نویسنده : مجتبی باقری پبدنی
تاریخ : شنبه 6 اردیبهشت 1393 
نظرات 0

 
اهداف رژیم صهیونیستی در آفریقا

از دیدگاه تئورسین های سیاسی و راهبردی اسرائیل، قاره آفریقا به عنوان عمق راهبردی و کمربندی امنیتی برای محاصره اعراب، و فضای مناسب جهت توسعه هژمونی منطقه ای و بین المللی این رژیم است.


غنا اولین کشوری بود که دردهه 1960  رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخت. از آن زمان این رژیم در پی کسب نفوذ و نیل به اهداف راهبردی خود در این قاره می باشد. تجزیه و تحلیل تاریخ مناسبات رژیم صهیونیستی با کشورهای آفریقایی نیاز به یک دید فراگیر نسبت به ابعاد و سطوح روابط رژیم صهیونیستی با این قاره است.



اسراییل طی 50 سال اخیر با بکار گیری انواع ابزارها و سیاستها ی راهبردی توانسته است روابط خود را با کشورهای این قاره در ابعاد سیاسی –  دیپلماتیک، فرهنگی – اجتماعی، نظامی، امنیتی و اقتصادی توسعه و متنوع سازد. این مناسبات از مراحل مختلف گذشته و شاهد نوسانات متفاوتی بوده است.

ادامه مطلب
نویسنده : مجتبی باقری پبدنی
تاریخ : شنبه 6 اردیبهشت 1393 
نظرات 0



خاطره‌ای از شهیدعلی صیاد شیرازی در مورد عملیات مرصاد

خبر سقوط اسلام‌آباد غرب در تهران مردان شورای عالی دفاع را سردرگم کرده بود. آنان هنوز گمان می کردند با ارتش عراق طرفن...


متن زیر قسمتی از خاطرات این امیر سرافراز سپاه اسلام در مورد عملیات مرصاد است:

«شبانه خودم را با یک فروند هواپیمای فالکون به کرمانشاه رساندم و صحنه پیشروی دشمن را از نزدیک مشاهده کردم و متوجه اوضاع شدم.

چنان جو پریشانی و اضطراب در مردم ایجاد شده بود که سراسیمه از خانه بیرون آمده بودند. از طرفی جاده کرمانشاه به بیستون از خوردوهایی که در انتظار جابه جایی بودند، مملو بود و ترافیک سنگینی ایجاد شده بود.

بر این اساس با یک فروند هلی کوپتر از فرودگاه به سمت یکی از قرارگاههای تاکتیکی سپاه پاسداران مستقر در طاق بستان حرکت کردیم.

نیمه شب چهارم تیر ماه بود و تا ساعت یک ونیم نتوانستیم ماهیت دشمن را به دست آوریم که چه کسی است که همین طور در حال پیشروی است. ساعت 5 به پایگاه رفتم. همه را آماده و مهیا برای توجیه دیدم. پس از توجیه خلبانان تاکید کردم وضعیت خیلی اضطراری است. چاره‌ای نداریم هلی‌کوپترهای کبری باید آماده باشند. یک تیم آتش آماده شد ابتدا خودم با یک هلی کوپتر 214 برای شناسایی دقیق و هماهنگی به سمت مواضع حرکت کردم و به این ترتیب اولین عملیات را علیه نیروهای مهاجم و منافق آغاز کردیم.

صبح روزپنج مرداد عملیات با رمز یا علی (ع) آغاز شد. در تنگه چهارزبر چنان جهنمی برای یاران صدام برپا شد که زمانی برای پشیمانی نمانده بود.
جاده به زودی انباشته از ادوات سوخته شد.
همزمان با عملیات هوانیروز علاوه بر گروه‌های مردمی، تعدادی از لشکرهای سپاه نیز که از جنوب به غرب آمده بودند، وارد عملیات شدند. راه از هر سو به روی بازماندگان کاروان بسته شده بود و آنان به سختی می‌توانستند به عقب برگردند. بعضی از آنها به روستاها پناه بردند و بعضی هایشان با خوردن قرص سیانور به زندگی خود خاتمه داده بودند.
عملیات که تمام شد در جاده کرمانشاه - اسلام آباد غرب هزاران کشته از آنان به جا مانده بود. اجساد پسران و دخترانی که با ملت خود بسیار ناجوانمردانه رفتارکرده بودند. کسانی که روز تنهایی میهن به یاری اردوی خصم شتافته بودند.

حالا من از این عملیات نتیجه می گیرم که چقدر خداوند متعال ما را و رزمندگان اسلام و انقلاب را دوست دارد که در هرزمان طوری مقدر می کند که بسیاری از مشکلات ما باید با حالت سرافرازانه حل شود.

خداوند می فرماید: بجنگید تا آن کفار که من می خواهم به دست شما عذابشان بدهم و به ما قول و وعده می دهد تا آنها را خوار کند و به شما پیروزی وعده می دهد و قلبهای شما را شفا بخشد. کدام قلب ها؟ قلبهایی که قبل از این عملیات گرفته و غم زده بود.

رزمندگان اسلام قلب و دلشان با امامشان برای همیشه گره خورده بود. امام اشاره‌ای دارند که پذیرش قطعنامه مثل نوشیدن زهر بود برای رزمندگان اسلام که سالها فداکاری کرده بودند. در حالی که هشت سال تلاش شده بود بعد از آن ما دلمان می خواست به صورتی دیگر نبرد تمام می شد. دلمان گرفته بود. اما خداوند با این پیروزی بزرگ و با این کشتار دسته جمعی بدترین و خبیث ترین دشمنانمان به دست ما ، موجب رضایت خاطر رزمندگان اسلام شد و پایان نبرد هشت ساله دفاع مقدس با این عملیات درخشان مرصاد انجام گرفت.»

ادامه مطلب
نویسنده : مجتبی باقری پبدنی
تاریخ : شنبه 6 اردیبهشت 1393 
نظرات 0

عامل بودن در امر به معروف

مهربانی اولین مرتبه از امر به معروف و نهی از منکر این است که انسان به مؤمنین محبت بورزد و اعمال نیکوی آنها را دوست بدارد و نسبت به کافران و گناهکاران و اعمال ناپسند و زشت، بغض داشته باشد.


امام خمینی (ره) می‏فرمایند: «سزاوار است که آمر به معروف و ناهی از منکر در امر و نهی و مراتب انکارش مانند پزشک معالج مهربان و پدر باشفقت که مراعات مصلحت مرتکب را می نماید باشد و انکارش لطف و رحمت برای او خصوصاً و برای امت عموماً باشد و قصدش را فقط برای خدای متعال و رضایت او قرار دهد و این کارش را از آلودگیهای هواهای نفسانی و اظهار بزرگی خالص نماید و نفس خویش را منزّه از عیب نداند. و برای آن بزرگی یا برتری بر مرتکب قائل نباشد که چه بسا برای شخصی مرتکب گناه ولو گناهان کبیره باشد ولی صفات خوب نفسانی نیز داشته باشد که مورد رضایت ذات الهی باشند و خداوند متعال او را به خاطر این صفات دوست بدارد گرچه گناه او مورد بغض خداوند است و چه بسا آمر و ناهی عکس او باشد اگرچه بر خودش مخفی و پوشیده است. آیت الله ناصری از اساتید اخلاق در باره مهربانی و رفاقت با جوانان می‏گویند: باید به جوانان در محیط های فرهنگی و مذهبی به خصوص مساجد اهمیت داد و برای آنها احترام خاص قائل شد و از طریق رفتار حسنه و صحیح آنها را جذب سپس به تعلیم معارف و احکام دین به آنها پرداخت و حتی اگر کسی قصد داشت جوانی را به خاطر هر اشتباه و گناهی که از او سر زده امر به معروف و نهی از منکر کند باید این عمل را با خوشرویی، رفتار صحیح و کمال مهربانی همراه با معلومات کافی در آن زمینه انجام دهد نه این که به گونه ای با جوانی که اشتباهی مرتکب شده برخورد کنند که نه تنها در رفتار و اعمال خود تجدید نظر نکند بلکه از دین و مذهب دل زده و منزجر شود و بیشتر در منجلاب گناه و خطا فرو رود، تبعیت از هوا و هوس هم عمل خالص را از بین می برد و آمرین به معروف و کسانی که قصد نهی از منکرات را دارند باید توجه کنند که این کار را با عجب و غرور و از روی هوای نفسانی انجام ندهند تا امر به معروف و نهی از منکر آنها مترتب به آثار خود بشود.

ادامه مطلب
نویسنده : مجتبی باقری پبدنی
تاریخ : شنبه 6 اردیبهشت 1393 
نظرات 0

 

به بهانه دیدار اخیر مداحان با رهبر فرزانه انقلاب؛
بررسی تذکر تند رهبری به مداحان

این فراز یکی از جدی ترین خطاب ها و تذکرات رهبر معظم انقلاب در ایام اخیر بود. لحن انتقادی و تذکر آمیز رهبر انقلاب حاکی از انتقاد و عدم رضایت ایشان از برخی سخنان و یا افعال در بعضی محافل مذهبی و مداحان بود.


این را چندبار بگوییم؟ چرا بعضی گوش نمیکنند؟



این فراز یکی از جدی ترین خطاب ها و تذکرات رهبر معظم انقلاب در ایام اخیر بود.  لحن انتقادی و تذکر آمیز رهبر انقلاب حاکی از انتقاد و عدم رضایت ایشان از برخی سخنان و یا افعال در بعضی محافل مذهبی و مداحان بود.  رهبر معظم انقلاب در همین فراز از سخنان مهمشان خطاب به خطیبان،مداحان و فعالان هیاتهای مذهبی فرمودند:



"بارها تکرار کرده ایم که در جلسات دینی نباید به کینه ورزیهای مذهبی دامن زد، زیرا مثل روز روشن است که اختلاف افکنی بین مسلمانان، همچون شمشیری در دست دشمنان اسلام، مقصود آنان را برآورده می کند."

.........................

ادامه مطلب
نویسنده : مجتبی باقری پبدنی
تاریخ : شنبه 6 اردیبهشت 1393 
نظرات 0
حقوق خانواده وجامعه/وظایف همسران

وقتی زن من وظایفش را انجام نمی دهد، آیا باز باید حقوق او رعایت بشود ؟


وظایف همسران وقتی زن من وظایفش را انجام نمی دهد، آیا باز باید حقوق او رعایت بشود ؟ پاسخ – حق و وظیفه از هم جدا نیستند. هر کسی که حقوقی دارد، این حقوق در برابر وظیفه و تکالیفی است که دارد. مثلا مدیر کل حقوقی دارد و به همین میزان وظایف و تکالیفی دارد ولی یک کارمند معمولی حقوق کمتری دارد و به همین میزان وظایف کمتری هم دارد. در مورد زن و شوهر هم این طور است که هر کدام حقوق و وظایفی دارند. اگر آنها انتظاردارند که حقوق شان رعایت بشود باید به وظایف شان عمل کنند.وظایف شرعی زن خیلی زیاد نیست .یکی تمکین خاص است یعنی رفع غرایز در زندگی و این تمکین وظیفه ی خانم است ولی ...............

ادامه مطلب
نویسنده : مجتبی باقری پبدنی
تاریخ : شنبه 6 اردیبهشت 1393 
نظرات 0

زن از دیدگاه اندیشمندان غربی؛نقطه تمرکز زن مسلمان از دیدگاه نظریه پرداز کانادایی

نوع نگاه غربی ها به زن باعث شد زن از زن بودنش و همسر بودن و مادر بودن خود تغییر هویت داده و به دنبال کار و اشتغال رفته و بدین ترتیب سن ازدواج و بی بند و باری های خیابانی افزایش یافت و زن به یک کالای تجاری تبدیل گردید.


مقایسه نگاه غرب با نگاه متعالی و انسانی اسلام به مساله زنان، موضوعی است که مشخص کننده راه غربی ها در این زمینه است و نشانگر آن که پیروی از راه و روش غرب در این زمیه می تواند چه عواقب سوئی به همراه داشته باشد.

.............

ادامه مطلب
نویسنده : مجتبی باقری پبدنی
تاریخ : شنبه 6 اردیبهشت 1393 
نظرات 0

 
سبک زندگی در دیدگاه ائمه/توصیه‌های امام رضا(ع) در رابطه با مدیریت و سبک زندگی

در منابع اسلامی از عمر به‌عنوان فرصت مغتنم و سرمایه‌ای باارزش یاد شده و لزوم برنامه ریزی برای استفاده بهینه از وقت و پرهیز از اتلاف آن مورد سفارش بوده است.


مطابق آموزه‌های ائمه(ع) مقاطع مختلف حیات آدمی به‌عنوان سرمایه عمر است و باید با برنامه ریزی صحیح و دقت و مراقبت از این سرمایه حداکثر بهره برداری را نمود. از این رو یکی از مسائلی که در اسلام به آن بسیار سفارش و تأکید شده، داشتن نظم و برنامه در تمام طول زندگی می‌باشد که در قرآن کریم و روایات ائمه معصومین (علیهم السلام) به‌صورت‌های گوناگون به آن اشاره شده است.

......................

ادامه مطلب
نویسنده : مجتبی باقری پبدنی
تاریخ : جمعه 5 اردیبهشت 1393 
نظرات 0

حسین توسلی
فرهنگ، ابزاری برای افزایش قدرت نرم ایران

جمهوری اسلامی گفتمانی را به وجود آورده است که علاوه بر آنکه در برگیرنده مدل بدیلی از حکومت اسلامی است، ترویج‌کننده فرهنگ و ارزش‌های اسلامی نیز هست و این مسأله سبب افزایش دامنه نفوذ ایران در منطقه و سایر مناطق جهان شده است.


«فرهنگ از اقتصاد هم مهمتر است. چرا؟ چون فرهنگ، به معنای هوایی است که ما تنفس می کنیم؛ شما ناچار هوا را تنفس می کنید، چه بخواهید چه نخواهید؛ اگر این هوا تمیز باشد،آثاری دارد در بدن شما؛ اگر این هوا کثیف باشد آثار دیگری دارد. فرهنگ یک کشور مثل هواست، اگر درست باشد، آثاری دارد».

ادامه مطلب