نزند ؟
** اصولا بازرگانی یک جاده دو طرفه است . هیچ کشوری نمی تواند صرفا صادر کننده باشد. ولی کشوری موفق است که تراز صادرات نسبت به واردات آن مثبت و بیشتر باشد . البته خام فروشی صادرات مطلوب نیست بلکه باید تا حد امکان زنجیره ارزش افزوده را تکمیل و در نهایت کالای تکمیل شده را که بیشترین ارز آوری را عاید کشور می کند صادر شود .
در هر صورت واردات مدیریت شده مورد تایید است به عنوان نمونه باید پرسید چرا اکنون پرتقال ایرانی در سردخانه ها ی کشور موجود است چه لزومی برای وادردات این قلم کالا در حجم زیاد از ترکیه وجود داشته است این عین ظلم است به کشاورز و باغدار و تاجر که پرتقال ایرانی را تولید، خریداری و انبار کرده است .
قدس انلاین: هرچند در ابتدای سال جاری هستیم با این حال آیا تحرکی عملی برای تحقق سال تولید ملی حمایت از کار و سرمایه ایرانی در جامعه و از سوی مسولان دیده می شود ؟
** آنچه اکنون بیشتر مطرح می شود حرف است که البته در جای خود اقدامی مثبت و لازم است و باید این شعار و نام گذاری امسال سر تیتر تمام حرف ها و نوشته ها باشد اما اگر در ماه های بعد ی نیز در حد حرف و شعار باقی بماند کم لطفی است .