ترجمه وبلاگ
نويسنده

1408536000693_7.jpg جدیدترین تصاویر «روزتا» از دنباله‌دار اردک پلاستیکی

فضاپیمای روزتا پس از گذشت حدود دو هفته در مدار مثلثی دنباله‌دار 67P/Churyumov-Gerasimenko به تازگی ارسال تصاویر بسیار دقیق از سطح سنگی آن را آغاز کرده است...

 

 

 

 

جدیدترین تصاویر «روزتا» از دنباله‌دار اردک پلاستیکی

1408536000693_7.jpg

فضاپیمای روزتا پس از گذشت حدود دو هفته در مدار مثلثی دنباله‌دار 67P/Churyumov-Gerasimenko به تازگی ارسال تصاویر بسیار دقیق از سطح سنگی آن را آغاز کرده است.

 

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، جدیدترین تصویر این دنباله‌دار در روز شنبه (25 مرداد) از فاصله 93.5 کیلومتری ثبت شده و به نمایش شکل اردک‌مانند آن با یک گلوگاه عمیق در وسط پرداخته است.

 

این تصویر، سر دنباله‌دار را با خطوط موازی که شبیه صخره هستند، نمایش می‌دهد. همچنین خوشه‌ای از تخته‌سنگهایی به اندازه یک ساختمان در بخش گردن این دنباله‌دار قابل مشاهده است.

 

موسسه تحقیقاتی منظومه شمسی مکس پلانک یک نسخه سه‌بعدی از دنباله‌دار را منتشر کرده است که بنظر می‌رسد از روی صفحه بیرون آمده است.

 

دنباله‌دار 67P/Churyumov-Gerasimenko حدود چهار کیلومتر طول داشته و هر 6.5 سال دور خورشید می‌چرخد. این سنگ آسمانی در حال حرکت به سمت خورشید بوده، از این رو با نزدیکتر شدن به ستاره، بیشتر ذوب می‌شود.

 

برای مقایسه، این دنباله‌دار سه برابر کوه بن‌نویس در جزایر بریتانیا بوده، در حالیکه روزتا اندازه خودرویی با بالهای 32 متری است.

 

دانشمندان حاضر در این ماموریت این هفته فهرستی از پنج منطقه بر روی این دنباله‌دار برای فرود فضاپیما مشخص خواهند کرد که از این میان، در نهایت دو مورد انتخاب می‌شود.

 

یکی از این موقعیت‌ها، محل اصلی فرود و دیگری به عنوان پشتیبان خواهد بود. دانشمندان قصد دارند یک فضاپیمای فرودگر کوچک را که «فیله» (Philae) نام دارد، در ماه نوامبر به یک محل به دقت انتخاب شده در سطح دنباله‌دار ارسال کنند.

 

ماموریت روزتا که به عنوان جالب‌ترین ماموریت تاکنون توصیف شده، بیش از یک سال را به بررسی دنباله‌دار مذکور به منظور کمک به حل اسرار حیات در زمین خواهد گذراند.

 

دنباله‌دار 67P/Churyumov-Gerasimenko به عنوان «اردک پلاستیکی» فضا معرفی شده و تصاویر جدید آن نشان می‌دهد که این سنگ فضایی در حقیقت یک سیستم دوتایی در تماس با هم بوده است. این امر بدان معنی است که احتمالا دو دنباله‌دار به هم چسبیده‌اند. ممکن است این جسم در گذشته از هم باز شده یا اینکه دو سنگ مجزا به آهستگی و با سرعت چند متر در ثانیه به هم نزدیک شده‌اند.

 

این ساختار غیرعادی، محاسبه کشش گرانشی دنباله‌دار را به منظور کمک به هدایت ماموریت برای دانشمندان دشوار کرده است.

 

روزتا اخیرا دمای دنباله‌دار را اندازه‌گیری کرده و نشان داده است که دمای سطحی آن حدود منفی 70 درجه سانتیگراد است.

 

آخرین تصویر از دنباله‌دار 67P/Churyumov-Gerasimenko

 

تصویر دنباله‌دار 67P/Churyumov-Gerasimenko در 24 مرداد

 

تصویر سر دنباله‌دار 67P/Churyumov-Gerasimenko به همراه گردنه آن

 

تصویر دنباله‌دار 67P/Churyumov-Gerasimenko در 23 مرداد

منبع: خبرگزاری ایسنا

نشانی: www.isna.ir

 

جمعه 31 مرداد 1393  .:. 6:12 PM .:. امیرحسین
درباره وبلاگ

باسلام. به وبلاگ نجوم خوش آمديد. اين وبلاگ با هدف آشنايي بيشتر کاربران با نجوم تأسيس شده است و با قالبي زيبا و امکاناتي زياد و جالبي براي شما بازديدکنندگان گرامي ايجاد شده است. از موضوعات اين وبلاگ مي توان به اخبار، مقالات، تصاوير و... اشاره داشت. وبلاگ نجوم کليه ي مطالب خود را از وبسايت هاي معتبر تهيه کرده و همه ي مطالب داراي منبع مي باشند. از امکانات اين وبلاگ هم مي توان به ترجمه ی مطالب، خبرنامه، تصاوير آنلاين از خورشيد و ماه، نظرسنجي، جست و جوي مطلب و ... اشاره کرد. اين وبلاگ در ستاد ساماندهي پايگاه هاي اينترنتي به نشاني www.samandehi.ir ثبت شده است. لطفاً نظرات و پيشنهادات و انتقادات خود را براي بهتر شدن وبلاگ نجوم با ما درميان بگذاريد. باتشکر از همراهيتان در وبلاگ نجوم


کليه ي مطالب وبلاگ نجوم داراي "ادامه ي مطلب" هستند. براي مشاهده ي ادامه ي مطلب بر روي گزينه ي "ادامه مطلب" در پايين پست کليک کنيد

خبرنامه

نام    
ايميل


Powered by WebGozar

آرشيو مطالب
نظرسنجی دوم
آمار بازدید
كل بازديدها : 555501 نفر
كل مطالب : 845 عدد
کل نظرات : 61 نظر
تاريخ ايجاد وبلاگ : سه شنبه 8 مرداد 1392 
آخرين بروز رساني : شنبه 4 آذر 1396 
امکانات وب
جستو جوی وبلاگ



در اين وبلاگ
در كل اينترنت

هم اکنون