ترجمه وبلاگ
نويسنده

گذر ماه از جلو کره‌ی زمین!

گذر ماه از جلو کره‌ی زمین!

تصاویر ثبت شده توسط ماهواره‌ی DSCOVR که در فاصله‌ی ۱.۶ میلیون کیلومتری زمین قرار دارد، نمایی زیبا و جالب را از گذر ماه از پشت کره‌ی زمین نشان می‌دهد.

آدام سابو، یکی از دانشمندانی که در پروژه‌ی DSCOVR مشغول به فعالیت است در این خصوص چنین اظهار نظر کرده است:

اندازه‌ی کره‌ی زمین در برابر ماه و بزرگی آن بسیار جالب توجه به نظر می‌رسد. کره‌ی زمین در مقایسه با قمرش در فضای بیکران یک سیاره‌ی بسیار زیبا و متفاوت است.

تصاویر جدید منتشر شده از DSCOVR نشان دهنده‌ی گذر ماه روی کره‌‌ی زمین زمانی است که این قمر بر فراز بخش‌هایی از آمریکای شمالی و اقیانوس آرام را قرار گرفته است. این تصاویر در ساعت ۲۰ دقیقه بامداد ۱۶ جولای به وقت کشورمان به ثبت رسیده است.

ماهواره‌ی DSCOVR قادر است هر سال دوبار چنین تصاویری را به ثبت برساند. پیش از این نیز تصاویری توسط این ماهواره به ثبت رسیده که کرانه‌ی آبی و زیبای کره‌ی زمین را در پس زمینه‌ی تاریک و سیاه فضا به زیبایی نشان می دهد.

در تصاویر گذر ماه از روی کره‌ی زمین در واقع ما نمایی از نیمه‌ی تاریک ماه را مشاهده می‌کنیم که پشت به زمین قرار دارد.

این تصاویر با استفاده از دوربین EPIC متعلق به ناسا روی ماهواره‌ی DSCOVR به ثبت رسیده است. پروژه‌ی DSCOVR در واقع برنامه‌ای مشترک است که توسط آژانس فضایی آمریکا و سازمان ملی حفاظت از اقیانوس‌ها و اتمسفر با همراهی نیروی هوایی ارتش آمریکا انجام می‌شود.

عبور ماه از جلو زمین

پس از آنکه ماموریت این ماهواره از ماه آینده ی میلادی آغاز شد، دوربین EPIC تصاویری رنگی را از نیم کره‌‌ی زمین که رو به آفتاب است، ثبت خواهد کرد. این تصاویر ۱۲ تا ۳۶ ساعت پس از ثبت شدن از طریق وب‌سایت پروژه در اختیار علاقمندان قرار خواهند گرفت. این تصاویر آنگونه که تصور می‌شود زیبا نبوده و هدف از آن‌ها انتقال اطلاعاتی در مورد لایه‌ی ازون، میزان پوشش گیاهی، ارتفاع ابرها و سایر داده‌ها به دانشمندان است.پروژه‌ی DSCOVR با هدف نظارت بر کره‌ی زمین و اخطار به دانشمندان در زمان وقوع طوفان‌های خورشیدی یا تغییر ذرات ساطع شده از سوی خورشید که می‌تواند برای زمینی‌ها مضر باشد، راهی فضا شده است.

طوفان‌های خورشیدی چنان قدرتی دارند که می‌توانند ماهواره‌های در حال گردش به دور مدار زمین یا تجهیزات الکترونیکی مستقر روی کره‌ی خاکی را با مشکلاتی روبرو کنند، از این‌رو آگاهی از احتمال وقوع چنین مواردی می‌تواند در کاهش آثار مخرب بسیار یاری دهنده باشد.

نویسنده: حسین خلیلی صفا

منبع: انجمن نجوم آماتوری ایران به نشانی iaas.ir

به نقل ازZoomit 

 

پنج شنبه 15 مرداد 1394  .:. 10:52 PM .:. امیرحسین
درباره وبلاگ

باسلام. به وبلاگ نجوم خوش آمديد. اين وبلاگ با هدف آشنايي بيشتر کاربران با نجوم تأسيس شده است و با قالبي زيبا و امکاناتي زياد و جالبي براي شما بازديدکنندگان گرامي ايجاد شده است. از موضوعات اين وبلاگ مي توان به اخبار، مقالات، تصاوير و... اشاره داشت. وبلاگ نجوم کليه ي مطالب خود را از وبسايت هاي معتبر تهيه کرده و همه ي مطالب داراي منبع مي باشند. از امکانات اين وبلاگ هم مي توان به ترجمه ی مطالب، خبرنامه، تصاوير آنلاين از خورشيد و ماه، نظرسنجي، جست و جوي مطلب و ... اشاره کرد. اين وبلاگ در ستاد ساماندهي پايگاه هاي اينترنتي به نشاني www.samandehi.ir ثبت شده است. لطفاً نظرات و پيشنهادات و انتقادات خود را براي بهتر شدن وبلاگ نجوم با ما درميان بگذاريد. باتشکر از همراهيتان در وبلاگ نجوم


کليه ي مطالب وبلاگ نجوم داراي "ادامه ي مطلب" هستند. براي مشاهده ي ادامه ي مطلب بر روي گزينه ي "ادامه مطلب" در پايين پست کليک کنيد

خبرنامه

نام    
ايميل


Powered by WebGozar

آرشيو مطالب
نظرسنجی دوم
آمار بازدید
كل بازديدها : 557974 نفر
كل مطالب : 845 عدد
کل نظرات : 61 نظر
تاريخ ايجاد وبلاگ : سه شنبه 8 مرداد 1392 
آخرين بروز رساني : شنبه 4 آذر 1396 
امکانات وب
جستو جوی وبلاگ



در اين وبلاگ
در كل اينترنت

هم اکنون