ترجمه وبلاگ
نويسنده

ارائه دو برنامه‌نرم‌افزاری ناسا به مناسبت سومین سالگرد حضور کنجکاوی در مریخ

1439201515722_18.JPG

کاوشگر کنجکاوی ناسا هم‌اکنون سومین سال حضور خود بر روی مریخ را می‌گذراند و ناسا به همین مناسبت، دو ابزار جدید برای آموزش‌دادن به عموم و کمک به دانشمندان در انتخاب مکان‌های فرود در آینده را ارائه داده است.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، این ابزارها به بازدیدکنندگان امکان کسب اطلاعات بیشتر درباره کنجکاوی، ماموریت‌ آن و همچنین کنکاش سطح مریخ با ورود به سامانه کنجکاوی برای یک سفر مجازی را مهیا می‌کند.

نخستین ابزار Mars Trek نام دارد و توسط «پروژه مدلبندی و نقشه‌برداری از ماه» ناسا تولید شده است. این ابزار در واقع نوعی برنامه‌نرم‌افزاری مرورگر‌محور است که نقشه‌های تعاملی دقیقی از مریخ ارائه می‌دهد و از داده‌های ماموریت‌های دهه 1960 استفاده می‌کند.

 

کاربران با استفاده از دستورات صفحه‌ کلید استاندارد بازی‌های رایانه‌ای می‌توانند زوم کرده، نقاط مختلف یک نقشه را انتخاب کنند و لایه‌هایی از مجموعه داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط مدارگردها را در طول سالیان به این نقشه بیافزایند.

 

افزون بر این، در این ابزار نوعی فایل‌های چاپگر سه‌بعدی قابل‌دانلود وجود دارند بنابراین کاربران می‌توانند توپوگرافی مریخ متعلق به خود را چاپ کنند. ناسا اعلام کرده سیستم Mars Trek همچنین توسط دانشمندان این آژانس فضایی برای کمک به انتخاب مکان فرود برای ماموریت مریخ 2020 و مکان‌های فرود احتمالی برای ماموریت سرنشین‌دار در دهه 2030 ارائه شده است.

 

ابزار دیگر معرفی‌شده توسط ناسا «تجربه کنجکاوی» (Experience Curiosity) نام دارد و مرورگرمحور است اما به جای داشتن هویت نقشه تعاملی، این نرم‌افزار به کاربران امکان می‌دهد به همراه کنجکاوی از یک درایو سه‌بعدی بر روی چشم‌انداز مریخ استفاده کنند. ابزار مزبور با ارائه نماهای چرخان و قابل‌زوم، از چشم‌انداز مجازی مبتنی بر تصاویر کنجگاوی و مدارگرد شناسایی مریخ استفاده می‌کند.

 

این برنامه نرم‌افزاری به کاربران امکان دستکاری کاوشگر کنجکاوی مجازی را می‌دهد. این ابزار همچنین به آن‌ها امکان یادگیری بیشتر درباره قطعات مختلف این کاوشگر، هدایت آن بین نقاط ماموریت و انتخاب نماهایی از راهبری کنجکاوی و دوربین‌ها را می‌دهد.

 

کاوشگر بدون سرنشین کنجکاوی در ششم اوت سال 2012 بر روی مریخ فرود آمد. ماموریت این سامانه، مطالعه زمین‌شناختی و اقلیم سیاره سرخ در نزدیکی دهانه گیل بود و این ماموریت تاکیدی ویژه بر جستجوی نواحی دارد که ممکن است زمانی یا اکنون میزبان حیات باشند.

 

به گفته ناسا، کنجکاوی در طول اولین سال ماموریتش، به هدف اصلی خود برای تعیین امکان برخورداری مریخ از شرایط محیطی مناسب برای حیات میکروبی نائل شد. این مریخ‌نورد همچنین در دومین سال حضور خود به طی مسیر به سمت مسیرهای طولانی در تپه‌های پائین‌تر کوه شارپ پرداخت.

ابزار Experience Curiosity برای همراهی با کنجکاوی

 

نمایی ارائه‌شده توسط Experience Curiosity

 

اعلان ویژگی‌های کنجکاوی توسط Experience Curiosity

 

نمایی از قطب شمال مریخ توسط Mars Trek

 

پرتره کنجکاوی از خود در ابزار Experience Curiosity

منبع: ایسنا

سه شنبه 20 مرداد 1394  .:. 11:09 AM .:. امیرحسین
درباره وبلاگ

باسلام. به وبلاگ نجوم خوش آمديد. اين وبلاگ با هدف آشنايي بيشتر کاربران با نجوم تأسيس شده است و با قالبي زيبا و امکاناتي زياد و جالبي براي شما بازديدکنندگان گرامي ايجاد شده است. از موضوعات اين وبلاگ مي توان به اخبار، مقالات، تصاوير و... اشاره داشت. وبلاگ نجوم کليه ي مطالب خود را از وبسايت هاي معتبر تهيه کرده و همه ي مطالب داراي منبع مي باشند. از امکانات اين وبلاگ هم مي توان به ترجمه ی مطالب، خبرنامه، تصاوير آنلاين از خورشيد و ماه، نظرسنجي، جست و جوي مطلب و ... اشاره کرد. اين وبلاگ در ستاد ساماندهي پايگاه هاي اينترنتي به نشاني www.samandehi.ir ثبت شده است. لطفاً نظرات و پيشنهادات و انتقادات خود را براي بهتر شدن وبلاگ نجوم با ما درميان بگذاريد. باتشکر از همراهيتان در وبلاگ نجوم


کليه ي مطالب وبلاگ نجوم داراي "ادامه ي مطلب" هستند. براي مشاهده ي ادامه ي مطلب بر روي گزينه ي "ادامه مطلب" در پايين پست کليک کنيد

خبرنامه

نام    
ايميل


Powered by WebGozar

آرشيو مطالب
نظرسنجی دوم
آمار بازدید
كل بازديدها : 559499 نفر
كل مطالب : 845 عدد
کل نظرات : 61 نظر
تاريخ ايجاد وبلاگ : سه شنبه 8 مرداد 1392 
آخرين بروز رساني : شنبه 4 آذر 1396 
امکانات وب
جستو جوی وبلاگ



در اين وبلاگ
در كل اينترنت

هم اکنون