ترجمه وبلاگ
نويسنده

ب3-1917.jpgازسازی ابرنواختر در آزمایشگاه

محققان با استفاده از پرتوهای لیزری 60 هزار میلیارد قدرتمندتر از یک اشاره‌گر لیزری، موفق به بازخلق انفجارات ابرنواختری مقیاس‌بندی‌شده در آزمایشگاه شدند...

 

 

 

 

بازسازی ابرنواختر در آزمایشگاه

3-1917.jpg

محققان با استفاده از پرتوهای لیزری 60 هزار میلیارد قدرتمندتر از یک اشاره‌گر لیزری، موفق به بازخلق انفجارات ابرنواختری مقیاس‌بندی‌شده در آزمایشگاه شدند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آن‌ها این کار را به عنوان شیوه‌ای برای بررسی یکی از پرانرژی‌ترین رخدادهای کیهان صورت دادند.

انفجارهای ابرنواختری زمانی که سوخت درون یک ستاره آتش می‌گیرد یا این که هسته‌اش فرو می‌پاشد، نوعی موج شوک را پرتاب می‌کنند که حدود چند سال نوری از فضای اطراف ستاره‌ انفجاری را ظرف چند صد سال جاروب می‌کند.

به منظور بررسی آنچه ممکن است عامل بروز اشکال عجیب حین انفجار باشد، تیمی از دانشمندان به رهبری محققان دانشگاه آکسفورد شیوه‌ای را برای مطالعه انفجارات ابرنواختری در آزمایشگاه به جای مشاهده آن‌ها در فضا ارائه داده‌اند. برای بازخلق انفجار ابرنواختری در آزمایشگاه، تیم علمی از تجهیزات لیزر «آزمایشگاه روترفورد اپلتون» شورای تسهیلات علم و فناوری انگلستان استفاده کرد.

جنا ماینک، محقق دانشگاه آکسفورد و رهبر ارشد تلاش‌های آزمایشگاهی، گفت: تیم ما با متمرکزکردن سه پرتو لیزر روی یک هدف میله‌ای کربنی که ضخامت آن بزرگتر از تار مو نبود و در یک اتاقک مملو از گاز دارای تراکم پایین کار خود را آغاز کرد. میزان بالای گرمای تولیدشده توسط لیزر که بیش از چند میلیون درجه سانتی‌گراد بود، موجب شد میله، منفجر شده و انفجاری را خلق کند که از میان گاز با تراکم پایین حرکت کند.

در این آزمایش‌ها، گاز متراکم یا ابرهای گازی که اطراف یک ستاره در حال انفجار را احاطه می‌کنند، با معرفی یک شبکه پلاستیکی برای مختل‌کردن جبهه شوک شبیه‌سازی شدند. این آزمایش نشان داد زمانی که انفجار از میان این شبکه عبور می‌کند نامنظم و آشفته می‌شود.

دانشمندان دریافتند میدان مغناطیسی با حضور این شبکه قوی‌تر از زمانی است که شبکه‌ای در کار نیست. از آنجائیکه میدان‌های مغناطیسی قوی‌تر به معنای تولید کارآمدتر فوتون‌های رادیویی و اشعه ایکس است، نتایج حاصله نشان می‌دهد که ایده گسترش انفجارهای ابرنواختری به شکل ماده بین‌ستاره‌ای به طور منسجم توزیع‌شده، همیشه درست نیست و با مشاهدات و مدلهای عددی موج شوکی که از میان یک واسطه سنگین عبور می‌کند، منطبق است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

نشانی وبسایت منبع: www.isna.ir

سه شنبه 13 خرداد 1393  .:. 2:24 PM .:. امیرحسین
درباره وبلاگ

باسلام. به وبلاگ نجوم خوش آمديد. اين وبلاگ با هدف آشنايي بيشتر کاربران با نجوم تأسيس شده است و با قالبي زيبا و امکاناتي زياد و جالبي براي شما بازديدکنندگان گرامي ايجاد شده است. از موضوعات اين وبلاگ مي توان به اخبار، مقالات، تصاوير و... اشاره داشت. وبلاگ نجوم کليه ي مطالب خود را از وبسايت هاي معتبر تهيه کرده و همه ي مطالب داراي منبع مي باشند. از امکانات اين وبلاگ هم مي توان به ترجمه ی مطالب، خبرنامه، تصاوير آنلاين از خورشيد و ماه، نظرسنجي، جست و جوي مطلب و ... اشاره کرد. اين وبلاگ در ستاد ساماندهي پايگاه هاي اينترنتي به نشاني www.samandehi.ir ثبت شده است. لطفاً نظرات و پيشنهادات و انتقادات خود را براي بهتر شدن وبلاگ نجوم با ما درميان بگذاريد. باتشکر از همراهيتان در وبلاگ نجوم


کليه ي مطالب وبلاگ نجوم داراي "ادامه ي مطلب" هستند. براي مشاهده ي ادامه ي مطلب بر روي گزينه ي "ادامه مطلب" در پايين پست کليک کنيد

خبرنامه

نام    
ايميل


Powered by WebGozar

آرشيو مطالب
نظرسنجی دوم
آمار بازدید
كل بازديدها : 556631 نفر
كل مطالب : 845 عدد
کل نظرات : 61 نظر
تاريخ ايجاد وبلاگ : سه شنبه 8 مرداد 1392 
آخرين بروز رساني : شنبه 4 آذر 1396 
امکانات وب
جستو جوی وبلاگ



در اين وبلاگ
در كل اينترنت

هم اکنون