ترجمه وبلاگ
نويسنده

رصد منابع اشعه ایکس بسیار قدرتمند در کهکشان‌های همسایه

1435571227116_5.jpg

دانشمندان رصدخانه ویژه فیزیک نجومی در روسیه و دانشگاه کیوتوی ژاپن با استفاده از تلسکوپ Subaru اجرام مرموزی موسوم به منابع اشعه ایکس فوق‌درخشان (ULXs) را در کهکشان‌های همسایه یافته‌اند که جریانات قوی را با سرعت‌های بسیار بالا به درون سیاهچاله‌ها می‌ریزند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، جریان‌های قوی نشان می‌دهد این سیاهچاله‌ها باید بسیار کوچک‌تر از حد انتظار باشند.

به نظر می‌رسد این اجسام، خویشاوندان یکی از عجیب‌ترین اجرام کیهانی در کهکشان راه شیری به نام SS 433 باشند.

 

مشاهدات تیم علمی به آشکارشدن ماهیت این ULXها کمک کرده و همچنین درک دانشمندان از چگونگی شکل‌گیری سیاهچاله‌های غول‌پیکر در مراکز کهکشانی و چگونگی جریان یافتن سریع ماده به درون این سیاهچاله‌ها را افزایش خواهد داد.

 

مشاهدات اشعه ایکس دانشمندان از کهکشان‌های همسایه این منابع بی‌نهایت درخشان را در وضعیت‌هایی نشان می‌دهد که میلیون‌ها برابر قدرتمندتر از خورشید هستند.

 

درباره منشأ این ULXها اتفاق نظری وجود ندارد، اما ایده اصلی این است که یک ULX نوعی سیستم دوگانه نزدیک متشکل از یک سیاهچاله و یک ستاره است. هنگامی که ماده از ستاره به درون سیاهچاله سقوط می‌کند، نوعی دیسک در حال رشد در اطراف سیاهچاله شکل می‌گیرد.

 

هنگامی که انرژی گرانشی ماده آزاد می‌شود، درونی‌ترین بخش دیسک تا دمایی بالاتر از 10 میلیون درجه حرارت می‌بیند و این امر موجب می‌شود دیسک پرتوهای ایکس قدرتمندی را ساطع کند.

 

منابع اشعه ایکس ULX بیش از صد برابر درخشان‌تر از سیاهچاله‌های کهکشان راه شیری هستند که جرم‌شان حداکثر 20 برابر جرم خورشید است.

 

منبع: ایسنا

دوشنبه 29 تیر 1394  .:. 10:49 AM .:. امیرحسین
درباره وبلاگ

باسلام. به وبلاگ نجوم خوش آمديد. اين وبلاگ با هدف آشنايي بيشتر کاربران با نجوم تأسيس شده است و با قالبي زيبا و امکاناتي زياد و جالبي براي شما بازديدکنندگان گرامي ايجاد شده است. از موضوعات اين وبلاگ مي توان به اخبار، مقالات، تصاوير و... اشاره داشت. وبلاگ نجوم کليه ي مطالب خود را از وبسايت هاي معتبر تهيه کرده و همه ي مطالب داراي منبع مي باشند. از امکانات اين وبلاگ هم مي توان به ترجمه ی مطالب، خبرنامه، تصاوير آنلاين از خورشيد و ماه، نظرسنجي، جست و جوي مطلب و ... اشاره کرد. اين وبلاگ در ستاد ساماندهي پايگاه هاي اينترنتي به نشاني www.samandehi.ir ثبت شده است. لطفاً نظرات و پيشنهادات و انتقادات خود را براي بهتر شدن وبلاگ نجوم با ما درميان بگذاريد. باتشکر از همراهيتان در وبلاگ نجوم


کليه ي مطالب وبلاگ نجوم داراي "ادامه ي مطلب" هستند. براي مشاهده ي ادامه ي مطلب بر روي گزينه ي "ادامه مطلب" در پايين پست کليک کنيد

خبرنامه

نام    
ايميل


Powered by WebGozar

آرشيو مطالب
نظرسنجی دوم
آمار بازدید
كل بازديدها : 555775 نفر
كل مطالب : 845 عدد
کل نظرات : 61 نظر
تاريخ ايجاد وبلاگ : سه شنبه 8 مرداد 1392 
آخرين بروز رساني : شنبه 4 آذر 1396 
امکانات وب
جستو جوی وبلاگ



در اين وبلاگ
در كل اينترنت

هم اکنون