کنجد و خواص آن
گیاهی است یکساله از تیره چلیپائیان به ارتفاع ۰/۵ تا ۰/۷ سانتی متر و طول آن تا یک متر هم می رسد .دارای برگ هایی به صورت متقابل در سمت انتهای ساقه و گل های منفرد به رنگ سفید یا سرخ میوه آن شبیه کپسول و محتوی دانه های ریز به رنگ سفید و قهوه ای یا سیاه است.
دانه های کنجد را به صورت بو داده یا خام می خورند و روی نان هم می ریزند و بسیار مقوی است .
روغنی که از کنجد گرفته می شود طعم آن شیرین است و در پختن غذا و شیرینی به کار می رود .دانه کنجد دارای مواد معدنی مانند مس منیزیم کلسیم آلومینوم کرم کلرورسدیم سیلیس آهن فسفر نیکل و ماده پروتئینی مهم لیزین و هورمون نباتی (لیستسن)و چربی و ۶۰ درصد روغن می باشد.این گیاه بسیار مفید میتواند خستگی فکری را کاهش دهد و همچنین بهترین غذا برای کسانی است که دارای کارهای فکری می باشند. اگر هنگام خواندن کتاب احساس خستگی کردید کافی است مشتی کنجد بو داده میل کنید تا خستگی شما برطرف شود.همچنین دانش آموزان و دانشجویان می توانند در شب های امتحان از این اکسیر بسیار مفید استفاده نمایند.لیستین این گیاه یک نوع چربی حاوی فسفر است که وجود ان برای اعصاب و نسوج نهایت ضرورت را دارد و مغز و غدد بدن انسان نیاز زیادی به آن دارند حتی تقویت حافظه انسان نیز نیاز زیادی به این ماده دارد. ۲۸ درصد مغز را لیستین تشکیل میدهد و مغز انسان بیش از سایر حیوانات از این ماده دارد لذا سر موفقیت بشر در تمدن و پیشرفتها مرهون همین لیستین است که قوت جوانی و صحت مزاج به انسان میبخشد .در تسهیل تفکر عمل آن تحسین آمیز است.
مقدار خوراک طبی آن برای هر نفر معمولی ۱۵ گرم است.البته در خوردن آن نباید زیاده روی شود زیرا دیر هضم است و افراط در خوردن باعث خارش اعضا و مولد بد بوئی دهان و سردرد .خنثی کننده زیان های احتمالی آن عسل و یا بو دادن آن قبل از خوردن است.


نوشته شده در تاريخ جمعه 3 مهر 1388  ساعت 2:15 PM | نظرات (2)

بروز عارضه پیرچشمی در افراد بالای 40 سال امری طبیعی است

در پی روند طبیعی عملکرد چشم، بروز تاری دید در فاصله نزدیک یا عارضه پیر چشمی در افراد بالای ‌۴٠ سال امری طبیعی است و بیماری محسوب نمی‌شود.

 به طور میانگین اغلب افراد در سنین بالای ‌۴٠ سال به دلیل تغییر در حجم عدسی و کاهش دامنه تطابق چشم، در انجام فعالیت‌های نزدیک همچون مطالعه با مشکل روبرو می‌شوند؛ به این ترتیب انجام معاینه چشم و استفاده از عینک در این دوران امری ضروری است .
باتوجه به این که نمره پیر چشمی مثبت است و افراد دارای سابقه نمره منفی (دوربینی) کمتر به عارضه پیرچشمی متبلا می‌شوند،  داشتن سابقه نمره منفی چشم یا انکسار دید موجب تفاوت در نمره عینک افراد بالای ‌۴٠ سال دچار پیرچشمی می‌شود؛ به طوری که برخی افراد هنگام ابتلا به این عارضه نمره عینک ‌۵/٠ و برخی نمره عینک ‌٢۵/٠ دارند
.



نوشته شده در تاريخ جمعه 3 مهر 1388  ساعت 2:14 PM | نظرات (0)

توت فرنگی صدرنشین میوه های دارویی
خوردن توت فرنگی در درمان بسیاری از بیماری های شناخته شده تأثیر مثبتی دارد. براساس یک پژوهش پیشرفته که اخیراً توسط «پیربرات» پژوهشگر فرانسوی در مرکز پژوهش های مواد غذایی در شهر مون پلیه فرانسه صورت گرفت، توت فرنگی در صدر میوه های مفید در مقابله و درمان بیماری ها قرارگرفت.این پژوهش نشان داد که توت فرنگی حاوی درصد بالایی از ماده بهداشتی پولی فینول است که در درمان بسیاری از بیماری های شناخته شده به کار می رود و از این لحاظ از انگور و سیب مفید و مؤثرتر است.ماده پولی فینول، همچنین در درمان چین و چروک دوران پیری، لطافت پوست و محافظت از قلب بسیار مؤثر است. بعلاوه ضداکسیدان و محافظت کننده قلب نیز هست.

در این پژوهش بر مصرف روزانه یک هزار میلی گرم از سبزیجات تأکید شده است.



نوشته شده در تاريخ جمعه 3 مهر 1388  ساعت 2:13 PM | نظرات (0)

مصرف بی‌رویه آنتی بیوتیک باعث زایمان زودرس می شود.
با وجودی که هنوز بسیاری از پزشکان از آنتی بیوتیک مترونیدازول به عنوان داروی متوقف کردن زایمان پیش از موعد استفاده می‌کنند ، نتایج تحقیقات مرکز خیریه تامی انگلستان حاکی از آن است که این دارو، خود خطر زایمان زودرس را دو برابر می کند.
محققان دریافتند، 26 درصد از زنانی که دچار دردهای زایمانی پیش از موعد شده و از مترونیدازول برای درمان آنها استفاده می شود، بالاخره نوزاد نارس خود را به دنیا می‌آورند، در صورتی‌که تنها 03 درصد زنانی که دچار دردهای زایمان زودرس شده و درمانی دریافت نمی کنند، در نهایت پیش از موعد زایمان می کنند.


نوشته شده در تاريخ جمعه 3 مهر 1388  ساعت 2:12 PM | نظرات (0)

هرچه باید درباره اش بدانید: دندان شیری
سلامت :معاینات دندان‌پزشکی
کودکان باید بسیار زود به دندا‌ن‌پزشکی برده شوند،‌بسیار خوب است که اولین معاینات دندان‌پزشکی کودک در حدود سن یک سالگی و به منظور آشنایی کودک با محیط دندان‌پزشکی،‌معاینه اولیه و آشنایی والدین با روش‌های بهداشتی انجام شود. در این معاینات که معمولا کودک در آغوش یکی از والدین، بر روی صندلی دندان‌پزشکی قرار می‌گیرد، بدون آنکه درد و ناراحتی داشته باشد، دیدار با دندان‌پزشک را نوعی برخورد جالب و شاد تلقی خواهد کرد و این آشنایی، خاطره خوبی را از محیط دندان‌پزشکی برای کودک ایجاد می‌کند. کودکان باید لااقل هر 6 ماه یک‌بار توسط دندان‌پزشک معاینه شوند.

اولین ملاقات کودک با دندان‌پزشک
اولین ملاقات کودک با دندان‌پزشک بسیار مهم است. این ملاقات باید بسیار زود، قبل از آنکه کودک درد و ناراحتی داشته باشد و تنها برای آشنایی و آموزش انجام شود. دندان‌پزشکی را برای کودکتان انتخاب کنید که مهربان و صبور باشد، به کودکتان در یک مطب عجیب و غریب دندان‌پزشکی آرامش ببخشد و به کودکان علاقه‌مند باشد. قبل از آنکه کودکتان را به دندان‌پزشکی ببرید، باید او را آماده کنید، با او صحبت کنید و درباره رفتن به دندان‌پزشکی برای او توضیح دهید اما از جزئیات، حرفی به میان نیاورید. به او نگویید که <ترس> ندارد و یا دندان‌پزشک تو را <اذیت> نمی‌کند. زیرا بیان این کلمات کودکتان را حساس می‌کند. مراقب باشید که از تجربیات ناخوشایند خود در مطب دندان‌پزشکی حرفی به میان نیاورید. به او تاکید کنید که این معاینه برای سلامت دندان‌‌ها و لثه‌های تو لازم است. به کودک دروغ نگویید. دندان‌پزشک، کودکان بسیار کوچک را، هنگامی که در آغوش مادر هستند معاینه می‌کند. در مورد بچه‌های بزرگ‌تر، ممکن است دندا‌ن‌پزشک از شما بخواهد که از اتاق معاینه خارج شوید. بهتر است برای کسب نتیجه بهتر با دندان‌پزشک کودکتان همکاری کنید.



نوشته شده در تاريخ جمعه 3 مهر 1388  ساعت 2:10 PM | نظرات (0)

آیا دندان‌های شیری مهم‌اند؟
دندان‌های شیری سالم، کودکان زیبا
یکی از مهم‌ترین دلایل اهمیت دندان‌های شیری که شاید کمترین توجه به آن شده است، نقش آنها در زیبایی کودکان است. پوسیدگی دندان‌های شیری و یا تیره شدن آنها توسط داروهای مختلف (مثلا قطره آهن) تاثیر نامطلوبی در زیبایی کودکان می‌گذارد و به دنبال آن کودک از ظاهر خود خجالت می‌کشد و اعتماد به نفس خود را از دست خواهد داد.
کودکانی که به علت دندان دردهای مداوم، پوسیدگی‌های شدید و از بین رفتن نسج سالم دندان‌های شیری،‌قادر به تغذیه مناسب نیستند،‌به مشکلات جسمی، اختلالات رشد و گاهی سوء‌تغذیه دچار می‌شوند. داشتن دندان‌های شیری سالم، به کودکان این توانایی را می‌دهد که در یکی از بااهمیت‌ترین مراحل رشد،‌تغذیه‌ای مناسب و کافی داشته باشند.

دندان‌های شیری سالم، راهنمای رویش صحیح دندان‌های دائمی
هنگامی که دندان‌های شیری در محیط دهان رویش یافته‌اند، جوانه دندان‌های دائمی در زیر آنها شکل گرفته‌اند. در واقع این دندان‌های شیری سالم، فضای لازم را برای دندان‌های دائمی جایگزین خود حفظ می‌کنند تا دندان‌های دائمی زیرین آنها به موقع و در جای مناسب خود رویش پیدا کنند. اگر یک دندان شیری زودتر از زمان مناسب خود،‌کشیده شود، دندان‌های عقبی آن به سمت جلو حرکت کرده و فضای دندان کشیده شده را اشغال خواهد کرد. در نتیجه هنگامی که دندان دائمی زیرین دندان کشیده شده، به زمان رویش برسد، به دلیل نداشتن فضای کافی،‌رویش نابه‌جا خواهد داشت و یا نهفته باقی می‌ماند و مشکلات ارتودنسی و ردیف نبودن دندان‌ها را برای کودک ایجاد خواهد کرد. حتی اگر بین دندان‌های شیری پوسیده شود و مقداری از نسج دندان‌ها در اثر پوسیدگی‌ از بین برود،دندان عقبی به اندازه نسج از دست رفته دندان جلویی به سمت جلو حرکت کرده و فضای دندان جلویی را اشغال خواهد کرد. بنابراین حتی پوسیدگی‌های کوچک دندان‌های شیری نیز باید به سرعت ترمیم شوند و حتی‌الامکان دندان شیری قابل نگهداری در دهان را نباید زودتر از موعد مقرر کشید.

دندا‌ن‌های شیری سالم، تکلم زیبا
کودکانی که به دلیل پوسیدگی‌ دندان‌‌های شیری خود، خصوصا دندان‌های جلویی خود را از دست می‌دهند، قادر نیستند به خوبی صحبت کنند و در هنگام تکلم دچار اشکال خواهند کرد.
دندان‌های شیری تا حدود 6 سالگی در دهان کودک باقی می‌مانند. در این سن اولین دندان‌های شیری لق می‌شوند و می‌افتند. علت لق شدن دندان‌های شیری این است که دندان‌های دائمی با رویش به سمت دندان‌های شیری و تماس ‌با آنها، به تدریج، ریشه‌ دندان شیری را تحلیل برده و با تحلیل رفتن کامل ریشه دندان‌های شیری، این دندان‌ها لق شده و می‌افتند. از حدود سن 6 تا 21سالگی کودکان در دوره دندان‌های <مختلط> قرار دارند که در این سن مخلوط دندان‌های شیری و دائمی در دهان کودک وجود دارد و به تدریج با افتادن تمام دندان‌های شیری و جایگزین شدن دندان‌های دائمی،‌شخص وارد دوره دندان‌های دائمی خواهد شد. نکته مهم در مورد سن 6 سالگی کودکان این است که در این سن، در انتهای دهان کودکان دندان‌های دائمی به‌نام دندان 6 سالگی (اولین آسیای دائمی) رویش پیدا می‌کند. این دندان‌ها در انتهای هر فک در هر طرف یک عدد و در مجموع در دهان 4 عدد در حدود سن 6 سالگی رویش پیدا می‌کنند و برای رویش آنها دندان شیری لق نخواهد شد بلکه این دندان‌ها به‌صورت مستقل در انتهای دهان رویش خواهند یافت. مراقبت و مسواک زدن صحیح این دندان‌ها بسیار لازم است زیرا این دندان‌ها کلید جفت‌گیری صحیح دندان‌های دائمی خواهند بود.

مراقبت از دندان های شیری
دندان‌های شیری از هنگام رویش در دهان نیاز به مراقبت دارند. از زمانی که دندان‌های شیری در دهان رویش پیدا می‌کنند، باید تمیز شوند تا امکان پوسیدگی آنها کاهش یابد. برای کودکان زیر 2 سال امکان مسواک زدن به روش‌های معمول وجود ندارد. دندان‌های کودکان زیر 2 سال باید به کمک تکه گاز یا پارچه تمیز مرطوب، تمیز شود و یا از مسواک‌های مخصوصی به‌نام مسواک انگشتی که در انگشتان والدین قرار گرفته و به کمک موهای نرم آن، دندان‌های کودک تمیز می‌شود، استفاده کرد.
شیرمادر، از غنی‌ترین مواد غذایی است که در جهان هستی وجود دارد. این ماده غذایی سرشار از ویتامین‌ها، املاح، پروتئین‌ها و سایر موادی است که در حفظ سلامت آدمی موثر است. شیرمادر به‌خاطر سازگاری زیادی که با بدن انسان دارد، امکان آلرژی‌ها را به حداقل می‌رساند. مادرانی که کودکان خود را با شیرمادر تغذیه می‌کنند، به علت تماس کامل بدنی مادر و فرزند،‌رابطه عاطفی عمیق و کاملی را با کودک خود برقرار می‌کنند. کودکانی که با شیرمادر تغذیه می‌شوند کمتر دچار مشکلات گوارشی و دل‌دردهای شبانه می‌شوند. شیرمادر خطر آلودگی ندارد و از نظر اقتصادی نیز نسبت به شیرخشک بسیار به‌صرفه است.
ارزش غذایی شیرمادر بسیار بالاست. شیرمادر منبع غنی از قند لاکتوز است که لاکتوز می‌تواند به جذب کلسیم نیز کمک کرده و در تراکم استخوان‌ها و استحکام دندان‌های کودکان بسیار موثر باشد. سدیم، پتاسیم، فسفات، پروتئین،‌آهن، انواع ویتامین‌ها و آنتی‌بادی‌ها از سایر مواد مفید موجود در شیرمادران است. اما به یاد داشته باشید که شیرمادر نیز با تمام مزایا و فوایدش،‌به‌خاطر داشتن قند قابل تخمیر لاکتوز، پوسیدگی‌زاست و به تمام مادرانی که کودکان خود را با شیرمادر تغذیه می‌کنند توصیه می‌شود، حتما بعد از آنکه کودکشان شیر نوشید،‌به او آب بخورانند تا دندان‌ها تمیز شود و سطح دندان‌های کودکشان را با یک گاز یا پارچه مرطوب،‌تمیز کنند.

فلوراید
فلوراید ماده‌ای مغذی است که با نفوذ به ساختمان دندان می‌تواند به استحکام آن کمک کرده و از پوسیدگی‌ آن جلوگیری کند. فلوراید، می‌تواند به‌صورت خوراکی و یا موضعی وارد ساختمان دندان شود. فلورایدتراپی روشی است که به کمک آن در مطب دندان‌پزشکی، فلوراید بر روی دندان کودکان قرار گرفته و به استحکام آنها کمک می‌کند. این عمل از حدود 3 سالگی برای کودکان توصیه می‌شود.

مسواک زدن
مسواک زدن توسط مسواک‌های عادی از حدود سن 2 تا 3 سالگی باید آغاز شود. برای کودکتان، مسواکی مناسب با اندازه دهانش تهیه کنید و فراموش نکنید که تا سن 6 سالگی که کودک به طور کامل قادر به کنترل عضلات خود باشد،‌مسواک زدن برای کودک به عهده یکی از والدین است و مسواکی که کودک زیر 6 سال برای خودش بزند. ارزش بهداشتی نخواهد داشت. به اندازه یک عدس از یک خمیر دندان دارای فلوراید بر روی مسواک قرار داده و حدود 2 دقیقه تمام سطوح دندان‌های کودکتان را لااقل 2 بار در روز مسواک بزنید.

شیر مادر یا شیرخشک؟
بررسی‌ها نشان داده است که تغذیه کودک با شیرمادر، مناسب‌ترین روش تغذیه‌ای جهت پیشگیری از مشکلات ارتودنسی و نامنظم شدن دندان‌هاست و احتمال ایجاد بی‌نظمی‌های دندانی در کودکانی که از شیشه‌های شیر و یا پستانک استفاده می‌کنند بیشتر است. در صورت اجبار والدین به تغذیه کودک با شیشه پستانک،‌بهتر است از نوعی سرشیشه‌های مخصوص به‌نام سرشیشه‌های <ارتودونتیک> استفاده شود، تا احتمال ایجاد مشکلات بی‌نظمی دندانی کاهش یابد. اما جدای از مشکلات ارتودنسی و بی‌نظمی‌های دندانی،‌شیر،‌چه شیرخشک، شیر مادر یا شیرهای پاستوریزه، به‌خصوص اگر شیرین شده باشند، می‌توانند موجب ایجاد پوسیدگی‌های دندانی در کودکان شوند. بنابراین:
مراقبت باشید که کودکانتان به خوابیدن با شیشه شیر و یا باقی ماندن پستان مادر در دهان عادت نکنند زیرا، ماندن طولانی مدت شیر بر روی دندان‌ها موجب ایجاد پوسیدگی دندانی می‌شود.
در صورت امکان بعد از آنکه کودکتان شیر نوشید، دندان‌هایش را تمیز کنید و یا برای پاک شدن بقایای شیر از روی دندان‌هایش به او مقداری آب بخورانید.
هرگز شیرکودکتان را به کمک، قند، شکر، نبات، عسل و یا موادی مانند اینها شیرین نکنید.
بعد از آنکه کودکتان شیر خورد، دقت کنید تا حتما آروغ بزند زیرا برگشت شیر به همراه گاز معده هنگام خواب به دهان و باقی ماندن شیر بر روی دندان‌ها، موجب پوسیدگی خواهد شد.
از دادن آب میوه‌های شیرین به کودک هنگام خواب پرهیز کنید.


نوشته شده در تاريخ جمعه 3 مهر 1388  ساعت 2:09 PM | نظرات (0)

دندان های نوزادی
حدودا از هر 2 هزارکودک،‌ممکن است یکی با دندان متولد شود. این دندان‌ها، اغلب مواقع در فک پائین و به‌صورت دو دندان پیش وجود دارند. علت وجود اینگونه دندان‌ها مشخص نیست اما ممکن است وراثت در این زمینه موثر باشد. دندان‌هایی که هنگام تولد در دهان کودک وجود دارد، معمولا از گروه دندان‌های شیری نیست و به سرعت لق شده و می‌افتد اما اگر دندانی در فاصله تولد کودک تا یک ماهگی او در دهانش رویش پیدا کند، معمولا از گروه دندان‌های شیری او خواهد بود.
با دندان‌های نوزادی چه باید کرد؟ پاسخ این است که تا زمانی که این دندان‌ها مشکلی ایجاد نمی‌کنند، درمانی لازم نخواهند داشت. اما گاهی مواقع این دندان‌ها ممکن است برای کودک یا مادر مشکلاتی ایجاد کنند. به‌عنوان مثال وجود این دندان‌ها ممکن است باعث زخم شدن نوک پستان مادر شده و یا تیز بودن لبه این دندان‌ها می‌تواند موجب ایجاد زخم‌های دهانی برای خود نوزاد شود. در این موارد لازم است که با تشخیص پزشک دندان از دهان خارج شده و یا لبه تیز آن توسط دستگاه‌های دندان‌پزشکی،‌صاف شود. در مواقعی که دندان‌های نوزادی بسیار لق هستند،‌ باید توسط دندان‌پزشک از دهان خارج شوند تا خطر بلعیده شدن و خفگی نوزاد وجود نداشته باشد. دست آخر اینکه، اگر کودکتان با دندان متولد شد و یا خیلی زود اولین دندان‌هایش را درآورد، نگران نشوید و برای اطمینان بیشتر با یک پزشک یا دندان‌پزشک مشورت کنید.
کودکم دندان در می آورد
بچه‌ها هنگام رویش دندان‌هایشان دچار مشکلات و علائمی می‌شوند که گاهی والدین را هم کلافه می‌کنند. بی‌قراری، آبریزش از دهان، تب وخارش لثه‌ها از جمله این مشکلات‌اند. و حالا راه‌حل‌ها:
آب‌دهان کودکتان را مرتب به کمک یک پارچه تمیز از اطراف دهانش خشک کنید. باقی ماندن این رطوبت در اطراف دهان ممکن است سبب ایجاد لکه‌های قرمز پوستی شوند.
هنگامی که کودکتان خواب است،‌پارچه‌ای را در زیر سرش قرار دهید و هر گاه توسط آب دهانش خیس شد آن‌را عوض کنید.
برای کودکتان چیزی فراهم کنید تا آن‌را بجود. لثه‌های کودکان به هنگام دندان درآوردن به شدت می‌خارد. دقت کنید. چیزی که برای جویدن به کودکتان می‌دهید به اندازه‌ کافی بزرگ باشد تا امکان بلعیده شدن آن وجود نداشته باشد و در ضمن به قطعات کوچک‌تری نیز خرد نشود. پارچه تمیز خیسی که به مدت 03 دقیقه در فریزر قرار گرفته باشد کمک خوبی برای لثه کودکتان خواهد بود. دندان‌گیرهای لاستیکی نیز وسایل مناسبی هستند اما مراقب باشید که پاره و یا شکسته نشوند. یک قاشق چایخوری سرد نیز وسیله خوبی است که کودکتان لثه‌هایش را به کمک آن آرام کند.
می‌توانید به کمک انگشتان تمیز خود، لثه‌های کودک را ماساژ دهید و به آرامش او کمک کنید.
هرگز دندان‌گیرها را به کمک نخ یا زنجیر دور گردن کودک نیاندازید زیرا احتمال خفگی او وجود دارد.
اگر کودکتان بی‌قرار است، می‌توانید با ‌هماهنگی با پزشک، از استامینوفن برای آرام کردن او استفاده کنید.
به کودکانمان چه غذاهایی بدهیم؟
استفاده از مواد قندی و خوراکی‌های چسبنده مثل چیپس‌ها و پفک‌ها،‌عوامل مهمی در ایجاد پوسیدگی در دندان‌های کودکان هستند. مصرف خوراکی‌های شیرین و چسبنده و تنقلات کارخانه‌ای را برای کودکانتان محدود کنید و بجای آنها مواد طبیعی مثل خشکبار، سبزیجات و میوه‌ها، انواع پنیر و ... را در دسترس آنها قرار دهید. مصرف آدامس‌ برای کودکان زیر 4 سال به علت خطر بلعیدن آنها ممنوع است. برای کودکان بالای 4 سال آدامس‌های بدون قند تهیه کنید. مصرف نوشابه‌های گازدار به علت وجود مواد قندی و همچنین گازکربنیک،‌برای دندان‌ها بسیار خطرناکند.اگر شما از والدینی هستید که به تاثیر تغذیه در سلامت کودکانتان اعتقاد دارید، باید بدانید که سلامت محیط دهان و دندان، به‌طور خاص تحت تاثیر مواد غذایی قرار می‌گیرد. از مواد غذایی سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی بهره ببرید تا سر و کارتان به دارو و دکتر نیفتد.

ویتامین‌ها
ویتامین :A در حفظ سلامت لثه‌ها موثر است و بافت مخاطی دهان را سالم نگه می‌دارد. منابع: شیر، هویج و سبزیجات با برگ سبز؛ ویتامین :D برای سلامت استخوان‌ها‌،دندان‌ها و رشد مناسب استخوان‌های فکی لازم است. منابع: نور خورشید،‌شیر غنی شده و روغن ماهی؛ ویتامین :K به انعقاد خون کمک می‌کند. منابع: سبزیجات با برگ سبز تیره؛ ویتامین :C به حفظ سلامتی لثه کمک می‌کند و جلوی خونریزی‌های لثه را می‌گیرد. در بهبود جراحات موثر است. منابع: میوه‌های تازه، سیب‌زمینی و سبزیجات سبز رنگ؛ ریبوفلاوین )B2( :کمبود این ویتامین باعث ایجاد زخم‌هایی در محیط دهان از جمله گوشه‌های لب‌ها خواهد شد. منابع: سبزیجات سبز، شیر،‌جگر، ماست و پنیر.

مواد معدنی
کلسیم: کمک به شکل‌گیری دندان و استخوان. منابع: شیر، پنیر، ماست، غذاهای دریایی.
فسفر: برای تولید انرژی، سوخت مواد غذایی و نیز رشد استخوان‌ها لازم است. منابع: شیر، پنیر، گوشت‌ها، غلات سبوس‌دار، تخم‌مرغ.
فلوراید: استخوا‌ن‌ها و دندان‌ها را محکم می‌کند.منابع: چای، بروکلی، آب‌ فلورایددار.
آهن: عارضه کمبود آهن در دهان، التهاب، قرمزی و سوزش زبان است.منابع: جگر، گوشت و سبزیجات با برگ سبز.
روی: برای ترمیم‌های بافتی و التیام زخم‌ها لازم است.منابع: غذای دریایی، جگر، گوشت و غلات سبوس‌دار.

قطره آهن (فروس سولفات) و دندان‌های رنگ شده
قطره آهن از مکمل‌های غذایی است که برای کودکان توسط پزشک اطفال توصیه می‌شود و برای کودکان بسیار ضروری است اما این قطره‌ها، اگر بر روی دندان‌ها قرار بگیرند با نفوذ به ساختمان‌ دندان موجب تغییر رنگ و تیره شدن دندان‌ها می‌‌شوند که غالبا این تغییر رنگ‌ها دائمی است. قطره آهن به خودی خود پوسیدگی‌زا نیست،‌اما این ماده می‌تواند سطح دندان‌ها را زبر کند و زبر شدن دندان‌ها احتمال گیر غذایی و به دنبال آن پوسیدگی‌های دندانی را بالا می‌برد، بنابراین برای خوراندن قطره آهن به کودکتان،‌قطره را با قطره چکان یا سرنگ،‌ته گلوی او بچکانید و حتما بعد از آن به او آب بخورانید. در ضمن لازم است برای اطمینان از پاک شدن کامل قطره ‌آهن از روی دندان‌ها، آنها را با یک پارچه یا گاز مرطوب هم تمیز کنید.

تقویم دندانی برای دندان‌های شیری
5 تا 6 ماهگی:‌ در این دوران اغلب کودکان دندانی ندارند.در این دوران، لثه‌های کودکتان را با یک پارچه مرطوب، تمیز کنید. مراقب باشید کودکتان به شیرخوردن در هنگام خواب عادت نکند،‌هرگز سرشیشه یا پستانک او را شیرین نکنید.
7 تا 21 ماهگی: در این دوران معمولا دندان‌های پیشین کودکان رویش پیدا می‌کنند. کودکان اجازه دارند فقط با شیشه محتوی آب ساده شیرین نشده بخوابند. دندان‌های رویش یافته را با پارچه مرطوب تمیز کنید. کودکتان را برای اولین معاینه به دندان‌پزشک ببرید.
31 تا 42 ماهگی: دندان‌های آسیای کوچک و بزرگ شیری و نیز دندان نیش شیری رویش می‌یابند. در پایان 2 سالگی می‌توانید مسواک زدن را به کمک مقدار بسیار کمی خمیر دندان فلورایددار شروع کنید و حداقل روزی 2 بار برای کودکتان مسواک بزنید. مسواک نرم و کوچکی را برای کودکتان انتخاب کنید. تقریبا هر 3 ماه یک بار مسواک او را عوض کنید. تنقلات سالم مثل میوه‌های تازه و سبزیجات را به او پیشنهاد کنید. مصرف مواد شیرین را کاهش دهید.
2 تا 5 سالگی: در این سن تقریبا تمام دندانهای شیری رویش یافته‌اند. به کودکتان اجازه دهید برای خودش مسواک بزند اما به یاد داشته باشید مسواک اصلی را شما باید برای کودکتان بزنید و اگر دندان‌هایش به هم فشرده است برایش نخ دندان بکشید. مسواک برقی لازم نیست اما ممکن است انگیزه خوبی برای مسواک زدن کودکتان باشد.
6 سالگی: در این سن اولین دندان آسیایی دائمی در انتهای دهان رویش پیدا می‌کند بدون آنکه دندان شیری لق شده باشد. این دندان که به دندان 6 سالگی معروف است باید به کمک یک روش پیشگیری به نام <فیشور سیلانت> در مقابل پوسیدگی‌ها واکسینه شود.


نوشته شده در تاريخ جمعه 3 مهر 1388  ساعت 2:08 PM | نظرات (0)

کاهش جریان خون قلب با کافئین
نتایج تحقیقات دانشمندان دانشگاه زوریخ حاکی است، کافئین موجود در 2 فنجان قهوه موجب کاهش چشمگیر توانایی بدن درافزایش جریان خون قلب در هنگام ورزش می شود.
به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، این دانشمندان دریافتند 002میلی‌گرم کافئین موجب 22تا93 درصد کاهش جریان خون در هنگام ورزش می‌شود. نتایج این تحقیقات را نمی توان به کل جمعیت تعمیم داد.اما افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی باید قبل از انجام حرکات ورزشی زیاد به ویژه در ارتفاع بالا از مصرف مواد غذایی حاوی کافئین خودداری کنند.


نوشته شده در تاريخ جمعه 3 مهر 1388  ساعت 2:07 PM | نظرات (0)

نقرس

برخلاف سایر بیماری ها که خیلی بی سر و صدا و مشکوک ظاهر می شوند، نقرس بیماری است که هیچ شکی نمی آفریند. اکثر مردم اولین تجربه ی نقرسشان با درد و ورم شدید انگشت شست پایشان شروع می شود. این درد اینقدر شدید است که فرد را از خواب بیدار کرده و راه رفتن فرد را دچار مشکل می کند.


همه چیز از همین جا شروع می شود: اولین تجربه ی شما از نقرس فقط چند روز طول می کشد و برای ماه ها یا حتی سال ها دیگر سراغتان نمی آید. اما بعدها این حملات بیشتر و بیشتر شده و حتی درد به پاها و دست های فرد هم کشیده می شود تا اینکه این دردها شکل ثابت پیدا کرده و به عنوان بیماری مشخص برایتان درمی آید.


خوشبختانه، برای جلوگیری از ابتلا به نقرس کارهای زیادی می توان کرد. اما ابتدا کمی در مورد این بیماری با شما صحبت می کنم.



نقرس چیست و چطور پیشرفت می کند؟
نقرس نوعی بیماری متابولیک است که از جمع شدن اسید اوریک در بدن ایجاد شده و به صورت رسوبات بلورین در مفصل ها جمع می شود. در افراد سالم، بدن پورین—ماده ای ترکیبی که در بسیاری غذاهای غنی و چرب یافت می شود—را به اسید اوریک تبدیل می کند که بعدها با ادرار دفع می شود.


اما در بعضی افراد، نقص در متابولیسم می تواند باعث تولید بالا یا دفع پایین اسید اوریک شود. وقتی اسید اوریک غیر قابل حل شده و باعث ایجاد رسوبات بلورین در مفاصل می شود، فرد نقرس گرفته است.


در مراحل بعدی نقرس، رسوبات کریستالی اسید اوریک که توفی نامیده می شوند را می توان به شکل توده هایی در مفاصل مشاهده کرد. این رسوبات که با التهاب و آماس موضعی همراه است باعث فساد عضو و بدشکلی مفصل ها شود.


اگر درمانی صورت نگیرد، این رسوبات اسید اوریک به کلیه ها نیز منتقل خواهند شد و این باعث بالا رفتن فشار خون شده و کلیه ها را از کار خواهد انداخت.


چقدر این بیماری متداول است؟
در ایالات متحده امریکا، نقرس بیماری کاملاً متداول است و روز به روز در حال ازدیاد است. تقریبا ً 3.4 میلیون نفر در امریکا به این بیماری مبتلا بوده و اولین حمله ی این بیماری معمولاً در سنین 40 تا 50 سال رخ می دهد.



آیا انواع بخصوصی از غذاها ممکن است باعث این بیماری شود؟
بین نوع غذاها و نقرس رابطه ی کاملاً مستقیم وجود دارد. در واقع، نقرس بیماری بسیار قدیمی است. روزگاری "بیماری شاهان" نامیده می شده است. این احتمالاً به خاطر غذاهای چرب و قوی بوده که می خورده اند.


می توان قسمت اعظمی از دلایل ابتلا به این بیماری را در نوع غذاهای مصرفی فرد جستجو کرد. غذاهایی که غنی از پورین هستند، مثل جگر، گوشت قرمز، ماهی، خرچنگ خوراکی و حبوبات می تواند باعث افزایش اسید اوریک در بدن شده و به نقرس بینجامد. مصرف الکل نیز خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.



راه و روش درمان
برای درمان نقرس باید میزان اسید اوریک را در بدن کاهش داد. برای تسکین دردهای شدید نقرس، پزشک مربوطه می تواند مسکن هایی مثل ایبو پروفن، تزریق کورتیکوستروئید یا سایر داروها مثل کولچی سین تجویز کند. اگر بتواند این حملات را کنترل کند، پزشک می تواند داروهایی نیز برای جلوگیری از تولید اسید اوریک یا کمک کننده به دفع اسید اوریک از بدن تجویز کند.



راه های پیشگیری
می توانید با داشتن یک برنامه غذایی سالم و متعادل از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنید. از خوردن غذاهای حاوی پورین پرهیز کنید. کاهش وزن نیز می تواند به این مسئله کمک کند چرا که چاقی یکی از عوامل اصلی ابتلا به نقرس است.


همچنین، به خاطر داشته باشید که مقدار زیادی آب بنوشید.نوشیدن روزانه 6 تا 8 لیوان آب می تواند به دفع اسید اوریک از بدن کمک کند.


عصاره های گیاهی مثل گیلاس، کرفس و ریشه ی زردچوبه نیز به درمان این بیماری کمک می کند. تحقیقات نشان داده است که بسیاری از بیماران مبتلا به نقرس بعد از استفاده از این عصاره ها بهبودی یافته و قابلیت انعطاف مفصل هایشان بیشتر شده است.



از نقرس دوری کنید
امروزه نقرس دیگر بیماری ثروتمندان نیست. خوشبختانه راه های بسیاری برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری وجود دارد: رژیم غذایی سالم و مناسب داشته باشید، وزنتان را کاهش دهید و از مکمل های مفید غذایی استفاده کنید تا به این بیماری مبتلا نشوید.



نوشته شده در تاريخ جمعه 3 مهر 1388  ساعت 2:06 PM | نظرات (0)

یک برنامه غذایی برای گیاه خواران

اگر احساس موازنه خود را از دست نـدهید، گیـاه خــواری می تواند برای سلامتی شما مفید باشد.

از آنجایی که یافتن یک رژیم غذایی و سـبک زنـدگی کامـل بسیار مشکل می باشد، تعجبی نخواهد داشت اگر افراد بسیاری از یک عادت غذایی کاملا" وابسته به حیوانات، به گیاه خواری مطلق روی آورند.

باز هم بحث و جـدل وجـود دارد کـه آیـا گیـاه خـواری بـرای داشتن یک زندگی سالم روش مناسبی است یا خیر. موارد بسیاری وجود دارد که درآنها افراد رژیم غذایی کاملا وابسته به حیوانات را کنـار گـذاشـته و بـه گیاه خواری صرف روی آورده اند و از این طریق باعث تغییرات قابل ملاحظه ای در وضعیت زندگی و سلامتی خود شده اند.

در حالیکه رژیم گیاه خواری نامتعادل منجر به کمبود مواد غذایی حیاتی از قبیل کلسیم و پروتئین میگردد، کسب اندکی آگاهی درمورد رژیم و استفاده ازغذاهای متنوع متعادل میتواند شما را برای موفقیت در عادت غذایی جدیدتان یاری دهد. اگر بـه منظور کاهش وزن، یک برنامه غذایی گیاهی را دنبال می کنید، از موادی مانـنـد نان کـه دارای کـالـری اضافه می باشند، حذر کنید.

آیا گیاه خواری بهتر است؟

برخی افراد بدلیل عقاید مذهبی به گیاه خـواری روی می آورند. آنـها بـر ایـن بـاورنـد کـه نباید حیوانات را برای تهیه غذا از بین برد.

از نقطه نظر سلامتی، گیاه خواری دارای محاسن بسیار زیادی می باشد. چربی کمتر، کالری کمتر، قند و نشاسته کمتر، سدیم کمتر و فیبرهای غذایی بیـشتـر از جـمـله ایـن محاسن می باشد. با این حال گیاه خواری مستلزم داشتن یک بـرنامه غذایی مناسب جهت حصول بهترین نتیجه می باشد.

شروع کار

اگر می خواهید به گیاه خواری روی آورید بهتر است جهت کاهش احتمال ابتلا به امراض گوارشی، این کار را به تدریج انجام دهید. سعی کنید ابتدا گوشـت قـرمـز مـانند گوشت گوساله و بعد از آن گوشت سفید مانند مرغ و در انتها ماهی و غذاهای دریـایـی را کنار بگذارید.

در هر مرحله پروتئین گیاهی موجود در سبزی ها و انـواع خشکبار را جایـگزیـن پـروتـئین گوشتی نمایید. سعی کنید از گیاهان متنوع استفاده نمایید
.



نوشته شده در تاريخ جمعه 3 مهر 1388  ساعت 2:05 PM | نظرات (0)

سندرم خستگی مزمن

خستگی مزمن بیماری است که مشخصه های آن خستگی و ضعف طولانی مدت است که می تواند یک یا دو جنبه ی زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد (خانه، کار، مدرسه و زندگی اجتماعی) و علائم نامشخص بسیاری از قبیل سردرد، گلو درد، درد ماهیچه ها و مفاصل، اختلالات تمرکز و حافظه با خود دارد. خستگی مفرط، نشانه ی اصلی این بیماری، ممکن است به طور آنی یا تدریجی ایجاد شود و در طول دوره ی بیماری همچنان باقی می ماند. برخلاف ناتوانی کوتاه مدت که بیماران مبتلا به آنفولانزا تحمل می کنند، علائم این بیماری حداقل 6 ماه و اغلب برای سالها در فرد باقی میماند. دلایل و عوامل ابتلا به این بیماری هنوز ناشناخته است.


این بیماری زنان را سه تا چهار بار بیش از مردان تهدید می کند و در زنان 40 تا 49 ساله بیشتر دیده شده است. خستگی مزمن می تواند هر فردی را در هر موقعیتی با هر جنسیت، نژاد و طبقه ی اجتماعی تهدید کند. حتی در کودکان و نوجوانان نیز این بیماری مشاهده شده است، البته برای کودکان زیر 12 سال تقریباً نادر است.


تحقیقاتی توسط محققین آمریکایی در 1989 تا 1993در مورد شیوع و پخش این بیماری انجام گرفت. آنها تخمین زدند که 4 تا 8.7 فرد از هر 100000 بزرگسال در آمریکا از این بیماری رنج می برند. هرچند، تحقیقات جدیدتر نشان می دهد که این آمار چندان صحیح نمی باشد. تخمین شیوع این بیماری کار دشواری است چون تشخیص این بیماری کار آسانی نیست، اما در هر حال، آمار نشان می دهد که در 900000 فرد در آمریکا علائم این بیماری مشاهده شده است.


البته سندرم خستگی مزمن بیماری جدیدی نیست، اگرچه به تازگی بر آن نام CFC گذاشته شده است. علاقه به شناسایی این بیماری در اواسط دهه ی 80 تجدید شد بعد از تحقیقات بسیاری که در آن ویروسی پادتن به نام EBV در بیماران مشکوک به ابتلا به CFC کشف شد. چند سال قبل از مشاهده ی علائم CFC دراکثر این بیماران، آنها دچار تک هسته فزونی شده اند. به همین دلیل، در آن زمان CFC را به نام EBV مزمن می شناختند.


تحقیقات بیشتر نشان داد که پادتن های EBV پیشرفته، نشانه ی بیماری CFC نمیباشند. این پادتن ها حتی در انسانهای کاملاً سالم نیز مشاهده شده است وبعضی افراد مبتلا به CFC نیز فاقد این پادتن ها هستند. در حال حاضر، درست نیست که برای شناسایی بیماری CFC پادتن های EBV را در افراد آزمایش کرد.


این بیماری سندرم خستگی مزمن نامیده شده است چون علائم مشخصی از خود نشان می دهد.خستگی طولانی مدت و دائمی. زمانی که گروه تحقیقاتی ویژه ی CFC اطلاعات خود را در سال 1994 به روز آوری کرد، تصمیم بر این گرفته شد که تا زمانی که عامل مهمی از این بیماری کشف نشده است، نام این بیماری همینطور باقی بماند. با وجود اینکه کلمه ی "خستگی" بسیار گمراه کننده است، اما این یکی از علائم تشکیل دهنده ی این بیماری است و از اهمیت سایر علائم این بیماری کم نمیکند.

هیچ سند و مدرکی دال بر واگیردار بودن این بیماری وجود ندارد و این بیماری نمی تواند از طریق ارتباطات عادی یا انتقال خون به افراد منتقل شود.


این بیماری اغلب به طور ناگهانی آغاز می شود، اما گاهی اوقات شروعی تدریجی دارد. در یک سوم موارد این بیماری بعد از بیماری های تنفسی، معدی و روده ای یا سایر بیماری های حاد با علائم شبه آنفولانزا ایجاد شده است. در سایر موارد بعد از ضربه های روحی و احساسی مثل تصادفات جدی و داغدیدگی یا اعمال جراحی ایجاد شده است.


درمان های جدید این بیماری نشان می دهد که این بیماری با خستگی و ناتوانی حداقل به مدت 6 ماه همراه بوده که با استراحت نیز از بین نرفته و با هرگونه فعالیت بدنی و فکری نیز تشدید می شود. در اینجا به 8 نشانه ی این بیماری اشاره می کنیم:


خواب بدون هیچگونه آثار نیروبخشی
ضعیف شدن حافظه ی کوتاه مدت و قدرت تمرکز
ناراحتی و بی قراری
درد مفصل ها بدون ورم و کبودی مفاصل
درد و ناراحتی ماهیچه ها
سردرد شدید
گلو درد های عود کننده
ضعف غدد لنفاوی

علائم بسیار دیگری نیز مشاهده شده است مثل علائمی شبه آلرژی، خشکی شدید پوست، اختلالات بینایی، گیجی و دوران سر، کرخ شدن و بی حسی، حساسیت به مواد شیمیایی مختلف، خشگی چشم، سرماخوردگی و عرق کردن در هنگام شب.


شدت این علائم در افراد مختلف متفاوت است.


بعضی از این بیماران علائمی مثل افسردگی و اضطراب را هم بیان کرده اند. هر چند، تحقیقات نشان داده است که 50 درصد یا بیشتر بیماران مبتلا به CFC دچار افسردگی یا سایر بیماری های روحی نمی شوند. ممکن است افسردگی از آثار بعدی این بیماری باشد. اینکه افسردگی و اضطراب قبل یا در طی این بیماری ایجاد می شود چندان اهمیت ندارد. مهم پیدا کردن راهی برای از بین بردن آن است.


بعضی تحقیقات نشان داده است که آلرژی در بیماران مبتلا به CFC بسیار متداول تر از سایر افراد است. بسیاری از بیماران مبتلا به این بیماری سابقه ی طولانی مدتی از ابتلا به آلرژی های مختلف قبل از شروع علائم مربوط به CFC داشته اند. حتی گاهی بعضی از این بیماران خبر ابتلا به آلرژی های جدیدی نیز بعد از ابتلا به CFC داده اند. از آنجا که آلرژی در بیماران مبتلا به CFC بسیار متداول است، باید علائم ایجاد شده توسط آلرژی ها مشخص شود تا آنها را به طور مجزا درمان کرد.

اگرچه این بیماری می تواند سالیان سال طول بکشد، تحقیقات نشان می دهد که CFC بیماری پیشرفت کننده نیست. علائم این بیماری معمولاً در سال اول و دوم شدیدتر هستند. بعد از آن علائم معمولاً تثبیت شده و به طور مزمن ادمه می یابند. برای نیمی از مبتلایان این بیماری، علائم به مرور زمان شدیدتر می شوند. اکثر این بیماران به یک نسبتی درمان می شوند و فقط تعداد کمی از این مبتلایان کاملاً بهبود می یابند. تحقیقات نشان می دهد که اگر این بیماری 5 سال طول بکشد، امید کمی برای بهبودی آن خواهد بود. خطرات طولانی مدت برای سلامتی این بیماران مشاهده نشده است و تحقیقات جدید نشان می دهد که CFC به هیچ وجه جزء بیماری های کشنده محسوب نمی شود.



نوشته شده در تاريخ جمعه 3 مهر 1388  ساعت 2:04 PM | نظرات (0)

4 مشکل متداول جسمانی که نادیده گرفته میشوند

سری را که درد نمی کند، دستمال نمی بندند. بعضی ها این ضرب المثل را همه جا به کار می برند، حتی در مورد سلامتی جسمیشان. اما باید به یاد داشته باشید که در مورد جسمتان عمل به این ضرب المثل درست نیست. اینجا می خواهیم به بیماری ها و دردهایی اشاره کنیم که در ظاهر بی خطر هستند ولی ممکن است صدمات جبران ناپذیری به شما بزنند. خوشبختانه پیشگیری در این موارد کمک زیادی می کند.

1- فشارخون
فشارخون یکی از بارزترین بیماری های کشنده ی در ظاهر بی خطر است. تا زمانی که شما فشار خونتان را اندازه نگیرید، از بالا بودن آن اطلاع پیدا نخواهید کرد تا اینکه صدمه جبران ناپذیری را بر روی سلامتیتان بگذارد. فشار خون با گذشت زمان سیستم گردش خون شما را از پا در آورده و به حملات قلبی، ناتوانی های قلبی و کلیوی، سکته و حتی آسیب های مغزی منجر می شود.


دوست دارید بدانید این اعداد نشاندهنده ی چیست؟ پزشکان دو جنبه ی فشار خون را اندازه گیری می کنند: فشار مربوط به انبساط و انقباض قلب. عدد بالایی که مربوط به انقباض قلب است، فشار روی سیاهرگ ها و سرخرگ هایتان را هنگام تلمبه زدن قلب نشان می دهد. عدد پایینی که مربوط به انبساط قلب است نشاندهنده ی فشار در زمان استراحت قلب بین هر ضربان است. تحقیقات جدید نشان می دهد که فشار خون 140 روی 90 می تواند در طول زمان باعث آسیب رسانی شود. فشار خون 120 روی 80 فشار خون نرمال به حساب می آید.


چه کسانی مبتلا هستند؟
موسسه ملی سلامتی تخمین می زند که تقریباً 25 درصد افراد مبتلا به فشارخون هستند. این مسئله توسط مردان بیش از زنان نادیده گرفته می شود.


چه کسانی در خطرند؟
همه در خطر ابتلا به این بیماری هستند. دلایل ابتلا به ابن بیماری هنوز توسط پزشکان و دانشمندان کشف نشده است، اما بسیاری بر این عقیده اند می تواند تحت تاثیر ژنتیک، رژیم غذایی و فشارهای روحی باشد. اضافه وزن نیز میتواند به این بیماری منجر شود.


علائم آن
شما فقط زمانی متوجه خواهید شد که به این بیماری مبتلا هستید که فشارخونتان بیش از اندازه بالا رود. البته فشارخون شدید می تواند همچنین باعث خستگی، گیجی، اختلالات بینایی، درد سینه و...شود.


روش تشخیص
می توانید با مراجعه به پزشک یا داروخانه ها به راحتی فشارخونتان را اندازه گیری کنید.

روش درمان
کاهش وزن می تواند اولین قدم برای معالجه ی فشارخون باشد. استفاده از یک رژیم غذایی مناسب و ورزش سبک یا متدهای ریلکسیشن مثل مدیتیشن و یوگا نیز می تواند کمک کننده باشد. پزشک معالجتان ممکن است داروهای ادرارآور، بتا بلاکر، بلاکر کلسیم، آنزیم های تبدیل آنژیوتنسین یا آلفا بلاکر نیز برایتان تجویز کند. تحقیقات نشان داده است که درمان های ضد-استرس نیز می تواند در بیمارانی که در طول روز مداوماً فشارخونشان بالا می رود، کمک کند.




2- زخم های گوارشی
ممکن است تصور کنید که نادیده گرفتن زخمی در معده تان غیر ممکن است، اما افراد بسیاری هر روزه این کار را انجام می دهند. زخم های خفیف علائم کمی دارد و حتی زخم های شدید هم ممکن است با تصور ترش کردن یا سوء هاضمه نادیده گرفته شود. اگر این بیماری زود تشخیص داده شود، می تواند معالجه شود.


زخم های گوارشی با یک باکتری به نام هلیکوباکتر پیلوری ایجاد می شود. این باکتری باعث ضعیف شدن ماده ی مخاطی که پوشش معده ی شما را از اسید موجود در روده حفظ می کند می شود. بعد از اینکه آن مانع را ضعیف کرد، این باکتری وارد پوشش معده تان شده و آن را سوراخ می کند. هرچند اسید معده تان به خوردن بافت صاف و بی حفاظ ادامه می دهد و زخم پدید می آید.


چه کسانی مبتلا هستند؟
یکی از هر 10 انسان در کل جهان ممکن است به این مسئله مبتلا شود. این زخم ها در مردها بیش از زنان عمومیت دارد.


چه کسانی در خطرند؟
پزشکان هنوز نمی دانند که این باکتری چطور پخش می شود و می توان گفت که همه در خطر ابتلا به این بیماری هستند. مانند همه ی بیماری های دیگر، آنها که سابقه ی خانوادگی در این زمینه دارند بیشتر در معرض خطرند.



علائم آن
اگر زخم ایجاد شود، شما دچار معده درد خواهید شد. این درد چند روز یا چند هفته ادامه پیدا خواهد کرد. معمولاً این درد دو یا سه ساعت بعد از صرف غذا یا نیمه های شب وقتی معده تان خالی است بروز می کند. غذا خوردن می تواند به از بین رفتن درد کمک کند. همه ی این علائم ممکن است با سوء هاضمه اشتباه گرفته شوند به همین دلیل است که این زخم ها معمولاً نادیده گرفته می شوند.


روش تشخیص
اگر مشکلات معده دارید و فکر می کنید ممکن است زخم معده باشد حتماً به پزشک مراجعه کنید تا به راحتی آن را تشخیص دهد. پزشک با استفاده از عکسبرداری توسط اشعه ی ایکس و در گاهی موارد آندوسکوپی زخم شما را تشخیص خواهد داد. همچنین با آزمایش خون نیز می توانند از وجود باکتری هلیکوباکتر پیلوری اطلاع یابند.

روش درمان
آنتی بیوتیک ها می توانند به از بین بردن آن باکتری کمک کنند و آنتی اسیدها علائم را فرو می نشانند. چنین زخم هایی را می توان در طی چند هفته به راحتی مداوا کرد.




3- هیاتال هرنیا
مردها معمولاً دوست ندارند بگویند که دل درد دارند و فکر می کنند مسئله ی مهمی نیست. به همین دلیل است که هیاتال هرنیا که معمولاً به درد یا سوزش قلب نیز منجر می شود نادیده گرفته می شود.


در هیاتال هرنیا بخشی از معده به قسمتی ضعیف از دیافراگم و قفسه ی سینه فشار وارد می کند که منجر به رفلکس اسید و سوزش و درد قلب شود.


چه کسانی مبتلا هستند؟
پزشکان تخمین می زنند که یک چهارم همه ی افراد بالای 50 سال به این بیماری مبتلا می شوند.


چه کسانی در خطرند؟
دانشمندان هنوز از عوامل ابتلا به این عارضه آگاهی ندارند، اما باز می گوییم که سابقه ی خانوادگی ممکن است به این بیماری بینجامد.


علائم آن
تشخیص اینکه کسی به این بیماری مبتلا هست یا خیر دشوار است. بعضی از انواع این عارضه ممکن است هیچ علائمی نداشته باشند. اما انواع جدی تر آن درد و سوزش قلب، درد سینه را به همراه دارد. این علائم ممکن است مثلاً با خوردن مقدار زیادی پیتزا یا سوسیس تشدید شود.


روش تشخیص
این عارضه را می توان با عکسبرداری توسط اشعه ی ایکس یا آندوسکوپی تشخیص داد.

روش درمان
برای درمان و بهبودی این عارضه بهتر است از خوردن غذاهای سنگین و دراز کشیدن بعد از صرف غذا پرهیز شود. کاهش وزن نیز می تواند کمک کننده باشد. برای درمان این عارضه پزشک بازدارنده هایی که به PPI معروف هستند را تجویز می کند. این بازدارنده ها مانع از تولید اسید شده و به بدنتان فرصت می دهد تا هرگونه صدمه و آسیب را که سوء هاضمه باعث شده است ترمیم کند. در این زمینه گاهاً جراحی نیز پیشنهاد می شود.



4- آسیب های ناشی از فشار های مکرر
60 درصد بیماری های مربوط به کار، اسیب های ناشی از فشارهای تکراری است. اکثر ما در طول روز ساعت ها پشت کامپیوتر نشسته و پشت سر هم با موس و کیبورد کار می کنیم. همه ی این حرکات پشت سر هم و مکرر و بدون وقفه، می تواند به دست ها، مچ ها، بازوها یا حتی شانه های شما فشار وارد کند. مردم معمولاً این عارضه ها را جدی نمی گیرند، اما نباید اینطور باشد.


چه کسانی مبتلا هستند؟
خانم ها معمولاً بیشتر از آقایان در معرض ابتلا به این عارضه هستند اما این به این معنا نیست که آقایان مبتلا نخواهند شد. مردها نیز در سنین میانسالی در خطر هستند.


چه کسانی در خطرند؟
اگر می بینید کارتان به صورتی است که در آن نیاز به حرکاتی مکرر با دست ها و مچ هایتان است، در خطر هستید. افرادی که در موقع کار مجبورند پشت کامپیوتر یا دستگاه هایی با چنین ویژگی هایی بنشینند باید بسیار مراقب باشند.


علائم آن
تونل کارپال، لوله ای در مچ است که عصب میانی در آن قرار دارد و سیگنال ها را از شست، انگشت اشاره، انگشت وسطی نیمی از انگشت سوم مخابره می کند. وقتی این لوله ملتهب شده و آسیب ببیند به عصب هم صدمه وارد می آید که باعث سوزش و خارش، کرخ و بی حس شدن، ضعف یا درد در انگشت ها می شود.


روش تشخیص
اگر در همه ی انگشت ها به جز انگشت کوچک احساس درد دارید، احتمالاً به این عارضه مبتلا شده اید. چون عصبی که انگشت کوچک را به مغز وصل می کند از راه دیگری جر تونل کارپال عبور می کند. پزشک معالج به این علائم نگاه می کند و ممکن است الکترومیوگرام نیز انجام دهد.


روش درمان
بستن انگشت ها با آتل یا نوارهای مخصوص در شب هنگام خواب می تواند به انگشت ها استراحت دهد. برای این منظور معمولاً مسکن هایی مثل ایبوپروفن نیز تجویز می شود. می توان کورتیکواستروئید نیز کنار تونل کارپل تزریق کرد تا از التهاب کاسته شود. اگر این درمان ها بهبودی ایجاد نکرد، جراحی توصیه می شود.




پیشگیری کنید
ـــــــــــــــــــــــــ
به خاطر داشته باشید که می توان از تشدید این صدمات جلوگیری کرد، اگر مراقب بوده و مداوماً برای معاینات به پزشک مراجعه کنید. حداقل سالی یکبار به پزشک مراجعه کرده و تمام دردها و ناراحتی های جسمی خود را با او در میان بگذارید تا وی آزمایشات لازم را انجام دهد. همین کار ممکن است جانتان را نجات دهد.



نوشته شده در تاريخ جمعه 3 مهر 1388  ساعت 2:02 PM | نظرات (0)

مصرف بیشتر سبزیجات باعث افزایش طول عمر می شود

نتایج مطالعات نشان می‌دهد که مصرف بیشتر سبزیجات طول عمر افراد را افزایش می‌دهد.
مطالعات انجام شده بر روی 75 هزار فرد بالای 60 سال در 9 کشور اروپایی نشان دهنده این است که بر اساس رژیم غذایی حاوی سبزیجات، میوه و غلات بیشتر طول عمر افراد افزایش می‌یابد.
نتیجه بررسی‌ها نشان داد که بر اساس رژیم غذایی در کشورهای مختلف این تاثیر در کشورهای یونان و اسپانیا بیشترست، اما در آلمان و هلند چندان مشاهده نشده است.



نوشته شده در تاريخ جمعه 3 مهر 1388  ساعت 2:01 PM | نظرات (0)

با لباس و نه ضد آفتاب از پوست کودکان در مقابل آفتاب محافظت کنید
به گفته پژوهشگران دانشگاه tubingenدر آلمان به نظر نمی رسد در فصل شنا استفاده از ضد آفتاب حتی در مقادیر زیاد در کودکان در پیشگیری از خالهای پوستی به اندازه پوشیدن تی شرت روی لباس شنای آنها موثر باشد.

به گزارش خبرگزاری رویترز هلث خال های ناشی از آفتاب تنها از نظر زیبایی مشکل افرین نیست بلکه در تعدادی از افراد به سمت نوعی سرطان پوستی به نام ملانوما پیشرفت می کنند.

در این مطالعه بررسی بیش از ۱۸۰۰کودک آلمانی در فاصله سنی بین ۲تا ۷سال ثابت کرد بین استفاده از کرم های ضد آفتاب و پیشگیری از ظاهر شدن خالهای پوستی ناشی از افتاب رابطه معنی داری وجود ندارد.

از طرف دیگر تعداد خال های پوستی در کودکانی که در ساحل یا استخر شلوار کوتاه و تی شرت می پوشند از کودکانی که تنها مایو می پوشند کمتر بود.

این به این معنی نیست که از کرم های ضد افتاب استفاده نکنیم .کرم های ضد افتاب از پوست در مقابل اشعه مافوق بنفش محافظت می کند و مانع ابتلا به انواعی از سرطان پوست می شود.با وجود این میزان محافظت این کرم ها در پیشگیری از ابتلا به خال های پوستی آنطور که فکر می کنیم و انتظار داریم نیست. میزان محافظت از پوست به وسیله کرم های ضد آفتاب به نحوء استفاده از آنها بستگی دارد.

خال به خصوص در بین سفید پوستان بسیار شایع است .بسیاری از این خال ها هرگز به سمت بدخیم شدن پیشرفت نمی کنند.ژنتیک شخص یکی از اصلی ترین عوامل مستعدکننده تغییرات بدخیم در این خال ها محسوب می شود.کودکان استعدادشان را برای خال سازی از والدینشان به ارث می برند.

هرچه تعداد خال ها بیشتر و اندازه آنها بزرگتر باشد متوسط خطر ابتلا به ملانوما بیشتر می شود.

محققان این مطالعه به والدین کودکان توصیه می کنند که با پوشاندن لباس به کودکانشان در هنگام بازی در هوای آزاد استخر و کنار دریا از ایجاد خال در بدن آنها جلوگیری کنند.

پوشاندن لباس به کودکان و پرهیز از آفتاب بهترین روش برای پیشگیری و حفظ پوست از عوارض خطرناک افتاب می باشد.با وجود این استفاده از کرم ضد آفتاب برای پوشاندن بخش های در معرض مانند صورت و دست بسیار موثر است.


نوشته شده در تاريخ جمعه 3 مهر 1388  ساعت 1:59 PM | نظرات (0)

علل و درمان بوی بد دهان

بوی بدن و بخصوص بوی بد دهان بی شک یک از دغدغـه هـای اغـلب افراد بـشـمار می رود. سـالانــه میلیون ها تومان صرف درمان بدبویی تنفس میـگردد. یـک آمار غیر رسمی حاکی از آن است که بیش از200 میلیون نفر در دنیا به این عارضه دچار می باشند.

مشکل بوی بد دهان می تواند به مشـکلی آزار دهـنـده و پردردسر تبـدیل گـردد که حداقل آن تاثیر ناگوار آن در روابط اجتماعی و زناشویی نمایان میشود.

تنفس بدبو قابل درمان بوده و میتوان تا حد زیادی آنرا تقلیل داد.نکته مهم اطلاع داشتن از منشاء و دلایل این پدیده میباشد.



تنفس بد بو

تنفس بد بـو نـوع شـدیـدی از عـارضـه بـد تنفسی بوده و نباید آنرا با بوی بدی که بدلیل مصرف مواد غذایی خاص مانند سیر و پیاز ناشی میگردد، اشتباه گرفت.

در بیشتر موارد، تنفس بد بو بـخـاطر رعایت نکردن دقیق بهداشت دهان و دندان، در لثه و زبان نشات می گیرد. باکتریهای مـختلف و تجزیه شدن مواد غذایی نیز در بوجود آمدن این عارضه مؤثر میباشد. تجزیه مواد غذایی منجر به تولید گوگرد و در نتیجه باعث ایجـاد بوی بد خواهد گردید.

برخـلاف تـصـورات عـامـیـانـه، بـوی بـد دهـان توسـط خـود شـخص قابل تشخیص نبوده و متاسفانه باید بوسیله دیگران فهمیده و در صورت نیاز گوشزد شود.

علل تنفس بد بو

همان طور که قبلا نیز گفته شد، بوی بد دهان می تـوانـد بـر اثـر رعـایت نـکردن مناسب بهداشت دهان و دندان حادث شود که در اینجا به نمونه هایی از آن اشاده میکنیم:

فساد دندانها اگر دندانهایتان را مسواک نکرده و لابلای آنها را با نخ تمیز نکنید، دچار پوسیدگـی دنـدان خواهید شد. فساد دندان بخصوص اگر در قسمت ریشه باشد، باعث ایجاد بویی بسیار نامطبوع در دهان میگردد.

بیماریهای لثه غفلت نمودن از لثه ها بـمرور زمـان سبب تضعیف آنها خواهد شد. انباشتگی باکتریهای در قسمتی که دندانها به لثه متصل می گردنـد، بـاعث ایجاد مشکلاتی از جمله بوی بد دهان میشود.

فراوانی باکتریهای ناهوازی باکتریهای ناهوازی بصورت طبیعی در دهان رشد کرده و وظیفه تجزیه غذاهای باقیمانده را به عهده دارند. این باکتریها در برخی شرایط میتوانند تکثیر شده و باعث ایجاد گوگرد و در نتیجه بوی بد گردند.

برخی مـواد غذایی، سبک زندگی و عدم رعایت مناسب بهداشت دهان و دندان میتواند باعث گـستـرش ایـن میکروب شود. محل رشد این باکتری بیشتر در پشت زبان، مجرای بینی و گلو قرار دارد. در برخی افراد این میکروب به دلیل داشتن زمینه های طبیعی و به دلایلی که ذکر شد، بیش از حد لزوم تولید میگردد.

زرستومیا ( نوعی از پدیده خشک شدن دهان )
بزاق نقش مهمی در ایجاد تنفس مناسب ایفا میکند. وقتی باکتریها شروع به تکثـیـر و زیاد شدن در دهان می نمایند، بزاق باعث تقلیل و کاهش آنها خواهد شد. از آنجاییـکه شب هنگام بزاق کمتری ترشح می شود، تـکـثیر و تولید میکروب در دهان وقتی که فرد خواب است، بیشتر میگردد.

بعلاوه کمبـود بـزاق بـاعـث محرومت دهان از اکسیژن کافی شده و منجر به ایجاد شرایط مناسب برای تکثیر باکترهای ناهوازی میگردد. به همین دلیل است که برخی از افـراد در صبح از تنفس بد بو رنج میبرند.

دلایل پزشکی

عفونت ها عفونتهای مکرر لوزوی، برونشیت، ذات الریه و عفونتهای معدوی و روده همگی میتواننـد باعث بروز تنفس بد بو شوند.

آبریزش بخش عقب بینی انباشتگی بیش از حد خلط در سـینـوسها، گـلـو و پـشت زبـان می تـواند منجر به تکثیر میکروبهای ناهوازی گردد. بخاطر داشته باشید که برخی از فراورده های لبنی، بعضی از آلرژیها و تجویزهای دارویی خاص نیز میتواند در تولید خلط اثر گذار باشند.

داروها برخی داروها باعث خشکی دهان و افزایش تولید خلط میگردند.داروهای ضد افسردگی، داروهای فشار خون و آنتی هیستامین ها در این رابطه بسیار دخیل هستند.

امراض بیماریهای ریوی، کبدی، کلیوی، دیابتی و خونی در ایجاد تنفس بد بو نقـش دارنـد. ایـن قبیل امراض باعث بیرون آمدن بوی نا متعارف و ناخوشایند از دهان میگردند.

عوامل دیگر

استرس فشارهای روانی و استرس بدلیل ایجاد عارضه خشکی دهان می تـواند دلـیـل بـوی بـد دهان باشد.

سیگار کشیدن: سیگار باعث کاهش اکسیژن دهان و درنتیجه رشد بیشتر باکتریـهـای ناهـوازی میگردد. بیماریهای لثه نیز از دیگر عوارض مصرف سیگار محسوب میشود.

الکل: مشروبات الکلی نیز هـمانـند سـیـگار بـاعـث خـشـک شـدن دهان و تولید بوی نامطلوب میگردد.

روشهای درمان

رعایت بهداشت دهان و دندان
مسواب زدن مناسب میتواند در کاهش بوی بد دهان بسیار مؤثرباشد.باید دقت داشت که نباید فقط به طرفین مسواک زد بلکه حرکت از بالا به پایین و برعکس جهت پاکیـزگـی لثه ها نیز را باید در نظر داشت. حداقل دو بار در روز مسواک بزنید.

شستن زبان، سقف دهان و لبهای خود را فراموش نکنید. بخش اعظمی از باکتریها در پشت زبان رشد میکنند پس این قسمت را فراموش نکنید.

کشیدن نخ دندان نیز بسیار مـفـید اسـت چون تکه های غذای باقیمانده لای دندانها که توسط مسکواک خارج نمی گردد را تـمـیـز نـمـوده و بـاعث تـحـکـیـم لثه ها و جلوگیری از بیماریهای مختلف میگردد.

دهان شویه دهان شویه ها محلولهای خاصی هستند که در از بین بردن باکتریها و میکروبهای دهان کمک شایانی نموده و در درمان بوی بد تنفس بسیار مؤثر میباشند.

سبک زندگی و رژیم غذایی
کاهش استرس، نکشیدن سیگار و نخوردن مشروبات الکلی میتوانند نقش عمده ای را در درمان بد بویی دهان ایفا نمایند. به گفته برخی اشخاص جویدن جعفـری و خـوردن گیاهانی خاص مانند رزماری و دارچین برای از بین بردن بوی بد دهان مؤثر است.

جویدن آدامس به دلیل ترشح بیشتر بزاق و خوردن 6 تا 8 لیوان آب در طول روز نیز کمـک میکند. نخوردن مواد غذایی که گفته میشود در ایجاد بوی بد دهان دخیل هسـتـنـد نـیـز بی تاثیر نیست - مانند سیر و پیاز



نوشته شده در تاريخ جمعه 3 مهر 1388  ساعت 1:58 PM | نظرات (0)

تعداد صفحات :4   1   2   3   4