ترجمه وبلاگ
نويسنده

1409124773045_2.jpg ماه چه بویی می‌دهد؟

تمامی ماهنوردانی که پا بر روی سطح ماه گذاشته‌اند، معتقدند این قمر بوی خاصی می‌دهد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دهه‌ها پس از فرود خدمه آپولو بر روی ماه، ماهنوردان و دانشمندان علوم ماه هنوز هم به دنبال کشف ماهیت بوی این جرم کیهانی هستند.

هریسون «جک» اشمیت، دانشمند و فضانوردی که در دسامبر سال 1972 بر روی سطح ماه قدم گذاشت، می‌گوید: تمامی ماهنوردان در آن زمان بر این موضوع توافق داشتند که پس از پیاده‌روی روی سطح این قمر و برداشتن کلاه‌ها از سرشان متوجه می‌شدند نمونه‌های خاک ماه در درون هوای کابین بوی باروت سوخته تفنگ می‌دهد...

 

ماه چه بویی می‌دهد؟

1409124773045_2.jpg

تمامی ماهنوردانی که پا بر روی سطح ماه گذاشته‌اند، معتقدند این قمر بوی خاصی می‌دهد.

 

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دهه‌ها پس از فرود خدمه آپولو بر روی ماه، ماهنوردان و دانشمندان علوم ماه هنوز هم به دنبال کشف ماهیت بوی این جرم کیهانی هستند.

 

هریسون «جک» اشمیت، دانشمند و فضانوردی که در دسامبر سال 1972 بر روی سطح ماه قدم گذاشت، می‌گوید: تمامی ماهنوردان در آن زمان بر این موضوع توافق داشتند که پس از پیاده‌روی روی سطح این قمر و برداشتن کلاه‌ها از سرشان متوجه می‌شدند نمونه‌های خاک ماه در درون هوای کابین بوی باروت سوخته تفنگ می‌دهد.

 

«لاری تیلور»، مدیر موسسه علوم زمینی سیاره‌ای دانشگاه تنسی در Knoxville، نیز با اشمیت موافق است. او در طول ماموریت آپولو 17 در مرکز فضایی جانسون ناسا در هوستون خدمت می‌کرد و یکی از افرادی بود که مستقیما به فضانوردان حاضر روی ماه مشاوره می‌داد. تیلور بر این باور است آنچه فضانوردان بو می‌کردند، ذرات غبار بسیار فعال‌شده با اتصالات سست (dangling bonds) بود.

 

وی گفت: یک زمین‌شناس در زمان خرد کردن صخره‌های زمینی، بویی حس می‌کند که از خردکردن مواد معدنی و بنابراین ایجاد اتصالات سست حاصل می‌شود. اما روی ماه، این اتصالات می‌توانند به مدت طولانی وجود داشته باشند و چون صخره و خاک ماه فقط حاوی 43 درصد اکسیژن است، بخش اعظم چنین اتصالاتی به دلیل وجود اکسیژن هستند. من معتقدم تمامی فضانوردان این اتصالات را در غبار ماه بوئیده‌اند.

 

باز آلدرین، خلبان ماژول ماه ماموریت آپولو 11، نیز بوی این قمر را به خاطر دارد. هنگامی که آرمسترانگ و آلدرین پس از پیاده‌روی روی ماه دوباره وارد فرودگر شدند، لباس‌ها و تجهیزاتشان از خاک ماه پوشیده شده بودند و این خاک بوی خاصی داشت.

 

ماه بو می‌دهد

منبع: خبرگزاری ایسنا

نشانی: www.isna.ir

جمعه 7 شهریور 1393  .:. 11:25 AM .:. امیرحسین
درباره وبلاگ

باسلام. به وبلاگ نجوم خوش آمديد. اين وبلاگ با هدف آشنايي بيشتر کاربران با نجوم تأسيس شده است و با قالبي زيبا و امکاناتي زياد و جالبي براي شما بازديدکنندگان گرامي ايجاد شده است. از موضوعات اين وبلاگ مي توان به اخبار، مقالات، تصاوير و... اشاره داشت. وبلاگ نجوم کليه ي مطالب خود را از وبسايت هاي معتبر تهيه کرده و همه ي مطالب داراي منبع مي باشند. از امکانات اين وبلاگ هم مي توان به ترجمه ی مطالب، خبرنامه، تصاوير آنلاين از خورشيد و ماه، نظرسنجي، جست و جوي مطلب و ... اشاره کرد. اين وبلاگ در ستاد ساماندهي پايگاه هاي اينترنتي به نشاني www.samandehi.ir ثبت شده است. لطفاً نظرات و پيشنهادات و انتقادات خود را براي بهتر شدن وبلاگ نجوم با ما درميان بگذاريد. باتشکر از همراهيتان در وبلاگ نجوم


کليه ي مطالب وبلاگ نجوم داراي "ادامه ي مطلب" هستند. براي مشاهده ي ادامه ي مطلب بر روي گزينه ي "ادامه مطلب" در پايين پست کليک کنيد

خبرنامه

نام    
ايميل


Powered by WebGozar

آرشيو مطالب
نظرسنجی دوم
آمار بازدید
كل بازديدها : 555935 نفر
كل مطالب : 845 عدد
کل نظرات : 61 نظر
تاريخ ايجاد وبلاگ : سه شنبه 8 مرداد 1392 
آخرين بروز رساني : شنبه 4 آذر 1396 
امکانات وب
جستو جوی وبلاگ



در اين وبلاگ
در كل اينترنت

هم اکنون