ترجمه وبلاگ
نويسنده

ویه‌جر در فاصله ۱۸.۵ میلیارد کیلومتری از زمینویه‌جر در فاصله ۱۸.۵ میلیارد کیلومتری از زمین

تلسکوپ VLBA موفق به ردیابی سیگنال‌های رادیویی ارسال شده از فضاپیمای ویه‌جر۱ از فاصله ۱۸.۵ میلیارد کیلومتری از زمین شده‌است...

 

 

 

 

ویه‌جر در فاصله ۱۸.۵ میلیارد کیلومتری از زمین

ویه‌جر در فاصله ۱۸.۵ میلیارد کیلومتری از زمین

تصویری از ویه‌جر در فاصله ۱۸.۵ میلیارد کیلومتری از زمین

تلسکوپ VLBA موفق به ردیابی سیگنال‌های رادیویی ارسال شده از فضاپیمای ویه‌جر۱ از فاصله ۱۸.۵ میلیارد کیلومتری از زمین شده‌است.

براساس گزارش NBC، ویه‌جر 1 که اکنون در فاصله بیش از 18 میلیارد کیلومتری از زمین قرار گرفته، هنوز از فضای میان‌ستاره‌ای با خانه تماس می‌گیرد و تصویر جدید ناسا این امواج رادیویی از تماس ویه‌جر با زمین را به شکل نقطه آبی کمرنگی در میان وسعت بی‌نهایت فضای تاریک به نمایش گذاشته‌است.

ناسا تصویر امواج رادیویی ویه‌جر1 را که توسط تلسکوپ‌های رشته ای رادیویی VLBA رصد شده‌اند را به مناسبت خروج این فضاپیما از مرز منظومه شمسی منتشر کرده‌است.

 

محققان پنجشنبه گذشته تایید کردند که ویه‌جر1 رسما وارد قلمرو میان‌ستاره‌ای شده‌است. این فضاپیما که در سال 1977 به فضا پرتاب شد به اولین دست‌ساز بشر تبدیل شده که توانسته قلمرو خورشیدی را ترک کرده و وارد فضای میان ستاره‌ای شود. با این‌همه و با وجود فاصله زیادی که ویه‌جر از زمین دارد،‌دانشمندان توانسته‌اند این سفیر ستاره‌ای زمین را در طیف نور مرئی رصد کنند، اما در واقع امواج رادیویی ارسالی از ویه‌جر رصد شده‌است و نه خود فضاپیما.

محققان در 21 فوریه 2013 تلاش کردند تا نشانه‌ای از ردپای رادیویی این فضاپیما را با استفاده از تلسکوپ Very Long Baseline Array یا VLBA ،‌شبکه‌ای از تلسکوپ‌های رادیویی که از هاوایی تا سن کرویکس گسترده‌شده‌اند را بیابند.

به گفته سوزانه دود مدیر پروژه ویه‌جر در JPL ناسا، تنها ردپایی که از این فضاپیما رصد شد لکه‌ای آبی رنگ بود که یاد‌آور تصویر مشهور ویه‌جر از زمین، نقطه آبی کم‌رنگ است. زمانی که این تصویر به ثبت رسیده ویه‌جر در فاصله 18.5 میلیارد کیلومتری از زمین قرار داشته‌است.

منبع: انجمن نجوم آماتوری ایران به نقل از همشهری آنلاین

نشانی وبسایت منبع: www.iaas.ir

سه شنبه 26 شهریور 1392  .:. 1:23 PM .:. امیرحسین
درباره وبلاگ

باسلام. به وبلاگ نجوم خوش آمديد. اين وبلاگ با هدف آشنايي بيشتر کاربران با نجوم تأسيس شده است و با قالبي زيبا و امکاناتي زياد و جالبي براي شما بازديدکنندگان گرامي ايجاد شده است. از موضوعات اين وبلاگ مي توان به اخبار، مقالات، تصاوير و... اشاره داشت. وبلاگ نجوم کليه ي مطالب خود را از وبسايت هاي معتبر تهيه کرده و همه ي مطالب داراي منبع مي باشند. از امکانات اين وبلاگ هم مي توان به ترجمه ی مطالب، خبرنامه، تصاوير آنلاين از خورشيد و ماه، نظرسنجي، جست و جوي مطلب و ... اشاره کرد. اين وبلاگ در ستاد ساماندهي پايگاه هاي اينترنتي به نشاني www.samandehi.ir ثبت شده است. لطفاً نظرات و پيشنهادات و انتقادات خود را براي بهتر شدن وبلاگ نجوم با ما درميان بگذاريد. باتشکر از همراهيتان در وبلاگ نجوم


کليه ي مطالب وبلاگ نجوم داراي "ادامه ي مطلب" هستند. براي مشاهده ي ادامه ي مطلب بر روي گزينه ي "ادامه مطلب" در پايين پست کليک کنيد

خبرنامه

نام    
ايميل


Powered by WebGozar

آرشيو مطالب
نظرسنجی دوم
آمار بازدید
كل بازديدها : 556994 نفر
كل مطالب : 845 عدد
کل نظرات : 61 نظر
تاريخ ايجاد وبلاگ : سه شنبه 8 مرداد 1392 
آخرين بروز رساني : شنبه 4 آذر 1396 
امکانات وب
جستو جوی وبلاگ



در اين وبلاگ
در كل اينترنت

هم اکنون