گزیده ای از سخنان امام رضا علیه السلام

چهارشنبه 13 آبان 1388  2:05 AM


ده خصلت مسلمان:
امام رضا علیه السلام ميفرمايد: عقل هيچ مسلماني به کمال نمي رسد مگر اينکهاين چند خصلت و صفت در او جمع باشد.اندک نيکي ديگران را زياد بشمرد، اما نيکي زياد خويش را دست کم گيرد.هر چه از او حاجت خواهند دلتنگ نشود.در طول زندگي اش از دانش طلبي خسته و ملول نگردد.تهيدستي در راه خدا را به ثروتمندي ترجيح دهد.خوار شمرده شدن به خاطر اجراي احکام خدا از عزت نزد دشمن خدا در نظرش محبوبتر باشد.گمنامي را از شهرت و نام آوري بيشتر بخواهد.هيچ کس را نبيند جز آنکه گويد او از من بهتر و با تقواتر است.

کمال ايمان:
امام رضعلیه السلام فرمود: ايمان بندگان کامل نشود مگر اينکه در آنها سه خصلت باشد: فهم عميق دين، نيکو اندازه گيري در امر معيشت و شکيبايي بر مصيبتها و گرفتاريها.

نيرومند ترين افراد:
امام رضعلیه السلام فرمود: آن کس که مي خواهد نيرومندترين مردم باشد بايد بر خدا توکل کند.از حد توکل پرسيدند که بالاترين درجه آن چيست؟
فرمود: اين است که جز خداوند از کسي نترسي.

به زندگي خود توسعه دهيد:
امام رضا علیه السلام فرمود: مردي كه توانايي مالي دارد بهتر است به زندگي همسر و فرزندان خود توسعه دهد تا به علت خساست و سختگيري او آرزوي مرگ وي را نكنند.» «آن كسي كه از نعمت مالي برخوردار است بايد اسباب رفاه خانواده خود را بيشتر فراهم كند.»


در هزينه و مخارج خانواده خود زياده روي و سخت¬گيري نكنيد:
امام رضا علیه السلام فرموده است: «بايد در رابطه با مصارف مالي و هزينه زندگي خود و خانواده خويش معتدل و ميانهرو باشي.» «بر مؤمن و مسلمان به ويژه سرپرست خانواده سزاوار است وقتي که تنگدست شد براي خانوادهاش با حساب و درست پول خرج کند و هنگامي که غني گرديد اسباب رفاه و راحتي ايشان را به خوبي فراهم کند.»


در مخارج زندگي اسراف و تبذير نکنيد
امام رضا علیه السلام ميفرمايد:
«هر کس در منزل خود مشغول خوردن غذا ميشود، اگر مقداري از غذا در سفره ريخت و باقي ماند بايد آن را – اگر آلوده نشده بود – جمع کند.ولي هر کس در دشت و صحرا، غذا ميخورد اگر مقداري از غذا بر زمين بريزد و باقي بماند آن را برندارد بلکه بگذارد تا پرندگان و حيوانات دشت و صحرا از آن استفاده کنند.»


به فکر اصلاح و تربيت فرزندان خود باشيد
يکي از اسباب تربيت، محبت و احترام به فرزند است در اين باره امام رضا علیه السلام ميفرمايد: «بر شما لازم است با تمام کودکان خود با احترام و ادب رفتار کنيد.»


به فرزندان خود احسان و نيکي کنيد
امام رضا علیه السلام ميفرمايد: «به فرزندان خود نيکي کنيد و با آنان خوش رفتاري نماييد، زيرا فرزندان شما عقيده دارند که شما روزي رسان آنها هستيد.»



بخشش چه کم چه زياد
هر چيزي که در راه خدا و براي رضايت و خشنودي پروردگار داده شود اگر چه کم باشد نزد خداوند بزرگ و زياد است. امام رضا علیه السلام در اين باره ميفرمايد: « در هزينه زندگي ميانه روي کن! به هنگام دارايي و نداري، و همچنين در احسان و نيکي کردن، چه کم باشد و چه زياد. به درستي که خداوند تبارک و تعالي بخشش پارهاي از يک دانه خرما را بزرگ ميدارد. به حدي که در روز قيامت آن را به اندازه کوه احد بزرگ جلوه ميدهد.»



هر روز صدقه بدهيد
حضرت رضا علیه السلام به ترتيب از پدران گرامي خود صلوات الله اجمعين نقل فرموده است: «بهترين و سودمندترين مال از اندوختههاي انسان، صدقه دادن است». امام رضا علیه السلام بر حسب رواياتي درباره آثار و انواع صدقه ميفرمايد:
«صدقه بده اگر چه چيز اندکي باشد. زيرا هر چيز اندکي اگر در راه خدا با نيت صادقانه داده شود بزرگ و ارزشمند است.» «با دادن صدقه، رزق و روزي زياد از خداوند طلب کنيد.» «بيمارانتان را با صدقه درمان کنيد.» «هر کار نيکي يک نوع صدقه است و پاداش صدقه را دارد.» «کمک کردن به ضعيفان و محرومان از بهترين انواع صدقه است.»


پاداش نيکي، نيکي است
گاهي مجلسي تشکيل ميشد و اکثر دوستان و ياران امام رضا علیه السلام گرد وجود مبارک آن حضرت جمع ميشدند و حضرت نيز فرصت را مغتنم شمرده جهت ارشاد و موعظه دوستان و ياران خود داستانهايي نقل ميفرمود از جمله يک روز فرمودند:

در گذشته در ميان قوم بني اسرائيل خشکسالي شديدي به وجود آمد به طوري که چندين سال طول کشيد. روزي زني به سختي تکه ناني به دست آورد و خواست آن را بخورد اما فقير و مستمندي از راه رسيد و زن با خود گفت که اين مرد از من گرستهتر است، پس، از خوردن نان صرف نظر کرده و آن را به مرد فقير داد. اين زن پسر کوچکي داشت که از بيابان هيزم ميآورد روزي در بيابان گرگي او را ربود مردم به مادرش اطلاع دادند. مادر با اضطراب و پريشاني براي نجات فرزندش، دوان دوان به بيابان رفت. خداوند متعال که ناظر و عالم بر تمام رفتار و حرکات موجودات است و بر کليه حوادث آگاه ميباشد حضرت جبرئيل را فرستاد تا آن پسر را نجات دهد. حضرت جبرئيل بعد از«انجام» اين مأموريت وقتي خواست از مادر و فرزند جدا شود به مادر گفت: اي بنده خدا ! آن لقمه نان را دادي و در عوض اين لقمه را گرفتي. همه اين عنايات از سرچشمه ي رحمت الهي است و افرادي مشمول اين عنايات ميشوند که به ديگران احسان، نيکي و کمک کنند. امام رضا علیه السلام ميفرمايد: «به کساني که مستحق بذل و بخشش هستند، بخشش نما. ولي اگر اهل بخشش نيستند توهمچنان اهل بذل و بخشش باش.»


براي پدر و مادر خود دعا کنيد و صدقه دهيد
درباره احسان و نيکي به پدر و مادر و شکر و سپاس گزاري از آنان، امام رضا علیه السلام فرمود: «احسان و نيکي به پدر و مادر واجب است. اگر چه مشرک باشند ولي – از نظر عقيده و ايمان – در راه معصيت و نافرماني پروردگار از آنان اطاعت و پيروي نکنيد.»


خانه خوب از لوازم سعادت زندگي است
از امام رضا علیه السلام پرسيدند: خوشبختي، لذت و خوشي زندگي در دنيا به چه چيزي است؟

حضرت فرمود: «به داشتن خانه بزرگ و وسيع و دوستان بسيار خوب».


لوازم عيش و سعادت زندگي
امام رضا علیه السلام در جمع ياران و دوستان خود فرمود: «کسي که شب را در حالي صبح کند که بدنش سالم و خاطرش آسوده و خوراک روزانه خود را در اختيار دارد مثل اين است که تمام خير و خوشي دنيا را براي او فراهم کردهاند».


حماقت و ناداني نزديکان خود را تحمل کنيد
امام رضا علیه السلام ميفرمايد: «سه چيز همراه با سه چيزديگر است: 1- غلبه روزگار بر صاحبان قدرت و دارايي، 2- محروميت مادي از محققين 3- حسادت و کينه جويي افراد جاهل و ناآگاه با اهل علم، دانش و معرفت.

امام رضا علیه السلام فرمود: (اي نادانان !) با اهل علم و دانش بحث و جدل نکنيد زيرا شما را ترک ميکنند، (واي دانايان !) با نادانان و جاهلان ستيز و مجادله نکنيد زيرا به شما نسبت جهل و ناداني ميدهند.

پاسخ بدي نزديکان خود را به خدا واگذار کنيد
عذر خواهي برادر خود را در خطاهايي که او نسبت به تو انجام داده، بپذير و عيبهاي او را بپوشان و از او درگذر و بر تهمت و افترا زدن و بيان سخن ناحق و کلام بيهوده اشخاص بيخرد و مشکلات و سختيهاي روزگار صبر و شکيبايي داشته باش و از روي فضيلت و شخصيت خود از جواب دادن به جفا کاران دوري کن و پاسخ ايشان را به کسي که از آنها حساب ميکشد، واگذار نما.

امام رضا علیه السلام فرمود: «اي بندگان خدا ! بزرگان و پير مردان را گرامي بداريد و با خويشاوندان خود بپيونديد و بدانيد که هيچ رابطه خويشاوندي بهتر از خودداري از اذيت و آزار ايشان نميباشد».
«با خويشاوندان خود رابطه داشته و به ايشان محبت و مهرباني کنيد اگر چه با يک جرعه آب باشد».
«بهترين صله رحم و رابطه خويشاوندي، اين است که به آنها اذيت و آزاري نرساني».
«خداوند تبارک و تعالي به تقوا و صله رحم امر کرده است، پس آن کس که با خويشاوندان خود رابطه نداشته باشد متقي و پرهيزکار نيست». «صله رحم، عمر انسان را زياد و مال انسان را فراوان و ايمان انسان را تقويت ميکند».


قبل از غذا نظافت را رعايت کرده و وضو بگيريد
از آداب غذا خوردن، رعايت پاکيزگي و شست و شوي دستها است درباره اين موضوع نقل شده است که: «امام رضا علیه السلام قبل از خوردن غذا، دستهاي خود را ميشست، اما پس از شستن، دستش را با حوله خشک نميکرد. او بعد از صرف غذا، دستهايش را ميشست و با حوله خشک ميکرد».
از ديگر موارد مهم آداب غذا خوردن، وضو گرفتن و ذکر نام خدا – بسم الله الرحمن الرحيم – و شکر نعمتهاي الهي را به جا آوردن است. در آثار اسلامي به وضو گرفتن قبل از غذا بسيار سفارش شده است. امام رضا علیه السلام فرمود: «قبل از غذا وضو بگيريد (ظاهر و باطن خود را شست و شو دهيد) تا برکت نعمت بر شما باقي بماند».

نسبت به خدا خوش بين باش چرا كه اگر كسى در برابر خدا خوش بين باشد، مرحمت الهى را در گمان خويش مى يابد، و اگر كسى به روزى كم راضى و قانع باشد خدا نيز عمل اندك را از او پذيرا مى گردد، و چنانچه به رزق اندكى از حلال دلخوش باشد، شاد و خرم خواهد بود و خدا او را به درد و رنجهاى دنيا و راه چاره و درمان آنها رهنمون گشته و وى به سلامت از اين دنيا به آخرت کوچ مي کند.


سكوت، جلب محبت مى كند و مى تواند براى دست يافتن به هر گونه خير و سعادت، راهنماي انسان باشد.


گناهان كوچك (صغيره‌) راههايي به گناهان بزرگ (كبيره‌)اند و هر كه به خاطر اندك از خدا بيم ندارد از او در بسيار نيز نترسد،حتي اگر خداوند با بهشت و دوزخ مردم را بيم نداده بود،بر آنان اطاعت خود را واجب کرده است و پروردگار صاحب نعمت و فضل بر انسانهاست و آنچه سزاوار آن نبوده‌اند، ابتداء ازلطف خود ارزاني‌داشته است


هرگاه بندگان گناهي نو مرتكب شوند كه پيش از اين مرتكب آن نمي‌شدند خداوند بلايي برايشان فرود مي آورد كه پيش از آن نمي‌شناختند


يك دعاي بنده در نهان برابر هفتاد دعاي آشكار است .


آن كه نيكي خود را پنهان ‌مي کند كاري برابر هفتاد ثواب انجام داده، و آن كه بدي را آشكار كند، گرفتار نابودي است، و آن كه بدي را پوشيده دارد، آمرزيده است.


خداوند آزردن و نافرماني از پدر و مادر را حرام نموده چون در آن صورت توفيق اطاعت‌ خداوند عزّوجلّ را از دست مي دهند. بي احترامي به پدر و مادر، كفران نعمت و از بين رفتن سپاسگزاري و قدرداني است، و اينها خود باعث كاهش يافتن و سرانجام از بين رفتن نسل مي‌شود، زيرا در آزردن و نافرماني از والدين احترامي براي آنان باقي نمي‌ماند، حق آن دو شناخته نمي‌شود، پيوندهاي خويشاوندي قطع مي‌گردد، والدين به فرزند رغبتي پيدا نخواهند كرد و چون فرزند نيكي به آنها را ترك كرده پدر و مادر در تربيت او كوششي نخواهند كرد


خداوند عزّوجلّ به سه چيز فرمان داده كه همراه با سه چيز ديگرند: به ‌نماز و زكات فرمان داده است‌، پس هر كه نماز گزارد و زكات ندهد، نمازش پذيرفته نشود، و به شكر خود و پدر مادر فرمان داده، پس هر كه سپاس پدر و مادر خويش نگزارد، سپاس خدا نگزارده است، و به تقواي خدا و پيوند با خويشان دستور داده است، پس هر كه با خويشان خود نپيوندد، تقواي خداوند عزّوجلّ پيشه نساخته است


پنج چيز است كه اگر در كسي نباشد، نبايد به بهره‌اي از دنيا و آخرت اميدوار باشد: آن كه در تبار او استواري، و در سرشتش كرامت، و در اخلاقش صافي و خلوص، و در نفس او شرافت، و نسبت به پروردگارش بيمناكي در او ديده نشود


دوستي با مردم نيمي از خرد است‌.


خداوند قيل و قال، تباه نمودن مال و زياد سؤال كردن را نمي پسندد .


عده اي به دنبال ثروت هستند ولي به آن نمي رسند و عده اي به آن رسيده اند
ولي قرار نمي گيرند و بيشتر مي طلبند.


هفت چيز بدون هفت چيز، مسخره است: آن كه زبانش طلب آمرزش كند و به قلب پشيمان نباشد، چنين كسي خود را به تمسخر گرفته است، و آن كه از خدا توفيق خواهد و نكوشد، خود را مسخره كرده است، و آن كه [به ظاهر] دور انديشي كند و بر حذر نباشد، خود را مسخره كرده است، و آن كه از خدا بهشت خواهد اما سختي ها را تحمل نكند، خود را مورد تمسخر قرار داده است، و همين طور است آن كه از آتش [دوزخ‌] به خدا پناه برد و شهوت ها را ترك نكند و نيز آن كه خدا را ياد كند و براي ديدار او تلاش نكند، خود را به مسخره گرفته است.


سلطان را با پرهيز (مراقبت‌)، دوست را با فروتني، دشمن را با احتياط و مردم را با گشاده رويي همراهي كن.


مردم از کسي که با صراحت و صادقانه با آنها رفتار کند خوششان نمي آيد.


شخص با پيمان شكني نتواند از حلقه بلا بگريزد، و با ستم دور از تعجيل عقوبت نخواهد بود .


انس گرفتن، هيبت را از بين برد، و خواستن كليد بينوايي است.


كسي كه براي تامين مخارج خانواده اش در طلب روزي خدا بر آيد پاداشش بيشتر از كسي است كه در راه خدا جهاد مي كند


ثروت تنها به واسطه پنج صفت جمع مي شود: بخل بسيار، آرزوي دراز،حرص و طمع غالب، بريدن از خويشان و انتخاب دنيا بر آخرت‌

هر كه جز به روزي زياد قانع نباشد، جز عمل بسيار او را كافي ‌نباشد و هر كه روزي اندك او را بس باشد عمل اندك نيز او را كفايت نمايد


كليني از محمد بن يحيي، از احمد بن محمد بن عيسي، از معمّر بن خلّاد نقل كند كه گفت: از ابوالحسن‌(ع‌) پرسيدم: فدايت شوم، برخي مردم در ميان جمع به كلامي كه ميان ايشان مي‌گذرد، مزاح و شوخي كند و مي‌خندد، فرمود: ايرادي نيست مادامي كه [زشت] نباشد، گمان كردم منظور آن حضرت ناسزا است، پس فرمود: چنين بود كه عربي نزد پيامبر خدا(ص‌) آمده، هديه‌اي براي ايشان مي آورد و همانجا مي گفت: بهاي آن را بده و رسول خدا(ص‌) مي خنديد، پس هرگاه پيامبر اندوهگين بود مي‌فرمود: آن عرب چه مي كند؟ كاش نزد ما مي‌آمد.


فروتني آن است كه به مردم چيزي را عطا كني كه دوست‌داري به تو عطا شود.


نادان ، دوستانش را به زحمت مي اندازد.


فقط دو گروه راه قناعت پيش مي گيرند : عبادت کنندگاني که در پي پاداش
آخرتند يا بزرگ منشاني که تحمل درخواست از مردمان پست را ندارند.


 

توسعه حرم رضوی تا 5 سال ديگر

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج،  سنگ بناي توسعه فضاهاي حرم امام رضا(ع) بعد از انقلاب اسلامي نهاده شد و تا جايي پيش رفت كه فضاي 5/2 هكتاري آن هم‌اكنون به 60 هكتار فضاي قدسي افزايش يافته است و به علاوه محدوده‌اي بين شهر و ورود به محل معنوي حرم به نام «مفصل» وجود دارد كه خودروها اجازه حركت در آن را ندارند و براي تردد پياده زائران در نظر گرفته شده است.

در حال حاضر حرم رضوي داراي 70 هزار متر مربع فضاي سقف‌دار زيارتي و 199 هزار و 800 متر مربع فضاي سرباز است كه 60 هزار و 500 متر مربع از فضاهاي سقف‌دار و 186 هزار متر مربع فضاي روباز بعد از انقلاب اسلامي ساخته شده است.

مديرعامل سازمان عمران و توسعه حريم حرم حضرت رضا(ع) در گفت‌وگو با خبرنگار «ايران» درباره طرح توسعه حريم رضوي مي‌گويد: هم‌اكنون در حرم رضوي بيشتر مشغول تكميل تزئينات هستيم و در عين حال بخشي از فعاليت‌هاي جنبي ساختماني مانند توسعه كتابخانه‌ها، موزه‌ها و غيره هم در حال انجام است.

امير مهريزي ثاني مي‌افزايد: اگر حرم امام رضا(ع) و چهار خيابان آن را به چهار قطعه تقسيم كنيم، در سه قطعه مجموع كارهاي ساختماني به پايان رسيده است و در يك قطعه بخشي از كارها مانند ايجاد صحن رضوان و رواق و توسعه كتابخانه در دست طراحي است و پيش‌بيني ما اين است كه دست كم تا پنج سال ديگر توسعه حرم رضوي به پايان برسد.

وي با اشاره به اين‌كه سابق بر اين صحن‌هاي انقلاب، جمهوري اسلامي، امام و مسجد گوهرشاد جزو حريم حرم امام رضا(ع) بوده است، مي‌گويد: هم‌اكنون صحن‌هاي آزادي، كوثر، هدايت و رضوان هم به مجموع صحن‌هاي حرم رضوي اضافه شده و اقدامات تزئيناتي بناها مانند طراحي، نمونه‌گذاري، مميزي، تأييد نهايي و غيره در حال انجام است.

ايران پايگاه جهاني چاپ قرآن كريم مي‌شود
نايب رئيس هيأت مديره چاپ و انتشارات آستان قدس رضوي هم با اشاره به چاپخانه قرآن آستان قدس رضوي به «ايران» مي‌گويد: اين چاپخانه در فضايي 22 هزار متر مربعي با هزينه 25 ميليارد تومان براي امكانات و تجهيزات احداث شده است و تيم‌هاي تخصصي ايراني آموزش ديده در اروپا كه با زبان تخصصي چاپ و زبان‌هاي تخصصي دنيا و ادبيات صنعت دنيا آشنا شده‌اند در اين چاپخانه مشغول به فعاليت خواهند شد.

محمد ضرابي با بيان اين‌كه سيستم چاپ قرآن كريم نفيس جمهوري اسلامي در اين چاپخانه افست است، اظهار مي‌كند: اين چاپخانه به 6 سيستم چاپ روز دنيا مجهز است كه يكي از پيشرفته‌ترين دستگاه‌هاي آن امكان چاپ در 9 رنگ و در قطع 100×70 دورو را دارد. به علاوه اين چاپخانه به يك طول خط پيشرفته صحافي قرآن با جلد سخت و نرم و حتي چرم مجهز است.
وي با بيان اين‌كه تلاش شده است تا برخورد دست با جلد، كتاب و كاغذ داخل آن كمتر شود، مي‌گويد: مشكل عمده در چاپ قرآن در دنيا اين است كه فقط يك چاپخانه تخصصي قرآن در خاورميانه و آن هم در عربستان وجود دارد، اما در حال حاضر چاپخانه آستان قدس رضوي از نظر كيفيت و ظرفيت آن قابل قياس با چاپخانه قرآن عربستان نيست و ما با افتتاح كارخانه سالانه ظرفيت پنج تا هفت ميليون نسخه قرآن را داريم.

رسم‌الخط شيعي ايراني اسلامي قرآن به دنيا معرفي مي‌شود
ضرابي با بيان اين‌كه در دنيا فقط يك رسم‌الخط قرآني عثمان طه وجود دارد، مي‌گويد: آستان قدس رضوي در چاپ اين قرآن تصميم دارد رسم‌الخط شيعي ايراني اسلامي را به دنيا معرفي كند به اين ترتيب هم‌اكنون توليد اين خط در حال انجام است و يكي از بزرگترين خوشنويسان كشور در حال كتابت خط‌هاي مختلف اين قرآن نفيس است تا مسئولان آستان قدس رضوي از ميان آنها خط مورد نظر را انتخاب كنند. در اين زمينه بزرگترين مذهب‌ها در حال تذهيب هستند تا مجموعه كاملي در اين قرآن نفيس ارائه شود.

وي با تأكيد بر اين‌كه آستان قدس رضوي بايد به بزرگترين پايگاه جهاني مسلمانان تبديل شود، مي‌گويد: از الزامات اصلي اين امر توجه ويژه به قرآن است و در اين زمينه آستان قدس رضوي بزرگترين موزه‌دار كتب و نسخ خطي قرآني در دنيا بوده و هم‌اكنون 85 هزار نسخه خطي قرآن و حدود 5/2 ميليون كتاب و نسخه خطي در كتابخانه آستان قدس رضوي نگهداري مي‌شود.

نايب رئيس هيأت مديره چاپ و انتشارات آستان قدس رضوي مي‌گويد: راه‌اندازي چاپخانه قرآن كريم آستان قدس بهانه‌اي براي نشر نفايس، نشر معارف قرآني، ترويج سيره اهل بيت و توسعه و گسترش كتب خطي موجود در آستان بود، بنابراين ما در چاپ قرآن نفيس محدود نخواهيم شد و قرآن‌هاي مختلف ديگري نيز در اين چاپخانه به چاپ خواهد رسيد، همين امر مي‌تواند موجبات پذيرش سفارش از بسياري كشورهاي ديگر براي چاپ قرآن هم بشود و كم‌كم ما را به پايگاه چاپ جهاني قرآن كريم تبديل كند.

مقاله‌نامه امام رضا(ع) رونمايي شد

مديرعامل بنياد پژوهش‌هاي آستان قدس رضوي هم درباره رونمايي از مقاله‌نامه امام رضا(ع) در دو جلد به «ايران» مي‌گويد: اين كتاب در دو جلد همه مقاله‌هايي كه تاكنون به وسيله افراد مختلف درباره زندگي امام هشتم نوشته شده را دسته‌بندي و فهرست‌بندي كرده است و از اين پس به راحتي مي‌توان به اسناد نوشته‌هاي موجود درباره امام رضا(ع) دست يافت.

حجت‌الاسلام والمسلمين علي‌اكبر الهي خراساني درباره آثاري كه تاكنون در زمينه ابعاد مختلف زندگي و شخصيت امام رضا(ع) چاپ شده است، توضيح مي‌دهد: انتشارات بنياد پژوهش‌هاي اسلامي آستان قدس تاكنون در چاپ اول 76 عنوان و در چاپ‌هاي بعد 211 عنوان و در مجموع 287 جلد كتاب پيرامون زندگي امام رضا(ع) چاپ و منتشر كرده است.

وي مي‌گويد: بنابراين تعداد صفحات چاپ شده در مجموع 36 هزار و 338صفحه، مجموع تيراژها در چاپ‌هاي اول و دوم يك ميليون و 558 هزار و 300 جلد و متوسط شمارگان در جلد 5 هزار و 429 نسخه بوده و اين آمار نشان‌دهنده ميزان استقبال از كتاب‌هاي چاپ شده درباره زندگي و شخصيت امام هشتم است، به نحوي كه گاهي بعضي از اين كتاب‌ها به چاپ بيستم هم رسيده است.

وي مي‌گويد: همچنين از مجموع دو هزار و 273 جلد كتاب چاپ اول و بعدي، تاكنون بيش از 60 اثر از انتشارات بنياد در محافل علمي، حوزوي و دانشگاهي حائز رتبه و مفتخر به دريافت لوح تقدير و جايزه شده است كه از اين بين به عنوان مثال مي‌توان به انتخاب هفت كتاب، عنوان كتاب سال جمهوري اسلامي، چهار عنوان كتاب برتر قرآني سال، 6 عنوان كتاب برگزيده حوزه علميه قم، هفت عنوان كتاب سال استان خراسان رضوي و سه عنوان كتاب سال ولايت اشاره كرد.

حضور 2 ميليون و 200 هزار نفر در جشن ولادت امام رضا(ع)
 
امسال در جشن ولادت امام رضا(ع) 2 ميليون و 200 هزار زائر مهمان حرم رضوي بودند
 
معاون اماكن متبركه و امور زائرين آستان قدس رضوي با بيان اين‌كه سال گذشته در شب ولادت امام رضا(ع) يك ميليون و 700 هزار نفر به حرم رضوي تشرف داشته‌اند، به «ايران» مي‌گويد: امسال هم 25 هزار نيروي افتخاري به منظور خدمت‌رساني به زائران مشغول فعاليت بوده و به اين منظور فضا و محيط ايمن و منظمي براي زائران فراهم شده است.

محمود ممتاز درباره ارائه خدمات به زائران از جمله ارائه صندلي‌هاي چرخ‌دار و زائربرها مي‌افزايد: به اين منظور 3 هزار نفر در قالب 21 كشيك براي ارائه خدمت به زائران در اين زمينه فعال هستند و هدف اصلي در اين زمينه فراهم كردن امكان اياب و ذهاب براي سالمندان و معلولان است.
همچنين در اين زمينه برنامه زيارت امام مهرباني‌ها با هدف زيارت والدين، همسران شهدا، جانبازان، طلاب، اساتيد، دانشجويان، مديران و معاونان مدارس هم برگزار شده است.

وي با اشاره به برگزاري اردوي دو روزه براي 630 دانش‌آموز در قالب پنج دوره مي‌گويد: در ايام ولادت امام رضا(ع) 10 اردوي 500 نفره دانش‌آموزان شهرهاي محروم برگزار شده است و همه روزه 500 نفر از دانش‌آموزان مشهدي هم در اردو شركت كرده‌اند. به علاوه در ميان حدود 800 مدرسه مشهد و 88 مسجد بسته‌بندي‌هاي متبرك توزيع شده است.

تعويض پرچم گنبد امام رضا(ع) در شب ولادت همزمان با شب ولادت امام هشتم پرچم گنبد امام رضا(ع) هم تعويض شد.

ممتاز در اين‌باره توضيح مي‌دهد: پوشش ضريح مطهر همزمان با مناسبت‌هاي مختلف تغيير مي‌كند اما به مناسبت ولادت امام رضا(ع) امسال پرچم گنبد به وسيله تعدادي از خدمه با آداب خاص خود تعويض شد.

وي همچنين با اعلام اجراي طرح يا ضامن آهو مي‌گويد: با اجراي اين طرح پيش‌بيني مي‌شود 88 زنداني ديه جرايم غيرعمد آزاد شوند.


آغاز به کار شبکه جهانی ثامن

جمعه 8 آبان 1388  4:37 PM

شبکه جهانی ثامن، همزمان با میلاد حضرت امام رضا(ع)، فعالیت خود را بر روی ماهواره هات‌برد آغاز خواهد کرد.

به گزارش روابط عمومی شبکه جهانی ثامن،همزمان با سالروز میلاد پرنور حضرت علی بن موسی الرضا(ع)، شبکه جهانی ثامن(Saamen Tv) فعالیت خود را در تاریخ 8/8/88 بر روی ماهواره هات‌برد آغاز خواهد کرد.

شبکه جهانی ثامن در حوزه معارف دینی فعّالیت خواهد کرد و ساختار اساسی این شبکه نشر و پخش مفاهیم تربیتی، اخلاق اسلامی و گسترش فرهنگ اهل بیت(ع) است.

برپایه این گزارش: این شبکه ماهواره ای به هیچ ارگان و گروه خاصّی در داخل و خارج کشور وابستگی نداشته و کاملاً آزاد و مستقل به صورت مردم نهاد فعالیت می کند. اخلاق، تربیت، عقاید و ادیان محور های اصلی برنامه های این شبکه است.

این شبکه با پرهیز از بحث های اختلاف انگیز و جنجالی شعار اصلی خود را مهر و دانش می داند و به طرح تعالی آموزه های اهل بیت(ع) به ویژه حضرت امام رضا(ع) می پردازد.

گفتنی است، شبکه جهانی ثامن، بر روی ماهواره هات‌برد، از فرکانس 10723 قابل دریافت خواهد بود.


*ميلاد گل سروده نصرالله مرداني
-------------------------------------

ميلاد گل به فصل بهاران خجسته باد
آواز دلنواز هزاران خجسته باد

در گلشن هميشه گل افشان سرمدي
رقص نسيم و جوش بهاران خجسته باد

سرزد ز آسمان رضا كوكب و لا
اين مژده بر شكسته حصاران خجسته باد

سيراب شد ز ابر كرامت كوير دل
بر دشت تشنه، ريزش باران خجسته باد

اي مير صبح، فاتح اقليم روشني
در ياد عشق، فتح سواران خجسته باد

شب را شكسته باده شبگير آفتاب
گلبانگ نوش‌نوش خماران خجسته باد

ميلاد هشتمين گل باغ محمدي
بر پيروان پير جماران خجسته باد


*چشمانم به من دروغ نمي‌گويند سروده ابوالقاسم حسينجاني
-----------------------------------------------------------------------

قرار ما
حرم توست

هر كه درد ندارد
نبايد هم كه بيايد!
چشمانم، به من دروغ نمي‌گويند
خودم ديدم:
خادمان حرم داشتند
بي‌دردي را
- نامردي را-
جارو مي‌كردند!

هر چند
درد ما، هم، قابل نيست
و گرنه
- دوري-
اين همه به درازا نمي‌كشيد!

نشاني كامل تو را
آهو بچه‌هايي
- كه خاطرشان جمع بود-
به خاطرم سپردند؛

و من
صاف پيچيدم
به سمت چشمانت!
اي كاش مي‌توانستم
چيزي بگويم-
تا رضا دهي!
رضاي من، تويي!
دل‌ها را، آب مي‌كني؛
و گرنه - اين همه دريا-
مگر مي‌شود
از چشمخانه‌يي بتراود؟!

مكان،
امكان تو را ندارد
از قدمگاهت
آفتاب، قد مي‌كشد!
مشت زايرانت را
اگر بگشايند
- دست كم -
بهشت را، در خويش دارد!
قرار ما
حرم توست
زيارت نامه‌ات، زيارت نامه نيست
زبان عاشقي‌ست!
نگاهت
به غزالان غريب
دل مي‌دهد!
اي تدارك تقدير
تكليف شب‌هاي بيداري را
روشن كه مي‌سازي،
فرشته‌ها نيز
تاب نمي‌آورند كه نيايند!

از پاي نگاهت
اي كاش،
هر گز برخيزم!
- «برايت بميرم»!
وقتي تو هستي
مرگ كاري ندارد!
در روزگار قحطي مرد و عشق
مهرباني
نگاهت را كه مي‌بيند
دست بردار نيست!
مگر مي‌شود
تو را اسير ديد؟!

كبوتران حرم،‌ غم ندارند:
شيب تو
- نيز-
صعودي ست!
مرا نمي‌رسد
با غريب‌نوازي تو، كنار بيايم!
دل - كه مي‌گيرد-
سراغ تو را مي‌گيرد
بگذار
هر چه مي‌خواهند بگويند؛
قرار ما
حرم توست!


* دري به كبودي آسمان سروده ضياءالدين خالقي
------------------------------------------------------

و من ديدم
كبوتراني را
كه به شوق طواف گنبد طلايي تو
تمام جاده‌هاي هوايي را
زير دو بال گرفته بودند

و من ديدم
كبوتراني ديگر را
كه حتي راه رسيدن را
شكل خيال گرفته بودند

و من ديدم
كبوتراني را
كه بي دست‌هاي شما
- دستاني كه بذر مي‌پاشيدند-
از زمين دانه برنمي‌چيدند

و من ديدم
تير و كمان و تفنگ صياداني را
كه بال هيچ كبوتري را
نشانه نمي‌رفتند

و من ديدم
...
چرا كه او
ضامن من
ضامن تو
ضامن آهو بود
چرا كه چشم‌هاي او
چشمه دل
چشمه محبت
چشمه جادو...
نه!
چشمه «ياهو» بود

و من ديدم
كبوتراني را
كه تنها به نشانه شادي
- شايد از استاديوم بزرگ آزادي!-
چگونه و با چه شتابي
به سمت آسمان‌هاي آبي
پركشيدند
به اين اميد كه روزي
بر صحن زميني فرود آيند
كه گنبد آسماني‌اش
فراتر از ابرها رسيده و
آن‌جا
هر كبوتري با بال‌هاي خود
دري به كبودي آسمان
كشيده است.


* قصيده حرم سروده عباس سودايي
-----------------------------------------

در كشور ايران كه دلتنگي فراوان است
كنجي براي گريه، اي مردم! خراسان است

كنجي كه جذاب است مثل خال كنج لب
كنجي كه در واقع تمام خاك ايران است

در نقشه سمت چپ، كمي بالا، تپش دارد
اين نقشه انسان است و مشهد قلب انسان است

در دلنشيني اين عروس از رامسر بهتر
او باعث شيريني قند فريمان است

مشهد شهادت مي‌دهد در خاك من گنجي‌ست
در آسمان فوج كبوترها نگهبان است

اي حس امشب! بادبان‌ها را بكش پايين!
بادي كه امشب مي‌وزد در شعر، توفان است

آقا! كمي هم درد دل دارم اجازه هست؟
با آن كه پيش از گفتنش شاعر پشيمان است

همسايه ما سال‌ها حرف از حرم مي‌زد
او مرد و اين قصه فرزندش پريشان است

ديروز مي‌خواندم شما حج فقيرانيد
امروز دور از دسترس، حج فقيران است

هر كس كه دست و بال او تنگ است، لايق نيست؟
يا هر كه پولش يبشتر باشد مسلمان است؟

يك لحظه خوابم برد، گويا در حرم هستم
اين جا كه حالا ايستادم زير ايوان است

پشت سرم مردي زيارت‌نامه مي‌خواند
از ظاهر او مي‌شود فهميد چوپان است

از روستاي كوچكي اطراف مشهد يا
از پيرمردان عشاير، از لرستان است

يك چوبدست و سفره ناني خشك پهلويش
انگار در جيب كتش يك جلد قرآن است

دستش به روي شانه‌ام ناگاه...، امري بود؟
مي‌خندد و زير لبش اين بيت پايان است:

مشهد مدينه، كربلا را در خودت درياب
جانان تو هستي، گنبد و گلدسته بي‌جان است


* دست مرگ سروده بهمن ساكي
--------------------------------------

گرفته لكنت حجلت گريبان زبانم را
و مي‌سوزد تب آواز، مغز استخوانم را

به آهنگي كه از من نيست شوق ناله‌اي دارم
و دست آسمان پر مي‌دهد آه نهانم را

غباري دست و پا كردم كه بر دامان او افتم
اگر بي‌دست و پايي سد نسازد شوق جانم را

دعايي در دلم جوشيد و اسم اعظمش گل كرد
اجابت شد دعا، بي آن كه بگشايم دهانم را

به سوداي خيالش بارها از خويشتن رفتم
و دست مرگ باز آورد تا دنيا عنانم را


*امام رضا(ع) هشتم سيه گيسو سروده نادر بختياري
-----------------------------------------------------------

شمع بي‌اشك و بي سوسويم من
محو هشتم سيه گيسويم من
گر به مشهد، پريشان مويم من
كشته ضامن آهويم من

مرگ از اين سان ، به جز زندگي نيست
جز رضا (ع) لايق بندگي نيست

همچو او باش تا، بنده باشي
عشق را، مهر تابنده باشي
گر جز از شوقش آكنده باشي
در صف حشر، شرمنده باشي

ساقي! از هشتمين مي، به من ده
منقطع نه، پياپي، به من ده
ساقيا! من خمار رضايم (ع)
گر چه مي خورده مرتضايم (ع)

كلهم نور واحد دليل است
كاين محبت، مي سلسبيل است


* كاش آهوي بيابان دو چشمت مي‌شدم سروده رضا اسماعيلي
----------------------------------------------------------------------

كاش يك شب باز مهمان دو چشمت مي‌شدم
ريزه خوار مشرق خوان دو چشمت مي‌شدم

كاش يك شب مي‌گذشتم از فراز چشم تو
گرم گلگشت خراسان دو چشمت مي‌شدم

كاش يك شب مي‌سرودم گنبد زرد تو را
فارغ از دنيا، غزل خوان دو چشمت مي‌شدم

كاش يك شب، مي‌نشستم بر ضريح چشم تو
باز هم پابند پيمان دو چشمت مي‌شدم

صحن و ايوان تو را اي كاش جارو مي‌زدم
چون كبوترها، نگهبان دو چشمت مي‌شدم

كاش يك شب بوي گل مي‌چيدم از چشمان تو
بلبل باغ و گلستان دو چشمت مي‌شدم

ضامن آهوست، چشمان شهيد روشنت
كاش آهوي بيابان دو چشمت مي‌شدم

كاش يك شب معرفت مي‌چيدم از چشمان تو
غرق در درياي عرفان دو چشمت مي‌شدم

كاش يك شب مي‌شدم خيس نگاه سبز تو
شاهد اعجاز باران دو چشمت مي‌شدم

كاش مي‌خواندم شبي قرآن چشمان تو را
در شبي روشن، مسلمان دو چشمت مي‌شدم

سخت شيرين است طعم روشن چشمان تو
كاش يك شب باز مهمان دو چشمت مي‌شدم


* بر آستان جانان سروده حسين اسرافيلي
-----------------------------------------------

بر آستان توام دل هميشه پابند است
چو آهويي كه پناه از تو آرزومند است

بر آستان تو عمري سر ارادت ماست
دلم به زلف تو اي دوست، سخت پابند است

چه جاي عقل، جنون مي‌كشد به صحرايم
چو عشق جلوه نمايد، چه فرصت پند است؟

خوشيم در حرمت جلوه تماشا را
چو شيشه‌ايم كه با جوش باده خرسند است

سرم سلامت از اين سجده، بر نخواهد خاست
كدام تيغ به ابروي دوست مانند است؟!

طواف كوي تو كردم، سروش غيبم گفت
كه بر طواف رضايت، رضا خداوند است

در اين شبي كه منم شوق آفتابم نيست
جمال دوست مرا، مهر بي‌همانند است

به مشعر و عرفاتم جمال حضرت توست
ندانم اين چه طواف است و اين چه ترفند است!؟

به شهد نام شما دم به دم سخن گويم
كرامتي! كه سزاوار طوطيان قند است

اگر چه هيچ ندارم تو را شفيع آرم
خداي داند و تو، با توام چه پيوند است

براي جد تو عمري گريستم چون شمع
به روز حشر مرا، آرزوي لبخند است

تهي مباد مرا دست خواهش از كرمت
تو را به حرمت زهرا (س) كه سخت سوگند است


دانلود مولودی ، مداحی و مدیحه سرایی ولادت حضرت امام رضا (ع)

دانلود مداحی در حریم رضا گوشه نشینم.. با صدای سعید حدادیان

دانلود مداحی با صدای محمد رضا طاهری به مناسبت میلاد خجسته حضرت امام رضا (ع)  

مولودی عشق تو بهترین سرنوشته با صدای محمد رضا طاهری  

دانلود مدیحه سرایی ویژه میلاد امام رضا(ع) با صدای طاهری  

دانلود مداحی میلاد امام رضا(ع) با صدای محمود کریمی  

مولودی دخیل پنجره فولادم امشب با صدای محمود کریمی  

دانلود مداحی رضا نورخلقت راه عرشه با صدای محمود کریمی  

مدیحه سرایی رضا همه رؤیای من …با صدای محمود کریمی  

دانلود مولودی میلاد امام رضا (ع) با صدای محمود کریمی  

دانلود مداحی ولادت امام رضا(ع) با صدای محمود کریمی  

مداحی زیبای یادم می آد بچه بودم …با صدای محمود کریمی  

مولودی چه گویم مشهدت خاک برین است با صدای هلالی  

مولودی من امام رضایی ام با صدای عبدالرضا هلالی  

دانلود مولودی میلاد امام رضا (ع) با صدای احمد واعظی  

مداحی علی موسی الرضا آمد خوش آمد با صدای خلج  

دانلود مولودی ای گل خوشبو – ضامن آهو با صدای حسین هوشیار  

دانلود مدیحه میلاد حضرت امام رضا(ع) با صدای حسین هوشیار  

دانلود مداحی ولادت امام رضا(ع) با صدای مجید بنی فاطمه  

مولودی دل من شده کبوتر میزنه تو حرمت پر با صدای مجید بنی فاطمه  

دانلود مداحی میلاد امام رضا(ع) با صدای مجید بنی فاطمه  

دانلود مداحی ولادت امام رضا(ع) با صدای حسین سیب سرخی  

دانلود مولودی به رضا توسل می کنم با صدای روح الله بهمنی  

دانلود مولودی مثل کفتر حرم پر می زنم با صدای سید مهدی حسینی  

دانلود مولودی ولادت امام رضا(ع)با صدای مهدی میرداماد  

دانلود مداحی ضامن آهو مدد مولا با صدای مهدی اکبری  

دانلود مولودی ولادت امام رضا (ع) با صدای حاجی قانع  

دانلود مولودی با صدای سید جواد مقدم به مناسبت میلاد حضرت امام رضا (ع)   

منبع : سایت مرکز دانلود ایران


زندگاني امام رضا(ع)

پنج شنبه 7 آبان 1388  4:27 PM

ولادت باسعادت هشتمین اختر تابناک امامت و ولایت  حضرت امام رضا (ع) بر همگان مبارک باد.

 

زندگاني امام رضا(ع)

نام : علی

لقب : رضا، صابر، زكي، ولي، فاضل، وفي، صديق، رضي، سراج الله، نورالهدي، قرة عين المؤمنين، مكيدة الملحدين، كفوالملك، كافي الخلق، رب السرير، و رئاب التدبير

کنیه : ابوالحسن

نام پدر : موسی

نام مادر : نجمه تکتم

تاریخ ولادت : 11 ذی القعده سال 148 هجری

محل ولادت : مدینه منوره

مدت امامت : 20 سال

مدت عمر : 55 سال

تاریخ شهادت : آخر ماه صفر سال 203 هجری

علت شهادت : انگور زهر آلود

نام قاتل : مأمون ملعون

محل دفن : خراسان

تعداد فرزندان : 1 پسر و1 دختر

 

 

مشهورترين لقب

مشهورترين لقب آن حضرت «رضا» است و در سبب اين لقب گفته اند: «او از آن روي رضا خوانده شد كه در آسمان خوشايند و در زمين مورد خشنودي پيامبران خدا و امامانپس از او بود. همچنين گفته شده : از آن روي كه همگان، خواه مخالفان و خواه همراهان به او خشنود بودند. سر انجام، گفته شده است: از آن روي او رضا خوانده اند كه مأمون به او خشنود شد.»

 

 

زندگى و شخصيت امامان شيعه، دو جنبه ارزشى متمايز و با اين  حال مرتبط با هم دارد:

اول : شخصيت عملى و علمى و اخلاقى و اجتماعى آنان كه در طول زندگى ايشان، در منظر همگان شكل گرفته است و فهم و ادراك آن نياز به پيش زمينه‏   هاى اعتقادى و مذهبى خاص ندارد، بلكه هر بيننده فهيم و داراى شعور و انصاف مى‏تواند، ارزش ها و امتيازهاى آنان را دريابد و بشناسد.

دوم : شخصيت معنوى و الهى آنان كه ريشه در عنايت ويژه خداوند نسبت به ايشان دارد.  شناخت اين بعد از شخصيت اهل بيت نياز به معرفت هاى پيشين   دارد؛ يعنى نخست بايد به رسالت پيامبر(ص) ايمان داشت و براساس رهنمودهاى آن حضرت، ولايت عترت را پذيرفت و براى شناخت جايگاه عترت به   روايات و راويان معتبر اعتماد كرد و كوتاه سخن اين كه بينش هاى مذهبى مختلف، مى‏تواند مانع شناخت اين بعد از شخصيت اهل‏ بيت عليهم السلام باشد.

 

 

حيات اجتماعي امام رضا عليه السلام

دوران حيات امام هشتم اوج گيري گرايش مردم به اهل بيت و دوران گسترش پايگاههاي مردمي اين خاندان است.

چنان كه مي دانيم امام از پايگاه مردمي شايسته اي برخوردار بود و «در همان شهر كه مأمون با زور حكومت مي كرد او مورد قبول و مراد همه مردم بود و بر دلها حكم مي راند... نشانه ها و شواهد تاريخي ثابت مي كند كه (در اين دوران) پايگاه مردمي مكتب علي عليه السلام از جهت علمي و اجتماعي تا حدي بسيار رشد كرده و گسترش يافته بود. در آن مرحله بود كه امام عليه السلام مسئوليت رهبري را به عهده گرفت».

گرچه كه در دوران امامت امام رضا عليه السلام دو مرحله فعاليت در سالهاي خلافت هارون و سالهاي خلافت مامون را مي توان از يكديگر جدا كرد و براي هر يك از اين دو مرحله ويژگيهاي متمايز از ديگري يافت، اما اگر به ويژگي عمومي اين دوران بنگريم، خواهيم ديد «هنگامي كه نوبت به امام هشتم عليه السلام مي رسد... دوران، دوران گسترش و رواج و وضع خوب ائمه است و شيعه در همه جا گسترده اند و امكانات بسيار زياد است كه منتهي مي شود به مسئله ولايتعهدي. البته در دوران هارون، امام هشتم در نهايت تقيّه زندگي مي كردند. يعني كوشش و تلاش را داشتند، حركت را داشتند، تماس را داشتند، منتهي با پوشش كامل ... مثلاً دعبل خزاعي كه در باره امام هشتم در دوران ولايتعهدي آن طور حرف مي زند دفعتاً از زير سنگ بيرون نيامده. جامه اي كه دعبل خزاعي مي پرورد يا ابراهيم بن عباس را كه جزو مداحان علي بن موسي الرضاست، يا ديگران و ديگران اين جامعه بايستي در فرهنگ ارادت به خاندان پيغمبر سابقه اي نداشته باشد. آنچه در دوران علي بن موسي الرضا عليه السلام يعني ولايتعهدي پيش آمد نشان دهنده اين است وضع علاقه مردم و جوشش محبّتهاي آنان نسبت به اهل بيت در دوران امام رضا عليه السلام خيلي بالا بوده است. به هر حال همه اينها موجب شد كه علي بن موسي الرضا عليه السلام بتوانند كار وسيعي بكنند كه اوج آن به مساله ولايتعهدي منتهي شد».

حقيقت آن است كه در اين دوران، بدي اوضاع ميان امين و مأمون به امام كمك كرد تا بار سنگين رسالت خويش را بر دوش كشد، بر تلاشهاي خود بيفزايد، و فعاليتهاي خود را دوچندان كند، چه در اين زمان زمينه آن فراهم گشت كه شيعيان با او تماس گيرند و از رهنمودهاي او بهره جويند، و همين امر در كنار برخوردار بودن امام از ويژگيهاي منحصر به فرد و رفتار آرماني كه در پيش گرفته بود سرانجام به تحكيم پايگاه و گسترش نفوذ امام در سرزمينهاي مختلف حكومت اسلامي انجاميد. او خود يك بار زماني كه درباره ولايتعهدي سخن مي گويد، به مامون چنين اظهار مي دارد: «اين مساله كه بدان وارد شده ام هيچ چيز بر آن نعمتي كه داشته ام نيفزوده است. من پيش از اين در مدينه بودم و از همان جا نامه ها و فرمانهايم در شرق و غرب اجرا مي شد و گاه نيز بر الاغ خود مي نشستم و از كوچه هاي مدينه مي گذشتم، در حالي كه در اين شهر عزيزتر از من كسي نبود». در اين جا بسنده است سخن ابن مونس - دشمن امام - را بياوريم كه به مأمون مي گويد: اي امير مؤمنان، اين كه اكنون در كنار توست بتي است كه به جاي خدا پرستش مي شود.

در چنين شرايطي و پس از آن كه حضرت رضا عليه السلام بعد از پدر مسئوليت رهبري و امامت را به عهده گرفت در جهان اسلام به سير و گشت پرداخت و نخستين مسافرت را از مدينه به بصره آغاز فرمود، تا بتواند به طور مستقيم با پايگاه هاي مردمي خود ديدار كند و درباره همه كارها به گفتگو بپردازد. عادت او چنين بود كه پيش از آن كه به منطقه اي حركت كند، نماينده اي به ديار گسيل مي داشت تا مردم را از ورود خويش آگاه كند تا وقتي وارد شهر مي شود مردم آماده استقبال و ديدار با او باشند. سپس با گروههاي بسيار بزرگ مردم اجتماع بر پا مي كرد و در باره امامت و رهبري خود با آنان گفتگو مي فرمود. آنگاه از آنان مي خواست تا از او پرسش كنند تا پاسخ آنان را در زمينه هاي گوناگون معارف اسلامي بدهد. سپس مي خواست كه با دانشمندان علم كلام و اهل بحث و سخنگويان، همچنين با دانشمندان غير مسلمان ملاقات كند تا در همه باب مناقشه به عمل آورند و با او به بحث و مناظره بپردازند.

پدران حضرت رضا عليه السلام به همه اين فعاليتهاي آشكار مبادرت نمي كردند. آنان شخصاً به مسافرت نمي رفتند تا بتوانند مستقيم و آشكار با پايگاه هاي مردمي خود تماس حاصل كنند. اما در دوران امام رضا عليه السلام اين مسئله امري طبيعي بود، چرا كه پايگاههاي مردمي بسيار شده و نفوذ مكتب امام علي عليه السلام از نظر روحي و فكري و اجتماعي در دل مسلمانان كه با امام آگاهانه همياري مي كردند افزايش يافته بود.

پس از آنكه امام مسئوليت امامت را به عهده گرفت همه توانايي خود را در آن دوره، در توسعه دادن پايگاههاي مردمي خود صرف كرد اما رشد و گسترش آن پايگاهها و همدلي آنان با كار امام به اين معني نبود كه او زمام كارها را به دست گرفته باشد. با وجود همه آن پيشرفتها و افزايش پايگاه هاي مردمي، امام بخوبي مي دانست و اوضاع و احوال اجتماعي نشان مي داد كه جنبش امام عليه السلام در حدي نيست كه حكومت را در دست گيرد، زيرا با پايگاههاي گسترده اي كه حضرت داشت، گرچه از او حمايت و پشتيباني مي كردند، اما نظير اين پايگاهها به اين درد نمي خورد كه پايه حكومت امام عليه السلام گردد. چه، پيوند آن با امام پيوند فكري پيچيده و عمومي بود و از قهرماني عاطفي نشاني داشت. اين همان احساسهاي آتشين بود كه روزگاري پايه و اساسي بود كه بني عباس بر آن تكيه كردند و براي رسيدن به حكومت بر امواج آن عواطف سوار شدند. اما طبيعت آن پايگاه ها و مانند هاي آن به درد آن نمي خورد كه راه را براي حكومت او و در دست گرفتن قدرت سياسيش هموار سازد.

امام رضا عليه السلام در اين مرحله خود را آماده آن مي كرد تا مهار حكومت را به دست گيرد، اما با شكلي كه خود مطرح كرده بود و مي خواست نه در شكلي كه مأمون اراده مي كرد و در آن شكل ولايتعهدي را به او عرضه داشت و او آنرا رد كرد و نخواست.

اين تصويري است از دوران امام كه مي تواند در تفسير دو رخداد مهم يعني مسئله ولايتعهدي و نيز مسئله پيشنهاد خلافت به امام از سوي مأمون ما را راهگشا باشد. به تعبيري ديگر، مي توان گفت تنشهاي موجود در آن زمان هنوز باقيمانده هايي از طوفاني بود كه از چند دهه قبل عليه حكومت اموي و از سوي دو خاندان مهم علوي و عباسي بر پا شده بود. در ميان چنين طوفاني بود كه قدرت طلبان خاندان عباسي بر اسبهاي لجام گسيخته خود مي نشستند و هر گونه كه مي خواستند به سوي هدف خود - و با اين ديدگاه كه هدف وسيله را توجيه مي كند - مي رانند و گاه هم در اين هياهو و در غياب ديده هاي مردم خنجري هم از پشت به خاندان علوي مي زدند و پس از آن ميوه اي را كه در دست مجروح اين خاندان بود، به زور و به چنگال نيزه نيرنگ در مي ربودند.

خاندان عباسي از سويي از نام «آل محمد» سوء استفاده مي كرد، چندان كه گاه به خاطر نزديكي طرز كار يا تبليغاتشان با آل علي، در مناطق دور از حجاز اين گونه وانمود مي كردند كه همان خط آل علي هستند. حتي لباس سياه بر تن كردند و مي گفتند: اين پوشش سياه لباس ماتم شهيدان كربلا و زيد و يحيي است، و عده اي حتي از سرانشان، خيال مي كردند كه دارند براي آل علي كار مي كنند.

از سويي ديگر نيز همين خلفاي خاندان عباسي از همان روزهاي نخست سلطه خود كاملاً ميزان نفوذ علويان را مي دانستند و از آن بيم داشتند. سختگيريهايي كه از همان دوران آغازين حكومت عباسي عليه بذ الحسن به عمل آمد، گواهي بر اين ترس و وحشت عباسيان از اهل بيت و علاقه مردم به آنان است. گواهي ديگر آن كه آورده اند: منصور هنگامي كه به جنگ با محمد بن عبدالله و برادرش ابراهيم - از علويان - مشغول بود شبها را نمي خوابيد، حتي در همين زمان دو كنيز براي او آوردند كه آنها را رد كرد و گفت: «امروز روز زنان نيست و مرا با آنان كاري نه، تا آن زمان كه بدانم سر ابراهيم از آن من و يا سر من از آن ابراهيم مي شود. او در همين جنگها پنجاه روز جامه از تن نكند و از فزوني اندوه نمي توانست درست سخن خود را پي گيرد.»

اين نگراني در دوران پس از منصور نيز ادامه يافت و نگراني مهدي و هارون عباسي بيش از منصور بود، چندان كه در همين دوران امام كاظم عليه السلام آن زندانهاي سخت خود را گذراند. پس از اين دو، نوبت به مأمون رسيد. در دوران مأمون مسئله دشوارتر و بزرگتر و مشكل آفرين تر بود. چه، شورشها و فتنه هاي فراواني سرتاسر ولايتها و شهر هاي بزرگ اسلامي را در برگرفته بود تا جايي كه مأمون نمي دانست چگونه آغاز كند و چه سان به حل مسئله بپردازد. او مي ديد و از اين رنج مي برد كه سر نوشتش و سر نوشت خلافتش در معرض تند بادهايي قرار گرفته كه از هر سو بر آن مي تازد.

مأمون در كنار اين ترس و نگراني از هوشي سرشار، فهمي قوي، درايتي بي سابقه، شجاعتي كم نظير و جديتي راهگشا بهره مند بود و اينها همه در كنار هم، او را بدان رهنمون گشت كه ابتكاري تازه بر روي صحنه آورد و امام هشتم را باتجربه اي بزرگ روياروي سازد و مسئله ولايتعهدي را پيش آورد، هرچند در اين زمينه نيز، تدبير امام عليه السلام او را ناكام ساخت.

 

برخی از مطالب برگرفته از سایت www.irib.ir


نوا ونماي رضوي

دوشنبه 27 مهر 1388  5:53 PM

  براي دانلود، روي لينکهاي بالا کليک سمت راست کرده و Save Target As را بزنيد.
 آهنگهایی بمناسبت ميلاد امام رضا (ع)
 
نام موزیک خواننده

دريافت

آرزوي زيارت جابر عبدي دريافت
آسمان عشق احمد مرتضي پور دريافت
آشناي غريب حميد غلامعلي دريافت
آهو عليرضا قرباني دريافت
آهوي تو مسعود خادم دريافت
آهوي سرگردان حشمت الله رجب زاده دريافت
امام رضا ( ع ) مهرداد كاظمي دريافت
بلالي جانيم علي خدائي دريافت
تولد امام رضا (ع) نادر اسماعيل زاده دريافت
زائر رسول اكبريان دريافت
زائر امام رضا(ع) ابراهيم غريب دريافت
زيارت مجتبي شاه علي دريافت
سلطان قضا فرمان بيژن خاوري دريافت
شاه بهتران حضرت رضا (ع) حميد غلامعلي دريافت
شاه خراسان رضا رضوي دريافت
شوق يا رضا (ع) محمد گلريز دريافت
ضامن آهو احد جنگ زاده دريافت
ضامن آهو عليرضا براتيان دريافت
ضامن غريبان حميد غلامعلي دريافت
ضامن غريبان حميد غلامعلي دريافت
عمر گذران علي خدائي دريافت
فروغ ايزدي حميد غلامعلي دريافت
كبوترهاي حرم حميد غلامعلي دريافت
منظومة راز پرويز طاهري دريافت
مهمان داود فراهاني دريافت
ميلاد امام رضا (ع) بهرام گودرزي دريافت
ميلاد غنچه مهرداد كاظمي دريافت
ميلاد نور گروه كر دريافت
ميلاد گل محمد گلريز دريافت
پابوس امام رضا نادر جوادي دريافت
پابوس امام رضا(ع) نادر جوادي دريافت


پايگاههاي رضوي در اينترنت

دوشنبه 27 مهر 1388  5:50 PM

سایت های رضوی

وبلاگ های رضوی

ویژه نامه های رضوی

هفتمین جشنواره امام رضا(ع) رضوی بلاگ میلاد امام رضا(ع)- تبیان(۸۸)
وبلاگ نویسی امام رضا(ع) هشتمین پناه میلاد امام رضا(ع)- تبیان(87)
آستان قدس رضوی اختر هشتم میلاد امام رضا(ع)- تبیان(8۶)
پخش زنده از حرم رضوی گنبد طلائی میلاد امام رضا(ع)- تبیان(85)
شبکه امام رضا(ع) گنبد طلای امام رضا(ع) میلاد امام رضا(ع)- تبیان(84)
نسیم رضوان مهر هشتم میلاد امام رضا(ع)- تبیان(83)
وب سایت امام رضا(ع) شمس الشموس میلاد امام رضا(ع)- تبیان(82)
سایت تخصصی رضوی شمس توس میلاد امام رضا(ع)- راسخون
پایگاه مذهبی یا غریب ثامن علیه السلام میلاد امام رضا(ع)- نور پورتال
موسسه خیریه امام رضا(ع) انیس النفوس میلاد امام رضا(ع)- آوینی
همایش علمی دانشجویی امام رضا(ع) امام رئوف (ع)  
موسسه معارف اسلامی امام رضا(ع) هشتمین ستاره  
موزه آستان قدس رضوی غریب بی غروب  
صندوق مهر امام رضا(ع) یا رضی(علیه السلام)  
  امام رضا(ع)


 قائم‌مقام توليت آستان قدس رضوی از انتشار سالانه بيش از 600 عنوان اثر پژوهشی در موضوعات مختلف اسلامی خبر داد.

 

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، «سيداحمد علوی»، قائم مقام توليت آستان قدس رضوی، در نشست خبری كه صبح امروز (27 مهر) درباره فعاليت‌های اين آستان طی دهه كرامت(اول ذيقعده تا يازدهم ذيقعده) برگزار شد، گفت: جشن‌ها و برنامه‌های مختلفی با هدف آشنايی با زندگی و سيره اهل بيت(ع) در دهه كرامت برگزار می‌شود.

وی افزود: جشن‌هايی كه به منظور ايجاد هيجان معنوی در حرم مطهر امام رضا(ع) برگزار می‌شود و آشنايی مردم با سيره امام رضا و زندگانی اين امام همام، دو محور فعاليت‌های آستان قدس طی اين دهه را به خود اختصاص می‌دهند.

علوی با بيان اين كه انسان برای رسيدن به سعادت نيازمند نقشه‌ای است كه آن سيره معصومين(ع) و به ويژه سيره امام رضا(ع) ـ به عنوان تنها امام معصوم كه در ايران ـ است، ادامه داد: اگر كسی اين نقشه را در اختيار داشته باشد با آرامش و به دور از نگرانی به سر منزل مقصود دست پيدا می‌كند.

علوی در بيان برنامه‌هايی كه با محوريت دهه كرامت در نظر گرفته شده است، اظهار كرد: «شكوه رضوان» عنوان 88 جشن است كه طی هشت شب (از يكم تا هشتم آبان) در كنار حرم مطهر امام رضا(ع) برگزار می‌شود. در اين مراسم سخنرانان، قاريان و مداحان اهل بيت(ع) مردم را با مناقب امام رضا(ع) بيشتر آشنا می‌كنند.

وی با اشاره به جشنواره محصولات فرهنگی، جشنواره بزرگ فرهنگی و ورزشی، جشنواره احاديث رضوی و جشنواره هشتمين خورشيد ولايت، كه در اين ايام برگزار خواهند شد، از برگزار نشست‌های علمی و فرهنگی به عنوان ديگر برنامه‌های اين ايام ياد كرد كه از سوی آستان قدس برگزار می‌شود.

برگزاری 88 جشن در 8 شب

قائم مقام توليت آستان قدس رضوی همچنين درباره فعاليت‌های سی سال اخير اين آستان اظهار كرد: با مديريت آيت‌الله «واعظ طبسی» ـ توليت آستان قدس رضوی ـ در آغاز دهه چهارم انقلاب اسلامی می‌توان فعاليت‌های بسياری را به عنوان اقدامات ارزشمند اين آستان برشمرد.

وی از معماری اسلامی به عنوان يكی از اقداماتی ياد كرد كه طی سی سال گذشته در حرم مطهر به اجرا درآمده است و افزود: در اين نوع معماری انواع هنرهای اسلامی نمايان است و آستان قدس رضوی تلاش كرده است از اين ميراث فرهنگی كه بيش از يك هزار سال از قدمت آن می‌گذرد، محافظت كند.

علوی ادامه داد: در اين راستا فعاليت‌های مختلفی از جمله مقاوم‌سازی ابنيه گذشته حرم و از جمله مسجد گوهرشاد، سر در گلدسته‌ها، صحن عتيق(سقاخانه)، ايوان نادری، ايوان عباسی، معماری دوره قاجاريه در صحن آزادی و هنرهای مختلف ديگر را می‌توان نام برد.

وی با اشاره به اين كه طی سال‌های اخير از هنر اصيل جمهوری اسلامی با عنوان سبك هنری جمهوری اسلامی در ابنيه و ساختمان‌های جديد حرم مطهر استفاده شده است، گفت: از شهادت امام رضا(ع) تاكنون، بيش از يك هزار سال می‌گذرد و طی سال‌های پيش از انقلاب تنها 27 هزار متر مربع ساخت و ساز انجام شده، در حالی كه اين ميزان در سی سال پيروزی انقلاب اسلامی در حدود 260 هزار متر مربع بوده است.

علوی از صحن عتيق(سقاخانه يا صحن انقلاب)، مسجد گوهر شاد، صحن آزادی و صحن موزه به عنوان فضاهايی ياد كرد كه طی هزار سال گذشته ـ پيش از پيروزی انقلاب ـ ساخته شده است.

به گفته وی، صحن جامع رضوی، صحن غدير، صحن قدس، صحن هدايت و ... از فضاهايی است كه طی سی سال اخير به فضای حرم اضافه شده است.

علوی همچنين درباره رواق‌ها( فضاهای سرپوشيده) ساخته شده افزود: در سال‌های پيش از انقلاب دو هزار و 800 متر رواق ساخته شده بود كه اين ميزان پس از پيروزی انقلاب به 60 هزار مترمربع افزايش يافته است.

وی ادامه داد: رواق دارالحجة كه در سال قبل افتتاح شد، به عنوان بهترين گنجينه هنری از نظر آيينه كاری، رنگ‌آميزی، كاشيكاری و گچبری و با عنوان سبك رضوی و جمهوری اسلامی شناخته شده است. به گونه‌ای كه عتبات عاليات و عربستان صعودی برای الگو برداری از طرح‌های آن به آستان قدس مراجعه كردند. يادآوری می‌شود كه طرح معماری عربستان در مكه و مدينه عثمانی است.

معماری حرم مطهر يك الگو مديريت اسلامی است

علوی يادآوری كرد: اين كه سالانه 20ميليون زائر مسلمان و غير مسلمان از اقصی‌نقاط كشور و از 61 كشور جهان برای زيارت حرم مطهر امام رضا(ع) به مشهد می‌آيند كه در ادامه آن 200 ميليون تشرف را به خود اختصاص می‌دهند.

وی همچنين به خدمات شبانه‌روزی كه در دو سه شيفت به طور پيوسته به زوار ارائه می‌شود، اشاره كرد و افزود: بهداشت حرم، هدايت زوار و فرش كردن صحن‌ها از جمله خدماتی است كه از سوی آستان قدس ارائه می‌شود.

علوی با يادآوری اين كه سالانه در حدود 80 ميليارد ريال برای فرش‌های حرم صرف می‌شود، تصريح كرد: فرش‌های دستبافت حرم به دليل مراجعه فراوان زائران بيش از چهار سال دوام نمی‌آورد. همچنين فرش‌های ماشينی نيز از هشت ماه تا يك سال دوام می‌آورند و پس از آن نوسازی و تجديد می‌شوند.

وی اعلام كرد: بزرگ‌ترين نماز جماعت جهان اسلام در صحن جامع و فضايی به وسعت 60 هزار متر مربع با حضور 120 هزار نفر امسال برگزار شد.

پرجمعيت‌ترين نماز جماعت در حرم امام رضا(ع)

قائم مقام توليت آستان قدس رضوی همچنين از فعاليت 15 موسسه انتشاراتی آموزشی و پژوهشی در اين آستان خبر داد و گفت: از آن جا كه امام هشتم خود از دانشمندان جهان اسلام بود، از مهم‌ترين اقداماتی كه اين آستان در برنامه خود دارد، فعاليت‌های فرهنگی و آموزشی است.

وی به دانش‌آموزان و دانشجويانی كه در اين آستان به آموزش اشتغال دارند اشاره كرد و ادامه داد: 20 مجتمع آموزشی پس از پيروزی انقلاب در آستان قدس به فعاليت مشغولند كه بيش از 12 هزار دانش‌آموز و دانشجو در آن به تحصيل اشتغال دارند.

علوی همچنين به مراكز پژوهشی آستان قدس اشاره كرد و گفت: با كوشش پنج هزار محقق و پژوهشگر در مراكز پژوهشی اين آستان، سالانه بيش از 600 عنوان اثر ـ روزانه دو كتاب تاليفی ـ در موضوعات مختلف اسلامی منتشر می‌شوند كه چنين فعاليتی در پيش از انقلاب انجام نمی‌شد.

وی از دارالشفای امام رضا(ع) به عنوان بزرگ‌ترين بيمارستان در اين شهر ياد كرد و درباره موقوفات حرم نيز گفت: هزار وقف‌نامه در آستان مقدس موجود است كه نظرات واقفين را نيز در خود جای داده است. متاسفانه در دوران پيش از انقلاب نيات واقفين از وقف‌نامه‌ها استخراج نشده بود، ولی پس از انقلاب جمعی از اساتيد حوزه و دانشگاه را برای مطالعه و استخراج اين موضوع به كار گمارديم كه در نتيجه اين اقدام، در حدود 26 عنوان نيت مشخص شد كه بودجه‌ای با عنوان بودجه موقوفاتی را پديد آورد.

علوی در پايان از تهيه بحث چشم‌انداز در آستان قدس رضوی به كوشش گروهی متخصص از حوزويان و دانشگاهيان ياد كرد كه بر اساس آن 450 برنامه و راهبرد برای فعاليت‌های مختلف آستان قدس رضوی به دست آمد.


 دانشگاه علوم كشاورزی و منابع طبيعی گرگان مسابقه خاطره‌نويسی زوار امام‌رضا(ع) را برگزار می‌كند.

 به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی روابط عمومی دانشگاه علوم كشاورزی و منابع طبيعی گرگان، معاونت امور فرهنگی و فوق برنامه اين دانشگاه در نظر دارد مسابقه‌ای با موضوع خاطرات زوار امام‌رضا(ع) برگزار كند.

كليه اساتيد، دانشجويان و كاركنان علاقه‌مند به شركت در مسابقه خاطره‌نويسی «آفتاب مهربانی» می‌توانند آثار خود را حداكثر در 5 صفحه بصورت تايپ شده تا 9 آبان‌ماه سال جاری به امور فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه تحويل دهند.

يادآور می‌شود، به 8 خاطره برتر 8 جايزه ارزشمند اهداء می‌شود.


 مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال‌وبختياری گفت: 1200 اثر به دبيرخانه جشنواره ادبيات كودك و نوجوان در فرهنگ رضوی ارسال شده است.

 به نقل از روابط عمومی اداره‌كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان چهارمحال‌وبختياری، «داريوش رضوانی» مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال‌وبختياری گفت: با پايان يافتن مهلت ارسال آثار به چهارمين جشنواره ادبيات كودك و نوجوان در فرهنگ رضوی 1200 اثر رسيده به دبيرخانه اين جشنواره وارد مرحله داوری و انتخاب آثار برتر شدند.

رضوانی كيفيت آثار رسيده را مطلوب ارزيابی و تصريح كرد: موضوعات انتخابی از سوی شاعران و نويسندگان برای خلق اثر نسبت به سال‌های گذشته از تنوع و خلاقيت بيشتری برخوردار است.

وی با ابراز خرسندی از اينكه اين استان ميزبان ادبيات كودك ونوجوان در فرهنگ رضوی است، افزود: شرايط لازم و تمهيدات مورد نياز برای ميزبانی در اين استان فراهم شده است.

رضوانی خاطرنشان كرد: آثار رسيده به دبيرخانه اين جشنواره در سه رشته شعر، داستان كوتاه و قطعه ادبی بوده و در 3 گروه سنی كودك (5 تا 12 سال)، نوجوان (12 تا 18 سال) و بزرگسال(18 سال به بالا) مورد ارزيابی قرار خواهد گرفت.


مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گفت: سال گذشته 3500 نامه به دبيرخانه جشنواره فرهنگی، هنری امام‌رضا(ع) ارسال شده بود كه اين تعداد در جشنواره امسال از مرز 10 هزار نامه گذشته است.

 به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران، «سيدمحمد كريمی» در نشست اخير شورای فرهنگ عمومی مازندران ضمن بيان اينكه حضور مسئولان در جشنواره سال گذشته پررنگ نبوده است، گفت: با توجه به برگزاری جشنواره‌های فرهنگی و هنری امام رضا(ع) بايد كاری كرد كه مازندران ميزبان بهترين جشنواره باشد.

وی اظهار كرد: رسانه‌ها به ويژه صدا و سيمای مركز مازندران پوشش اين رويداد را مورد توجه قرار دهند. چهارمين جشنواره سراسری نامه‌ای به امام ‌رضا(ع) 30 مهرماه در مازندران برگزار می‌شود.

«هادی ابراهيمی» مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در آستانه برگزاری اين رويداد ملی افزايش تعداد نامه‌های ارسالی را بيانگر روند رو به رشد آشنايی عمومی با اين جشنواره ذكر كرد و افزود: سال گذشته 3500 نامه به دبيرخانه جشنواره ارسال شده بود كه اين تعداد در جشنواره امسال از مرز 10 هزار نامه گذشته است.

ابراهيمی افزود: در ارزيابی انجام‌شده ، جشنواره سراسری نامه‌ای به امام ‌رضا‌(ع) در ميان 30 استان كشور كه هر يك ميزبان يك رشته فرهنگی و هنری هستند، فعال‌ترين دبيرخانه را داراست.

وی اظهار كرد: رسانه‌های گروهی همكاری و تعامل خوبی با روابط عمومی جشنواره داشته‌اند و به انعكاس صدها خبر پيرامون جشنواره پرداخته‌اند.

ابراهيمی در بخش ديگر سخنانش به برگزاری نمايشگاه رضوی در حاشيه برگزاری جشنواره اشاره كرد و گفت: در اين نمايشگاه برنامه‌های متنوع فرهنگی و هنری با موضوع فرهنگ رضوی توسط هنرمندان اجرا می‌شود‌.

وی تصريح كرد: دل‌نوشته‌های منتخب چهارمين جشنواره‌، در قالب مجموعه‌ای منتشر خواهد شد.

مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران به تأكيد استاندار مازندران مبنی بر حضور گسترده مديران استان در آئين برگزاری جشنواره اشاره كرد و گفت: اميدواريم مسئولان استان با حضور در اين رويداد ملی،مذهبی حامی فعاليت‌های فرهنگی و دينی در جامعه باشند


 آموزش و پرورش منطقه 8 تهران به مناسبت ميلاد امام رضا(ع) فراخوان جشنواره سراسری وبلاگ‌نويسی «در سايه‌سار ثامن» را منتشر كرد.

جشنواره سراسری وبلاگ‌نويسی «در سايه‌سار ثامن» ويژه معلمان و دانش‌آموزان با موضوع معرفی و بررسی ابعاد شخصيتی امام ‌رضا (ع) برگزار می‌شود.

تفسير و تحقيق در خصوص هشتمين سوره قرآن سوره انفال، تحقيق در خصوص سيره عملی امام رضا(ع) در استفاده از نعمات خداوندی، تحقيق درباره خطبه هشتم نهج‌البلاغه، زيباترين جملات (هشت جمله) در قالب پيامك در خصوص ميلاد امام رضا(ع) 09379470606 با شماره و تحقيق و بازنگری وقايع عمليات ثامن‌الائمه(ع) از جمله محورهای اين جشنواره است.

همچنين افراد می‌توانند مقالات و آثار خود در محورهای استخراج هشت اصل مهم در مديريت اسلامی از ديدگاه اميرالمؤمنين علی(ع) با ذكر سند، پژوهش در خصوص تأثيرات هشت حلقه تعالی (بينش، نگرش، انگيزش، ارزش، ظرفيت، دانش، مهارت و روش) در دستيابی به ادارات معيار و مدارس برتر و فرآورده متعالی، جشنواره سراسری سرود و شب شعر رضوی، مسابقات هنری در رشته‌های نقاشی، خوشنويسی، نقاشی خط، نقش برجسته، پوسترسازی، كارت تبريك، عكس، فيلم، كليپ و ماكت به دبيرخانه جشنواره ارسال كنند.

زمان برگزاری جشنواره اول تا 20 آبان‌ماه سال جاری اعلام شده است.

اين جشنواره به همت ستاد گراميداشت ميلاد امام رضا(ع) در سال اصلاح الگوی مصرف برگزار می‌شود.

افراد برای كسب اطلاعات بيشتر می‌توانند به آدرس اينترنتی WWW.TEHRAN.MEDU.IR/1108 مراجعه كنند.


برای كسب اطلاعات درباره جشنواره اينجا كليك كنيد!


 مشهد مقدس با حجم سالانه بيش از 20 ميليون زائر از سراسر جهان، بهترين محل برای معرفی فرهنگ ناب اسلامی و تعميق بصيرت دينی است.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) ، «محمود صلاحی»، استاندار خراسان جنوبی 18 مهرماه در ديدار اعضای ستاد برگزاری جشن‌های دهه كرامت و جشنواره امام رضا(ع) با بيان اين مطلب افزود: وجه قالب انقلاب اسلامی ايران فرهنگی بود و برای تحقق اهداف انقلاب اسلامی در حوزه‌های فرهنگی بايد بيش از گذشته تلاش كرد.

وی تعميق بصيرت دينی و مسايل فرهنگی و اجتماعی را موجب كاهش هزينه‌های اجتماعی دانست و گفت: بصيرت دينی فتنه‌های دشمنان اسلام را خنثی می‌كند.

استاندار خراسان رضوی ميزان موفقيت دستگاه‌های اجرايی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی را از شاخص‌های ارزيابی مديران معرفی كرد و ادامه داد: با توجه به فراهم بودن شرايط انجام كار فرهنگی در مشهد مقدس همه مسئولان و دستگاه‌های ذيربط بايد به نحوه بهينه برای بهره بردن از اين فرصت استفاده كنند.

صلاحی جشنواره فرهنگی هنری امام رضا(ع) را جز بهترين جشنواره‌ها در سطح كشور دانست و گفت: بايد با تشكيل اتاق فكر، كيفيت اين جشنواره را پيش از پيش ارتقا داد و با برنامه‌ريزی دقيق، شناخت مردم در اقصی نقاط كشور درباره امام رضا(ع) را نهادينه كرد.

وی تصريح كرد: امسال در ايام ميلاد امام رضا(ع) پديده شگفت‌انگيز 8/8/88 در كشور ما پيش می‌آيد كه شايد ديگر تكرار نشود، بنا بر اين ما بايد بكوشيم امسال بزرگ‌ترين جشن تاريخ را در ايام ميلاد امام رضا(ع) در مشهد و در ايران و در جهان اسلام برگزار كنيم.

وی با بيان اينكه امام رضا(ع) هم ميهمان و هم ميزبان سرزمين ماست، افزود: او ميهمان ايران است چون تنها امامی است كه از مدينه به سوی خراسان هجرت كرد و در سرزمين ما ماند و از طرفی ميزبان ماست چون امام(ره) فرمود: «امام رضا(ع) صاحب اين كشور است و ما بر سر سفره او نشسته‌‌ايم.»

وی بر لزوم استفاده از امكانات موجود و نيروی جوان و تحصيل كرده خراسان رضوی برای توسعه و ترويج فرهنگ دينی تأكيد كرد و ادامه داد: جشن‌های دهه كرامت و جشنواره امام رضا(ع) فرصت مناسبی برای ايجاد شور و نشاط در جامعه به‌ويژه جوانان و تقويت بصيرت دينی در سطح كشور و حتی جهان اسلام است و همه مسئولان بايد با تمام توان از اين برنامه‌ها حمايت كنند.

استاندار خراسان رضوی ضمن اعلام آمادگی مديريت استان برای برگزاری جشن‌های دهه كرامت و جشنواره رضوی افزود: تمام كشور بايد تحت تأثير جشن‌های دهه كرامت، جشنواره رضوی و برنامه‌های ويژه ايام ميلاد حضرت معصومه(س) تا ميلاد امام رضا(ع) قرار گيرد.

در اين جلسه همچنين «عليرضا افشار»، معاون اجتماعی، فرهنگی و شوراهای وزارت كشور بر لزوم استفاده از فضای معنوی و توجه به تعاليم و آموزه‌های دينی و مناسبت‌ها برای اصلاح ناهنجاری‌های اجتماعی و ترويج اخلاق دينی تأكيد كرد و گفت: مشهد مقدس ظرفيتی عظيم فرهنگی در كشور است كه بايد به پايگاهی برای آشنايی با اهل بيت(ع) تبديل شود.

وی آسيب‌های اخلاقی را پايه آسيب‌های اجتماعی خواند و افزود: بايد آموزه‌های دينی در زندگی روزانه مردم نهادينه شود و جشن‌های دهه كرامت و جشنواره امام رضا(ع) نيز بايد نقطه آغاز مجددی برای حركت‌‌های فرهنگی در سال‌های آينده باشد.


  • تعداد صفحات :2
  • 1  
  • 2  

آمار وبلاگ

  • کل بازدید : 7756
  • تعداد کل پست ها : 27
  • تعداد کل نظرات : 0
  • تاریخ آخرین بروز رسانی : چهارشنبه 13 آبان 1388 
  • تاریخ ایجاد بلاگ : سه شنبه 24 شهریور 1388 

جشنواره فرهنگي هنري وبلاگ نويسي در فرهنگ رضوي
قره عين المومنين
پایگاه فرهنگی مذهبی امام رضا (ع)
اولين جشنواره محتواي ديجيتالي رضوي
وبلاگ تخصصي سوره عنكبوت
دبيرخانه دائمي ششمين جشنواره بين المللي امام رضا(ع)
منجي در اديان
وب سايت من
آشناي توس
كبوتران حرم
پايگاه اطلاع رساني آستان قدس رضوي
كليپ امام رضا(ع)
سایت پخش زنده از حرم امام رضا علیه السلام
شبکه امام رضا عليه السلام
حرم مطهر امام رضا عليه السلام
وب سايت چهل چراغ امام رضا
زندگاني امام رضا
پایگاه رضوی
صندوق مهر امام رضا
دانشگاه امام رضا عليه السلام
جشنواره سراسري شعر ميلاد امام رضا عليه السلام
زيارت امام رضا(ع) ازطريق اينترنت
امام رضا(علیه السلام)در پايگاه حوزه
نسيم رضوان
معصومين(ع)
(ویژه نامه شهادت امام رضا (ع) )
كليپ كلاغ-محسن چاووشي
نوا ونما
زيارات امام رضا(ع)
گالري عكس امام رضا(ع)
راهنماي پايگاههاي اسلامي
انتشار 35 فراخوان برنامه های تخصصی ششمین جشنواره فرهنگی هنری امام رضا(ع):
سامي يوسف
يار غريب
کتابخانه امام رضا (ع)
دانشنامه امام رضا(ع)
شيخ شهيد
دانشگاه آزاد اسلامى مشهد
دانشگاه علوم پزشكي مشهد
پايگاه اطلاع رساني مشهد
هتلهاي مشهد
دانشگاه فردوسي مشهد
پورتال شرکت قطار شهری مشهد
مجتمع بزرگ تجاری اقامتی شرق زیست
پايگاه جامع اينترنتي شهرداري مشهد
پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر مشهد
پورتال جامع شرکت نمایشگاه بین المللی مشهد
شركت توزيع نيروي برق مشهد
انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد
سازمان خبری و مرکز اطلاع رسانی مشهد نیوز
هتل آپارتمان ملل
سازمان فرهنگی ـ تفریحی شهرداری مشهد
بانك اطلاعات پزشكي مشهد
کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد
پرتال جامع شرکت آب و فاضلاب مشهد
مراكز آموزشي و رفاهي فرهنگيان مشــهد مقدس- خانه معلم
دانشگاه پیام نور مشهد
طرح مشهد چهارده صفر چهار-1404-
مدرسهی علميهی نرجس مشهد
کانون عکس مشهد
اتحادیه هتلداران مشهد - معرفی و رزرو هتل در مشهد - خراسان رضوی
سايت پايگاه جامع اطلاع رساني شهر مشهد
سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد
دانشکده داروسازی مشهد
مركز پژوهش هاي شوراي اسلامي شهر مشهد
سازمان پارکها و فضای سبز مشهد
پايگاه اطلاع رساني ستاد نماز جمعه مشهد مقدس
روزنامه خراسان
نقشه سياحتي زيارتي مشهد مقدس
اطلاعات گردشگري و توريستي شهر مشهد
شهر بهشت
شبكه خبري تحليلي نخبگان مردمي مشهد
طراح قالبهای
فرهنگی مذهبی

پیوندها