نویسنده : مجتبی باقری پبدنی
تاریخ : چهارشنبه 10 اردیبهشت 1393 
نظرات 0

زنها برای کمال خود بایست بتوانند مرد باشند!

موضوع زن و نقش او در جوامع ، موضوعی است که قرنها درباره ی آن گفتگو میشود و یکی از اصلی ترین ملاکهای تفاوت ادیان الهی از مکاتب و نحله های مادیست.


قبل از پرداختن به موضوع ، مرور چند نکته لازم است . یکی از مسائلی که از اواخر قرن 19 در کشورهای اروپایی و با محوریت ایتالیا مطرح گردیده و تا کنون نیز به شکلهای مختلف در جهان ، مورد بحث می باشد موضوع فمنیست یا به اصطلاح برابری حقوق مردان و زنان است .



بعضی از افراد به ویژه کسانی که در چند سال اخیر برای مشهور شدن خود بدون هیچ مطالعه ی دقیقی دست به ترجمه کتابها و اندیشه های رنگ باخته وفرسوده غرب میزنند ، بدون اطلاع از  ...........



زنها برای کمال خود بایست بتوانند مرد باشند!

موضوع زن و نقش او در جوامع ، موضوعی است که قرنها درباره ی آن گفتگو میشود و یکی از اصلی ترین ملاکهای تفاوت ادیان الهی از مکاتب و نحله های مادیست.


قبل از پرداختن به موضوع ، مرور چند نکته لازم است . یکی از مسائلی که از اواخر قرن 19 در کشورهای اروپایی و با محوریت ایتالیا مطرح گردیده و تا کنون نیز به شکلهای مختلف در جهان ، مورد بحث می باشد موضوع فمنیست یا به اصطلاح برابری حقوق مردان و زنان است .



بعضی از افراد به ویژه کسانی که در چند سال اخیر برای مشهور شدن خود بدون هیچ مطالعه ی دقیقی دست به ترجمه کتابها و اندیشه های رنگ باخته وفرسوده غرب میزنند ، بدون اطلاع از مبانی و اساس اندیشه ها بدنبال برتر نشان دادن غرب بر اسلام و ایران هستند.این در حالی است که اساس ایجاد جنبش زنان و طرح برابری زن و مرد در اروپا در حالی آغاز شد که تا حدود 200سال پیش زنان حتی از کمترین حقوق یعنی داشتن شناسنامه در اروپا محروم بودند ، تا همان حدود یهودیان بر اساس آموزه های تحریف شده در دین یهود، زنان را در ایام  سیکل ماهانه در لانه ای بیرون درب خانه و در فضایی مانند فضای نگهداری حیوانات میبستند و معتقد بودن ناپاکی آنها اینگونه طاهر میشود.



و البته در حال حاضر هم فمنیست در حقیقت به نوعی توسط مردان غرب به سمت مرد محوری و مرد برتری رفته است . بدین معنا که در فرهنگ فعلی فمنیست زنی برتر است که بتواند شبیه تر به مردان باشد یعنی آنچه مردان انجام میدهند درست و کامل است و زنها برای کمال خود بایست بتوانند مرد باشند. این در حالی است که دین مترقی و کامل اسلام قرنها قبل همه مسائل ظاهری را در برتری کنار نهاده و زن یا مردی که با تقوی تر باشد در منظر الهی برتر است  و البته تقوی برای مرد و زن یعنی عمل کرد دینی بر اساس ویژگیها و آنچه در مرد و زن مختص آنهاست .



اما در خصوص زن طراز انقلاب اسلامی ، لازم است به سراغ الگوی بزرگ زنان مسلمان یعنی حضرت زهرا (س) برویم. زنی که آنچنان در طراز انقلاب اسلامی پیامبر (ص) قرار می گیرد که شادی و ناراحتی او با شادی و ناراحتی رسول خدا بلکه با شادی و غضب الهی گره خورده و محبت او میزانی برای بهشتی و جهنمی شدن  میشود، به واقع گمان اینکه زهرای اطهر (س) به آن جهت که فرزند رسول خداست اجر و قرب یافته ، جفای بزرگی است به ساحت قدسی ایشان و بلکه به آموزه های اساسی دین اسلام چرا که گرچه فرزند پیامبر بودن فضل عظیمی است لیکن عملکرد دینی و رفتار الهی ایشان باعث این عظمت و رفعت شده است .



آنچه در رفتار و گفتار حضرت زهرا (س) دیده میشود همه ی آن خواسته هایی است که نبی مکرم اسلام از یک زن در انقلاب اسلامی خود توقع دارد یعنی فاطمه (س) هم خوب فهمیده است که رهبر اسلام چه انتظاری از یک زن دارد و هم به این خواسته ها جامه عمل پوشانده است.



با طرح این موضوع واضح میشود که امروز نیز در انقلاب اسلامی زن طراز انقلاب کسی است که خواستگاه رهبر انقلاب را در سه حوزه ی فردی ، خانوادگی و اجتماعی دانسته  و در راه تحقق آن تلاش نماید. در ذیل به برخی از ویژگیهای زن طراز انقلاب از منظر مقام معظم رهبری اشاره نموده  و توضیح مختصری ارائه میگردد:



در حوزه فردی: مقام معظم رهبری در خصوص ویژگیهای شخصیتی زن نکات بسیار دقیق و مهمی دارند که برخی از آنها عبارتند از:




  • عفیف و متقی ، یعنی دو عنصر تقوی و عفت در هر حال در خلوت و جلوت همراه و ملازم زن انقلابی بوده و او هیچگاه خود را از آنها بی نیاز نمیداند.

  • دارای حرکات زنانه و متوجه اهمیت عنصر زن بودن، ایشان در این مورد نمونه ای معرفی میکنند و می فرمایند "عظمت زنی مثل بنت الهدی ،از هیچ یک از مردان شجاع و بزرگ کمتر نیست .حرکت او ،حرکتی زنانه بود.حرکت آن زن حرکتی مردانه است ،اما هر دو حرکت تکاملی و حاکی از عظمت شخصیت و درخشش جوهر و ذات این انسان است .این گونه زن هایی را باید تربیت کرد و پرورش داد"



در خصوص موضوعات فردی به همین مقدار بسنده کرده و در ذیل برخی از نظرات ایشان در حوزه خانه و خانواده ی زن طرح میگردد:



زن از منظر مقام معظم رهبری آرام دل همسر و فرزندان، سازنده ی خانه و خانواده و پرورش دهنده ی انسانهای والاست. همچنین او مسئولیت تشویق مرد در اقدامات و فعالیتهای انقلابی را نیز برعهده دارد. ایشان می فرمایند " زن مسلمان باید در محیط خانه دل آرام مرد ،شوهر و فرزاندانش باشد" و در جای دیگر فرمودند "زن باید مایه آرامش زندگی و آسایش محیط خانواده باشد .در دامان پر مهر و پر عطوفت و با سخنان مهر آمیزش ،فرزندان سالمی را از لحاظ روانی تربیت کند .انسانهای بی عقده ،خوش روحیه و سالم از لحاظ روحی و اعصاب در دامان او پرورش کنند.مردان و زنان و شخصیت های جامعه را به وجود بیاورند" همچنین " شما هستید که همسران خودتان را برای ورود به میدان های خوب تشویق می کنید .بسیاری از زنان شوهران خود را بهشتی می کنند و آنها را از مشکلات دنیا و آخرت نجات می دهند "



آنچه مهم است این است که مقام معظم رهبری زن مسلمان را دارای چنان توان و قدرتی می بیند که ضمن دارا بودن همه ی وظایف فردی و  خانوادگی که تنها به برخی از آنها اشاره شد او را در صحنه ی جامعه نه تنها بلاتکلیف نمیگذارد بلکه سخت ترین و موثرترین اقدامات را از آن زن طراز انقلاب میداند، واژگانی مانند الگوی جهان، خط مقدم نظام و بردوش کشنده ی نیمی از بار انقلاب واژگانی است که بیانگر وظایف مهم و موثر زنان انقلابی است . برخی از جملات ایشان عبارتند از: " زنان مسلمان ایرانی در دنیای امروز رسالتی عظیم بر عهده دارند و به عنوان الگوی زنان جهان باید تعالی خود را در عرصه های مختلف بشری به گوش جهانیان برسانند " و همینطور می فرمایند " زن مسلمان باید در راه فرزانگی حلم و در راه خودسازی معنوی و اخلاقی تلاش کند.در میدان جهاد و مبارزه پیش قدم باشد " و در جای دیگر می فرمایند " زینب واقعی زن ایرانی است که بتواند نیمی از بار این انقلاب را به دوش کشد و در این صورتی است که به لحاظ اخلاقی ،تقوی ،پاکدامنی و حفظ امانیت ،ایمان و گذشت در راه خدا حق خدا  را ادا کند " .



هدف از آنچه که در این مجال اندک بیان گردید آنست که زنان مومن متعهد ایران اسلامی و البته به صورت ویژه خواهران بسیجی که مدافعان ارزشهای انقلاب اسلامی هستند به این نکته توجه نمایند که تنها راه زهرایی و زینبی شدن دانستن و عمل کردن به خواسته های رهبر انقلاب است ، چرا که فرمایشات ایشان برگرفته از کلام و زندگی معصومین (ع) و منطبق با شرایط امروز دنیای اسلام می باشد.