ترجمه وبلاگ
نويسنده

ماه در دوره‌ی جوانی چگونه بوده است

به گفته یکی از پژوهشگران، روش جدید آزمایش امکان آن را می‌دهد تا بتوان ایزوتوپ‌های متفاوت اکسیژن را در نمونه آزمایشگاهی تشخیص داد...

 

 

ماه در دوره‌ی جوانی چگونه بوده است

به گفته یکی از پژوهشگران، روش جدید آزمایش امکان آن را می‌دهد تا بتوان ایزوتوپ‌های متفاوت اکسیژن را در نمونه آزمایشگاهی تشخیص داد.

 

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ پژوهشگران آلمانی در پی آزمایش دوباره نمونه‌های موجود از خاک کره ماه با استفاده از روش‌های جدید علمی، دریافته‌اند که این نمونه‌ها علاوه بر ترکیبات شبیه آنچه که در خاک کره زمین یافت می‌شود، حاوی ترکیبات متفاوتی هم هستند.

نتیجه تحقیقات این گروه در نشریه علمی "ساینس" منتشر شده و در آن آمده است که نتیجه این آزمایش نشان می‌دهد که تنها کره زمین در ایجاد کره ماه در چهار و نیم میلیارد سال پیش نقش نداشته بلکه جسم آسمانی دیگری نیز در این پدیده سهم داشته است.

 


این پژوهشگران براساس این تحقیقات نتیجه گرفته‌اند که قطعا کره زمین در "دوره جوانی" با یک کره دیگر به اندازه کره مریخ، که دانشمندان آن را تیا نام‌گذاری کرده‌اند، برخورد کرد و نتیجه آن، انفجاری عظیم و ایجاد "ابر عظیمی" از قطعات و گرد و خاک این دو کره در فضا بود. کره ماه از به هم پیوستن این قطعات پدید آمد.

قطر سیاره مریخ تقریبا نصف قطر کره زمین است.

هر یک از سیاره‌های منظومه شمسی دارای ترکیب شیمیایی اندکی متفاوت از دیگری است و یافت شدن مقادیری از مواد متفاوت با کره زمین در ترکیب شیمیایی کره ماه نشان می‌دهد که دو کره در ایجاد آن دخالت داشته‌اند. 
 
نمونه آزمایش شده را سرنشینان سفینه آپولو به زمین آورده بودند 
البته فرضیه به وجود آمدن ماه از برخورد زمین با یک کره دیگر پیش از این تدوین شده بود اما تا یافتن روش جدید آزمایش نمونه‌های کره ماه، شواهد آزمایشگاهی در حمایت از این نظریه در دست نبود. 
 
نمونه‌هایی که پژوهشگران آلمانی مورد آزمایش قرار داده‌اند توسط سفینه‌های آمریکایی آپولو یازده، آپولو دوازده و آپولو شانزده بین سال های ١٩٦٩ تا ١٩٧٢ از سطح ماه برداشته و به زمین آورده شده بود. تا کنون آزمایش‌های متعددی روی این نمونه‌ها صورت گرفته اما تنها پس از کشف روش جدید آزمایش پژوهشگران توانسته‌اند تفاوت‌های ناچیز موجود در ترکیب آنها را تشخیص دهند.

به گفته یکی از پژوهشگران، روش جدید آزمایش امکان آن را می‌دهد تا بتوان ایزوتوپ‌های متفاوت اکسیژن را در نمونه آزمایشگاهی تشخیص داد و به این ترتیب، تفاوت بسیار ناچیز بین ترکیبات کره ماه و کره زمین را مشاهده کرد.



گفته می‌شود که سیاره تیا دارای نوع خاصی از اتم اکسیژن بود و برخی پژوهشگران براساس آزمایش‌های انجام شده، تخمین زده‌اند که حدود سی تا پنجاه درصد از کره ماه شامل اجزایی از تیا باشد.

در عین حال، این تفاوت چنان اندک است که شاید نتواند تمامی کارشناسان را صد در صد قانع کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نشانی: www.yjc.ir

یک شنبه 18 خرداد 1393  .:. 1:43 PM .:. امیرحسین
درباره وبلاگ

باسلام. به وبلاگ نجوم خوش آمديد. اين وبلاگ با هدف آشنايي بيشتر کاربران با نجوم تأسيس شده است و با قالبي زيبا و امکاناتي زياد و جالبي براي شما بازديدکنندگان گرامي ايجاد شده است. از موضوعات اين وبلاگ مي توان به اخبار، مقالات، تصاوير و... اشاره داشت. وبلاگ نجوم کليه ي مطالب خود را از وبسايت هاي معتبر تهيه کرده و همه ي مطالب داراي منبع مي باشند. از امکانات اين وبلاگ هم مي توان به ترجمه ی مطالب، خبرنامه، تصاوير آنلاين از خورشيد و ماه، نظرسنجي، جست و جوي مطلب و ... اشاره کرد. اين وبلاگ در ستاد ساماندهي پايگاه هاي اينترنتي به نشاني www.samandehi.ir ثبت شده است. لطفاً نظرات و پيشنهادات و انتقادات خود را براي بهتر شدن وبلاگ نجوم با ما درميان بگذاريد. باتشکر از همراهيتان در وبلاگ نجوم


کليه ي مطالب وبلاگ نجوم داراي "ادامه ي مطلب" هستند. براي مشاهده ي ادامه ي مطلب بر روي گزينه ي "ادامه مطلب" در پايين پست کليک کنيد

خبرنامه

نام    
ايميل


Powered by WebGozar

آرشيو مطالب
نظرسنجی دوم
آمار بازدید
كل بازديدها : 557879 نفر
كل مطالب : 845 عدد
کل نظرات : 61 نظر
تاريخ ايجاد وبلاگ : سه شنبه 8 مرداد 1392 
آخرين بروز رساني : شنبه 4 آذر 1396 
امکانات وب
جستو جوی وبلاگ



در اين وبلاگ
در كل اينترنت

هم اکنون