ترجمه وبلاگ
نويسنده

مشاهده «چسب» کیهانی برای اولین بارمشاهده «چسب» کیهانی برای اولین بار

ستاره‌شناسان برای اولین بار توانسته‌اند بخشی از شبکه رشته‌های متصل‌کننده کهکشانها را با شناسایی یک اختروش دور در یک سحابی گسترده گاز نمایش دهند...

 

 

 

 

مشاهده «چسب» کیهانی برای اولین بار

مشاهده «چسب» کیهانی برای اولین بار

مشاهده «چسب» کیهانی برای اولین بار

ستاره‌شناسان برای اولین بار توانسته‌اند بخشی از شبکه رشته‌های متصل‌کننده کهکشانها را با شناسایی یک اختروش دور در یک سحابی گسترده گاز نمایش دهند.

محققان با استفاده از تلسکوپ 10 متری کک در هاوایی، یک سحابی بسیار بزرگ درخشان گازی را که حدود دو میلیون سال نوری در فضای میان‌کهکشانی گسترش یافته، کشف کردند.

آنها در این پژوهش، درخشش فلورسنت گاز هیدروژن ناشی از تابش شدید یک اختروش موسوم به UM287 را مشاهده کردند. اختروش یا کوازار یک هستهٔ فعال به شدت نورانی و دوردست است که متعلق به یک کهکشان جوان می‌باشد.

این گاز هیدروژن با انتشارات نور فرابنفش موسوم به تابش لیمن-آلفا روشن شده بود. فاصله تا این اختروش بقدری زیاد است (حدود 10 میلیارد سال نوری) که نور تابیده شده در اثر انبساط جهان در زمانی که به تلسکوپ کک و طیف‌سنج LRIS آن برسد، از یک طول موج نامرئی فرابنفش تا سایه مرئی بنفش کشیده شده است.

محققان با دانستن فاصله تا اختروش UM287 توانستند طول‌موج تابش لیمن-آلفا را از این فاصله محاسبه کرده و یک فیلتر خاص برای طیف‌سنج LRIS به منظور دستیابی به تصویری در آن طول‌موج ساختند.

به تصور دانشمندان، این اختروش بخشی از رشته‌ای است که ممکن است حتی بسیار گسترده‌تر از این باشد، اما آنها تنها بخشی از رشته را می‌بینند که با انتشار بدست آمده از اختروش، روشن شده است.

این پژوهش در مجله نیچر منتشر شده است.

منبع: انجمن نجوم آماتوری ایران به نقل از خبرگزاری ایسنا

نشانی وبسایت منبع: www.iaas.ir

سه شنبه 1 بهمن 1392  .:. 2:42 PM .:. امیرحسین
درباره وبلاگ

باسلام. به وبلاگ نجوم خوش آمديد. اين وبلاگ با هدف آشنايي بيشتر کاربران با نجوم تأسيس شده است و با قالبي زيبا و امکاناتي زياد و جالبي براي شما بازديدکنندگان گرامي ايجاد شده است. از موضوعات اين وبلاگ مي توان به اخبار، مقالات، تصاوير و... اشاره داشت. وبلاگ نجوم کليه ي مطالب خود را از وبسايت هاي معتبر تهيه کرده و همه ي مطالب داراي منبع مي باشند. از امکانات اين وبلاگ هم مي توان به ترجمه ی مطالب، خبرنامه، تصاوير آنلاين از خورشيد و ماه، نظرسنجي، جست و جوي مطلب و ... اشاره کرد. اين وبلاگ در ستاد ساماندهي پايگاه هاي اينترنتي به نشاني www.samandehi.ir ثبت شده است. لطفاً نظرات و پيشنهادات و انتقادات خود را براي بهتر شدن وبلاگ نجوم با ما درميان بگذاريد. باتشکر از همراهيتان در وبلاگ نجوم


کليه ي مطالب وبلاگ نجوم داراي "ادامه ي مطلب" هستند. براي مشاهده ي ادامه ي مطلب بر روي گزينه ي "ادامه مطلب" در پايين پست کليک کنيد

خبرنامه

نام    
ايميل


Powered by WebGozar

آرشيو مطالب
نظرسنجی دوم
آمار بازدید
كل بازديدها : 557603 نفر
كل مطالب : 845 عدد
کل نظرات : 61 نظر
تاريخ ايجاد وبلاگ : سه شنبه 8 مرداد 1392 
آخرين بروز رساني : شنبه 4 آذر 1396 
امکانات وب
جستو جوی وبلاگ



در اين وبلاگ
در كل اينترنت

هم اکنون