
حضرت امام خميني با ژرف انديشي تمام احياي فرهنگ انتظار را به عنوان يكي از اركان مهم احياي هويت اسلامي و وسيله اي براي تحقق دوباره قدرت و شوكت گذشته مسلمانان در جهان مطرح كرده و در يكي از بيانات خود ضمن بيان مفهوم « انتظار فرج » منتظران حضرت صاحب الامر(عج ) را چنين برشمردند :
« ما همه انتظار فرج داريم و بايد در اين انتظار خدمت كنيم . انتظار فرج انتظار قدرت اسلام است و ما بايد كوشش كنيم تا قدرت اسلام در عالم تحقق پيدا بكند و مقدمات ظهور ان شاالله تهيه بشود » . (1 )
حضرت امام رحمه الله در برهه هاي مختلف انقلاب اسلامي به منظور آماده ساختن مردم براي مقابله با مشكلات و خطراتي كه انقلاب و نظام نوپاي اسلامي را تهديد مي كرد بر مفهومي كه خود از انتظار داشتند تاكيد مي فرمودند و مردم را به پايداري و تلاشي بيشتر فرامي خواندند :
« من اميدوارم كه ان شاالله برسد روزي كه آن وعده مسلم خدا تحقق پيدا كند و مستضعفان مالك ارض بشوند. اين مطلب وعده خداست و تخلف ندارد. منتها آيا ما درك كنيم يا نكنيم آن به دست خداست . ممكن است در يك برهه كمي وسايل فراهم شود و چشم ما روشن بشود به جمال ايشان . اين چيزي كه ما در اين وقت در اين عصر وظيفه داريم اين مهم است . همه انتظار داريم وجود مبارك ايشان را لكن با انتظار تنها نمي شود بلكه با وضعي كه بسياري دارند انتظار نيست ما بايد ملاحظه وظيفه فعلي شرعي ـ الهي خودمان بكنيم و باكي از هيچ امري از امور نداشته باشيم . كسي كه براي رضاي خدا ان شاالله مشغول انجام وظيفه است توقع اين را نداشته باشد كه مورد قبول همه نبوده است لكن انبيا به وظايفشان عمل كردند و قصور در آن كاري كه به آن ها محول شده بود نكردند گرچه مردم اكثرا گوش ندادند به حرف انبيا ما هم آن چيزي كه وظيفه مان هست عمل مي كنيم و بايد بكنيم گرچه بسياري از اين عمل ناراضي باشند يا بسياري هم كارشكني بكنند . » (2 )
تفكر امام راحل و موضوعي كه همواره چه در نظر و چه در عمل مدنظر ايشان بود عملي به وظيفه و اداي تكليف الهي است و همين موضوع ديدگاه ايشان را در باب انتظار فرج از ساير ديدگاه ها متمايز مي سازد . (3 )
پاورقي :
1 ـ صحيفه نور ج 7 ص 255
2 ـ همان منبع ج 19 ص 154
3 ـ چشم به راه مهدي (ع ) ص 113 ـ110
امام خميني :
انتظار فرج انتظار قدرت اسلام است و ما بايد كوشش كنيم تا قدرت اسلام در عالم تحقق پيدا كند و مقدمات ظهور تهيه بشود