اهمیت مراجعه به روانشناس و مشاور
در گذشته بیشتر افراد اعتقاد داشتند که تنها افرادی باید به روانشناس و یا مشاور مراجعه کنند که از بیماری های عصبی و یا اختلالات روانی رنج می برند. این باور اشتباه به همراه دیگر باور های غلطی که از گذشته به اشتباه در ذهن ها جای گرفته بود، باعث شد تا در حال حاضر، با رشد انواع اختلالات روانی و بروز مشکلاتی در زندگی افراد مواجه شویم که به تنهایی توانایی رفع و مقابله با آن ها را ندارند و در زندگی با آن ها همراه هستند. هر چند باورهای نادرست در مراجعه به روانشناس و مشاور
از این رو اهمیت مراجعه به روانشناس را مورد بحث قرار می دهیم که برای افراد به طور شفاف، تأثیرات آن نمایان شود.
چه افرادی به روانشناس مراجعه می کنند؟
همان طور که پیش تر توضیح دادیم، بیشتر افراد به سادگی حاضر نیستند تا به روانشناس و مشاور مراجعه کنند؛ اما با آمار منتشر شده توسط سازمان های بین المللی، در کشور های پیشرو، نه تنها افرادی که به مشکلات روانی دچار هستند بلکه بسیاری از افراد که از شرایط زندگی خود ناراضی هستند نیز به صورت منظم به روانشناس و مشاور مراجعه می کنند.
این افراد با آگاهی از این مسئله که سلامت روان بر روی سلامت فیزیک، روابط و حتی کسب و کارشان تأثیر گذار است، برنامه ای برای خود و خانواده ی خود تنظیم می کنند تا به طور منظم و دوره ای به روانشناس و مشاور مراجعه کنند.
همه ی انسان ها در درون خود قسمت هایی روشن و تاریک دارد، افراد در زندگی خود سعی دارند تا با بهانه ها و علت های گوناگون نیمه های تاریک وجودی خود را که ممکن است شامل اشتباهات، ترس ها، ناکامی ها و رفتار های غلط باشد، بپوشانند و یا آن ها را رد کنند؛ اما مسئله اینجاست که به دلیل شناخت ناکافی آن ها از خودشان، به خوبی قادر به این کار نیستند و نتایجی که در زندگی برایشان رقم می خورد، حاصل همان بی توجهی و رسیدگی نکردن به روان و سلامت ذهنشان است.
چرا باید به روانشناس و مشاور مراجعه کرد؟
همان گونه که افراد برای بررسی سلامت خود به پزشک مراجعه می کنند، باید به جهت بررسی سلامت ذهن و روان، به روانشناس و مشاور نیز مراجعه کنند. به عنوان مثال اضطراب و نگرانی را در نظر بگیرید که در هنگام تصمیم گیری چه تأثیراتی بر روی انتخاب هایتان می گذارد. از طرف دیگر شخصی که دچار اضطراب و نگرانی هست با سریع غذا خوردن ممکن است، سیستم گوارشی خود را دچار مشکل کند.
با دانستن این موارد بهتر می توانید، متوجه اهمیت مراجعه به روانشناس و مشاور شوید و به این امر پی ببرید، حتی یک اضطراب ساده که اکثراً آن را جدی نمی گیرند، چه تأثیراتی در زندگی هر فرد می گذارد و مراجعه نکردن به روانشناس چه عواقبی را در پیش دارد.
شما با مراجعه به روانشناس مسئله ی خود را مطرح می کنید و روانشناس راه کار هایی برای توانایی مقابله با آن مسئله به شما ارائه می کند و شما را در پیدا کردن راه حل مناسب و اتخاذ یک تصمیم درست راهنمایی می کنند.
گذشته از موارد ذکر شده ، پرورش خلاقیت در کودکان ، آموزشهای فرزندپروری ، برخورد با نوجوانان ، و ... نیز درمانهای سنین کودکی و نوجوانی نیز می تواند در زمره کاری روانشناسان قرار بگیرد.
این مطلب توسط مرکز مشاوره ولیعصر تدوین شده است.