ترجمه وبلاگ
نويسنده

توقف کوتاه کنجکاوی در مریختوقف کوتاه کنجکاوی در مریخ

مریخ‌نورد کنجکاوی پس از دو ماه رانندگی یکنواخت و مداوم، در نهایت برای چند روز برای انجام آزمایش‌های فشرده و سریع علمی در منطقه‌ای از مریخ متوقف شد...

 

 

 

 

توقف کوتاه کنجکاوی در مریخ

توقف کوتاه کنجکاوی در مریخ

توقف کوتاه کنجکاوی در مریخ

مریخ‌نورد کنجکاوی پس از دو ماه رانندگی یکنواخت و مداوم، در نهایت برای چند روز برای انجام آزمایش‌های فشرده و سریع علمی در منطقه‌ای از مریخ متوقف شد.

براساس گزارش NBC، قرار است این مریخ‌نورد برروی سنگ‌هایی که از روی آنها درحال عبور است مطالعه کرده و ارتباط میان آنها را با رخنمون‌هایی از سنگ‌ها که پیش از این مشاهده کرده‌بود بیابد.

قرار است کنجکاوی برای انجام این مطالعه از ابزار حسگر از راه دور خود استفاده کرده و هیچ عملیات حفاری برنامه‌ریزی نشده‌است. قرار است کنجکاوی در مسیر خود به سوی کوهپایه مونت شارپ در مریخ،‌ پنج توقف داشته‌باشد. مونت‌شارپ قله مرتفعی است که در حفره‌ استوایی گیل در مریخ واقع شده‌است.

به گفته دانشمندان ناسا،‌ کنجکاوی تنها برای چند روز مریخی یا سول در این منطقه متوقف خواهد ماند. یک سول برابر یک روز مریخی است که 39 دقیقه از روزهای زمینی بلند‌تر است.

اولین توقف کنجکاوی در مسیر رسیدن به مونت‌شارپ به دانشمندان فرصت خواهد داد تا برروی کنگلومرا‌ها،‌سنگ‌های متشکل از سنگریزه‌هایی که با کمک مواد نرم‌تر به یکدیگر چسبیده‌اند، مطالعه کنند.

برروی زمین این سنگ‌ها محصول رسوبات رودخانه‌ای هستند از این رو می‌توان نتیجه گرفت که در گذشته‌های دور رودخانه‌ای در بستر حفره گیل در مریخ جاری بوده‌است.

کنجکاوی پیش از این تصاویری از کنگلومراها در مریخ به ثبت رسانده بود اما این توقف فرصت مطالعه دقیق‌تر را برای دانشمندان فراهم خواهد آورد زیرا درحال حاضر برروی بستری از این سنگ‌ها متوقف شده‌است.

محققان بستر این حفره را به مجموعه‌ای از مربع‌های 1.5 کیلومتری تقسیم کرده‌اند که هریک از آنها برای نقشه‌برداری از ساختار زمینی شناسی حفره گیل و نقشه‌ریزی برای هدایت کنجکاوی به سوی مونت‌شارپ مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کنجکاوی تاکنون 2.9 کیلومتر برروی خاک مریخ رانده‌است. نرم‌افزار جدید کنجکاوی به این روبات امکان می‌دهد تا در مواقع خاص خود مسیرش را بیابد،‌این روبات با استفاده از تصاویری که طی راندن در مسیر تعیین شده به ثبت می‌رساند، بهترین مسیر را محاسبه کرده و از میان آن مسیر به راه خود ادامه می‌دهد.

این سیستم جدید به همراه دستورهای ارسالی از زمین منجر به طی شدن مسیری 141 متری در تاریخ پنجم سپتامبر شد،‌طولانی‌ترین مسیری که تاکنون کنجکاوی ی یک روز توانسته آن را طی کند.

منبع: انجمن نجوم آماتوری ایران به نقل از همشهری آنلاین

نشانی وبسایت منبع: www.iaas.ir

سه شنبه 26 شهریور 1392  .:. 2:54 PM .:. امیرحسین
درباره وبلاگ

باسلام. به وبلاگ نجوم خوش آمديد. اين وبلاگ با هدف آشنايي بيشتر کاربران با نجوم تأسيس شده است و با قالبي زيبا و امکاناتي زياد و جالبي براي شما بازديدکنندگان گرامي ايجاد شده است. از موضوعات اين وبلاگ مي توان به اخبار، مقالات، تصاوير و... اشاره داشت. وبلاگ نجوم کليه ي مطالب خود را از وبسايت هاي معتبر تهيه کرده و همه ي مطالب داراي منبع مي باشند. از امکانات اين وبلاگ هم مي توان به ترجمه ی مطالب، خبرنامه، تصاوير آنلاين از خورشيد و ماه، نظرسنجي، جست و جوي مطلب و ... اشاره کرد. اين وبلاگ در ستاد ساماندهي پايگاه هاي اينترنتي به نشاني www.samandehi.ir ثبت شده است. لطفاً نظرات و پيشنهادات و انتقادات خود را براي بهتر شدن وبلاگ نجوم با ما درميان بگذاريد. باتشکر از همراهيتان در وبلاگ نجوم


کليه ي مطالب وبلاگ نجوم داراي "ادامه ي مطلب" هستند. براي مشاهده ي ادامه ي مطلب بر روي گزينه ي "ادامه مطلب" در پايين پست کليک کنيد

خبرنامه

نام    
ايميل


Powered by WebGozar

آرشيو مطالب
نظرسنجی دوم
آمار بازدید
كل بازديدها : 556665 نفر
كل مطالب : 845 عدد
کل نظرات : 61 نظر
تاريخ ايجاد وبلاگ : سه شنبه 8 مرداد 1392 
آخرين بروز رساني : شنبه 4 آذر 1396 
امکانات وب
جستو جوی وبلاگ



در اين وبلاگ
در كل اينترنت

هم اکنون