ترجمه وبلاگ
نويسنده

در قلب یک کهکشان بیضوی صورت گرفت

شکار سیاهچاله‌ای با جرم 21 میلیارد برابر خورشید

1434871335722_4.jpg

کهکشان دوردست NGC 4889 از سیاهچاله‌ای با جرمی 21 میلیارد برابر خورشید برخوردار است که در نوع خود رکوردشکن محسوب می‌شود.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، NGC 4889 از ظاهر بیرونی آرامی برخوردار است اما تلسکوپ فضایی هابل توانسته منظره‌ای بی‌سابقه را در این کهکشان بیضوی دور در فاصله 300 میلیون سال نوری در خوشه کما ثبت کند.

این سیاهچاله دارای یک افق رویداد با قطر حدود 130 میلیارد کیلومتر است که هیچ نوری نمی‌تواند از آن بگریزد. چنین قطری نزدیک به 15 برابر قطر مدار سیاره نپتون به دور خورشید است.

 

در مقابل، سیاهچاله کهکشان راه شیری از جرمی در حدود چهار میلیون برابر خورشید و افق رویدادی به اندازه یک پنجم مدار سیاره عطارد برخوردار است.

 

کارشناسان بر این باورند که سیاهچاله این کهکشان عظیم در حال حاضر مرحله بلعیدن ستاره و خوردن ماده را گذرانده است. در واقع، کهکشان میزبان آن از چنان آرامشی برخوردار است که ستارگان در آن مجددا شروع به شکل‌گیری کرده و به آرامی در محیط اطراف گردش می‌کنند.

 

ستاره‌شناسان اما این کهکشان را احتمالا به عنوان یک کوازار (اختروش) دسته‌بندی کرده‌اند که دینامی قوی با درخشش بسیار زیاد است و کهکشان‌های باستانی درونش را تحت‌الشعاع قرار داده است.

 

این سیاهچاله عظیم اکنون در حالت خواب قرار دارد اما به دانشمندان اجازه داده که محل و زمان شکل‌گیری منابع رادیویی شبه‌ستارگان یا اختروش‌ها را در روزهای اولیه جهان بررسی کنند.

 

ستاره‌شناسان از ابزارهای روی رصدخانه کک II و همچنین تلسکوپ شمال جمینی برای مشاهده غیرمستقیم جرم سیاهچاله استفاده کردند. آن‌ها سرعت حرکت ستارگان را در اطراف مرکز کهکشان اندازه‌گیری کردند که جرم بسیار بزرگ سیاهچاله را آشکار می‌سازد.

 

از سوی دیگر، یک پروژه بین‌المللی در حال بررسی کیهان است. رصدخانه پرتو ایکس Astro-H که برنامه‌ای مشارکتی میان سازمان‌های فضایی از جمله سازمان فضایی اروپا و کانادا و ژاپن و ناسا است، به دنبال داده‌های جدید در مورد فرآیندهای پرانرژی در جهان مانند سیاهچاله‌ها، ابرنواخترها در کهکشان‌ها می‌گردد.

 

پروژه Astro-H که رصدخانه پرتوی ایکس بزرگ بعدی نام گرفته، ماهواره‌ها را به تلسکوپ‌ها و آشکارسازهای بسیار خاص مجهز خواهد کرد تا وضوح بالایی از فضا را نسبت به تلسکوپ‌های کنونی ارائه کنند.

جمعه 30 بهمن 1394  .:. 4:28 PM .:. امیرحسین
درباره وبلاگ

باسلام. به وبلاگ نجوم خوش آمديد. اين وبلاگ با هدف آشنايي بيشتر کاربران با نجوم تأسيس شده است و با قالبي زيبا و امکاناتي زياد و جالبي براي شما بازديدکنندگان گرامي ايجاد شده است. از موضوعات اين وبلاگ مي توان به اخبار، مقالات، تصاوير و... اشاره داشت. وبلاگ نجوم کليه ي مطالب خود را از وبسايت هاي معتبر تهيه کرده و همه ي مطالب داراي منبع مي باشند. از امکانات اين وبلاگ هم مي توان به ترجمه ی مطالب، خبرنامه، تصاوير آنلاين از خورشيد و ماه، نظرسنجي، جست و جوي مطلب و ... اشاره کرد. اين وبلاگ در ستاد ساماندهي پايگاه هاي اينترنتي به نشاني www.samandehi.ir ثبت شده است. لطفاً نظرات و پيشنهادات و انتقادات خود را براي بهتر شدن وبلاگ نجوم با ما درميان بگذاريد. باتشکر از همراهيتان در وبلاگ نجوم


کليه ي مطالب وبلاگ نجوم داراي "ادامه ي مطلب" هستند. براي مشاهده ي ادامه ي مطلب بر روي گزينه ي "ادامه مطلب" در پايين پست کليک کنيد

خبرنامه

نام    
ايميل


Powered by WebGozar

آرشيو مطالب
نظرسنجی دوم
آمار بازدید
كل بازديدها : 558345 نفر
كل مطالب : 845 عدد
کل نظرات : 61 نظر
تاريخ ايجاد وبلاگ : سه شنبه 8 مرداد 1392 
آخرين بروز رساني : شنبه 4 آذر 1396 
امکانات وب
جستو جوی وبلاگ



در اين وبلاگ
در كل اينترنت

هم اکنون