تاريخ : سه شنبه 22 فروردین 1391  | 7:26 PM | نویسنده : قاسمعلی

زنجان - خبرگزاری مهر: سال 91 در حالی به عنوان سال تولید و حمایت از کار و سرمایه ایرانی از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شد که این نامگذاری در حساس ترین شرایط اقتصادی کشور می تواند ثمرات و نتایج تاثیرگذاری در تعاملات اقتصادی و اجتماعی و سیاسی کشور داشته باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، بی شک همواره مقام معظم رهبری با درایت و هوشیاری بالای خویش در روند نامگذاری سالها، شرایط زمانی و تعاملات داخل و خارجی کشور را مدنظر داشته و با نامگذاریهای آگاهانه خود وظایف و دستورالعمل هایی برای آحاد جامعه تعیین کرده اند.

ایران اسلامی از همان روزهای نخست استقرار خود در معرض تهدیدها و تحریم های مختلف بوده است و این تهدیدها و تحرم ها با همه مشقات و محدودیت های فراوان که برای نظم کشور داشته توانسته ایران را به کشوری خودکفا و توانمند در عرصه های مختلف تبدیل کند.

در حالی که رهبر معظم انقلاب، سال جاری را به عنوان "تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی" نامگذاری کرده‌اند، بدنه کارشناسی و مدیریتی کشور باید راهکارهای مناسب برای تحقق این شعار را بکار ببندد و باید قبول کنند که فرصت سوزیهای فراوان در عرصه حمایت از تولید، کار و سرمایه ایرانی شده است و فرامین مقام معظم رهبری فرصتی مغتنم برای جبران برخی سهل انگاریها و بی تدبیریهای گذشته است.

متاسفانه در کشور ایران جلسات و کارگروهها و ستادهای فراوانی تشکیل می شود بدون اینکه بازخورد خاصی داشته باشد و باید اعتراف کنیم که وقت بیشتر مدیران در جلسات ستادها، کارگروهها و ... تلف می شود.

باید قبول کنیم که ایران اسلامی برای رشد و ارتقا و مقابله با تحریم ها نیاز به کار عملی دارد نه ساعاتها نشستن در جلسات. استقبال از تولید داخلی از سوی مصرف کننده دارای مقتضیاتی است که در این مقتضیات فرآیندهای خاص و اثرگذاری می توانند مفید باشند.

در گام اول آنچه می تواند به عنوان یک اصل مهم و کلیدی در روند اقبال تولید داخلی موثر باشد توانمندی و کارآیی تولیدکننده در تولید و راغب کردن مصرف کننده و بازار داخلی برای استفاده از تولید داخلی باشد.

اعتمادسازی برای تولیدکنندگان داخلی اصلی ترین عامل توسعه مصرف تولیدات داخلی است

 اعتمادسازی تولید کننده داخلی مهمترین رکن و در واقع اصلیترین عامل در توسعه فرهنگ استفاده مصرف کننده از تولید داخلی است و بی شک در مقطع حساس حال حاضر کشور که غرب و استکبار جهانی در تلاش برای به کرسی نشاندن برنامه ریزیها و حربه های خود علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است، تولیدکنندگان در خط مقدم جنگ اقتصادی مهمترین نقش را می توانند ایفا کنند.

اگر تولیدکنندگان در داخل کشور به کیفی سازی محصولات خود اهمیت دهند، بدون تردید با اقبال عمومی و در کنار آن با جلب اعتماد و حمایت های مردمی مواجه خواهند شد که این امر رونق کسب و کار و دگرگونی وضعیت اقتصادی کشور را به همراه خواهد داشت.

تولید داخلی زمانی می تواند نظر مشتریان را به سوی خود جلب کند که هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی ارتقاء یافته و توان رقابت با کالاهای خارجی را داشته باشد.

ایرانیان در گذشته همواره به عنوان مردمانی مطرح بودند که دارای تولیدات برتر و باکیفیت بودند و این را می توان از  تولیدات کالاهای مختلف که امروزه رگه هایی از آن در قالب صنایع دستی به یادگار مانده سخن به میان آورد، فرش، ظروف مسی، چاقو و بسیاری دیگر از صنایع و تولیدات دیگر. ولی این روند در طی سالهای اخیر روند نزولی داشته و تولیدکنندگان ایرانی بیشتر به دنبال کمیت بودند تا کیفیت و پرداختن به کمیت خواسته یا ناخواسته موجب تضعیف کیفیت تولید داخلی شده و موجب باز شدن پای تولیدات خارجی در پوشش واژه ای به نام کیفیت و برتری بوده که تولید کننده ایرانی کمتر با آن توجه داشته یا اصلا توجه نداشته است.

باید قبول کنیم که امروز کالای ایرانی در بازار داخلی و فروشگاهها غریب مانده و تنها گروههای خاص طالب آن هستد که آنها هم درصد کمی از جامعه را تشکیل می دهند و بازار ایران به جولانگاهی برای ورود کالای خارجی تبدیل شده است.

غریب ماندن کالای ایرانی در بازارهای داخلی سرمایه ایرانی را به جیب تولیدکنندگان خارجی سرازیر کرده و رکود صنایع و تولید داخلی را فراهم می کند و موجب می شود تولید کننده داخلی روند اضمحلال و پس روی را طی کند.

کالای ایرانی زمانی توان رقابت در بازارهای داخلی و خارجی را پیدا می کند که به لحاظ کیفیت چیز کمی از کالاهای مشابه خارجی نداشته باشد که لازمه این امر نیز توجه به استاندارد های ملی و جهانی استفاده از فناوری های نو در مراحل طراحی، ساخت و بسته بندی، نوسازی صنایع و بازاریابی مناسب است.

هنوز حافظه ملت ایران فجایعی که ورود خودروی هوگوی چینی برای ایران داشت را از یاد نبرده هنوز هم گاه شاهد چنین اتفاقاتی هستیم و آثارمنفی ای که تولیدات خودروی چینی برای ایران داشت موجب شد که مردم بارها اخبار دردآور و ناگواری را از تصادفات ایجاد شده توسط این خودروها بشنوند.

ایرانی دارای غرور و عرق ملی است و این را بارها ثابت کرده و مطمئنا در صحنه حمایت از تولید داخلی نیز گرایش ملی خود را ثابت خواهد کرد و چنانچه مردم نسبت به تولیدات داخلی اعتماد داشته باشند، به هیچ عنوان سرمایه خود را برای خرید کالاهای خارجی صرف نمی کنند و چه بسا اهتمام و جدیت و حساسیت خاصی نسبت به خرید کالاهای مشابه ایرانی داشته باشند.

قاچاق کالا و نابودی پایه های جامعه

امروزه قاچاق کالا به معضل جدی و تاثیرگذار در جامعه ایران تبدیل شده است و تاثیرگذاری این فرآیند شوم در بخش های مختلف جامعه به عینه قابل لمس است. از ورشکستگی کارخانجات و شرکتها، تهدید اشتغال، بیکاری، بالارفتن تورم گرفته تا نابودی کانون خانواده ها، همه و همه از اثرات شوم و نامبارک ورود کالای خارجی است.

غرب در تقابل با روند اقتدار و عزت نظام اسلامی همواره با حربه های مختلف و پیچیده ای وارد عرصه شده. شکست در تحریم هایی که از ابتدای استقرار نظام اسلامی علیه نظام وجود داشته غرب را وارد فاز جدیدی در راستای ضربه زدن به نظام اسلامی کرده است که ورد به فاز قاچاق کالا صحنه ای نو از تقابل و جنگ غرب با ایران است.

قاچاق کالا مانع توسعه و تحقق تولید ملی شده و اگر مسئولان عزم خود را برای تحقق شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری تبیین شده، منسجم کنند، سال 91 می تواند سال تدوام شکوفایی و اقتدار و جهش برای نظام اسلامی و ملت ایران باشد.

.......................................

گزارش: رحیم مقدمی
 
 



نظرات 0