ترجمه وبلاگ
نويسنده

8-983.jpg تکمیل پازل 20 ساله فیزیک با تولید بزرگ‌ترین کوارک جهان

محققان آخرین شیوه‌ اثبات‌نشده اما پیش‌بینی‌شده خود را برای تولید بزرگ‌ترین کوارک جهان ارائه کرده‌اند...

 

 

 

 

 

 

 

تکمیل پازل 20 ساله فیزیک با تولید بزرگ‌ترین کوارک جهان

8-983.jpg

محققان آخرین شیوه‌ اثبات‌نشده اما پیش‌بینی‌شده خود را برای تولید بزرگ‌ترین کوارک جهان ارائه کرده‌اند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، «کوارک‌های سر»، سنگین‌ترین ذرات زیراتمی و اجزای اصلی تمامی مواد هستند؛ اما در حالی که در همه مواد وجود دارند، جداسازی آن‌ها از ماده تحت شرایط معمول غیرممکن است.

به منظور انجام مطالعات خود در این زمینه، دانشمندان باید با برخورددادن ذرات به یکدیگر در سرعت‌های فوق بالا و برای میلیاردها یا تریلیون‌ها بار، این مولفه‌ها را تولید کنند.

اکنون، دانشمندان شتاب‌دهنده ذرات «تواترون» (Tevatron) در آزمایشگاه فرمی‌لب شیکاگو ‌پس از 20 سال، آخرین تیر ترکش خود را برای تولید کوارک سر شلیک کرد‌ه‌اند؛ شیوه این محققان نیازمند 500 تریلیون بار برخورد ذرات بود.

تحت شرایط «مدل استاندارد» که می‌توان از طریق آن، این ذرات را درک کرد، باید سه راه برای تولید کوارک‌ها وجود داشته باشد. دو شیوه نخست در سال 1995 و 2008 اثبات شده‌اند و در مورد اول، کوارک‌های سر توسط نیروی هسته‌ای قوی و با کوباندن یک پروتون و آنتی‌پروتون به یکدیگر تولید شدند. اما در شیوه سال 2008 و مدل جدید، کوارک‌های سر در رخدادی نادر توسط نیروی هسته‌ای ضعیف ایجاد شدند.

این یافته‌ها، مدل استانداردی را تقویت می‌کند که بر اساس آن، کوارک‌های سر را می‌توان با استفاده از هر دو نیرو تولید کرد و این که تمامی نیروهای طبیعت، چه قوی و چه ضعیف، به یک اندازه برای تولید کوارک سر لازم هستند.

دیمیتری دنیزوف، فیزیکدان آزمایشگاه فرمی‌لب، بر این باور است که آگاهی از چگونگی تولید این ذره می‌تواند برای تولید انرژی در آینده نیز کارآمد باشد.

منبع: خبرگزاري ايسنا

نشاني وبسايت منبع: www.isna.ir

یک شنبه 25 اسفند 1392  .:. 12:54 PM .:. امیرحسین
درباره وبلاگ

باسلام. به وبلاگ نجوم خوش آمديد. اين وبلاگ با هدف آشنايي بيشتر کاربران با نجوم تأسيس شده است و با قالبي زيبا و امکاناتي زياد و جالبي براي شما بازديدکنندگان گرامي ايجاد شده است. از موضوعات اين وبلاگ مي توان به اخبار، مقالات، تصاوير و... اشاره داشت. وبلاگ نجوم کليه ي مطالب خود را از وبسايت هاي معتبر تهيه کرده و همه ي مطالب داراي منبع مي باشند. از امکانات اين وبلاگ هم مي توان به ترجمه ی مطالب، خبرنامه، تصاوير آنلاين از خورشيد و ماه، نظرسنجي، جست و جوي مطلب و ... اشاره کرد. اين وبلاگ در ستاد ساماندهي پايگاه هاي اينترنتي به نشاني www.samandehi.ir ثبت شده است. لطفاً نظرات و پيشنهادات و انتقادات خود را براي بهتر شدن وبلاگ نجوم با ما درميان بگذاريد. باتشکر از همراهيتان در وبلاگ نجوم


کليه ي مطالب وبلاگ نجوم داراي "ادامه ي مطلب" هستند. براي مشاهده ي ادامه ي مطلب بر روي گزينه ي "ادامه مطلب" در پايين پست کليک کنيد

خبرنامه

نام    
ايميل


Powered by WebGozar

آرشيو مطالب
نظرسنجی دوم
آمار بازدید
كل بازديدها : 556748 نفر
كل مطالب : 845 عدد
کل نظرات : 61 نظر
تاريخ ايجاد وبلاگ : سه شنبه 8 مرداد 1392 
آخرين بروز رساني : شنبه 4 آذر 1396 
امکانات وب
جستو جوی وبلاگ



در اين وبلاگ
در كل اينترنت

هم اکنون