تاريخ : پنج شنبه 31 فروردین 1391  | 7:13 PM | نویسنده : قاسمعلی

سرپرست سازمان اوقاف با اعلام رشد ۳۰ درصدی موقوفات در سال ۹۰ نسبت به سال ۸۹ گفت: هم‌سو با تأکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر عمل امینانه و حمایت از تولید ملی منشور وقف تدوین می‌شود.

 

 

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین علی محمدی، نماینده ولی‌فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست خبری تشریح سیاست‌های این سازمان در سال 91 گفت: هم‌سو با دیداری که در واپسین روزهای سال گذشته با رهبر معظم انقلاب صورت گرفت و نیز به منظور تحقق شعار انتخابی سال جاری از سوی ایشان منشور وقف در سازمان تبیین می‌شود.

وی از ثبت 84 وقف جدید در نخستین روزهای سال جاری خبر داد و اظهار کرد: 51 مورد از این موقوفات به ثبت رسمی رسیده و برخی از آنها همچون زمین 453 هکتاری برای تأسیس بیمارستان‌ها و درمانگاه شبانه‌روزی وقف شده است.

 

حجت‌الاسلام محمدی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در دیدار خود با مسئولان سازمان اوقاف بر عمل امینانه در کنار تبلیغ و ترویج فرهنگ این سنت نبوی تأکید کردند، از این رو ما با اقداماتی همچون نظارت بر عملکرد متولیان می‌کوشیم تا این مهم را جامه عمل بپوشانیم.

نماینده ولی‌فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به دستاوردهای سازمان اوقاف در سال گذشته تصریح کرد: راه‌اندازی سامانه جامع اطلاعاتی بقاع و موقوفات با 320 شعبه استانی، ثبت 1385 وقف جدید با رشد 30 درصدی نسبت به سال 89 و اخذ سند رسمی برای هشت هزار موقوفه شامل 30 هزار هکتار زمین از مهم‌ترین این اقدامات به شمار می‌رود.

وی با بیان این مطلب که هم‌اکنون در کشور 128 هزار موقوفه با یک میلیون و 300 هزار رقبه وجود دارد، عنوان کرد: این موقوفات به نیات متفاوتی همچون درمانی، علمی آموزشی، اجتماعی و فرهنگی قرآنی اختصاص دارد، به عنوان مثال هم‌اکنون 400 درمانگاه و بیمارستان، 5 هزار مدرسه علمیه و دانشگاه، بیش از 90 شیرخوارگاه و دارالایتام و بیش از 700 موقوفه با نیت ارتقای فرهنگ قرآنی در کشور وجود دارد.

 

حجت‌الاسلام محمدی با اعلام رشد هشت برابری اخذ سند برای موقوفات در سال 90 در مقایسه با سال 89 بیان کرد: موقوفه منصوری واقع در یک زمین 1200 هکتاری از جمله این موقوفات بود که برای آن سند اخذ شد. همچنین در اراک از طریق رفع اختلافات تکلیف بیش از یک‌هزار هکتار از اراضی وقفی مشخص شد.

وی با اشاره به دستاوردهای قضایی سازمان اوقاف در سال جهاد اقتصادی ابراز کرد: صدور سه هزار و 400 رأی به نفع موقوفات که 2800 مورد آن اجرا شده از جمله این دستاوردها است. همچنین از طریق برگزاری همایش‌ها و نشست‌های آموزشی توحیدی برای متولیان وقف با حضور سه هزار و 855 نفر کوشیده‌ایم تا فضای مناسب برای دفاع از حقوق موقوفات را فراهم کنیم.

حجت‌الاسلام محمدی از صدور 103 هزار و 175 مفاصحه‌حساب برای موقوفات در سال 90 خبر داد و افزود: علاوه بر این اجرای 81 پروژه عمرانی در 641 هزار و 399 متر مربع اراضی وقفی با سرمایه‌گذاری بیش از 281 میلیارد تومان اعتبار که 13 پروژه آن با متراژ 34 هزار مترمربع به اتمام رسیده است نیز از اقداماتی است که در سال گذشته انجام شد.

 

سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه با اعلام بررسی 76 پروژه عمرانی برای اجرا در سال 91 گفت: سال گذشته هم‌سو با نیات واقفان 56 میلیارد تومان از اوایل املاک وقفی هزینه شد. همچنین بیش از 27 میلیارد تومان به جلسات عزاداری اهل بیت، هیئات مذهبی و اطعام سوگواران تخصیص یافت.

وی ادامه داد: کمک به مستمندان بیش از 4 میلیارد تومان، کمک به درمان بیش از 7 میلیارد و 300 میلیون تومان، کمک به ایتام بیش از دو میلیارد و 800 میلیون تومان، کمک به طلاب و مدارس علوم دینی بیش از شش میلیارد و 500 میلیون تومان، کمک به مساجد بیش از شش میلیارد تومان، کمک به ازدواج و تأمین جهیزیه بیش از 500 میلیون تومان و کمک به مراکز آموزشی بیش از 520 میلیون تومان نیز سال گذشته از عواید موقوفات صورت گرفت.

حجت‌الاسلام محمدی با بیان این مطلب که بقاع متبرکه از سوی سازمان اوقاف در سطوح مختلف جای می‌گیرند، اظهار کرد: بنا بر سطح‌بندی صورت‌گرفته 400 بقعه در رده ملی، 1551 بقعه در رده استانی و 6100 بقعه در رده شهرستانی قرار دارند که انتخاب هیئت امنا برای آنها و برگزاری دوره‌های آموزشی توجیهی ویژه 4 هزار نفر از اعضای هیئات امنای آنها نیز در سال گذشته انجام شد.

 

وی با اشاره به اجرای طرح‌های عمرانی و مرمت بقاع متبرکه و امامزادگان کشور عنوان کرد: تأمین و آبادانی 1647 بقعه با تخصیص اعتبار 27 میلیارد تومانی، آماده‌سازی امکانات حداقلی برای یک‌هزار و 21 بقعه و ایجاد جاده دسترسی به یکصد مورد از امامزادگان کشور در پروژه 470 کیلومتری و اعتبار شش میلیارد و 300 میلیون تومانی و ساخت ضریح برای 146 بقعه نیز از اقداماتی است که در سال جهاد اقتصادی به همت سازمان اوقاف انجام شد.

نماینده ولی‌فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه درباره نحوه هزینه‌کرد هدایا و نذورات بقاع متبرکه در سال 90 اعلام کرد: بنا بر سیاست سازمان 40 درصد از این هدایا و نذورات شامل 36 میلیارد تومان به عمران و آبادانی بقاع متبرکه اختصاص یافت. علاوه بر این 21 درصد از اعتبارات مورد نیاز در این پروژه‌ها نیز از سوی مشارکت‌های مردمی تأمین شد و از بودجه 20 میلیاردی مصوبی که قرار بود توسط دولت تأمین شود 10 میلیارد و 500 میلیون تومان آن محقق شد.

وی افزود: بنا بر برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته از مجموع درآمدهای ناشی از هدایا و نذورات بقاع متبرکه 40 درصد به عمران، 30 درصد به هزینه‌های جاری، 20 درصد به فعالیت‌های فرهنگی و 10 درصد نیز بنا بر تصویب قانون به متصدی امر اختصاص می‌یابد.

 

حجت‌الاسلام محمدی با بیان این مطلب که حفظ و نگهداری مساجد نیز از جمله رسالت‌های سازمان اوقاف است، ادامه داد: بنا بر این وظیفه در سال 90 بیش از دو هزار مسجد تعمیر شد و ساخت بیش از 1100 مورد نیز در سطح کشور آغاز شده است البته این در حالی بود که از 105 میلیارد تومان اعتبار مصوب مجلس در بخش مساجد 17 میلیارد تومان به صورت متمرکز و 37 میلیارد تومان نیز در سطح استان‌ها عملیاتی شد یعنی تنها 54 میلیارد تومان.

وی عنوان کرد: برنامه‌ریزی سازمان اوقاف بر آن است تا از اعتبارات مصوب 70 درصد را به احداث مساجد در مناطق محروم و 30 درصد را به حفظ احیای مساجد موجود اختصاص دهد.

حجت‌الاسلام محمدی فعالیت‌های فرهنگی با دو سبقه عمومی و قرآنی را دیگر حوزه کاری سازمان اوقاف معرفی کرد و افزود: برگزاری بیست و هشتمین دوره مسابقات بین‌المللی با حضور نمایندگی از 60 کشور جهان، برگزاری 1624 مسابقه با حضور 450 هزار شرکت‌کننده، برگزاری همایش بین‌المللی پژوهش‌های قرآنی و برپایی 1163 محفل انس با آیات وحی در حوزه فعالیت‌های قرآنی این سازمان در سال 90 سازمان‌دهی و انجام شد.

 

وی ادامه داد: برگزاری جلسات ترتیل‌خوانی در 1059 بقعه، برگزاری مسابقات کتابخوانی دقایقی با قرآن از طریق انتشار و توزیع 50 هزار نسخه کتاب مرتبط، چاپ و اهدای 250 هزار نسخه قرآن و نهج‌البلاغه، برگزاری آزمون شفاهی اهدای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد به حفاظ قرآن ویژه 302 نفر و اعزام 42 نفر از قاریان و حافظان به سرزمین وحی نیز در قالب فعالیت‌های فرهنگی سال 90 انجام شد.

حجت‌الاسلام محمدی با اشاره به اجرای طرح‌های سراسری سازمان اوقاف در 2000 بقعه شاخص در سطح کشور تصریح کرد: طرح‌های سوگواره یاس نبوی، نشاط معنوی، ولایت علوی، اکمال دین نبوی، بصیرت عاشورایی و آرامش بهاری با مشارکت نزدیک به 20 میلیون نفر، راه‌اندازی مراکز قرآنی و فرهنگی در 1200 بقعه و راه‌اندازی کتابخانه دیجیتالی در 612 بقعه نیز ذیل فعالیت‌های فرهنگی اوقاف در سال جهاد اقتصادی انجام شده است.

 

سرپرست سازمان اوقاف با اشاره به اعزام هشت هزار و 500 روحانی در مناسبت‌های مذهبی به نقاط مختلف کشور اظهار کرد: چاپ و توزیع بروشور، چاپ و توزیع فتاوا و استفتائات رهبری به شیوه موضوعی در شمارگان پنج هزار نسخه، تولید و چاپ 17 عنوان کتاب، تهیه و ارسال 40 هزار بسته فرهنگی و برگزاری جشنواره‌های مختلف نیز به همت سازمان اوقاف در سال 90 اجرایی شد.

وی با اشاره به راه‌اندازی سامانه زیارت مجازی برای 20 امامزاده گفت: بنا بر ابلاغ ادارات استانی سازمان اوقاف از سرمایه‌گذاری و حتی مطرح‌کردن اماکنی که در میان برخی از مردم در مناطق مختلف مقدس شمرده می‌شود ممانعت به عمل می‌آید چرا که اینها مورد تأیید نیستند و ما نیز از مردم می‌خواهیم که نذورات خود را به این اماکن تخصیص ندهند.

حجت‌الاسلام محمدی درباره راهکارهای این سازمان برای تحقق شعار سال 91 خاطرنشان کرد: بخشی از موقوفات در اختیار سازمان زمین‌های زراعی و باغ‌های حاصلخیز است که می‌توان هم با آنها زمینه اشتغال و هم حمایت از تولید ملی را فراهم کرد.

شایان ذکر است، نشست خبری تشریح برنامه‌های سازمان اوقاف و امور خیریه در سال 91 یکشنبه 27 فروردین با حضور اصحاب رسانه‌های جمعی و نماینده ولی‌فقیه برگزار شد.



نظرات 0