ترجمه وبلاگ
نويسنده

22-36.JPG

زمین کی شروع به نفس کشیدن کرد؟

تحقیقات جدید نشان می‌دهد، اکسیژن حدود 600 میلیون سال زودتر از تصورات قبلی در جو زمین وجود داشته است...

 

 

 

 

 

زمین کی شروع به نفس کشیدن کرد؟

22-36.JPG

تحقیقات جدید نشان می‌دهد، اکسیژن حدود 600 میلیون سال زودتر از تصورات قبلی در جو زمین وجود داشته است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پیش از این عنوان شده بود که در دو میلیارد سال نخست از حیات 4.5 میلیارد ساله زمین، سطح اکسیژن در جو بسیار پایین بوده است و اولین نشانه‌های میزان کافی اکسیژن در جو به حدود 2.3 میلیارد سال قبل و در دوره‌ای موسوم به رویداد اکسایش بزرگ (Great Oxidation Event) باز می‌گردد.

به گفته محققان، این جهش در سطح اکسیژن ناشی از سیانو باکتری‌ها (cyanobacteria) بوده است.

در تحقیقات اخیر با بررسی ذخایر سنگ‌ای باستانی عنوان شده بود که احتمالا اکسیژن به طور موقت در 2.6 تا 2.7 میلیارد سال قبل در جو زمین وجود داشته است.

اما جدیدترین مطالعه صورت گرفته توسط محققان کانادایی این زمان را عقب‌تر برده و نشان می‌دهد، جو زمین در حدود سه میلیارد سال قبل دارای اکسیژن بوده است که این زمان 600 میلیون سال قبل‌تر از رویداد اکسایش بزرگ است؛ بر این اساس، وجود چیزی در اطراف زمین در این زمان به حفظ اکسیژن در جو کمک کرده است.

«شان کرو» از محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا در ونکوور تأکید می‌کند: وجود اکسیژن نیازمند فتوسنتز اکسیژنیک است، یک مسیر متابولیک بسیار پیچیده در تاریخچه اولیه زمین بوده و این مسأله نشان می‌دهد مسیر طولانی برای تکامل توانایی‌های متابولیک بسیار پیچیده طی نشده است.

واکنش‌های اکسیژن باستانی

محققان سطوح کروم و دیگر فلزات در نمونه‌های گرفته شده از آفریقای جنوبی را آنالیز کردند که می‌تواند به عنوان نشانگر واکنش‌های بین اکسیژن جوی و مواد معدنی در سنگ‌های زمین باشد؛ هر دو نمونه از خاک باستانی و رسوبات دریایی در بازه زمانی سه میلیارد سال قبل بدقت مورد ارزیابی قرار گرفتند.

این مطالعه بر روی سطوح مختلف ایزوتوپ‌های کروم در داخل نمونه‌های متمرکز شد.

تمام ایزوتوپ‌های یک عنصر دارای تعداد یکسان پروتون در اتم‌های خود هستند، اما تعداد نوترون‌ها متفاوت است؛ بطور مثال اتم‌های کروم-52 دارای 28 نوترون است، درحالی‌که اتم‌های کروم-53 نیز 29 نوترون دارد.

زمانی‌که اکسیژن جو با سنگ در فرآیندی موسوم به فرسایش در اثر هوا واکنش نشان می‌دهد، ایزوتوپ‌های کروم سنگین‌تر مانند کروم-53 توسط رودخانه‌ها شسته و به دریا ریخته می‌شوند؛ در این حالت ایزوتوپ‌های کروم سنگین‌تر اغلب از روی خاک شسته شده و در رسوبات اقیانوس تجمع پیدا می‌کنند.

این نسبت‌های کروم سنگین‌تر فقط در نمونه‌های آفریقای جنوبی دیده می‌شوند و نتایج مشابه با عناصر دیگر مانند اورانیوم و آهن که به حضور اکسیژن در جو اشاره دارد، دیده می‌شود.

به گفته «کرو» در حال حاضر ابزارهای شیمیایی برای تشخیص گازهای جوی در میلیاردها سال قبل وجود دارند.

محققان عنوان می کنند که سطوح اکسیژن در سه میلیارد سال قبل حدود 100 هزار برابر بیشتر از چیزی است که بوسیله واکنش‌های شیمیایی معمول در جو زمین قابل توضیح باشد و منبع این اکسیژن قطعا بیولوژیکی است.

وجود اکسیژن در جو زمین حدود 600 میلیون سال زودتر از تصورات قبلی نشان می‌دهد که حیات وابسته به نور خورشید مانند گیاهان مدرن بسیار زودتر بر روی سیاره زمین تکامل یافته‌اند.

نتایج این یافته در مجله Nature منتشر شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

نشانی وبسایت منبع: www.isna.ir

جمعه 5 مهر 1392  .:. 11:34 AM .:. امیرحسین
درباره وبلاگ

باسلام. به وبلاگ نجوم خوش آمديد. اين وبلاگ با هدف آشنايي بيشتر کاربران با نجوم تأسيس شده است و با قالبي زيبا و امکاناتي زياد و جالبي براي شما بازديدکنندگان گرامي ايجاد شده است. از موضوعات اين وبلاگ مي توان به اخبار، مقالات، تصاوير و... اشاره داشت. وبلاگ نجوم کليه ي مطالب خود را از وبسايت هاي معتبر تهيه کرده و همه ي مطالب داراي منبع مي باشند. از امکانات اين وبلاگ هم مي توان به ترجمه ی مطالب، خبرنامه، تصاوير آنلاين از خورشيد و ماه، نظرسنجي، جست و جوي مطلب و ... اشاره کرد. اين وبلاگ در ستاد ساماندهي پايگاه هاي اينترنتي به نشاني www.samandehi.ir ثبت شده است. لطفاً نظرات و پيشنهادات و انتقادات خود را براي بهتر شدن وبلاگ نجوم با ما درميان بگذاريد. باتشکر از همراهيتان در وبلاگ نجوم


کليه ي مطالب وبلاگ نجوم داراي "ادامه ي مطلب" هستند. براي مشاهده ي ادامه ي مطلب بر روي گزينه ي "ادامه مطلب" در پايين پست کليک کنيد

خبرنامه

نام    
ايميل


Powered by WebGozar

آرشيو مطالب
نظرسنجی دوم
آمار بازدید
كل بازديدها : 556556 نفر
كل مطالب : 845 عدد
کل نظرات : 61 نظر
تاريخ ايجاد وبلاگ : سه شنبه 8 مرداد 1392 
آخرين بروز رساني : شنبه 4 آذر 1396 
امکانات وب
جستو جوی وبلاگ



در اين وبلاگ
در كل اينترنت

هم اکنون