👑👑👑 راسخونک👑👑👑

مطالبی جالب از موضوعات مختلف
یکی از واکنش های احتمالی عربستان سعودی به موافقتنامه ای که بزرگ ترین دشمن آن یعنی ایران با قدرت های جهان امضا کرده این است که برنامه های انرژی هسته ای خود را سرعت بخشد و یک زیرساخت اتمی برای خود ایجاد کند تا روزی بتواند از آن در جهت ساخت سلاح استفاده کند.

رویترز نوشت : یکی از واکنش های احتمالی عربستان سعودی به موافقتنامه ای که بزرگ ترین دشمن آن یعنی ایران با قدرت های جهان امضا کرده این است که برنامه های انرژی هسته ای خود را سرعت بخشد و یک زیرساخت اتمی برای خود ایجاد کند تا روزی بتواند از آن در جهت ساخت سلاح استفاده کند.

به گزارش تیک ، اگرچه عربستان سعودی اخیرا اقداماتی را برای پیشبرد برنامه هسته ای خود انجام داده است اما کارشناسان می گویند هنوز مشخص نیست که این کشور بتواند مخفیانه واقعا یک بمب اتمی بسازد یا اینکه بتواند در برابر فشار سیاسی ناشی از افشای چنین برنامه هایی تاب بیاورد.

جمال خاشقجی ( به ضم شین ) رئیس یک شبکه خبری سعودی گفت :« من فکر می کنم عربستان سعودی با جدیت تلاش خواهد کرد در صورتی که ایران به بمب ( هسته ای ) دست یابد ، عربستان نیز چنین کاری را انجام دهد. این کار مانند کاری است که هند و پاکستان انجام دادند. پاکستانی ها سالها بود می گفتند به دنبال سلاح هسته ای نیستند اما زمانی که هند به چنین سلاحی دست یافت ، آنها نیز همین کار را انجام دادند».

عربستان سعودی که در حال رقابت با جمهوری اسلامی برای نفوذ در منطقه است از آن بیم دارد که موافقتنامه به دست آمده با ایران باعث شود تهران از فشارهای بین المللی و تحریم ها رها شود و فضای بیشتری برای حمایت از متحدان خود در جنگ های نیابتی پیدا کند.

واکنش علنی عربستان سعودی به موافقتنامه هسته ای ایران تاکنون چندان گرم نبوده و به طور محرمانه با محکومیت همراه بوده است.

با این حال برخی سعودی های نزدیک به خاندان حاکم در این کشور هشدار داده اند اگر ایران همچنان سعی داشته باشد برنامه هسته ای خود را به یک برنامه تسلیحاتی تبدیل کند ، عربستان نیز بدون توجه به اینکه ممکن است به یک کشور منفور تبدیل شود و روابط خود را با آمریکا از دست بدهد ، چنین روندی را دنبال خواهد کرد.

تحلیلگرانی که تحولات مربوط به عربستان سعودی را دنبال می کنند می گویند تردید دارند این کشور واقعا بتواند به یک خطر در زمینه تکثیر هسته ای تبدیل شود و اینکه بتواند در برابر فشارهای بین المللی ازجمله تحریم های اقتصادی دوام بیاورد.

آنچه سعودی های بلندپایه پیوسته در مورد موافقتنامه هسته ای ایران اعلام کرده اند این است که آنها نیز دقیقا همان شرایط را درخواست کنند یعنی به آنها نیز اجازه داده شود از یک چرخه سوخت هسته ای برخوردار شوند و بتوانند مواد هسته ای را برای بمب تولید کنند اما درعین حال یک رژیم بازرسی سخت بر این فعالیت ها وجود داشته باشد.

عربستان سعودی چند موافقتنامه همکاری در زمینه انرژی هسته ای با برخی کشورها امضا کرده است تا بتواند رئاکتورهایی برای خود بسازد اما موافقتنامه های اخیر عربستان با فرانسه، روسیه و کره جنوبی فراتر از آن است و شامل مطالعات در زمینه امکان ساخت نیروگاه های برق اتمی و کار روی یک چرخه سوخت است.

 

 اخبار  سیاست  خارجی  -  تیک 


[چهارشنبه 31 تیر 1394 ]  [1:37 PM]   [یحیی طاهرزاده]
 

اخبار,اخبارسیاست  خارجی,روابط اسراییل و ترکیه

این مقام اسراییلی در ادامه مدعی شد:" ایران همواره خواستار تضعیف و فرسایش توان ترکیه است. امیدوارم بتوانیم برای مواجهه با این تهدیدات مشترک، اختلافات خود با ترکیه را حل کنیم.

مدیر کل وزارت امور خارجه اسراییل مدعی شد ایران دشمن مشترک اسراییل و ترکیه محسوب می شود و تل آویو و آنکارا باید برای مقابله با ایران به یکدیگر نزدیک شوند.ادعای جدید اسراییل درباره دشمنی ایران با ترکیه

به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز " دور گلد" مدیر کل وزارت امور خارجه اسراییل در نشست خبری خود مدعی شد ترکیه و اسراییل باید اختلافات مربوط به حمله اسراییل به کشتی ترکیه ای ماوی مرمره را حل کنند تا بتوانند در برابرتهدیدات مشترک منطقه ای از جمله ایران همکاری کنند.

این مقام اسراییلی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره وضعیت پرونده مفتوح کشتی ترکیه ای ماوی مرمره گفت: دو طرف تلاش دارند این موضوع را به نحوی حل کنند. دو طرف تلاش داریم صفحه ای جدید در روابطمان ایجاد کنیم.

اسراییل در سال 2010 با حمله به کشتی ترکیه ای ماوی مرمره 9 فعال ترکیه ای را که عازم نوار غزه بودند کشت. این حادثه تاثیری بسیار مخرب بر روابط ترکیه و اسراییل داشت و دولت ترکیه از اسراییل خواسته است ضمن عذرخواهی بابت این حادثه غرامت بپردازد. مقامات اسراییلی تا کنون رسما حاضر به عذرخواهی در این باره نشده اند.

کشتی ماوی مرمره عازم نوار غزه بود و به نشانه اعتراض به حصر دریایی و زمینی این باریکه می خواست خود را با محموله امدادی به ساحل غزه برساند.

مدیر کل وزارت امور خارجه اسراییل در ادامه مدعی شد ترکیه و اسراییل هم اکنون دو تهدید جدی در منطقه دارند: ایران و داعش.

او مدعی شد:" هم ترکیه و هم اسراییل تهدیدات مشترکی دارند از جمله تهدید داعش و بزرگ ترین تهدید که ناشی از ایران است."

این مقام اسراییلی در ادامه مدعی شد:" ایران همواره خواستار تضعیف و فرسایش توان ترکیه است. امیدوارم بتوانیم برای مواجهه با این تهدیدات مشترک، اختلافات خود با ترکیه را حل کنیم."

دور گلد در حالی از تهدید ایران برای ترکیه سخن گفته است که به نظر نمی رسد موضع دولت آنکارا درباره توافق نهایی هسته ای بین ایران و گروه 1+5 با موضع اسراییل مشترک باشد.

 دولت ترکیه از این توافق استقبال کرده است در حالی که دولت راست گرای اسراییل این توافق را یک فاجعه و اشتباه فاحش و تاریخی دانسته است و بارها از دولت اوباما به خاطر چنین توافقی انتقاد کرده است.


اخبار  سیاست خارجی  -  عصر  ایران 

 


[چهارشنبه 31 تیر 1394 ]  [1:37 PM]   [یحیی طاهرزاده]
 

اخبار,اخبارسیاست  خارجی,عبدالقدیر خان

عبدالقدیر خان: رهبری ایران بسیار عاقلانه و عملگرایانه کشور خود را از یک وضعیت بسیار بد نجات داد ؛ شما اگر بخواهید می توانید بگویید در واقع از یک فاجعه احتمالی نجات داد.

عبدالقدیر خان دانشمند هسته ای پاکستان و پدر بمب اتمی این کشور با اعلام حمایت از توافق هسته ای بین ایران و گروه 1+5 گفت: این تواق هوشمندانه ایران را از فاجعه نجات داد.عبد القدیر خان: رهبران ایران با توافق هسته ای هوشمندانه کشورشان را نجات دادند

به گزارش عصر ایران خان در مصاحبه ای ای میلی با وب سایت شبکه خبری فاکس نیوز آمریکا  گفت توافق هسته ای ایران را از یک فاجعه نجات داد این فاجعه می توانست یک رویارویی نظامی و یا احتمال یک کودتای داخلی باشد.

او گفت: رهبری ایران بسیار عاقلانه و عملگرایانه کشور خود را از یک وضعیت بسیار بد نجات داد ؛ شما اگر بخواهید می توانید بگویید در واقع از یک فاجعه احتمالی نجات داد.

خان مدعی شد اگر توافق هسته ای انجام نمی شد احتمال انجام توطئه های داخلی از سوی کشورهای غربی در ایران وجود داشت مثلا این کار می توانست در شکل انجام یک کودتای نظامی باشد، همان گونه که در مصر اتفاق افتاد.

عبدالقدیر خان که از او با عنوان پدر بمب اتمی پاکستان نام برده می شود چهره ای محبوب در پاکستان است.

این دانشمند هسته ای پاکستانی 79 ساله متولد ایالت بوپال هند است. خان در سال 2004 متهم به تشکیل یک شبکه بین المللی برای تکثیر دانش هسته ای به کشورهایی چون کره شمالی، لیبی و ایران  شد و با این اتهام به حبس ابد محکوم شد.

او در ژانویه سال 2004 به دست داشتن خود در تشکیل شبکه غیر قانونی دانش هسته ای اعتراف کرده بود اما بعدها در دوران حبس خانگی با رد این اتهام گفت او را مجبور به اعتراف کردند و این اعتراف تحت فشار بوده است.

دولت پاکستان در سال 2009 و با گذشت 5 سال از حبس خانگی خان، او را مورد عفو قرار داد، اما هم اینک نیز خان در منزل خود در کراچی پاکستان تحت تدابیر امنیتی است.

پدر بمب هسته ای پاکستان در اظهار نظر های خود درباره برنامه هسته ای ایران، تبلیغات و بزرگ نمایی های رسانه ها و دولت های غربی را مورد توجه قرار داده و معتقد است آنچه که تهدیدات ناشی از برنامه هسته ای ایران نامیده می شود تا حدود زیادی محصول بزرگنمایی رسانه ها و محافل سیاسی غربی است.

 

 اخبار  سیاست  خارجی  -  عصر ایران

 


[چهارشنبه 31 تیر 1394 ]  [1:37 PM]   [یحیی طاهرزاده]
تعداد کل صفحات :  527 ::      1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   >