• English / العربیة / French  
  •  

     

     

     

     

     

     

     

     

     

       

     


    كمی در مورد زندگی وحشیی بافقی توضیح دهید.
    گروه : هنري
     
     
    سوال : كمی در مورد زندگی وحشیی بافقی توضیح دهید.
    آقای عماد الان كجا هستند

    این شعر ازكیست
    من همان هادی مظلم كزبرایم یار نی بود
    به دنبا ل هدی گشتم ولی دستم تهی بود
    متشكرم . هادی
    پاسخ : با سلام !
    محمد هادی عزیز! من گوشه هایی از زندگی نامه وحشی بافقی را برای شما آورده ام . می توانید برای مطالعات بیشتر به كتاب تاریخ ادبیات فارسی جلد 4 مراجعه بنمایید.
    مولانا شمس الدین یا كمال الدین محمد وحشی بافقی یكی از شاعران زبردست ایران در سده دهم است. دوران حیاتش مصادف بود با پادشاهی تهماسب صفوی و شاه اسمعیل ثانی و شاه محمد خدابنده .
    كلیات وحشی بافقی متجاوز از نه هزار بیت و شامل قصیده ، تركیب و ترجیع و مسدس، غزل، قصیده، رباعی و مثنویست.
    قصیده های او در ستایش و تركیبها و ترجیع هایش ، خاصه مربع و مسدس آنها همه از نظم های بسیار دلپذیر عهد صفویست. ساقی نامه ی طولانی او كه به صورت ترجیع بند سروده در نوع خود كم نظیر است.
    وحشی بافقی دو مثنوی با استقبال از خسرو و شیرین نظامی دارد یكی به نام «ناظر و منظور» و دیگری به نام فرهاد و شیرین. مثنوی نخستین به سال 962 به پایان رسید و 1569 بیت است و اما مثنوی دوم كه از شاهكار های ادبی دراماتیك پارسی است،هم از عهد شاعر شهرت بسیار یافت لیكن وحشی بیش از 1070 بیت از آن را نساخت و باقی آن را وصال شیرازی شاعر مشهور سده ی سیزدهم هجری 1262 سروده و با افزودن 1251 بیت آن را به پایان رسانیده است.
    2) متاسفانه ما اطلاعی از آقای عماد نداریم و نمیدانیم در حال حاضر كجا هستند.
    با آرزوی موفقیت
     


     


    نظرات (0) نويسنده:وحید صباغی - در چهارشنبه 20 آبان 1388  ساعت6:40 PM   |