ترجمه وبلاگ
نويسنده

2.jpg-115.jpegرکوردشکنی در برخورد یک سیارک با ماه

دانشمندان موفق به ثبت بزرگترین برخورد یک سیارک با ماه شده‌اند که طولانی‌ترین و درخشانترین پس‌فروزش مشاهده شده تاکنون را بوجود آورده است...

 

 

 

 

 

رکوردشکنی در برخورد یک سیارک با ماه

2.jpg-115.jpeg

دانشمندان موفق به ثبت بزرگترین برخورد یک سیارک با ماه شده‌اند که طولانی‌ترین و درخشانترین پس‌فروزش مشاهده شده تاکنون را بوجود آورده است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، فیلم ثبت شده از این رویداد به نمایش توپ آتشین جالبی پرداخته که در زمان برخورد سیارک با حوزه پر از گدازه «دریای ابرها» در ماه ایجاد شده بود.

خوزه ماریا مادیدو، ستاره شناس اسپانیایی و استاد دانشگاه هوئلوا و انجمن ستاره‌شناسی سلطنتی بریتانیا، این رویداد را روز 11 سپتامبر 2013 (20 شهریور) مشاهده کرده بود.

مادیدو با استفاده از دو تلسکوپ این برق درخشان را ثبت کرد.

در مرحله‌ای، درخشش این جرقه با نور ستاره قطبی برابری می‌کرد.

این جرقه در شرایط آب‌وهوایی صاف با چشم غیرمسلح برای هر کسی که در آن لحظه به ماه نگاه می‌کرد، قابل مشاهده بود.

پس از برخورد، یک پس‌فروزش ایجاد شد که تا هشت ثانیه طول کشید؛ این طولانی‌ترین و درخشانترین رویداد در نوع خود است که تاکنون ثبت شده است.

دو ویدیو از این رویداد ثبت شده که یکی از آنها نمایشگر تصاویر واقعی و دیگری شامل تصاویر گرافیکی رایانه‌ای است که توسط محققان برای توضیح دقیق واقعه ارسال شده است.

بر اساس برآوردهای تیم مادیدو، این سیارک با سرعت 61 هزار کیلومتر در ساعت با سطح ماه برخورد کرده است.

این برخورد بقدری سریع بوده که سیارک ذوب و سپس بخار شده است. نتیجه این برخورد یک جرقه و دهانه‌ای با قطر 40 متر در سطح ماه است.

انرژی این برخورد برابر با انفجاری در حدود 15 تن تی‌ان‌تی است که سه برابر بیشتر از بزرگترین رویداد ثبت شده پیشین در مارس 2013 توسط ناسا است.

در مقام مقایسه، سیارکی که در ماه فوریه سال گذشته با شهر چلیابینسک روسیه برخورد کرده بود، دارای اندازه‌ای در حدود 20 متر و وزن 13 هزار تن بود.

این سیارک در میان آخرینها در فهرست سیارکهای با اندازه متوسط قرار گرفته است.

مادیدو و همکارانش برآورد کردند که جرم این سنگ آسمانی در حدود 400 کیلومتر و قطر آن بین 60 سانتیمتر تا 1.4 متر بوده است.

محققان تخمین زده‌اند که برخورد سیارکهایی با این اندازه با زمین 10 برابر محتملتر از تصورات پیشین است.

اگرچه زمین با جو محافظت شده و سیارکهای با این اندازه به شکل شهاب‌سنگ در آن می‌سوزند.

این پژوهش در مجله Monthly Notices of the Royal Astronomical Society منتشر شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

نشانی وبسایت منبع: www.isna.ir

سه شنبه 6 اسفند 1392  .:. 7:02 PM .:. امیرحسین
درباره وبلاگ

باسلام. به وبلاگ نجوم خوش آمديد. اين وبلاگ با هدف آشنايي بيشتر کاربران با نجوم تأسيس شده است و با قالبي زيبا و امکاناتي زياد و جالبي براي شما بازديدکنندگان گرامي ايجاد شده است. از موضوعات اين وبلاگ مي توان به اخبار، مقالات، تصاوير و... اشاره داشت. وبلاگ نجوم کليه ي مطالب خود را از وبسايت هاي معتبر تهيه کرده و همه ي مطالب داراي منبع مي باشند. از امکانات اين وبلاگ هم مي توان به ترجمه ی مطالب، خبرنامه، تصاوير آنلاين از خورشيد و ماه، نظرسنجي، جست و جوي مطلب و ... اشاره کرد. اين وبلاگ در ستاد ساماندهي پايگاه هاي اينترنتي به نشاني www.samandehi.ir ثبت شده است. لطفاً نظرات و پيشنهادات و انتقادات خود را براي بهتر شدن وبلاگ نجوم با ما درميان بگذاريد. باتشکر از همراهيتان در وبلاگ نجوم


کليه ي مطالب وبلاگ نجوم داراي "ادامه ي مطلب" هستند. براي مشاهده ي ادامه ي مطلب بر روي گزينه ي "ادامه مطلب" در پايين پست کليک کنيد

خبرنامه

نام    
ايميل


Powered by WebGozar

آرشيو مطالب
نظرسنجی دوم
آمار بازدید
كل بازديدها : 556888 نفر
كل مطالب : 845 عدد
کل نظرات : 61 نظر
تاريخ ايجاد وبلاگ : سه شنبه 8 مرداد 1392 
آخرين بروز رساني : شنبه 4 آذر 1396 
امکانات وب
جستو جوی وبلاگ



در اين وبلاگ
در كل اينترنت

هم اکنون