ترجمه وبلاگ
نويسنده

ماهواره زباله‌جمع کن راهی فضا می‌شود9-793.jpg

شرکت EPFL و «سیستم‌های فضایی سوئیس» (S3) با همکاری یکدیگر ماهواره CleanSpace One را با هدف جمع‌آوری پسماند فضایی و با استفاده از یک سیستم پرتاب ارائه داده‌اند که نوید عملکردی ارزان‌تر از تکنیک‌های معمول را می‌دهد...
 
 
 
 

ماهواره زباله‌جمع کن راهی فضا می‌شود

9-793.jpg
 
شرکت EPFL و «سیستم‌های فضایی سوئیس» (S3) با همکاری یکدیگر ماهواره CleanSpace One را با هدف جمع‌آوری پسماند فضایی و با استفاده از یک سیستم پرتاب ارائه داده‌اند که نوید عملکردی ارزان‌تر از تکنیک‌های معمول را می‌دهد.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تخمین زده می‌شود بیش از 16 هزار قطعه پسماند فضایی حول زمین می‌چرخند که قطر آن‌ها بیش از 10 سانتی‌متر گزارش شده است.

این میزان در فضا زیاد به نظر نمی‌رسد، اما ماهواره‌ها تمایل دارند در مدارهای مشابه جمع شوند و تصادم ماهواره‌ای مانند آنچه در سال 2009 بین Iridium 33 و Kosmos-2251 رخ داد، این تعداد را به طور استثنایی افزایش می‌دهد.

در صورت رخداد چنین رویدادی، سفرهای فضایی بسیار هزینه‌بر و دشوارتر می‌شوند.

هم‌اکنون طرح‌های بسیاری برای کمتر خطرناک‌کردن راهپیمایی ماهواره‌ها وجود دارند.

این رویکردها شامل نصب میکروپیشرانه‌ها یا بادبان‌های خورشیدی به عنوان شیوه‌ای برای راندن پسماندها به درون جو یا اعماق فضا است، اما هنوز این پرسش مطرح است که چگونه باید با پسماندهایی که از پیش وجود دارند، برخورد کرد.

یک پاسخ ماهواره CleanSpace One است که برای اوج‌گیری در سال 2018 برنامه‌ریزی شده و هم‌اکنون تحت توسعه EPFL قرار دارد و نسخه کنونی آن فقط 30 کیلوگرم وزن دارد.

این نسخه از فناوری‌های متعدد و اجزای کلیدی که با شرکای متعدد، شامل آژانس فضایی اروپا، طراحی شده، بهره می‌برد.

سامانه جدید مجهز به پیشرانه‌هایی است و برای برخورد با ماهواره‌های غیرقابل‌استفاده طراحی شده است.

زمانی که این ماهواره در ایستگاه قرار گیرد، یک پنجه پسماندها را گیر می‌اندازد و ماهواره پسماند را به درون جو زمین می‌راند.

در نخستین آزمایش، سامانه جدید با یک نانوماهواره بدون‌کاربرد سوئیسی با عرض فقط 10 سانتی‌متری ملاقات خواهد کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

نشانی وبسایت منبع: www.isna.ir

جمعه 29 شهریور 1392  .:. 1:43 PM .:. امیرحسین
درباره وبلاگ

باسلام. به وبلاگ نجوم خوش آمديد. اين وبلاگ با هدف آشنايي بيشتر کاربران با نجوم تأسيس شده است و با قالبي زيبا و امکاناتي زياد و جالبي براي شما بازديدکنندگان گرامي ايجاد شده است. از موضوعات اين وبلاگ مي توان به اخبار، مقالات، تصاوير و... اشاره داشت. وبلاگ نجوم کليه ي مطالب خود را از وبسايت هاي معتبر تهيه کرده و همه ي مطالب داراي منبع مي باشند. از امکانات اين وبلاگ هم مي توان به ترجمه ی مطالب، خبرنامه، تصاوير آنلاين از خورشيد و ماه، نظرسنجي، جست و جوي مطلب و ... اشاره کرد. اين وبلاگ در ستاد ساماندهي پايگاه هاي اينترنتي به نشاني www.samandehi.ir ثبت شده است. لطفاً نظرات و پيشنهادات و انتقادات خود را براي بهتر شدن وبلاگ نجوم با ما درميان بگذاريد. باتشکر از همراهيتان در وبلاگ نجوم


کليه ي مطالب وبلاگ نجوم داراي "ادامه ي مطلب" هستند. براي مشاهده ي ادامه ي مطلب بر روي گزينه ي "ادامه مطلب" در پايين پست کليک کنيد

خبرنامه

نام    
ايميل


Powered by WebGozar

آرشيو مطالب
نظرسنجی دوم
آمار بازدید
كل بازديدها : 555848 نفر
كل مطالب : 845 عدد
کل نظرات : 61 نظر
تاريخ ايجاد وبلاگ : سه شنبه 8 مرداد 1392 
آخرين بروز رساني : شنبه 4 آذر 1396 
امکانات وب
جستو جوی وبلاگ



در اين وبلاگ
در كل اينترنت

هم اکنون