ترجمه وبلاگ
نويسنده

111-39.JPG رؤیای ماهنوردی چین در هاله‌ای از ابهام؛

اخبار متناقض در مورد سلامت ماهنورد چین

درحالیکه بامداد امروز پنج‌شنبه اخباری مبنی بر پایان مأموریت ماهنورد «یوتو» بدلیل بروز نقص فنی منتشر شده بود، رسانه‌های چین از بازگشت این ماهنورد رباتیک به زندگی با وجود برخی مشکلات مکانیکی خبر می‌دهند...

 

 

رؤیای ماهنوردی چین در هاله‌ای از ابهام؛

اخبار متناقض در مورد سلامت ماهنورد چین

111-39.JPG

درحالیکه بامداد امروز پنج‌شنبه اخباری مبنی بر پایان مأموریت ماهنورد «یوتو» بدلیل بروز نقص فنی منتشر شده بود، رسانه‌های چین از بازگشت این ماهنورد رباتیک به زندگی با وجود برخی مشکلات مکانیکی خبر می‌دهند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، فرودگر چانگه-3 به همراه ماهنورد Jadde Rabbit موسوم به «یوتو» 14 دسامبر (23 آذر) بر سطح ماه فرود آمدند.

نخستین ماهنورد چین 25 ژانویه (پنجم بهمن) پیش از آغاز دومین خواب شبانگاهی که 14 روز بطول می‌انجامد، دچار اختلال کنترل مکانیکی شد؛ محققان بروز این اختلال را ناشی از شرایط محیطی خشن ماه عنوان کردند.

در مدت دو هفته خواب شبانگاهی و بدلیل نبود نور خورشید برای تأمین انرژی پنل‌های خورشیدی، فرودگر چانگه-3 و ماهنورد «یوتو» در وضعیت خاموش قرار گرفته و ارتباط آنها با زمین قطع می‌شود که در این زمان امکان بررسی سلامت ماهنورد وجود ندارد.

با پایان دومین خواب شبانگاهی ماهنورد، بامداد پنج شنبه 13 فوریه (24 بهمن) اخباری مبنی بر پایان عمر «یوتو» منتشر شد که حاکی از ناتوانی محققان چینی در بازیابی و برطرف کردن اختلال کنترل مکانیکی ماهنورد بود.

این درحالیست که خبرگزاری شینهوآ چین با انتشار خبری، از بازگشت به حیات «یوتو» با وجود استمرار نقص فنی و احتمال نجات ماهنورد خبر داد.

به گفته «پای ژائویو» سخنگوی برنامه کاوشگر ماه چین، ماهنورد از خواب بیدار شده و در حال حاضر زنده است؛ محققان در تلاش هستند تا علت این اختلال را شناسایی کنند و می‌توان به نجات آن امیدوار بود.

پس از اتحاد جماهیر شوروی سابق و آمریکا، چین به عنوان سومین کشور در جهان موفق به فرود یک کاوشگر بر سطح ماه شد.

چین از سال 2003 میلادی تاکنون 10 فضانورد را راهی فضا کرده است که تعدادی از آنها برای انجام تحقیقات علمی در ماژول آزمایشگاهی تیانگونگ-1 در مدار زمین مستقر شدند؛ برنامه فضایی این کشور بسرعت در حال گسترش بوده و چین قصد دارد تا سال 2020 میلادی ایستگاه فضایی مستقل خود را در مدار زمین به بهره‌برداری رسانده و پس از آن فضانورد به ماه ارسال کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

نشانی وبسایت منبع: www.isna.ir

پنج شنبه 24 بهمن 1392  .:. 2:27 PM .:. امیرحسین
درباره وبلاگ

باسلام. به وبلاگ نجوم خوش آمديد. اين وبلاگ با هدف آشنايي بيشتر کاربران با نجوم تأسيس شده است و با قالبي زيبا و امکاناتي زياد و جالبي براي شما بازديدکنندگان گرامي ايجاد شده است. از موضوعات اين وبلاگ مي توان به اخبار، مقالات، تصاوير و... اشاره داشت. وبلاگ نجوم کليه ي مطالب خود را از وبسايت هاي معتبر تهيه کرده و همه ي مطالب داراي منبع مي باشند. از امکانات اين وبلاگ هم مي توان به ترجمه ی مطالب، خبرنامه، تصاوير آنلاين از خورشيد و ماه، نظرسنجي، جست و جوي مطلب و ... اشاره کرد. اين وبلاگ در ستاد ساماندهي پايگاه هاي اينترنتي به نشاني www.samandehi.ir ثبت شده است. لطفاً نظرات و پيشنهادات و انتقادات خود را براي بهتر شدن وبلاگ نجوم با ما درميان بگذاريد. باتشکر از همراهيتان در وبلاگ نجوم


کليه ي مطالب وبلاگ نجوم داراي "ادامه ي مطلب" هستند. براي مشاهده ي ادامه ي مطلب بر روي گزينه ي "ادامه مطلب" در پايين پست کليک کنيد

خبرنامه

نام    
ايميل


Powered by WebGozar

آرشيو مطالب
نظرسنجی دوم
آمار بازدید
كل بازديدها : 556203 نفر
كل مطالب : 845 عدد
کل نظرات : 61 نظر
تاريخ ايجاد وبلاگ : سه شنبه 8 مرداد 1392 
آخرين بروز رساني : شنبه 4 آذر 1396 
امکانات وب
جستو جوی وبلاگ



در اين وبلاگ
در كل اينترنت

هم اکنون