ترجمه وبلاگ
نويسنده

سیاه چاله از پیدایش تا ستارهٔ پلانک + عکس

محققان می‌گویند وقتی یک ستارهٔ بزرگ به اواخر عمر خود نزدیک می‌شود بصورت یک ابر نواختر (سوپرنوا) منفجر می‌شود و این امر موجب می‌شود هستهٔ این ستاره به یک سیاهچاله تجزیه شود...

 

 

 

سیاه چاله از پیدایش تا ستارهٔ پلانک + عکس

محققان می‌گویند وقتی یک ستارهٔ بزرگ به اواخر عمر خود نزدیک می‌شود بصورت یک ابر نواختر (سوپرنوا) منفجر می‌شود و این امر موجب می‌شود هستهٔ این ستاره به یک سیاهچاله تجزیه شود.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، مقاله‌ای جدید در سایتِ Arxiv پست شده که ایدهٔ «ستارهٔ پلانک ازسیاه چاله ظهور می‌کند» را ارائه می‌دهد. این اجرام فرضی نمی‌توانند ستاره باشند، بلکه نورهایی هستند که پس از مرگ یک سیاه چاله به وسیلهٔ تابشِ هاوکینگ ساتع می‌شوند. این مقاله مورد بازبینی قرار نگرفته است اما ایدهٔ جالبی را همراه با یک تستِ شهودی ارائه می‌دهد. 

تصویری هنری از تابش یک سیاهچاله

محققان می‌گویند وقتی یک ستارهٔ بزرگ به اواخر عمر خود نزدیک می‌شود بصورت یک ابر نواختر (سوپرنوا) منفجر می‌شود و این امر موجب می‌شود هستهٔ این ستاره به یک سیاهچاله تجزیه شود. در مدل سنتیِ سیاه چاله، مواد به حجم‌هایی بی‌‌‌نهایت کوچک تجزیه می‌شوند که تکینگی نامیده می‌شود. البته این امر نظریهٔ کوانتوم را در نظر نمی‌گیرد. اگرچه نظریهٔ کاملی در مورد جاذبهٔ کوانتوم نداریم، چیزهای کمی در این باره می‌دانیم. 

یک مسئله این است که سیاهچاله‌ها تا ابد باقی نمی‌مانند. به دلیل نوساناتِ کوانتومی در نزدیکیِ افق رویدادِ یک سیاه چاله، سیاهچاله تابشِ هاوکینگ را از خود منتشر می‌کند. در نتیجه، این سیاه چاله در هنگام انتشارِ تابش به تدریج جرم خود را از دست می‌دهد. میزان تابشِ هاوکینگ در یک سیاهچاله با اندازه‌اش نسبتِ عکس دارد، بنابراین، با کوچک‌تر شدن سیاهچاله، میزان بیشتری از تابش هاوکینگ را از خود منتشر می‌کند تا زمانیکه که در ‌‌نهایت تابش تمام شود. 

از آنجایی که سیاه چاله‌ها تا ابد باقی نمی‌مانند، استیون هاوکینگ و افراد دیگر بیان کردند که سیاهچاله‌ها فاقد افق رویداد هستند اما یک افقِ واضح دارند. این امر به این معنی است که مواد موجود در یک سیاهچاله به یک تکینی تبدیل نمی‌شوند. نویسندگان بیان می‌کنند بجای اینکه مواد موجود در یک سیاهچاله به تکینگی تبدیل شوند، تا اندازهٔ یک تریلیونمِ متر تجزیه می‌شوند. در این نقطه، چگالی مواد به اندازهٔ چگالی پلانک است. وقتی زندگی سیاهچاله به پایان می‌رسد، این «ستارهٔ پلانک» ظهور پیدا می‌کند. 

از آنجاییکه چگالی این ستاره به اندازهٔ چگالی پلانک است، در یک طور موجِ معین از پرتوهای گاما تابش می‌کند. بنابراین اگر این ستارگان وجود داشته باشند، تلسکوپِ پرتو گاما قادر است آن‌ها را رصد کند. البته این امر هنوز در حد یک فرضیه است. تاکنون هیچگونه شواهد عینی در مورد وجود چنین ستارهٔ پلانکی یافت نشده است. هرچند، این راه حل برای بخشِ متناقضِ سیاهچاله‌ها جالب است.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نشانی وبسایت منبع: www.yjc.ir

سه شنبه 6 اسفند 1392  .:. 7:16 PM .:. امیرحسین
درباره وبلاگ

باسلام. به وبلاگ نجوم خوش آمديد. اين وبلاگ با هدف آشنايي بيشتر کاربران با نجوم تأسيس شده است و با قالبي زيبا و امکاناتي زياد و جالبي براي شما بازديدکنندگان گرامي ايجاد شده است. از موضوعات اين وبلاگ مي توان به اخبار، مقالات، تصاوير و... اشاره داشت. وبلاگ نجوم کليه ي مطالب خود را از وبسايت هاي معتبر تهيه کرده و همه ي مطالب داراي منبع مي باشند. از امکانات اين وبلاگ هم مي توان به ترجمه ی مطالب، خبرنامه، تصاوير آنلاين از خورشيد و ماه، نظرسنجي، جست و جوي مطلب و ... اشاره کرد. اين وبلاگ در ستاد ساماندهي پايگاه هاي اينترنتي به نشاني www.samandehi.ir ثبت شده است. لطفاً نظرات و پيشنهادات و انتقادات خود را براي بهتر شدن وبلاگ نجوم با ما درميان بگذاريد. باتشکر از همراهيتان در وبلاگ نجوم


کليه ي مطالب وبلاگ نجوم داراي "ادامه ي مطلب" هستند. براي مشاهده ي ادامه ي مطلب بر روي گزينه ي "ادامه مطلب" در پايين پست کليک کنيد

خبرنامه

نام    
ايميل


Powered by WebGozar

آرشيو مطالب
نظرسنجی دوم
آمار بازدید
كل بازديدها : 557614 نفر
كل مطالب : 845 عدد
کل نظرات : 61 نظر
تاريخ ايجاد وبلاگ : سه شنبه 8 مرداد 1392 
آخرين بروز رساني : شنبه 4 آذر 1396 
امکانات وب
جستو جوی وبلاگ



در اين وبلاگ
در كل اينترنت

هم اکنون