حقيقت عالم رحم

رحم:
(بفتح اوّل و كسر دوّم) رحم زن. محل رشد جنين. جمع آن ارحام است «هُوَ الَّذِي يُصَوِّرُكُمْ فِي الْأَرْحامِ كَيْفَ يَشاءُ» آل عمران: 6. «وَ يُنَزِّلُ الْغَيْثَ وَ يَعْلَمُ ما فِي الْأَرْحامِ» لقمان: 34.
رحم بمعناى فوق ، در قرآن هميشه جمع آمده است. به قوم و خويش از آنجهت رحم و ارحام گفته‏اند كه آنها از يك رحم خارج شده‏اند (مفردات) يعنى ريشه همه يك رحم است. ذو رحم .
استعمال کلمه «عالم » در واژه« رحم» به دليل اهميتي است که اين مکان در جنبه حياتي و تکاملي انسان؛ داراست. براي نمونه:
به [سوره الحج (22): آيات 5 تا 7] نگاه کنيد:
«يا أَيُّهَا النَّاسُ إِنْ كُنْتُمْ فِي رَيْبٍ مِنَ الْبَعْثِ ...وَ نُقِرُّ فِي الْأَرْحامِ ما نَشاءُ إِلى‏ أَجَلٍ مُسَمًّى ...وَ أَنَّ السَّاعَةَ آتِيَةٌ لا رَيْبَ فِيها وَ أَنَّ اللَّهَ يَبْعَثُ مَنْ فِي الْقُبُورِ (7)»
ترجمه:
«اى مردم اگر در رستاخيز شك داريد (به اين نكته توجه كنيد كه) ما شما را از خاك آفريديم، سپس از نطفه، و بعد از خون بسته شده، سپس از مضغه (چيزى شبيه گوشت جويده) كه بعضى داراى شكل و خلقت است و بعضى بدون شكل، هدف اين است كه ما براى شما روشن سازيم (كه بر هر چيز قادريم) و جنين‏هايى را كه بخواهيم تا مدت معينى در رحم مادران قرار مى‏دهيم (و آنچه را بخواهيم ساقط مى‏كنيم) بعد شما را به صورت طفل بيرون مى‏فرستيم، سپس... »
در آيات فوق براى تشريح مساله رستاخيز و امكان آن، حركت انسان را در يك مسير هفت مرحله‏اى تشريح كرده است:
مرحله نخست: زمانى كه خاك بود...
مرحله دوم: مرحله نطفه است، خاك اين موجود ساده و پيش پا افتاده و خالى از حس و حركت و حيات تبديل به نطفه مى‏شود، نطفه‏اى كه از موجودات زنده ذره بينى اسرارانگيزى تشكيل يافته كه در مرد اسپر و در زن اوول ناميده مى‏شود، اين موجودات ذره بينى شناور به قدرى كوچكند كه در نطفه يك مرد ممكن است ميليونها اسپر وجود داشته باشد!.
تحولات پى در پى و شگفت‏انگيز جنين در عالم رحم، به همان اندازه عجيب است كه فى المثل سنجاق كوچك ساده‏اى با گذشت چند ماه تبديل به يك هواپيما گردد!.
در مرحله سوم: نطفه به مرحله علقه مى‏رسد...
در مرحله چهارم: كم كم جنين شكل يك قطعه گوشت جويده شده به خود مى‏گيرد بى آنكه اعضاى مختلف بدن در آن مشخص باشد.
اما ناگهان در پوسته جنين تغييراتى پيدا مى‏شود، و شكل آن متناسب با كارى كه بايد انجام دهد تغيير مى‏يابد و اعضاى بدن كم كم ظاهر مى‏شود، اما جنينهايى كه از اين مرحله نگذرند و هم چنان به صورت سابق و يا ناقص بمانند ساقط مى‏شوند و از رده خارج مى‏گردند، جمله مُخَلَّقَةٍ وَ غَيْرِ مُخَلَّقَةٍ ممكن است اشاره به اين مرحله باشد يعنى كامل الخلقه و غير كامل الخلقه.
جالب اينكه قرآن مجيد بعد از ذكر اين چهار مرحله جمله لِنُبَيِّنَ لَكُمْ را آورده است، اشاره به اينكه اين دگرگونيهاى سريع و شگفت‏انگيز كه سبب مى‏شود يك قطره كوچك آب به يك انسان كامل تبديل گردد، دليل روشنى است بر قدرت خداوند بر همه چيز.
نکته: چنانکه مشاهده مي شود ، سه مرحله از مراحل تکاملي انسان در «عالم رحم » صورت مي گيرد.

سپس به مراحل سه گانه پنجم و ششم و هفتم جنين كه بعد از تولد صورت مى‏گيرد يعنى طفوليت و بلوغ و پيرى اشاره كرده است .

 





[ پنج شنبه 26 دی 1392  ] [ 5:04 PM ] [ خادم مهدی عج ]
[ نظرات (0) ]