ترجمه وبلاگ
نويسنده

ناسا یک نقشه سیارکی برای منظومه شمسی منتشر کرد

سیاره کوتوله

دانشمندان به یافته های جالب توجهی در خصوص بزرگترین سیارک در کمربند سیارکی منظومه شمسی دست یافته اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، درحالی که در هفته های اخیر پلوتو در متن اخبار فضایی جهان قرار داشته است اما دیگر کاوشگر ناسا یعنی Dawn باز هم خبرساز شد تا حالا نوبت به سیارک «سرس» (Ceres) برسد که در کانون توجهات قرار گیرد.

سرس نخستین سیاره کوتوله کشف شده در منظومه شمسی به شمار می آید و در عین حال از آن به عنوان بزرگترین سیارک کمربند سیارکی نیز یاد می شود.

کاوشگر Dawn که بخشی از مأموریتش انجام کشفیات متنوع درخصوص این سیارک مهم است، نقشه جدیدی از آن ارایه کرده که حتی کوهستانها و حفره های کوچک و بزرگ سرس نیز در آن دیده می شود.

سرس در کمربند سیارکی واقع در حدفاصل مریخ  و مشتری قرار دارد.

نکته جالب توجه درخصوص این جرم فضایی، تاریخچه مشابه آن با پلوتوست که تا چند سال پیش به عنوان نهمین سیاره منظومه شمسی در نظر گرفته می شد.

زمانی که سرس در سال ۱۸۰۱ کشف شد، گمان می رفت که یک سیاره باشد و جالب اینکه تا ۵۰ سال به عنوان سیاره قلمداد می شد تا اینکه اخترشناسان به این نتیجه رسیدند که سرس تنها یک صخره عظیم فضایی در کمربند سیارکی است.

در حال حاضر سرس و پلوتو به عنوان سیاره کوتوله طبقه بندی می شوند.

دستاورد جدید کاوشگر Dawn در سالی (۲۰۱۵) ارایه شده که به «سال سیارات کوتوله» نامگذاری شده است.

این کاوشگر در ماه مارس وارد مدار سرس شد و در ادامه شروع به ارسال تصاویری از آن به زمین کرد، تصاویری که در آن نقاط سفید رنگ مبهمی دیده می شد.

اما در نقشه ای که امروز منتشر شده است محل قرار داشتن این نقاط مرموز حفره ای موسوم به Occator نامگذاری شده است که حدود ۹۶ کیلومتر پهنا و ۳.۲ کیلومتر عمق دارد.

 

منبع: خبرگزاری مهر

 

چهارشنبه 7 مرداد 1394  .:. 10:11 PM .:. امیرحسین
درباره وبلاگ

باسلام. به وبلاگ نجوم خوش آمديد. اين وبلاگ با هدف آشنايي بيشتر کاربران با نجوم تأسيس شده است و با قالبي زيبا و امکاناتي زياد و جالبي براي شما بازديدکنندگان گرامي ايجاد شده است. از موضوعات اين وبلاگ مي توان به اخبار، مقالات، تصاوير و... اشاره داشت. وبلاگ نجوم کليه ي مطالب خود را از وبسايت هاي معتبر تهيه کرده و همه ي مطالب داراي منبع مي باشند. از امکانات اين وبلاگ هم مي توان به ترجمه ی مطالب، خبرنامه، تصاوير آنلاين از خورشيد و ماه، نظرسنجي، جست و جوي مطلب و ... اشاره کرد. اين وبلاگ در ستاد ساماندهي پايگاه هاي اينترنتي به نشاني www.samandehi.ir ثبت شده است. لطفاً نظرات و پيشنهادات و انتقادات خود را براي بهتر شدن وبلاگ نجوم با ما درميان بگذاريد. باتشکر از همراهيتان در وبلاگ نجوم


کليه ي مطالب وبلاگ نجوم داراي "ادامه ي مطلب" هستند. براي مشاهده ي ادامه ي مطلب بر روي گزينه ي "ادامه مطلب" در پايين پست کليک کنيد

خبرنامه

نام    
ايميل


Powered by WebGozar

آرشيو مطالب
نظرسنجی دوم
آمار بازدید
كل بازديدها : 560386 نفر
كل مطالب : 845 عدد
کل نظرات : 61 نظر
تاريخ ايجاد وبلاگ : سه شنبه 8 مرداد 1392 
آخرين بروز رساني : شنبه 4 آذر 1396 
امکانات وب
جستو جوی وبلاگ



در اين وبلاگ
در كل اينترنت

هم اکنون