دست ها را براى حفظ سلامت بشویید
داشتن دستان تمیز یکى از مهم ترین راه هاى مؤثر براى جلوگیرى از بیمارى ها و ابتلا به عفونت ها است. وقتى دستان خود را مى شویید به نکات زیر توجه کنید: ۱) ابتدا دستان خود را با آب نمناک کنید و براى شستن حتماً از صابون استفاده کنید. ۲) دو دست خود را به هم بمالید تا خوب تولید کف کند.۳) تمام سطوح دست خود را با کف صابون آغشته کنید.۴) مالش دست ها را تا ۲۰ ثانیه ادامه دهید. ۵) دستان خود را با حوله یا دستمال تمیز خشک کنید و در صورت امکان براى بستن شیرآب از دستمال استفاده کنید.۶) چنانچه صابون و آب در دسترس نبود، از الکل براى تمیز کردن دستان خود استفاده کنید.


نوشته شده در تاريخ دوشنبه 30 آذر 1388  ساعت 10:50 AM | نظرات (0)

نقش وزن مناسب در سلامت روحى زنان
کاهش وزن در زنانى که بیمارى سرطان سینه در آنان تشخیص داده شده است موجب ارتقاى روحى و جسمى آنان مى شود.
به نوشته نشریه سرطان بسیارى از زنان که بیمارى سرطان سینه به تازگى در آنان تشخیص داده شده است ازمشکلات زیادى رنج مى برندکه بى خوابى، افزایش وزن، خستگى مزمن، افسردگى و اضطراب از جمله آنهاست.
نتایج یک تحقیق جدید نشان مى دهد چنانچه این زنان به ورزش هاى هوازى مبادرت کنند کیفیت زندگى آنان بسیار بهتر خواهد بود. به گفته محققان ورزش هاى منظم موجب مى شود تا از چاقى مفرط در بیماران جلوگیرى شود و زنان احساس کنند بدن خود را تحت کنترل دارند که درارتقاى سلامت روحى آنان بسیار مؤثر است. گفتنى است مطالعه جدید روى هشتاد و شش زن و به مدت سه سال انجام گرفت.


نوشته شده در تاريخ دوشنبه 30 آذر 1388  ساعت 10:48 AM | نظرات (0)

مصرف مواد غذایى حاوى اسید چرب امگا - ۳ از سردردهاى میگرنى پیشگیرى می کند
مصرف مواد غذایى حاوى اسید چرب امگا -۳ به ویژه غذاهاى دریایى همچون ماهى و میگو در پیشگیرى از بروز آسم، افسردگى و سردردهاى میگرنى مؤثر است.
گروهى از دانشمندان با بررسى ارتباط رژیم غذایى افراد و بروز آسم دریافتند مصرف غذاهاى دریایى به دلیل داشتن ماده مغذى اسید چرب امگا - ۳ در پیشگیرى و حتى درمان آسم در افراد به ویژه در کودکان نقش دارد.
همچنین ، نتایج تحقیقات دیگرى حاکى است میزان اسید چرب امگا - ۳ در خون افرادى که دچار افسردگى هستند کمتر از میزان طبیعى است.
مصرف مواد غذایى حاوى امگا - ۳ چند روز قبل از شروع عادت ماهانه از فشار رحمى و دردهاى سیکل ماهانه مى کاهد.


نوشته شده در تاريخ دوشنبه 30 آذر 1388  ساعت 10:47 AM | نظرات (0)

کاهو ضد عصبانیت و اضطراب

خواص موجود در کاهو معجونی ضد عصبانیت و اضطراب از این گیاه ساخته است.

کاهو سرشار از ویتامین های آ، ب، ث و دارای آهک، کلسیم، فسفر، منیزیم، ید، منگنز، روی، سدیم و مس است.علاوه بر این کاهو هضم کننده غذا، محک اشتها، ضد صفرا، مسکن اعصاب، ضد دلهره و تشویش، ادرار آور، کمی خواب آور، شیر افزا، ضد تب و ضد رماتیسم و خونریزی است.

کاهو در مورد التهاب، رفع خارش، جذام، جنون، یبوست، برنشیت های سخت، سیاه سرفه و تحریکات عصبی مفید است.



نوشته شده در تاريخ دوشنبه 30 آذر 1388  ساعت 10:46 AM | نظرات (0)

رانندگان نعنا و دارچین بخورند

مدیر مرکز مطالعات دانشگاه ولنگ جسوت و دانشجویانش با بررسی اثر نعنا و دارچین به این نتیجه رسیدند که این گیاهان حالت خواب آلودگی را از رانندگان دور کرده و باعث می شوند رانندگان دچار خواب آلودگی نشوند.

استنشاق بوی نعنا باعث کاهش اضطراب و نگرانی می شود و مخلوط آن با دارچین سطح هوشیاری فرد را افزایش می دهد.



نوشته شده در تاريخ دوشنبه 30 آذر 1388  ساعت 10:45 AM | نظرات (0)

مسواک های زبر به دندانها و لثه ها آسیب می رساند

محققان می گویند مسواک های زبر باعث تخریب لثه ها، خونریزی لثه ها، جدایی لثه ها و دندانها از هم و همچنین باعث خرابی دندانها می شود.

بعضی از افراد فکر می کنند که مسواک های زبر دندانها را خوب تمیز می کند در حالیکه از لحاظ عملی ثابت شده که این درست نیست.

مسواک باید دندانها و لثه ها را تمیز کند ولی تخریب نکند و مسواک های زبر لثه ها را تخریب می کند و همچنین باعث خونریزی لثه ها و خرابی دندانها و جدایی لثه و دندان می شود.

مسواک های زبر باعث می شود دندانها به غذا های سرد و گرم حساسیت داشته باشد. بنابراین افراد باید دقت داشته باشند که برای تمیزی دندانها و لثه ها از مسواک های نرم و نرمال استفاده کنند.



نوشته شده در تاريخ دوشنبه 30 آذر 1388  ساعت 10:44 AM | نظرات (0)

ورزش و بیماری های ریوی و قلبی

تعداد زیادی از افراد جامعه از بیماری های مزمنی مانند دیابت ، آسم، بیماری های قلبی – عروقی و … که گاه سال های متمادی طول می کشد، رنج می برند.

فعالیت فیزیکی و ورزش می تواند نقش بسیار مهمی را در زندگی و بهبود وضعیت بالینی این افراد داشته باشد و احساس خوبی از حفظ سلامتی را در آنها ایجاد کند. در برخی موارد حتی ورزش می تواند، موجب تأخیر در پیشرفت این بیماری های زمینه ای شود.

 

ورزش و بیماری های انسداد ریوی

به هر نوع مشکل ریوی که به تدریج سبب اشکال در تنفس فرد شود، بیماری انسداد ریوی گفته می شود. برخی بیماری های زمینه ای که سبب اشکال انسداد راه های ریوی می شوند، عبارتند از: برونشیت مزمن، (التهاب مزمن راه های تنفسی)، برونشکتازی (اتساع غیرقابل برگشت راه های تنفسی)، آمفیزم (بیماری‌ مزمن‌ ریه‌ که‌ طی‌ آن‌ کیسه‌های‌ هوایی‌ در ریه‌ بیش‌ از اندازه‌ گشاد می‌ شوند )، آسم و سایر بیماری هایی که سبب تنگی و اسپاسم راه های هوایی می شوند.

برنامه های ورزشی برای بیماران ریوی

ورزش و فعالیت فیزیکی مناسب می تواند، سبب بهبود عملکرد ریوی شود و کم کم احساس بهبود و افزایش قوا را در بیمار ایجاد کند، با این وجود، برای هر فرد باید به طور جداگانه برنامه ی ورزشی مناسبی ارائه شود. یک پزشک باید بیمار را معاینه کند و شیوه ی صحیح نفس کشیدن و افزایش ظرفیت تنفسی را به او بیاموزد. ابتدا بیمار باید با لب های بسته تمرین کند، تا بازدم عمیق و فعال انجام دهد و شیوه ی حبس کردن نفس و افزایش ظرفیت تنفسی را یاد بگیرد. این تکنیک سبب می شود، تا عضله ی دیافراگم و سایر عضلات فرعی تنفس تقویت شوند. وقتی که این باز توانی تنفسی به حد قابل قبولی رسید، یک برنامه ی پیاده روی می تواند، ظرفیت تنفسی و سلامت عمومی بیمار را بهبود ببخشد، ولی این اقدامات حتما باید زیر نظر پزشک انجام شود.

بیماری های قلبی و ورزش

شایع ترین انواع بیماری های قلبی، بیماری شریان کرونری و تصلب شرایین (سفت شدن عروق) است. سه عامل خطر مهم برای ایجاد بیماری قلبی عبارتند از:

- افزایش فشار خون

- چاقی

- کم تحرکی

ورزش نقش مهمی در کنترل فشار خون و کاهش وزن دارد، بنابراین در بهبود بیماری های قلبی نقش مهمی را ایفا می کند که برخی فواید آن عبارتند از:

1) افزایش خون رسانی به قلب

2) افزایش خون رسانی به شریان های کرونری

3) افزایش قدرت عضلانی پمپ قلبی

4) ورزش به طور غیرمستقیم سبب کاهش تحریک پذیری الکتریکی قلب می شود، در نتیجه از ایجاد ریتم های نامنظم قلبی که گاه تهدید کننده ی حیات هستند و در اثر تحریک شدن بیش از حد قلب ایجاد می شوند، پیشگیری می کند.

5) ورزش ایجاد تصلب شرایین را به تأخیر می اندازد و اگر چه این تاثیر مفید در تمام گروه های سنی که فعالیت ورزشی می کنند، رخ می دهد، افراد بالای 90 سال بیشترین فایده را از این خاصیت مهم ورزشی می برند.



نوشته شده در تاريخ دوشنبه 30 آذر 1388  ساعت 10:42 AM | نظرات (0)

پیاده روی ، اکسیر جوانی

راهی که تندرستی شما را بعد از سی سالگی تضمین می کند

هنگامی‌ که‌ در دهه‌ بیست ‌سالگی‌ به‌ سر می ‌برید، به‌ نظر می ‌رسد می توانید هر چه‌ دوست‌ داشته‌ باشید بخورید و کاملاً بی‌ تحرک‌ باشید؛ بدون‌ کوچکترین‌ اثری‌ از بیماری. اما وقتی‌ به‌ سی ‌سالگی‌ برسید و بخواهید زندگی‌ را به‌ همان‌ روش‌ سنین‌ بیست‌ ادامه‌ دهید، نه ‌تنها اضافه‌ وزن‌ پیدا خواهید کرد، بلکه‌ در سنین‌ چهل‌ و پنجاه‌ سالگی‌ تبدیل‌ به‌ آدمی‌ چاق، عبوس‌ و بدخلق‌ خواهید شد! به‌ اضافه این‌ که‌ در معرض‌ ابتلا به‌ انواع‌ بیماری‌ های‌ بد و ناخوشایند قرار خواهید گرفت.

 تمرینات‌ مداوم‌ نرمش‌ و بدنسازی‌ میزان‌ سوخت ‌و ساز بدن‌ را بالا می ‌برد؛ به‌ ویژه‌ زمانی‌ که‌ بخواهید از طریق‌ کاهش‌ مصرف‌ مواد پرکالری‌ وزن‌ کم‌ کنید.بهتر است‌ سه‌ یا چهار روز در هفته، روزی‌ یک‌ ساعت‌ پیاده‌روی‌ کنید و دو بار در هفته، سی‌ تا چهل‌ دقیقه‌ تمرینات‌ ورزشی‌ انجام‌ دهید.

خوشبختانه‌ راه‌ مفیدی‌ برای‌ حفظ‌ ظاهر و تندرستی‌ بعد از سی ‌سالگی‌ وجود دارد:

پیاده‌روی

پیاده‌ روی‌ روشی‌ است‌ بسیار عملی‌ که‌ می‌ توانید آن‌ را در برنامه‌ روزانه‌ خود جای‌ دهید. اگرچه‌ پیاده ‌روی‌ در هر سنی‌ سودمند است، اما به‌ ویژه‌ برای‌ خانم‌ها در سنین‌ سی، چهل‌ و پنجاه‌ سالگی‌ بسیار منطقی‌ و معقولانه‌ به‌ نظر می‌ رسد. یک‌ دلیل‌ این‌ است‌ که‌ خیلی‌ آسان‌ می ‌توان‌ آن‌ را شروع‌ کرد و با یک‌ برنامه‌ منظم‌ ادامه داد. علاوه‌ بر این، برای‌ مفاصل‌ ناراحتی‌ به‌ وجود نمی ‌آورد. در مقایسه‌ با دویدن، اثر منفی‌ آن‌ روی‌ مفاصل‌ حداقل‌ یک‌ سوم‌ کاهش‌ می ‌یابد. به ‌علاوه، پیاده‌روی‌ زنان‌ را از بیماری‌های‌ مزمن‌ در سنین‌ میانسالی‌ و پس‌ از آن‌ محافظت‌ می ‌کند.

حال‌ می ‌پردازیم‌ به‌ این‌ که‌ چگونه‌ پیاده ‌روی‌ می ‌تواند شما را در سنین‌ بالا متناسب‌ و تندرست‌ نگه‌ دارد:

 

دهه سی‌ سالگی‌

بسیاری‌ از زنان‌ سومین‌ دهه‌ از زندگی‌ خود را در حالی‌ آغاز می ‌کنند که‌ عنان‌ اختیار زندگی‌ را به‌ دست‌ گرفته ‌اند. بچه‌ها وارد زندگی‌ می ‌شوند و مسئولیت‌ها افزایش‌ پیدا می‌ کند. معمولاً خانم‌ ها در طی‌ این‌ دهه‌ به‌ طور قابل‌ ملاحظه‌ ای‌ کم‌ تحرک‌ می ‌شوند و از این‌ هنگام‌ است‌ که‌ اضافه ‌وزن‌ حاصل‌ می ‌شود.

سی‌ سالگی‌ بهترین‌ زمان‌ برای‌ شروع‌ پیاده‌روی‌ است‌ (البته‌ اگر پیش‌ از آن‌ اقدام‌ به‌ این‌ کار نکرده‌ باشید). وقتی‌ کم‌ تحرک‌ باشید، سوخت‌ و ساز بدن‌ کاهش‌ می ‌یابد و مقدار کالری‌ کمتری‌ می‌ سوزانید. زمانی‌ که‌ تند پیاده‌ روی‌ می‌ کنید نه‌ تنها حین‌ انجام‌ عمل‌ پیاده‌ روی‌ کالری‌ می ‌سوزانید، بلکه‌ پس‌ از اتمام‌ آن‌ نیز سوخت‌ و ساز ادامه‌ خواهد داشت. تمرینات‌ مداوم‌ نرمش‌ و بدنسازی‌ میزان‌ سوخت ‌و ساز بدن‌ را بالا می ‌برد؛ به‌ ویژه‌ زمانی‌ که‌ بخواهید از طریق‌ کاهش‌ مصرف‌ مواد پرکالری‌ وزن‌ کم‌ کنید.

بهتر است‌ سه‌ یا چهار روز در هفته، روزی‌ یک‌ ساعت‌ پیاده‌روی‌ کنید و دو بار در هفته، سی‌ تا چهل‌ دقیقه‌ تمرینات‌ ورزشی‌ انجام‌ دهید.

فایده‌ دیگر پیاده‌روی‌ ، داشتن‌ انرژی‌ در تمام‌ طول‌ روز است. افرادی‌ که‌ از لحاظ‌ جسمانی‌ آمادگی‌ بیشتری‌ دارند بهتر می ‌توانند ظرفیت‌ استفاده‌ از اکسیژن (AEROBIC CAPACITY) را بالا ببرند و آن‌ را تبدیل‌ به‌ انرژی‌ کنند. اگر آمادگی‌ جسمانی‌ شما به‌ حد مطلوب‌ رسیده‌ باشد، نه‌ تنها هنگام‌ ورزش‌ به‌ طور مؤثرتری‌ اکسیژن‌ مصرف‌ می‌ کنید، بلکه‌ در تمام‌ روز پرتوان‌ و پرانرژی‌ خواهید بود؛ به‌خصوص‌ که‌ خانم‌ها باید با تردستی‌ به‌ طور همزمان‌ از عهده‌ کارهای‌ خانه، خانواده‌ و احتمالاً حرفه ‌ای‌ که‌ به‌ آن‌ اشتغال‌ دارند، برآیند.

 

دهه چهل‌ سالگی‌

از چهل‌ سالگی‌ به‌ بعد، بیشتر خانم‌ها در ارتباط‌ با خانواده‌ تحت‌ فشارهای‌ روحی‌ متعدد قرار می‌ گیرند، زیرا در مرحله‌ تصمیم‌ گیری‌های‌ مهم‌ در زندگی‌ واقع‌ می‌شوند. بنابراین‌ لازم‌ است‌ به‌ طور جدی‌ برای‌ پیشگیری‌ از امراض‌ گوناگون‌ به‌ سلامتی‌ خود فکر کنند.

- پیاده‌روی‌ کمک‌ مؤثری‌ برای‌ مواردی‌ است‌ که‌ در ادامه‌ به‌ آنها اشاره‌ می‌شود:

 

- تسکین‌ فشارهای‌ روحی‌

هنگامی‌ که‌ دچار تنش‌های‌ عصبی‌ هستید فشارخون‌ بالا می‌ رود و هورمون‌های‌ استرس‌زا وارد خون‌ می ‌شوند. فشارهای‌ عصبی‌ مزمن‌ باعث‌ تضعیف‌ سیستم‌ ایمنی‌ می ‌شوند و فرد را آسیب‌ پذیر و مستعد ابتلا به‌ هرگونه‌ بیماری‌ می‌ کنند؛ از سرماخوردگی‌ ساده‌ گرفته‌ تا بیماری‌ سرطان. پیاده‌ روی‌ سبب‌ می‌شود مغز بتااندورفین‌ (ENDORPHIN ـ BETA) تولید کند و همین‌ امر کمک‌ می ‌کند تا از بروز افسردگی   و اضطراب‌  جلوگیری‌ شود.

 

پیشگیری‌ از امراض‌

«ورزش‌» خطر مرگ‌ زودرس‌ - به‌ هر علت‌ و انگیزه‌ای‌ - را کاهش‌ می‌ دهد. آمار حاکی‌ از آن‌ است‌ زنانی‌ که‌ ورزش‌های‌ سبک‌ و ملایم‌ انجام‌ می‌ دهند، بسیار کمتر از بانوان‌ بی ‌تحرک‌ دچار بیماری‌ سرطان‌ می ‌شوند. همچنین‌ فعالیت‌های‌ جسمانی‌ احتمال‌ ابتلا به‌ امراض‌ قلبی‌ را تا پنجاه‌ درصد کاهش‌ می ‌دهد. ورزش‌ خطر سکته‌ قلبی‌ را به‌ نصف‌ می رساند؛ البته‌ نه‌ ورزش‌های‌ سنگینی‌ از قبیل‌ دو ماراتن، بلکه‌ ورزش‌هایی‌ سبک‌ از جمله‌ پیاده‌ روی‌ معمولی‌ که‌ بسیار انرژی‌ زاست

 

جلوگیری‌ از تحلیل‌ رفتن‌ عضلات‌

با بالا رفتن‌ سن، تراکم‌ ماهیچه ‌ای‌ کم‌ می ‌شود. ورزش‌ تأثیر کهولت‌ سن‌ را در از بین ‌بردن‌ استحکام‌ ماهیچه ‌ای‌ کم‌ می‌ کند. با افزودن‌ ساعاتی‌ در هفته‌ برای‌ نرمش‌های‌ بدنسازی‌ نه‌ تنها دچار تحلیل ‌رفتگی‌ عضلات‌ نمی ‌شوید، بلکه‌ می ‌توانید موجب‌ قوی‌ شدن‌ آنها شوید.

 

دهه پنجاه‌ سالگی‌

حدود پنجاه‌ سالگی‌ برای‌ زنان‌ مسئله‌ یائسگی‌ پیش‌ می ‌آید؛ و از آنجا که‌ در این‌ مرحله‌ بدن‌ استروژن‌ کمتری‌ تولید می ‌کند با طیف‌ گسترده ‌تری‌ از پیامدهای‌ آن‌ در سلامتی‌ خود مواجه‌ می‌ شوند. وقوع‌ فرایند پیری‌ از پنجاه ‌سالگی‌ به‌ بعد سریع تر خود را نشان‌ می ‌دهد. اما خانم‌هایی‌ که‌ عادت‌ به‌ پیاده‌ روی‌ کردن‌ دارند از این‌ مسئله‌ کمتر تأثیر می ‌پذیرند تا آنهایی‌ که‌ بی‌ تحرک‌ و کم ‌فعالیت‌ هستند. اگر به‌ دنبال‌ اکسیر جوانی‌ هستید باید بدانید که‌ آن‌ چیزی‌ نیست‌ جز «ورزش»...

 

یائسگی‌

 

پیاده ‌روی‌ به‌ زنان‌ یائسه‌ در موارد بی‌ شماری‌ کمک‌ می‌ کند؛ که‌ به‌ چند مورد اشاره‌ می‌شود:

- کمبود استروژن‌ سبب‌ افزایش‌ خطر بیماری های قلبی _ عروقی   می‌ شود، اما پیاده‌ روی‌ باعث‌ بالارفتن‌ میزان‌ HDL (کلسترول‌ خوب) و پایین‌آمدن‌ میزان‌ LDL (کلسترول‌ بد) می‌شود. همچنین‌ فشارخون‌ را در حد طبیعی‌ نگه‌ می‌ دارد.

- بتااندورفین‌ که‌ مغز حین‌ ورزش ‌کردن‌ آزاد می ‌کند سبب‌ کاهش‌ اثرات‌ ناشی‌ از نوسانات‌ روحی‌ در دوران‌ یائسگی‌ می‌ شود.

- کمبود استروژن‌ می ‌تواند سبب‌ کم ‌خوابی‌ شود، اما ورزش‌ روی‌ کیفیت‌ و کمیت‌ خواب‌ اثر مطلوبی‌ دارد.

- از آنجا که‌ ورزش ‌کردن‌ بسیاری‌ از اثرات‌ و عواقب‌ یائسگی‌ را جبران‌ می‌ کند، پیاده‌ روی‌ چه‌ در صورت‌ مصرف‌ هورمون‌های‌ جایگزین‌ و چه‌ در صورت‌ مصرف‌ نکردن‌ آنها، بسیار مفید است.

 

پوکی‌ استخوان‌

پوکی‌ استخوان‌ کاهش‌ تراکم‌ استخوان‌ است‌ و می ‌تواند به‌ شکستگی‌ و ترک‌ استخوان‌ منجر شود. تا پیش‌ از یائسگی‌ استخوان‌های‌ ما به‌ وسیله‌ استروژن، که‌ همانند ماده‌ چسبناکی‌ کلسیم‌ و مواد معدنی‌ را در استخوان‌ نگه‌ می ‌دارد، محافظت‌ می‌ شوند. اما پس‌ از یائسگی، مواد معدنی‌ نفوذ پذیر می ‌شوند و استخوان‌ها را منفذدار و شکننده‌ می‌ کنند.

مطالعات‌ نشان‌ می دهد ورزش‌هایی‌ مثل‌ پیاده‌روی‌ می ‌تواند سبب‌ افزایش‌ تراکم‌ استخوان‌ شود.

 

آرتروز (ورم‌ مفاصل)

آرتروز بیماری‌ دردناکی‌ است‌ که‌ در آن‌ غضروف‌ مفصل‌ها تحلیل‌ می‌ روند. به‌ طور معمول‌ این‌ بیماری‌ در دست‌ها، پاها، زانوها و لگن‌ اثر خود را نشان‌ می ‌دهد. سال‌هاست‌ که‌ پزشکان‌ به‌ بیماران‌ مبتلا به‌ آرتروز توصیه‌ می‌کنند کمتر فعالیت‌ جسمی‌ و بدنی‌ داشته‌ باشند، اما مطالعاتی‌ که‌ سال‌ 1997در انستیتوی‌ ملی‌ سالخوردگان‌ انجام‌ گرفت، نشان‌ می ‌دهد افرادی‌ که‌ دچار آرتروز زانو هستند، اگر ورزش‌های‌ ملایم‌ انجام‌ دهند، در مقایسه‌ با کسانی‌ که‌ بی ‌تحرک‌ هستند ، از درد کمتری‌ رنج‌ می ‌برند.

- البته‌ به‌ این‌ افراد توصیه‌ می‌ شود پیش‌ از شروع‌ برنامه‌ ورزشی‌ با پزشک‌ مشورت‌ کنند.

علاوه‌ بر همه‌ این‌ موارد، پیاده‌روی‌ می ‌تواند به‌ زندگی‌ کیفیت‌ مطلوبی‌ دهد. کسی‌ که‌ پیاده ‌روی‌ می‌کند از صفاتی‌ چون‌ عزت‌ نفس ، اعتماد به نفس   و نگرش‌ مثبت‌ در زندگی‌ بهره‌مند می ‌شود. شخصی‌ که‌ از روی‌ نظم‌ و قاعده‌ ورزش‌ می‌ کند چه‌ از لحاظ‌ روحی‌ و چه‌ از نظر جسمی‌ در خود جسارت‌ و نیرومندی‌ حس‌ می ‌کند؛ شرایطی‌ که‌ بدون‌ فعالیت‌های‌ ورزشی‌ دست ‌یافتن‌ به‌ آن‌ به ‌سادگی‌ انجام‌ نمی‌ پذیرد.



نوشته شده در تاريخ دوشنبه 30 آذر 1388  ساعت 10:40 AM | نظرات (0)

تاثیر ویتامین دی بر درمان سل
ویتامین دی بر درمان بیماری سل موثر است. پژوهشگران با بررسی 131 فرد دریافتند ویتامین دی توانایی دستگاه ایمنی بدن را در برابر باکتری بیماری های تنفسی افزایش می دهد و باعث کاهش رشد این باکتری ها در بدن می شوند.

دانشمندان از مبتلایان به بیماری سل نمونه هایی خون گرفتند و میزان وجود باکتری توبرکلوزیس عامل بیماری سل را در نمونه خون آنان بررسی کردند و با تقسیم مبتلایان به دو گروه ، در یک گروه مصرف ویتامین دی را آغاز کردند ، پس از 6 هفته از هر دو گروه دوباره خون گرفتند و میزان تغییرات باکتری توبرکلوزیس را در خون آنان بررسی کردند . بررسی دانشمندان نشان داد رشد بیماری سل در گروهی که ویتامین دی مصرف کرده بودند کمتر از گروه دیگر بود و تجزیه خون آنان نشان داد که رشد باکتری مولد بیماری سل در این گروه 20 درصد کاهش یافته است . به گفته دانشمندان ویتامین دی باعث تحریک پذیری بیشتر دستگاه ایمنی بدن در برابر باکتری های عامل بیماری های تنفسی به ویژه سل می شود و فعالیت به موقع دستگاه ایمنی بدن مانع از رشد این باکتری ها می شود و از پیشرفت بیماری جلوگیری می کند . پژوهشگران معتقدند شیر و آب پرتقال طبیعی سرشار از ویتامین دی است و در بهبود مبتلایان به بیماری های تنفسی به ویژه سل تاثیر بسزایی دارد .


نوشته شده در تاريخ دوشنبه 30 آذر 1388  ساعت 10:39 AM | نظرات (0)

نشاط با نعناع

نعناع علاوه بر کمک به هضم غذا باعث می شود که افراد حالت هوشیاری و بیداری خود را حفظ کند.

نعناع در تمدن های باستان، برای افزایش نشاط ذهن و فکر به دلیل بوی مطلوب آن به کار می‌رفت و درحقیقتکلمه MINT (به معنی نعناع) از اسم لاتین MENTE (به معنی فکر) استو در بین گیاهان، سمبل نیروبخش جاودانی است.

استعمال خارجی نعناع هم بی تأثیر نیست. هرچه بوی نعناع قوی‌تر باشد، خواص و اثرات آن بیشتر است. اگر برگی از نعناع را در بین انگشتان خود مالیده و آن را بو کنیم، اثر فوری در ایجاد هوشیاری و سرزندگی و ایجاد آرامش و سبکی در خود خواهیم کرد.

نعناع به خصوص برای افرادی که دائم در حال مطالعه یا مرور درس برای امتحان هستند و یا کارشان نیازمند تمرکز و هوشیاری است، استفاده های فراوانی دارد.

اگر احساس خستگی می کنید و مغز شما دیگر کشش فراگیری مطالب را ندارد، استفاده از نعناع، نیروبخش است.

اگر احساس عصبانیت یا فشار روانی می کنید، حالت آرام بخش دارد. به علت تأثیر زیاد نعناع بر روی اعمال فکری و هوشیاری، نعناع را بالابرنده ی توانایی انسان در درک و فهم عقاید به شمار می‌آورند.

بنابراین هنگامی که می‌خواهید آمادگی و هوشیاری ذهنی خود را حفظ کنید یا اگر می‌خواهید بعد از خوردن غذا خواب آلودگی عارض نشود یا اگر خواهان تمرکز ذهنی علی رغم خستگی ناشی از شرکت در جلسه یا سخنرانی هستید، مکیدن قرص نعناع (البته بدون قند) بسیار مفید است.



نوشته شده در تاريخ دوشنبه 30 آذر 1388  ساعت 10:37 AM | نظرات (0)

20 نکته برای یک پیاده‌روی سالم

تعداد زیادی از پزشکان مشوق هر نوع پیاده‌روی هستند. پیاده‌روی بروز بیماری‌های قلبی را کاهش می ‌دهد و راه مطمئنی برای حفظ تناسب اندام و در نتیجه سلامت بیشتر است. دیگر اینکه پیاده‌روی کاری است آسان که می ‌توانید به راحتی برای آن برنامه‌ریزی کنید.

در اینجا به چند نکته که شما را در مسیر پیاده‌روی صحیح قرار می ‌دهد، اشاره می‌ کنیم:

3 نکته درباره کفش مناسب برای پیاده‌روی

1) از یک جفت کفش راحت و کاملا اندازه شروع می‌ کنیم. می ‌توانید از یک فروشگاه مطمئن کفش ورزشی مناسب تهیه کنید. توجه کنید که کفش، کف طبی متناسب با گودی کف پا و کناره‌هایی محکم داشته باشد. از آنجایی که اغلب، یک پا کمی بزرگ تر از پای دیگر است، کفش خود را متناسب با اندازه پای بزرگ تر خود انتخاب کنید.

2) جوراب‌هایی را انتخاب کنید که بیشتر می‌ پسندید. ممکن است شما جوراب هایی با بافت متراکم و ضخیم انتخاب کنید که چسبان هستند و از میزان اصطکاک پا و کفش کم می ‌کنند و یا نوع نازک که جاذب رطوبت هستند و یا نوع نخی را ترجیح دهید.

3) لباس‌های آزاد و راحت بپوشید و اگر هوا سرد است، به جای یک پوشش ضخیم، از چند پوشش نازک و سبک استفاده کنید تا بتوانید پس از گرم شدن از تعداد آنها کم کنید.

8 نکته برای شروع حرکت

1) با یک میزان متناسب و نسبتا کوتاه، پیاده روی را شروع کنید، برای مثال 15 تا 20 دقیقه با سرعت متوسط راه بروید.

2) پیاده‌روی شما باید شامل سه بخش باشد: گرم کردن، طی کردن مسافت مورد نظر و خنک کردن بدن.

3) برای گرم شدن، پنج دقیقه اول را با سرعت کم، در حدود نصف سرعت عادی خودتان راه بروید. سپس مکث کنید و مقداری حرکات کششی انجام دهید. تمرکز حرکات‌تان روی مچ پا، ران‌ها و پشت ساق پا باشد. این کار موجب نرمی و انعطاف‌پذیری ماهیچه‌هایتان می ‌شود. اما توجه کنید که این کار تنها در صورتی مفید است که بدن‌تان را گرم کرده باشید. کشش‌ها باید آرام و با مکث باشد و فشار بیش از حد بر ماهیچه‌ها وارد نکند.

4) پس از حرکات کششی، با سرعت عادی شروع به راه رفتن کنید. سرعت و مسافت پیاده‌روی باید متناسب با سن و شرایط عمومی بدن‌تان باشد. هرگز از حد تعادل خارج نشوید. زمانی که قادر باشید بدون تنگی نفس هنگام راه رفتن گفتگو کنید، یعنی سرعت مناسبی دارید.

5) شانه‌های خود را عقب نگه دارید و عضلات خود را آزاد کنید. بگذارید دست‌هایتان آزادانه در کنارتان تاب بخورند.

6) قدم‌های خود را به صورت پاشنه – پنجه بردارید. کف پا را بر زمین نکوبید.

7) گام‌های منظم بردارید تا سرعت‌تان یکنواخت باشد.

8) در پنج دقیقه آخر پیاده‌روی، به تدریج گام‌هایتان را کوتاه و سرعت‌تان را کم کنید تا به سرعت اولیه زمان گرم کردن برسید. پیاده‌روی خود را با انجام تعدادی حرکت کششی تمام کنید. این کار ماهیچه‌ها را از انقباض خارج کرده و ضربان قلب را به حالت طبیعی برمی‌ گرداند.

5 نکته برای انتخاب سرعت مناسب

1) به تدریج به زمان پیاده‌روی خود اضافه کنید.  برای مثال، در طول یک هفته، پنج دقیقه به زمان آن بیفزایید.

2) هنگامی که زمان پیاده‌روی شما به 30 دقیقه یا بیشتر رسید، سعی کنید مسافت حرکت خود را در همین چارچوب زمانی افزایش دهید.

3) برای به دست آوردن بهترین نتیجه، حداقل چهار مرتبه در هفته و هر بار به مدت 20 دقیقه یا بیشتر پیاده‌روی کنید.

4) حرکات کششی را هرگز حذف نکنید.

5) از هر فرصتی برای بیشتر راه رفتن استفاده کنید، حتی اگر در این حد باشد که در مدت پخش تبلیغات از تلویزیون از جای خود بلند شوید و کاری انجام دهید (یادتان باشد که این کار رفتن به سراغ یخچال نباشد!)

4 نکته برای پیشگیری از صدمات احتمالی

1) بی‌ثباتی یکی از دلایل اصلی بروز صدمات بدنی در ورزش است. کلید موفقیت، در افزایش تدریجی شدت و مقدار (زمان و مسافت) است. ممکن است در جلسه اول پیاده‌روی در ماهیچه‌های خود احساس کوفتگی کنید، که طبیعی است و در عرض 24 تا 48 ساعت برطرف می ‌شود.

2) مراقب باشید که زودتر از موعد مناسب، زمان، سرعت و مسافت پیاده‌روی خود را افزایش ندهید.

3) اگر برای مدت چند هفته به دلیلی موفق به پیاده‌روی نشدید، انتظار نداشته باشید که بتوانید با همان سرعت و قدرت گذشته ادامه دهید، چون مدتی زمان برای بازگشت به حالت قبلی لازم است.

4) در صورتی که پاشنه کفش‌هایتان ساییده شده است، به خصوص اگر این ساییدگی نامنظم است، باید به فکر تهیه کفش جدید باشید.



نوشته شده در تاريخ یک شنبه 29 آذر 1388  ساعت 5:41 AM | نظرات (0)

کمبود اسید فولیک عاملی برای بروز آلزایمر و پارکینسون"
آلزایمر، بیماری فراموشی است، بیماری که دراثر آن فرد قدرت تفکرش را از دست داده و نزدیکان خود را به خاطر نمی آورد و گاهی به دلیل ناتوانی دراستفاده از ذهن می میرد .
طی تحقیقاتی مشخص شد میزان اسید فولیک در خون افراد مبتلا به آلزایمر پائین است و در تحقیق دیگری مشاهده شد مصرف کم سبزیجات سبز رنگ موجب افت اسید فولیک خون و بروز لخته های خونی درمویرگهای مغز و آسیب به بافت مغز می شود که فراموشی را در پی دارد.
همچنین کمبود دریافت اسید فولیک به بروز پارکینسون در موشهای تحت بررسی در آزمایشگاه انجامید .


نوشته شده در تاريخ یک شنبه 29 آذر 1388  ساعت 5:40 AM | نظرات (0)

تغذیه با شیر مادر کودکان را باهوش تر می‌کند
پژوهشگران با انجام بزرگترین تحقیق در مورد مزایای شیر مادر دریافتند کودکانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند از آن دسته از همسالانشان خود که شیر خشک دریافت می‌کنند باهوشتر خواهند شد.
این تحقیق نشان داد شیر مادر بهره هوشی کودک را بالا می‌برد و عملکرد تحصیلی او را بهبود می‌بخشد. 
این محققان ‪ ۱۳‬هزار و ‪ ۸۸۹‬کودک را به مدت ‪ ۵‬تا ‪ ۶‬سال بررسی کردند.
نیمی از این مادران تشویق به تغذیه انحصاری و طولانی فرزندان خود با شیر خود شدند. برای نیم دیگر مادران این تشویق انجام نشد.
سپس توانایی‌های ادراکی کودکان بعدها با استفاده از آزمون‌های بهره هوشی و براساس نمرات مدرسه ارزیابی شد.
بطور میانگین کودکانی که با شیر مادر تغذیه شده بودند در تمام امتحانات نمرات بهتری کسب کردند و درسهای خواندن و نوشتن نمرات آنها بسیار بالاتر بود.
هنوز روشن نیست فواید شیر مادر به علت ساختار شیر است یا تعاملات جسمی و اجتماعی بین مادر و کودک که خاص روش شیردهی است علت آن است این مطالعه نشان داد هر چه مدت زمان و تعداد دفعات شیر دهی بیشتر باشد تعاملات کلامی بین مادر و کودک در مقایسه با تغذیه با شیر خشک بیشتر است اثر محرک بر رشد ادراکی کودک دارد.
براساس آخرین بررسی‌ها ، درحال حاضر از هر چهار مادر سه مادر فرزندان خود را با شیر خودشان تغذیه می‌کنند که در ‪ ۲۰‬سال گذشته بالاترین میزان است.


نوشته شده در تاريخ یک شنبه 29 آذر 1388  ساعت 5:39 AM | نظرات (0)

داشتن دست و پاهای کوتاه خطر زوال عقل را درسنین بالا افزایش می‌دهد
محققان می‌گویند داشتن دست و پای کوتاه خطر ابتلای فرد به مشکلات حافظه را در سنین بالا افزایش می‌دهد.
محققان گفتند احتمال ابتلا به زوال عقل و بیماری آلزایمر در زنانی که کوتاه‌ترین بازو را دارند ‪ ۵۰‬درصد بیشتر از زنانی است که بازوهای بلندتری دارند.
همچنین در زنان هر چه اندازه ساق پا (از زمین تا زانو) بلندتر باشد خطر ابتلا به زوال عقل در آنان کمتر می‌شود.
اما در مردان طبق این مطالعه که در مجله نرولوژی منتشر شده است، خطر ابتلا به زوال عقل با بازوهای کوتاهتر ارتباط دارد.
محققان گفتند، چند مطالعه نشان داده‌اند محیط اولیه زندگی در فراهم شدن زمینه برای ابتلا به بیماری مزمن در سال‌های بعدی نقش دارد.
داشتن دست و پاهای کوتاه نشانه کمبود مواد غذایی در سال‌های اول زندگی است که نهایتا در رشد مغز نقش دارد.
اندازه‌های بدن مانند طول ساق پا تا زانو و طول بازو اغلب به عنوان نشانگرهای زیستی مورد استفاده قرار می‌گیردکه کمبودهای سال‌های اول زندگی مانند کمبود ریزمغذی‌ها را نشان می‌دهد.
سایر مطالعات انجام شده بر روی مردمان آسیا ، بین طول دست و پا با ابتلا به زوال عقل وجود یک ارتباط را نشان داده است.
محققان دو هزار و ‪ ۷۹۸‬فرد را به طور متوسط به مدت پنج سال مورد بررسی قرار دادند و طول ساق پا و بازوی آنها را اندازه‌گیری کردند. بیشتر افرادی که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند سفید پوست و با میانگین سنی‪ ۷۲‬سال بودند.
در پایان این مطالعه ، ‪ ۴۸۰‬نفر به زوال عقل دچار شدند. 
محققان دریافتند که دست و پاهای کوتاه با افزایش خطر ابتلا به زوال عقل ارتباط دارند.
یافته‌های آنها نشان می‌دهد همانند کره، قامت کوتاه خطر زوال عقل را پیشگویی می‌کند.


نوشته شده در تاريخ یک شنبه 29 آذر 1388  ساعت 5:39 AM | نظرات (0)

دستگاه تنفسی

تنفس فرایندی است که از طریق آن،‌ بدن اکسیژن کسب می کند (برای تولید انرژی) و دی اکسید کربن (محصول دفعی اصلی) را دفع می کند. هوا از طریق بینی یا دهان وارد شده، از طریق نای (لوله هوا) به طرف برونش ها (راه های هوایی تحتانی) و برونشیول ها (راه های هوایی کوچکتر) در ریه ها می رود. برونشیول ها به کیسه هایی به نام آلوئول ختم می شوند که در اطراف آنها رگ های خونی قرار دارد. اینجا اکسیژن وارد خون و دی اکسید کربن وارد ریه ها می شود تا به خارج دمیده شود. تنفس توسط دیافراگم (یک عضله) و عضلات بین دنده ای انجام می شود. دستگاه تنفسی شامل حلق (گلو)، حنجره و اپی گلوت نیز هست. لوزه ها و آدنوئیدهـای واقع در حـلق به مبارزه با عفونت ها کمـک می کنند. حنجره، حاوی طناب های صوتی است که برای تولید صدا به لرزش در می آیند. اپی گلوت در طول بلع، نای را می بندد تا غذا وارد ریه ها نشود.
تنفس چگونه انجام می شود؟ تنفس عملی است که به وسیله آن بدن هوا را وارد و خارج می کند. جریان هوا به درون و بیرون از بدن، به خاطر حرکت هوا از نواحی پرفشار به کم فشار صورت می گیرد. برای تنفس به درون (دم)، دیافراگم و عضلات بین دنده ها منقبض شده، قفسه سینه را بزرگ می کنند. در نتیجه، فشار هوا در ریه ها کاهش پیدا می کند، به طوری که کمتر از فشار هوای اطراف می شود و هوا وارد ریه ها می گردد. برای تنفس به بیرون (بازدم)، عضلات شل شده، حجم ریه را کاهش می دهند. فشار هوا در ریه ها بیش از هوای اطراف می شود و باعث خروج هوا از بدن می شود.
تبادل گاز در بدن بافت های بدن، دایماً اکسیژن رااز خون مـی گیرند و دی اکسید کربن را در خون آزاد می کنند. اکسیژن محیط وارد ریه ها می شود و از آلوئول ها (کیسه های نازک) وارد رگ های خونی به نام مویرگ می گردد که در آنجا به ماده ای به نام هموگلوبین که درگلبول های قرمز وجود دارد، متصل می شود. در همین زمان، دی اکسید کربن از پلاسما (قسمت مایع خون) وارد آلوئول ها می شود تا با بازدم خارج گردد. درمویرگ های بافت ها، گلبول قرمز اکسیژن را آزاد می کند در حالی که دی اکسید کربن وارد پلاسما می شود.



نوشته شده در تاريخ یک شنبه 29 آذر 1388  ساعت 5:38 AM | نظرات (0)

تعداد صفحات :5   1   2   3   4   5