از وزارت رستم قاسمي تا ناكامي دوباره بورس نفت
اقتصاد ايران در هفته اي كه گذشت
واریز یارانه نقدی مرحله ششم، تغيير ساعات كار ادارات دولتي در ماه رمضان، توافق نهایی با هند برای دریافت بدهی های نفتی، اجراي بخشي از بسته دوم حمايت از توليد كنندگان، انتقاد شدید بهمنی از سپردهگیری بانکها برای پرداخت تسهیلات و آغاز به ساخت بزرگترين مجتمع پتروشيمي اوره و كود اوره جهان در مسجد سليمان ساير عناوين مهم اقتصادي كشورمان در هفته جاري بودند.
سرويس اقتصادي- ايران در هفته گذشته شاهد مطرح شدن مهندس رستم قاسمي مسئول سابق قرارگاه سازندگي خاتم الانبيا به عنوان گزينه پيشنهادي وزارت نفت بود.
به گزارش «تابناك»، اگرچه اين بحث به صورت سوژه داغ رسانه هاي ايران تبديل شد اما نهايتا رستم قاسمي در كنار سه وزير پيشنهادي ديگر يعني غضنفري براي وزارت صنعت معدن و تجارت شيخ الاسلامي براي وزارت تعاون كار و رفاه و عباسي براي وزارت ورزش و جوانان موفق به اخذ راي اعتماد نمايندگان از مجلس گرديد.
در اين ميان غضنفري با 218 راي و قاسمي با 216 راي از استقبال خوبي بين نمايندگان برخوردار شدند.
دومين عرضه نفتي ايران در بورس نفت نيز ناكام ماند
دومین محموله نفت خام سنگین صادراتی ایران (IR/H) روز چهارشنبه با قیمت 113 هزار دلار و 87 سنت در تالار بین المللی بورس کالای ایران در کیش عرضه شد که به دلیل به توافق نرسیدن عرضه کننده و خریداران این معامله انجام نشد،
اين در حالي است كه اولين محموله نفتي ايران نيز در بورس نفت با همين سرنوشت مواجه شده بود و ادامه اين روند مي تواند هشداري براي مسئولين وزارت نفت و البته بورس كالا باشد.
تابناك اقتصادي ساعاتي قبل از انجام اين معامله طي خبري از احتمال عملي نشدن آن سخن گفته بود.
واریز یارانه نقدی مرحله ششم
در هفته گذشته مردم ايران شاهد پرداخت مرحله ششم يارانه نقدي بودند.
یارانه نقدی مرحله ششم به ازای هر نفر 45 هزار و 500 تومان بامداد چهارشنبه به حساب سرپرستان خانوار واریز شد.
این مبلغ نسبت به رقم یارانه نقدی 5 مرحله قبل تغییری نکرده است و 5 هزار تومان از آن مربوط به یارانه نان و 40 هزار و 500 تومان برای یارانه انرژی است.
تغيير ساعات كار ادارات دولتي در ماه رمضان
همچنين در اين هفته ساعت کاری ادارات و بانک ها در ماه مبارک رمضان با تصمیم هیأت دولت تعیین شد.
بنابراین، در همه استان ها به استثنای تهران، فعالیت اداری، صبحها با یک ساعت دیرکرد آغاز می شود و در بعدازظهر نیز یک ساعت و نیم زودتر پایان می یابد.
در تهران هم ساعت آغاز فعالیت اداری ساعت نه (9) صبح و ساعت پایان کار چهارده و سی دقیقه (14:30) تعیین شد.
توافق نهایی با هند برای دریافت بدهی های نفتی
مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران در هفته گذشته از توافق نهایی با هند برای دریافت بدهی های نفتی خبر داد و اعلام کرد: بخشی از بدهی ارزی هند به ایران این هفته تسویه میشود.
هندي ها اعلام كردند كه از طريق بانكهاي ترك و با ارز يورو مطالبات ايران را پس خواهند داد و اقدامات علمي اين فرآيند آغاز شد و به اين ترتيب و با پرداخت اولين بخش از مطالبات ايران توط هند تهديد ايران به قطع صادرات نفت هند نيز منتفي گرديد.
اجراي بخشي از بسته دوم حمايت از توليد كنندگان/اعطای تسهیلات 150 میلیون تومانی به 1400 واحد تولیدی
رئیس ستاد تحول وزارت صنایع و معادن در ابتداي هفته درباره مرحله دوم بسته حمایت از تولیدات صنعتی و معدنی از اعطای تسهیلات 150 میلیون تومانی به 1400 واحد تولیدی با نرخ سود 9 درصدی خبر داد.
فاطمی امین افزود: در مرحله دوم بسته حمایت از تولیدات صنعتی ملاک افزایش بهره وری است که این موضوع به بازسازی و تکمیل واحدهای تولیدی نیمه تمام ، گازرسانی به انها و ارتقاء مدیریت واحدهای اقتصادی می پردازد.
انتقاد شدید بهمنی از سپردهگیری بانکها برای پرداخت تسهیلات
رئیس کل بانک مرکزی نسبت به اخذ سپرده توسط بانکها برای پرداخت تسهیلات انتقاد کرد و گفت: اخذ سپرده از متقاضیان دریافت وام تخلف است. بانکها به هیچ وجه برای پرداخت تسهیلات نباید از متقاضی سپرده ای دریافت کنند.
رئیس کل بانک مرکزی نسبت به اخذ سپرده در بخش تسهیلات قرض الحسنه هم هشدار داد و تصریح کرد: بانکها به ویژه در بخش قرض الحسنه به هیچ وجه حق و اجازه سپرده گیری برای ارائه تسهیلات در قالب قرض الحسنه را ندارند.
آغاز به ساخت بزرگترين مجتمع پتروشيمي اوره و كود اوره جهان در مسجد سليمان
برای ساخت این مجتمع کود اوره كه در ابتداي هفته جاري آغاز به كار تاسيس آن شروع شد؛ یک گروه سرمایه گذار چینی به سهم 85% و بخش خصوصی ايران با سهم 15% در مجموع چهار میلیارد دلار سرمایه گذاری می کنند که مطابق با برنامه زمان بندی، باید عملیات ساخت و راه اندازی این واحد در مدت چهل ماه به پایان برسد.
همزمان با آغاز عملیات اجرایی مجتمع پتروشیمی مسجدسلیمان، به زودی ساخت پنج تا هفت مجتمع جدید پتروشیمیایی هم در منطقه ویژه اقتتصادی انرژِی پارس و برخی از استان ها آغاز می شود و بنا بر آن، تا سال 1394 در مجموع، باید طرح های تولید اوره و آمونیاک مرودشت شیراز، لردگان یاسوج، زنجان، هرمز، هنگام و لاوان در مدار بهره برداری قرار بگیرند كه به گفته بيات، معاون وزير نفت با راه اندازي اين واحدها ايران با بيش از پانزده ميليون تن توليد در سال به بزرگترين توليد كننده اين محصول پتروشيمي تبديل مي شود.