ترجمه وبلاگ
نويسنده

رصد دورترین ستاره کهکشان راه شیری

یک تیم اخترشناسی دو ستاره غول پیکر کشف کردند که در فاصله بسیار دور از کهکشان ما قرار دارند...

 

 

 

 

رصد دورترین ستاره کهکشان راه شیری

یک تیم اخترشناسی دو ستاره غول پیکر کشف کردند که در فاصله بسیار دور از کهکشان ما قرار دارند.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، نزدیک‌ترین ستاره به زمین را همه می‌شناسیم، خورشید ستاره فروزانی که حیات و مرگ همه ما زمینی‌ها به بود و نبود او وابسته است.حال ستاره شناسان می گویند دورترین ستاره های شناخته شده در راه شیری را کشف کرده اند.
 
یک تیم اخترشناسی دو ستاره غول پیکر کشف کردند که در فاصله بسیار دور از کهکشان ما قرار دارند.
 

 


اخترشناسان بعد از خورشید نزدیک‌ترین ستاره به ما پروکسیما ـ قنطورس است که ۴.۳ سال نوری از ما فاصله دارد. از آنجا که درک ابعاد حقیقی چنین فاصله ای برای ما تا حدودی غیرممکن است، خوب است بدانید با وجود فناوری پیشرفته ما، کماکان رسیدن تا پروکسیما قنطورس با فضاپیماهای امروزی چیزی حدود ۴۰ هزار سال زمان می برد! تازه این نزدیک ترین ستاره به ما پس از خورشید در میان ۲۰۰ میلیارد ستاره کهکشان راه شیری است. ستاره ها در کهکشان ما در قالب مجموعه ای مارپیچی به دور ابرسیاهچاله مرکزی کهکشان در حال گردش هستند. قطرکهکشان ما حدود صدهزار سال نوری است.

واقعیت شگفت آور دیگر این است که تقریبا بیشتر ستاره های درخشانی که هنگام شب بالای سر خودمان با چشم غیرمسلح می بینیم، ستاره هایی بسیار بزرگ تر و درخشان تر از خورشید هستند که به لحاظ مقیاس فضایی، بیشترشان جزو همسایه های ما در کهکشان راه شیری به شمار می آیند. از همین روست که وقتی فاصله آنها را تا زمین بررسی می کنیم می بینیم حدود چند ده یا چند صد سال نوری از ما فاصله دارند. بیشتر ستاره های کهکشان راه شیری در نواری مه آلود در آسمان شب به نام نوار راه کهکشان جا خوش کرده اند. نوار شبح گون و زیبای راه کهکشان را این شب ها در محدوده صورت های فلکی قوس و عقرب و عقاب و دجاجه، به شرط تاریک بودن آسمان، از نواحی کویری و کوهستانی خارج از شهر می توان با چشم غیرمسلح دید.

اخترشناسان مدعی کشف دو ستاره هستند که یکی از این ستاره ها در فاصله تقریبی ۷۸۰ هزار سال نوری در صورت فلکی جوزا و دیگری در فاصله ۸۹۰ هزار سال نوری و در صورت فلکی برج حوت از زمین واقع شده اند. این در حالی است که قطر کهکشان ما یک هفتم این مقدار بوده و حتی کهکشان نامنظم و کوچک ابر ماژلانی بزرگ که قمر کهکشان راه شیری است، حدود یک پنجم این فاصله را دارد. در مقایسه با فاصله کهکشان آندرومدا می توانیم بگوییم که شبیه ترین کهکشان نزدیک به راه شیری است، در فاصله بیش از سه برابر دورتر از این دو ستاره واقع شده و بیش از دو میلیون سال نوری از ما فاصله دارد. معنای وجود داشتن ستاره ای در فاصله ای این چنین دور، این است که ستاره شناسان توانسته اند ستاره ای در فضای میان کهکشانی کشف کنند. تا به امروز فقط هفت ستاره در فاصله بیش از ۴۰۰ هزار سال نوری از زمین کشف شده است.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

نشانی: www.yjc.ir

پنج شنبه 30 مرداد 1393  .:. 9:41 PM .:. امیرحسین
درباره وبلاگ

باسلام. به وبلاگ نجوم خوش آمديد. اين وبلاگ با هدف آشنايي بيشتر کاربران با نجوم تأسيس شده است و با قالبي زيبا و امکاناتي زياد و جالبي براي شما بازديدکنندگان گرامي ايجاد شده است. از موضوعات اين وبلاگ مي توان به اخبار، مقالات، تصاوير و... اشاره داشت. وبلاگ نجوم کليه ي مطالب خود را از وبسايت هاي معتبر تهيه کرده و همه ي مطالب داراي منبع مي باشند. از امکانات اين وبلاگ هم مي توان به ترجمه ی مطالب، خبرنامه، تصاوير آنلاين از خورشيد و ماه، نظرسنجي، جست و جوي مطلب و ... اشاره کرد. اين وبلاگ در ستاد ساماندهي پايگاه هاي اينترنتي به نشاني www.samandehi.ir ثبت شده است. لطفاً نظرات و پيشنهادات و انتقادات خود را براي بهتر شدن وبلاگ نجوم با ما درميان بگذاريد. باتشکر از همراهيتان در وبلاگ نجوم


کليه ي مطالب وبلاگ نجوم داراي "ادامه ي مطلب" هستند. براي مشاهده ي ادامه ي مطلب بر روي گزينه ي "ادامه مطلب" در پايين پست کليک کنيد

خبرنامه

نام    
ايميل


Powered by WebGozar

آرشيو مطالب
نظرسنجی دوم
آمار بازدید
كل بازديدها : 556253 نفر
كل مطالب : 845 عدد
کل نظرات : 61 نظر
تاريخ ايجاد وبلاگ : سه شنبه 8 مرداد 1392 
آخرين بروز رساني : شنبه 4 آذر 1396 
امکانات وب
جستو جوی وبلاگ



در اين وبلاگ
در كل اينترنت

هم اکنون