OnlineUser ...
تک اسکین - قالب و ابزار وبلاگ
 
🌸🌸✨ اسرار مباهله✨🌸🌸
🌺🌺🌺 به وبلاگ اسرار مباهله خوش آمدید🌺🌺🌺
فَمَنْ حَاجَّكَ فِیهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَكُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَكُمْ وَأَنفُسَنَا وَأَنفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل‌لَّعْنَتَ اللَّـهِ عَلَی الْكَاذِبِینَ هرگاه بعد از علم و دانشی که (در باره مسیح) به تو رسیده، (باز) کسانی با تو به محاجّه و ستیز برخیزند، به آنها بگو: «بیایید ما فرزندان خود را دعوت کنیم، شما هم فرزندان خود را؛ ما زنان خویش را دعوت نماییم، شما هم زنان خود را؛ ما از نفوس خود دعوت کنیم، شما هم از نفوس خود؛ آنگاه مباهله کنیم؛ و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم
تماس با ما
درباره وبلاگ


سلام بر حسین (علیه السلام) روزی که در آغوش پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) به مباهله رفت (نَدْعُ أَبْنَاءنَا وَأَبْنَاءکُمْ …) و روزی که به خاکِ گرمِ نینوا … آیا ندیدند مظلومِ کربلا را در آغوش محمد مصطفی؟

خداوند متعال در آیه مباهله چنین می فرماید: ان مثل عیسی عند الله کمثل آدم خلقه من تراب ثم قال له کن فیکون. الحق من ربک فلاتکن من الممترین. فمن حاجّک فیه من بعد ما جائک من العلم فقل تعالوا ندع ابنائنا و ابنائکم و نسائنا و نسائکم و انفسنا و انفسکم ثم نبتهل فنجعل لعنت الله علی الکاذبین؛(آل عمران(3)، آیه 59ـ61) «همانا مثل عیسی در نزد خدا، همچون مثل آدم است که او را از خاک آفرید و سپس به او فرمود: «موجود باش!» او هم فوراً موجود شد ]بنابراین ولادت مسیح بدون پدر، هرگز دلیل بر الوهیت او نیست.[اینها حقیقتی است از جانب پروردگار تو، بنابراین از تردیدکنندگان مباش. هرگاه بعد از علم و دانشی که [درباره عیسی مسیح] به تو رسیده، باز کسانی با تو به محاجه و ستیز برخیزند، به آنها بگو: بیایید ما فرزندان خود را دعوت کنیم، شما هم فرزندان خود را؛ ما زنان خویش را دعوت نماییم، شما هم زنان خود را؛ ما نفوس خود را دعوت کنیم، شما هم نفوس خود را؛ آن گاه مباهله کنیم و لعنت خداوند را بر دروغ گویان قرار دهیم. این واژه در اصطلاح به معنای نفرین کردن دو نفر یا دو گروه به یکدیگر است؛ به گونه ای که افرادی که با هم درباره یک مسئله مهم دینی، مذهبی و... با یکدیگر گفت وگو و اختلاف دارند، در یک جا جمع شوند و به درگاه الهی تضرع کنند و از خداوند بخواهند که فرد دروغگو یا ظالم را رسوا سازد و یا بر او عذابی نازل فرماید
آرشيو وبلاگ
  • مرداد 1397
  • اردیبهشت 1397
  • خرداد 1397
  • تیر 1397
  • فروردین 1397
  • تیر 1396
  • مرداد 1396
  • بهمن 1396
  • آبان 1396
  • مهر 1396
  • اردیبهشت 1396
  • دی 1396
  • شهریور 1396
  • خرداد 1396
  • اسفند 1396
  • فروردین 1394
  • اردیبهشت 1394
  • خرداد 1394
  • نويسنده

     

    مفسران و محدثان تصریح کرده‌اند که آیه مباهله در حق اهل بیت پیامبر (علیهم السلام) نازل شده است و پیامبر(ص) تنها کسانی را که همراه خود به میعادگاه برد، فرزندانش حسن و حسین و دخترش فاطمه و دامادش علی علیهم السلام بودند .

     

     

     



    ادامه مطلب


     

     

    دستاوردهای حادثه مباهله 

     

    مباهله

     

    جریان مباهله نقطه عطفی در تاریخ اسلام محسوب می‌شود; چرا که در آن روز بار دیگر نور اسلام در آفاق هستی درخشیدن گرفت و عالمیان در سال نهم هجرت، حقانیت نبوت پیامبر خاتم صلی الله علیه و آله و منزلت اهل بیت آن حضرت را برای چندمین بار به نظاره نشستند و روز مباهله، به عنوان یکی دیگر از روزهای جشن و پیروزی و روز دعا وشکرگزاری در تاریخ اسلام ثبت شد. در این نوشتار، به برخی از دست آوردها و آموزه‌های حیاتبخش جریان مباهله می‌پردازیم:

     



    ادامه مطلب


     

     بررسی چند شبهه پیرامون آیه مباهله

     

    رسیدن به یک مقام و فضیلت الهی و به ویژه مقام نبوت و رسالت، حتماً مبتنی بر رسیدن آن شخص به حد تکلیف و بلوغ نیست. بنابراین برتری و افضلیت امام حسن(علیه السلام) در سن کودکی، امری عادی به حساب می آید؛ چون این مسئله کمتر از مقام نبوت و رسالت است که حتی در سن سه و هفت سالگی و حتی در گهواره، به برخی از پیامبران الهی داده شده است.

     


    مباهله

    درباره آیه مباهله نیز چند سۆال و شبهه مطرح شده است که در این بخش به نقد و بررسی آنها خواهیم پرداخت.

    1. آیه مباهله و تعبیر جمع یکی از مهم ترین سۆالات مطرح شده درباره آیه مباهله، تعبیر جمع در این آیه شریفه و عدم مطابقت آن با احادیث و روایات موجود در منابع فریقین است که در آنها مصادیق این آیه افراد معیّن ـ نه جمع ـ معرفی می شوند. طبق احادیث و روایات موجود در منابع فریقین، منظور از «ابناءنا» ـ پسران ما ـ حسن و حسین، منظور از «نسائنا» ـ زنان خویش ـ فاطمه زهرا(سلام الله علیها) و منظور از «انفسنا» ـ نفوس خود ـ پیامبر اسلام(علیه السلام) و امام علی(علیه السلام) است.1

    از طرف دیگر طبق بیان محمدرشیدرضا(1865ـ 1935م)، در زبان عربی کلمه «نسائنا» ـ زنان ما ـ بر دختر شخص و نیز «انفسنا» ـ نفوس ما ـ بر یک نفر (امام علی) اطلاق نمی شود.2



    ادامه مطلب


     

    Image result for ‫مباهله مقدمه ای بر واقعه غدیرخم‬‎

    درس‌هایی که از واقعه مباهله می‌گیریم:

    1. از آن‌جا که مباهله، به‌عنوان آخرین حربه پیامبر، پس از اثر نکردن منطق و استدلال مورد استفاده قرار گرفته، بنابراین منظور آن ظاهر شدن اثر خارجی نفرین است؛ نه یک نفرین ساده بی‌اثر.

    2. پیشنهاد مباهله را کسی می‌دهد که بر حقانیت خود پافشاری داشته باشد و در این واقعه، پیامبر بود که مباهله را طرح کرد.

    3. آیه مباهله، مقام نبوت و رسالت پیامبر را هم به روشنی اثبات می‌کند؛ زیرا کسانی که حاضر نشدند با او مباهله کنند، یقین کردند که او فرستاده خداست.

    4. مباهله، روشنگر این است که حضرت عیسی علیه‌السلام، رسول و پیامبر خداست؛ نه فرزند خدا؛ عابد است و نه معبود؛ مخلوق است و نه خالق.

    5. زن و مرد، در مسئله دین و دیانت دوشادوش همدیگر هستند (ابناءنا، نساءنا و انفسنا در آیه مباهله اشاره به این مسئله دارد).

    6. در دعا کردن آنچه مهم است، انگیزه‌ها و شخصیت‌هاست؛ نه تعداد (گروه مباهله‌کننده پنج نفر بیش‌تر نبودند).

    7. علی بن ابی‌طالب، جانِ رسول خداست. (انفسنا)

    8. استدلال منطقی آوردن، اولین راه برای بحث با دیگران است.

    9. آخرین برگ برنده مؤمن واقعی، دعاست.

    10. استدلال را باید پاسخ داد؛ ولی مجادله و لجاجت را باید سرکوب کرد.

    11. اگر شما محکم بایستید، دشمن به دلیل باطل بودنش، عقب‌نشینی می‌کند.

    12. قوام و اساس دین اسلام به خاطر همین پنج نفر است؛ وگرنه پیامبر می‌توانست شخصاً نفرین کند و اهل بیتش را با خودش نیاورد. ولی این قضیه نشان داد که اهل بیت پیامبر، هم‌گام و همراه او برای رسیدن به حق هستند و همواره آماده استقبال از مرگ‌اند.

     

    تهیه و تنظیم برای تبیان: حسین عسگری

     



    ادامه مطلب


     

    پنج شنبه 4 خرداد 1396 

     

    نور هل اتی

    گیرم که آفتاب جهان ذره پرور است

    این بس مرا که سایه ی مهر تو برسر است

    دولت به کام و محنت گردون حرام باد

    تا ساغرت بگردش و تامی به ساغر است

     



    ادامه مطلب


     

    پنج شنبه 4 خرداد 1396 

    مباهله یعنی چه؟

     

    روز مباهله

     

    معنای لغوی این کلمه مباهله:

    مباهله از ریشه "بهل" و بر وزن "مُفاعِلَة" است. این کلمه از نظر لغت سه معنا دارد:

    1- رها نمودن و به خود وا گذاشتن؛

    2- دعایى که همراه با تضرع و اصرار باشد؛

    3- کم بودن آب.

    اما معناى اصطلاحى آن:

    زمانى که دو یا چند نفر بر سر مسئله‌اى اختلاف نظر داشته باشند و هیچ کدام حاضر نباشند نظریه طرف مقابل را بپذیرند، در یک جا جمع مى‌شوند و به درگاه خداوند تضرع مى‌کنند و از خداوند مى‌خواهند که آن کس را که بر باطل است رسوا نموده و مورد لعن و مجازات خویش قرار دهد.

    با توجه به معناى اصطلاحى مباهله، ماده اصلى مباهله هم مى تواند «بهل» به معناى "رها نمودن و به خود واگذاشتن باشد" و هم «بهل» به معناى "دعاى همراه با اصرار و تضرع"؛ زیرا در مباهله هر یک از طرفین براى طرف مقابل خویش درخواست لعن مى کند و لعنت خدا چیزى غیر از به خود وا گذاشتن و محرومیت از رحمت خدا نیست.

    از این جهت، مباهله با معناى اول سازگار است و از آن جهت که مباهله دعایى معمولى نیست، بلکه همراه باتضرع و اصرار است، با معنى دوم هماهنگ است.

     

    تهیه و تنظیم برای تبیان: حسین عسگری



    ادامه مطلب


     

     

     

    چندی پیش استاد رائفی پور در سنندج به اصرار دانشجویان سنی دانشگاه سنندج مباهله میکنند که بعد از مباهله معجزه هایی روی می دهد که بهتر است داستان کامل آن را از زبان خود استاد بشنوین. این کلیپ را می توانید به همراه سخنرانی کامل استاد در شبکه ولایت از سایت سالار شهیدان به صورت صوتی  و تصویری در ادامه مطلب دانلود نمایید .

    لينكهاي دانلود

    لينك دانلود کلیپ جریان مباهله استاد رائفی پور با وهابیت

    دانلود سخنرانی استاد رائفی پو ۱۶ فروردین ۹۳ در شبکه ولایت به صورت تصویری با کیفیت بالا

    دانلود سخنرانی استاد رائفی پو ۱۶ فروردین ۹۳ در شبکه ولایت به صورت صوتی



    ادامه مطلب


     

    انیمیشن قرآنی مباهله

     

     

    دانلود

     



    ادامه مطلب


     

    کتاب از مباهله تا عاشورا+ دانلود رایگان


     

    کتاب از مباهله تا عاشورا نوشته محمد امینی گلستانی در سال 1384 توسط انتشارات سپهر آذین به چاپ رسیده است.
    مباهله مدینه، رسول خدا محمد صلی الله علیه و آله، مولود کعبه علی علیه السلام، دختر وحی، فرزند یاسین حسن علیه السلام و فرزند طه حسین علیه السلام از جمله عناوین اصلی این کتاب الکترونیک 360 صفحه ای است.
    به دو روش می توانید به این کتاب دسترسی داشته باشید.
    روش اول - عضویت در کتابخانه دیجیتال نور و مراجعه به این لینک
    روش دوم - دانلود فایل پی دی اف کتاب با لینک مستقیم از سایت باشگاه خبرنگاران از طریق لینک زیر:

    رمز فایل : www.yjc.ir

    منبع:باشگاه خبرنگاران جوان



    ادامه مطلب


     




    ( کل صفحات : 3 )    1   2   3   


    پيوندها
    کتابخانه اینترنتی روز مباهله

    کتابخانه روز مباهله

    داستان مباهله

    اسرار مباهله

    مباهله در مدینه

    بررسی تطبیقی مباهله پیامبر ص با مسیحیان نجران

    از مباهله تا عاشورا
    اوقات شرعی
    نظر سنجی
 
 
بالاي صفحه