جهاداقتصادی-صلابت سیاسی فرهنگی


نگاشته شده توسط   جمعه 31 تیر 1390  ساعت 6:43 PM 

بر پایه گزارش اوپک؛
درآمد نفتی ایران چند میلیارد دلار است؟
سازمان کشورهای صادرکننده نفت، گزارش تخصصی خود درباره تولید، فروش و صادرات نفت کشورهای عضو این سازمان را در سال 2010 و 2011 منتشر کرد/ بر پایه آن، عربستان تنها کشوری است که به همه نقاط جهان نفت صادر می کند، در حالی که ایران.../ در این گزارش، میزان دقیق درآمد نفتی ایران و همچنین میزان واردات کشور به صورت دقیق مشخص شده است.
سرویس بین الملل ـ سازمان کشورهای صادرکننده نفت، گزارش تخصصی خود را درباره تولید، فروش و صادرات نفت کشورهای عضو این سازمان در سال 2010 و 2011 منتشر کرد.
به گزارش «تابناک»، بر پایه این گزارش که در وب سایت اوپک منتشر شده است، عربستان تنها کشوری است که به همه نقاط جهان نفت صادر می کند، در حالی که ایران عمده نفت خود را به کشورهای آسیا پاسیفیک، یعنی کشورهای شرق آسیا و مقدار بسیار کمی نفت و فرآورده های آن را نیز به قاره آفریقا صادر می کند.
بنا بر این گزارش، بالاترین درآمد نفت ایران در بازه زمانی سال 2006 تا 2010، در سال 2008 بوده است که درآمد نفت ایران در این سال، به هشتاد و هفت میلیارد و پنجاه میلیون دلار در سال رسیده است.
 

جدول درآمد نفتی ایرانی در سال های نامبرده به قرار زیر است:
 

2006

000، 000 ، 619 ، 57

 

2007

000،000، 214، 66

2008

000،000، 050 ، 87

2009

000، 000 ، 342، 56

2010

000 ، 000 ، 571 ، 71

 
  این در حالی است که در همین مدت نیز واردات ایران افزایش یافته و عمده درآمد نفتی ایران به واردات اختصاص یافته است، به گونه ای که ایران پس از عربستان سعودی و امارات، سومین وارد کننده عمده اوپک به شمار می رود.

 جدول زیر میزان واردات ایران را در سال های یاد شده نشان می دهد:

2006

000، 000 ، 646 ، 49

 

2007

000،000، 843، 57

2008

000،000، 720 ، 69

2009

000، 000 ، 565، 58

2010

000، 000 ، 565، 58

 
به این ترتیب، در سال 2008 که کشورمان بالاترین درآمد نفتی را داشته، بالاترین میزان واردات را نیز از آن خود کرده است.
در این گزارش همچنین به خوبی کاهش مصرف مواد سوختی در ایران مشخص است و از سوی دیگر، آمارها نشان می دهد که ظرفیت پالایشگاه های ایران از سال 2006 تا سال 2010، روند رو به رشدی داشته است، به گونه ای که ایران پس از عربستان، بیشترین تولید فرآورده های نفتی را در میان کشورهای عضو اوپک داشته است.
بر پایه این گزارش، در سال گذشته میلادی، ایران جایگاه دومی خود را در صادرات نفت خام در سازمان اوپک از دست داد و هم اکنون جای آن را نیجریه گرفته است. در این باره باید گفت، در سال 2010 میلادی، ایران روزانه دو میلیون و دویست و چهل و هشت بشکه نفت تولید کرده است، در حالی که نیجریه، روزانه دو میلیون و دویست و چهل و شش بشکه تولید داشته و بدین ترتیب، اکنون نیجریه پس از عربستان، دومین تولید کننده نفت در اوپک است.

 




نگاشته شده توسط   جمعه 31 تیر 1390  ساعت 6:40 PM 

بررسي علل افزايش قيمت طلا و احتمال تأثير آن در ايران؛
از وخامت اوضاع اقتصادي در كشورهاي صنعتي تا ركورد تاريخي طلا
تصويب رياضت اقتصادي در ايتاليا به حجم هفتاد ميليارد دلار، اجرا نشدن تعهدات مالي كمكي در حد انتظار يونان توسط اتحاديه اروپا، تداوم كسر بودجه در آلمان و ادامه بحران اقتصادي در پرتغال و ايرلند، از ديگر عواملي هستند كه مي توان براي بحران پدید آمده در قيمت هاي بازار فلزات گرانبها از آنها نام برد.
سرويس اقتصادي ـ هرچند در دو سال گذشته، همواره بهای طلا در بازارهاي جهاني از نرخ رشد صعودي برخوردار بوده است، ركورد تاريخي ديروز قيمت طلا، غير منتظره به نظر مي رسيد.

به گزارش «تابناك»، ديروز طلا در بازارهاي جهانی به بهای 1600 دلار در هر اونس رسيد كه بالاترين قيمت ثبت شده براي اين فلز قيمتي در تاريخ است.

کارشناسان بدتر شدن اوضاع اقتصادی در کشورهای صنعتی جهان و هجوم سرمایه داران برای خرید طلا به عنوان سرمایه گذاری مطمئن را دو عامل اصلی افزایش قیمت این فلز گرانبها می دانند.

بنابر این گزارش، همواره در تاريخ به هنگام افزايش ناامنی و نبود قطعيت در اقتصاد، ريسك پذيري سرمايه گذاران كاهش يافته و آنان به سمت خريد دارايي هاي مطمئن اما كم سودتر مانند طلا روي آورده اند؛ چيزي كه در بهار سال جاري، شاهد بروز آن در اقتصاد ايران نيز بوديم.

بهای هر اونس طلا در پایان معاملات فلزات گرانبهای لندن، روز گذشته در حالي از مرز هزار و ششصد دلار گذشت كه این رقم برای قیمت هر اونس طلا، تاکنون سابقه نداشته و اين امر خود به تشديد نگراني درباره آينده اقتصاد جهاني انجاميده است، زيرا اين افزايش قيمت، پيام مشخصي درباره آينده سرمايه گذاري هاي اقتصادي دارد.

با توجه به آن که اوضاع مالی و اقتصادی در کشورهای صنعتی جهان از جمله کشورهای اروپایی رو به بدتر شدن می رود، سرمایه داران ترجیح می دهند، پول خود را در بخش هایی مانند خرید طلا سرمایه گذاری کنند که مطمئن به نظر می رسد. این در حالی است که روند افزایش بهای طلا تا این میزان، از هفته گذشته آغاز شده است.

بايد توجه داشت كه روند قیمت طلا به طور کلی از سال دو هزار و هشت (همزمان با آغاز بحران هاي اقتصادي پياپي در اروپا و آمريكا) آغاز شده است، به گونه ای که بهای هر اونس طلا در سال 2008، هشتصد و هفتاد و هشت دلار، در سال 2009، هزار و نود و پنج دلار، در سال 2010 به هزار و چهارصد و ده دلار و اکنون بهای هر اونس طلا در سال 2011 به هزار و ششصد دلار رسیده است.

«آندرو فریس»، مشاور سرمایه گذاری در بانک «بي. ان. پي پاریبا» در این باره می گوید: به محض آنکه سررسید بازپرداخت سود اوراق قرضه آمریکا بگذرد، حتی اگر پرداخت سود این اوراق چند روز هم به تعویق بیفتد و به محض آنکه مشکلات یونان در مسیر خوبی قرار گیرد، خطر افزایش بیش از اندازه بهای فلزات گرانبها تا حدودی کاهش خواهد یافت، ولی کامل از بین نخواهد رفت.

اين بدان معناست كه نگراني ها از بازپرداخت نکردن بدهي هاي آمريكا يا سود اوراق قرضه فراواني كه اين كشور در رویارویی با بحران منتشر كرده و احتمال ناتواني اش در پرداخت سود آنها زياد است، از يك سو و شدت وخامت بحران يونان به منزله عاملي براي فشار مالي به اتحاديه اروپا ـ كه خود در شرايط اقتصادي بدي است ـ از ديگر سو، مانع از ريسك پذيري سرمايه گذاران شده و در خوش بينانه ترين حالت، تنها با رفع اين دو نگراني مي توان به بازگشت وضعيت عادي سرمايه گذاري و به دنبال آن، بازگشت تعادل در بازار فلزات گرانبها اميد داشت.

تصويب رياضت اقتصادي در ايتاليا به حجم هفتاد ميليارد دلار، اجرا نشدن تعهدات مالي كمكي در حد انتظار يونان توسط اتحاديه اروپا، تداوم كسر بودجه در آلمان و ادامه بحران اقتصادي در پرتغال و ايرلند، از ديگر عواملي هستند كه مي توان براي بحران پدید آمده در قيمت هاي بازار فلزات گرانبها از آنها نام برد.

گفتني است، در ارديبهشت ماه سال جاري، برخي از بانك هاي مركزي كشورهاي بزرگ جهان همچون اتحاديه اروپا و روسيه، نسبت به افزايش ذخاير طلاي خود اقدام كردند كه اين رفتار ناشي از بي اعتمادي به دلار نيز در افزايش تقاضاي طلا در ماه هاي گذشته بي تأثير نبوده است.

ذكر این نیز لازم است که با توجه به احتمال موقتي بودن اين افزايش قيمت و حجم بالاي ذخاير طلاي بانك مركزي، احتمال تأثيرگذاري جدي آن بر بازار داخلي طلا در كوتاه مدت، جدي ارزيابي نمي شود.

 





نگاشته شده توسط   جمعه 31 تیر 1390  ساعت 6:36 PM 

بهمني حذف صفرها را بسته به موافقت مردم خواند؛
فراز و نشيب هاي دمكراسي اقتصادي حذف صفرها!
پیشتر نيز در اظهارات مسئولين، اين مسأله گفته شده بود كه طرح حذف چهار صفر با وجود تصويب دولت در قالب لايحه اي به مجلس ارایه مي شود تا نمايندگان ملت پس از كارشناسي هاي لازم، تصميم نهايي را درباره اجرا شدن یا نشدن آن بگيرند كه همه اينها نشان دهنده قطعي بودن اجراي طرح و حركت آن در راه قانوني براي نهايي شدن است.
سرويس اقتصادي ـ محمود بهمني، رييس بانك مركزي، طي اظهاراتي اجراي مصوبه دولت مبني بر حذف چهار صفر از پول ملي را به رضايت بیشتر مردم وابسته دانست.

به گزارش «تابناك»، همچنين بانك مركزي روز شنبه با افتتاح يك پايگاه اينترنتي جهت اطلاع رساني در اين زمينه به مردم موضوع حذف صفرها و تغيير نام واحد پول ملي را به راي گذاشت.

البته آقاي بهمني در سخنان خود اظهار داشت: حذف چهار صفر از پول ملي، نزدیک دو سال در بانك مركزي مورد تحقيق و كار كارشناسي قرار گرفته و تمام جوانب طرح در نظر گرفته شده است.

پیشتر نيز در اظهارات مسئولين، اين مسأله عنوان شده بود كه طرح حذف چهار صفر با وجود تصويب دولت در قالب لايحه اي به مجلس ارایه مي شود تا نمايندگان ملت، پس از كارشناسي هاي لازم، تصميم نهايي را درباره اجرا شدن یا نشدن آن بگيرند كه همه اينها نشان دهنده قطعي بودن اجراي طرح و حركت آن در راه قانوني براي نهايي شدن است.

همچنين روز گذشته، قضاوي، معاون بانك مركزي در كنفرانس خبري از موافقت 83 درصدي شركت كنندگان در نظر سنجي سايت اصلاح پول ملي با حذف چهار صفر خبر داد.

وي با اشاره به كاهش بيش از حد ارزش پول ملي و سختي مبادلات گفت: تا كي خار در چشم و ريگ در كفش حركت كنيم. اين مدل پولي سه دهه دوام آورده و پيش بيني دوام پول جديد بيش از هفت دهه خواهد بود.

البته در ضرورت اصلاح پول ملي شكي نيست و در اثبات آن، همين بس كه مردم خود برای تسهيل در مبادلات، اين اصلاح را به نوعي اعمال كرده و از واحدي بزرگتر از واحد پول ملي به نام تومان استفاده مي كنند و افزون بر آن، باز هم به دليل ناكارآمدي و كاهش ارزش پول در دهه هفتاد لفظ يك تومان را مردم به معناي هزار تومان به كار برده و اين لفظ در دهه هشتاد معني يك ميليون تومان را به خود گرفت و در صورت تداوم اين وضع ... .

اما با وجود اصولي بودن پيشنهاد اصلاح پول ملي با توجه به وجود مكانيسم هاي جاري در كشور براي تصميم گيري ضرورت رسانه اي شدن اين طرح به شيوه جاري و شكل اين مدل خاص كسب نظر مردم اندكي مبهم است و در اين ميان، آوردن چند نكته قابل توجه خواهد بود:

نخست: بنا بر اظهارات آقاي بهمني و دیگر مسئولين اقتصادي، اين طرح دو سال كارشناسي شده و كاملا براي اقتصاد مفيد است؛ پس در اين صورت، منوط شدن اجراي آن به رضايت مردم به چه معناست و در صورت پاسخ منفي مردم، دولت از اجراي اين طرح مفيد كه البته در هيات دولت نيز به تصويب رسيده، صرف نظر خواهد كرد؟

دوم: بنا بر گفته هاي رييس و معاون بانك مركزي و آنچه در سايت اصلاح پول ملي ديده مي شود، تغيير واحد پول ملي و نام آن به نظرسنجي گذاشته شده است، نه اصل حذف چهار صفر؛ پس دست يافتن به نظر مردم براي حذف صفرها از طريق چه مكانيسمي حاصل خواهد شد؟

سوم: آيا نظر خواهي در يك سايت اينترنتي، مي تواند برآيند دیدگاه های همه مردم ايران را نشان دهد، در حالي كه بر پایه آخرين آمار مرکز مدیریت توسعه ملی اینترنت، شمار مشترکان اینترنت کشور تا پایان سال ۸۹ بالغ بر ۲۴ میلیون و ۵۵۰ هزار نفر بوده است و بيش از نصف جمعيت كشور به اينترنت دسترسي ندارند؟

چهارم: مگر نمايندگان مجلس شوراي اسلامي نمايندگان ملت نيستند و نظر كارشناسي آنان طبق رويه دمكراسي غير مستقيم نظر ملت نيست، پس هنگامي كه مي توان امري طبق روال همه تحولات قانوني كشور با نظر نمايندگان مردم پيش برد، اين تغيير رويه سياسي چه معنايي دارد؟
 





نگاشته شده توسط   جمعه 31 تیر 1390  ساعت 6:32 PM 

گامي به سوي حذف نگاه دستوري در سياست هاي اقتصادي؛
آيا مسئولان پيام سياست هاي ابلاغي را خواهند شنيد؟
نكته مهمي كه در اين بسته سياستي وجود دارد، نبود نگاه دستوري به اقتصاد است كه متأسفانه در سه دهه گذشته در كشور حكمفرما بوده و يكي از دلايل اصلي عقب ماندگي هاي اقتصادي ماست/ حال پرسش این است که آيا دولت مي تواند همچنان با افزايش استخدام ها به اين نياز روزافزون پاسخ دهد، در حالي كه بنابر قرائن، دولت ايران از بزرگي حجم رنج برده و بر پایه قوانين موظف به كوچكتر شدن است.
سرويس اقتصادي ـ روز گذشته مقام معظم رهبري در حكمي سياست هاي كلي اشتغال را در 13 بند ابلاغ كردند.

به گزارش «تابناك»، سياست هاي سیزده گانه ايجاد اشتغال كه طي نظر مشورتي مجمع تشخيص مصلحت نظام تدوين شده، در حالي توسط رهبر انقلاب ابلاغ شد كه كشور با خطر افزايش بيكاري روبه روست.

البته نامگذاري جهاد اقتصادي از سوی رهبر انقلاب در سال جاري، خود نشان دهنده ضرورت توجه بيش از پيش كشور به گسترش و رونق فعاليت هاي اقتصادي است كه نتيجه مستقيم آن، اشتغال زايي خواهد بود؛ اما اين بار رهبر انقلاب پس از گذشت چهار ماه از آغاز سالي كه در آن بايد جهاد اقتصادي صورت مي گرفت و به رويه اي براي سال هاي آينده تبديل مي شد، با ابلاغ اين سياست ها، نقطه اصلي هدف را به همگان گوشزد كردند.

نكته مهمي كه در اين بسته سياستي ابلاغ شده هست، نبود نگاه دستوري به اقتصاد است كه متأسفانه در سه دهه گذشته در كشور حكمفرما بوده و يكي از دلايل اصلي عقب ماندگي هاي اقتصادي ماست.

بنابر این گزارش، تأكيد بر افزايش اشتغال مولد همزمان با افزايش بهره وري از اهم نكات مورد توجه در اين ابلاغيه است؛ به آن معنا كه صرف استخدام كردن و به كار گيري افراد، نبايد هدف باشد، بلكه بايد زمينه هاي فعاليت مفيد اقتصادي فراهم شده و سپس اشتغال در كنار آن رشد يابد، زيرا تنها اين نوع از اشتغال است كه مي تواند پايدار بوده و به گسترش منافع جامعه بينجامد و در غير اين صورت، اشتغال صوري ايجاد كردن، جز ضرردهي و از بين رفتن مشاغل ايجاد شده در آينده نزديك اثري نخواهد داشت.

پرسشی که هم اکنون مطرح است، این که آيا دولت مي تواند همچنان با افزايش استخدام ها به اين نياز روزافزون پاسخ دهد، در حالي كه بنابر قرائن، دولت ايران از بزرگي حجم رنج برده و بر پایه قوانين موظف به كوچكتر شدن است.

اين همان نگاه دستوري است كه ما به بخش هايي از دولت دستور دهيم تا شمار بيشتري را استخدام كنند يا بخش خصوصي را از كم كردن تعداد كاركنان خود منع كنيم؛ چيزي كه متأسفانه، در اين سال ها همواره رايج بوده است.

این گزارش می افزاید: بايد اين اصل را پذيرفت كه آحاد اقتصادي در بخش خصوصي از عقلانيت اقتصادي برخوردار بوده و در راستاي افزايش منافع ـ كه سرانجام به افزايش رفاه جامعه منجر مي شود ـ كار مي كنند؛ بنابراین، اگر بتوانند با گسترش كار و در پي آن گسترش سود خود افراد بيشتري را استخدام كنند، قطعا اين كار را انجام خواهند دادد.

به این ترتیب، هنگامي كه بخش خصوصي به دنبال كاهش میزان كاركنان است، يعني حجم فعاليت اقتصادي در حال كاهش است و بايد به حال توليد اندیشید، نه اينكه با الزام آن به نگه داشتن كاركنان شرايط اقتصادي را چنان بر وي سخت كنيم كه به تعطيلي كشيده شده و همه كاركنان بيكار شوند.
 
این سخن، در حقيقت تفاوت ماهوي نگاه دستوري و نگاه علمي به اقتصاد را نشان مي دهد؛ بنابراين، رشد اقتصادي معطوف به ايجاد اشتغال در كشوري كه با انبوه جمعيت جوان روبه روست، تنها استراتژي موفق خواهد بود.

البته اين جاي خوشحالي بسيار دارد كه در سياست هاي كلي نظام براي اشتغال نگاه دستوري به كلي كنار گذاشته شده و به در پیش گرفتن شيوه هاي موثر و علمي اقتصادي در افزايش شغل پرداخته اند، به گونه ای که از سیزده بند نامبرده، هشت بند آن، مستقيم به رشد و حمايت از بخش خصوصي اشاره دارد، زيرا راهکار افزايش اشتغال چيزي جز رشد و گسترش بخش خصوصي نيست.

بندهاي 1 ،2،3،5،6،7،8،10 چنانكه به اختصار در زير می آید، ناظر به مكانيسم هاي لازم در اقتصاد براي تقويت رشد و گسترش ویژه ای است كه منجر به افزايش اشتغال مي شود:

1ـ ترويج فرهنگ كارآفريني،
2ـ بالا بردن توان كارآفريني،
3ـ فرصت های شغلی پایدار با تأکید بر بهره از توسعه فناوری و اقتصاد دانش بنیان،
5ـ بهبود محیط کسب و کار و بالا بردن شاخص های آن و حمایت از بخش های خصوصی و ...،
6ـ جذب فناوری، سرمایه و منابع مالی، خارجي،
7ـ کاهش نرخ بیکاری همراه با ارتقای بهره وری عوامل تولید و افزایش تولید،
8ـ توجه بیشتر در پرداخت یارانه ها به حمایت از سرمایه گذاری، تولید و اشتغال مولد،
9 ـ و راه اندازی و توسعه صندوق های شراکت در سرمایه برای تجاری سازی ایده ها

چنانكه دیده شد، اين مسأله نشان دهنده ديد درست اقتصادي در طراحي سياست هاي كلي است؛ اما نخست بايد پرسيد، آيا مسئولان پيام نهفته در اين سياست هاي ابلاغي را خواهند شنيد، يا همان گونه كه پس از گذشت پنج سال از ابلاغ سياست هاي اصل 44 قانون اساسي مبني بر ضرورت تسريع و اجراي صحيح فرآيند خصوصي سازي، همچنان تصدي دولت در اقتصاد و رقابتش با بخش خصوصي روز به روز در حال افزايش است، در آينده نيز بايد شاهد فرياد بخش خصوصي براي اجرا نشدن صحيح سياست هاي كلي افزايش اشتغال باشيم؟

و پرسش دوم آن كه آيا مي توان اميدوار بود، اين کار آغازي بر پايان نگاه دستوري به اقتصاد در سياست هاي نظام بوده و از اين پس، شاهد مواردي چون دستور مقامات اجرايي براي كاهش قيمت ها، كاهش سود بانك ها يا كاهش تورم و ... نباشيم؟





نگاشته شده توسط   سه شنبه 28 تیر 1390  ساعت 8:38 PM 

به بهانه چهلمين سالگرد روابط ايران و چين:
شراكت اقتصادي با چين؛ تهديد يا فرصت؟
چين اين روزها در رتبه دومين اقتصاد جهان قرار دارد و بسياري از كارشناسان اقتصادي جايگاه اول اقتصادي جهان را نيز براي اين كشور دور از ذهن نمي دانند. اما صرف رابطه اقتصادي با چنين كشوري و گسترش آن به رشد اقتصاد ما منجر نخواهد شد.../ اقتصاد ايران البته به دليل شرايط خاص خود هرگز قابل مقايسه با كشورهاي آمريكاي لاتين نيست اما...
سرويس اقتصادي ـ بيش از چهل سال است كه از آغاز روابط ديپلماتيك ايران و چين مي گذرد و شايد چهل سال پيش كه ايران روابط ديپلماتيك خود را با جمهوري خلق چين آغاز کرد كسي تصور چنين آينده اي را نه براي چين و نه براي ايران نداشت.

به گزارش «تابناك»، چين از نمونه كشورهايي است كه از مرحله توسعه نيافتگي و در حال توسعه بودن به سرعت عبور كرد و در اين مسير نه تنها همچون كره جنوبي يا برخي كشور هاي ديگر كمكي از جانب غربيان دريافت نكرد بلكه با موانع زيادي از سوي آنان مواجه شد كه از اين رو كشوري قابل مطالعه اي براي الگوگيري است.

رييس جمهور كشورمان در حالي در سالگرد چهلمين سال روابط دو كشور با هه گوچيانگ عضور كميته دائمي رهبري چين گفتگو مي كرد كه سطح مبادلات تجاري دو كشور چيزي نزديك به 30 ميليارد دلار است و وی ابراز اميدواري كرد تا اين ميزان در آينده به 100 ميليارد دلار ارتقا يابد.

چين و ايران دو كشوري هستند كه در گذشته هاي دور به عنوان قدرت هاي منطقه اي روابط خوبي را تجربه كرده اند و شايد ترسيم آينده اي مشابه در جايگاه و روابط اين دو كشور چندان دور از ذهن نباشد.

اين روزها چيني ها جايگزين بسياري از شركت هاي تحريم كننده ايران در عرصه هاي مختلف اقتصادي شده اند؛ اما بايد در نظر داشت كه به همين ميزان نيز پروژه هاي ناتمام پيمانكاران بزرگ چيني در ايران از بزرگراه تهران شمال گرفته تا پروژه هاي پارس جنوبي در كشور به چشم مي خورند.

واردات بي رويه از چين نيز شايد در اين سالها رقيب بزرگي براي بسياري از توليد كنندگان داخلي بوده است كه علاوه بر توليد كنندگان فرياد مصرف كنندگان را نيز از كيفيت پايين اين محصولات درآورده است.

شايد در چنين شرايطي بد نباشد كه به هنگام بررسي اين كشور بزرگ و در حال پيشرفت در عرصه اقتصاد بين الملل به عنوان يكي از شركاي بزرگ تجاري كشور به تنظيم ضوابطي نيز در برقراري ارتباط بين دو كشور دقت شود تا پس از بررسي اين دوره از اقتصاد كشور در آينده به نتايج خلاف انتظار و غير هدفگذاري شده دست نيابيم.

چين اين روزها در رتبه دومين اقتصاد جهان قرار دارد و بسياري از كارشناسان اقتصادي جايگاه اول اقتصادي جهان را نيز براي اين كشور دور از ذهن نمي دانند. اما صرف رابطه اقتصادي با چنين كشوري و گسترش آن به رشد اقتصاد ما منجر نخواهد شد؛ چنانچه سالهاي سال كشورهاي آمريكاي لاتين از بيشترين ارتباط اقتصادي با آمريكا برخوردار بودند اما اين مساله نه تنها به رشد اقتصادي آنان منتج نشد بلكه كشورهايي چون برزيل آرژانتين و ونزوئلا تا به تعريف جديدي از روابط اقتصادي خود با آمريكا دست نزدند نتوانستند اقتصاد ملي خود را باز يابند.

اقتصاد ايران البته به دليل شرايط خاص خود هرگز قابل مقايسه با كشورهاي آمريكاي لاتين نيست اما بايد به اين نكته توجه خاص داشت كه صرف تقويت روابط با يك قدرت بزرگ اقتصادي منتهي به رشد و پيشرفت نمي شود و در صورت عدم برنامه ريزي و هدف گذاري صحيح چنين روابطي مي تواند به نتايجي چون از بين رفتن توليدات ملي و تبديل شدن به وارد كننده صرف منتهي گردد.

 





نگاشته شده توسط   سه شنبه 28 تیر 1390  ساعت 8:35 PM 

آیا آمریکا بدهی های خود را خواهد پرداخت؟
اما افزایش بدهیهای آمریکا قطعا راه حل نیست زیرا این امر بحران بدهی فزاینده را در پی دارد که ممکن است دولت آمریکا را به راه حل غیر منطقی پرداخت نکردن بدهیها سوق دهد چیزی که در سال 1979 اتفاق افتاد در این سال دولت آمریکا در اثر بحران افزایش بدهی ها برای مدتی از پرداخت بدهیهایش خودداری کرد.
سرویس اقتصادی- پس از جنگ جهانی دوم این ایالات متحده آمریکا بود که از ضعف اقتصادی کشور های درگیر و فرسوده اروپایی بهره برده و خود را به اقتصاد برتر جهانی تبدیل نمود.

به گزارش «تابناک»، یکی از بارزترین و مهم ترین نتایج این امر تبدیل ارز این کشور یعنی دلار به عنوان مبنای مبادلات بین المللی بود. زیرا در آن برهه کلیه ارزهای معتبر جهانی دچار نوسان بوده و تنها دلار آمریکا از ثبات نسبی برخوردار بود.

این مساله به نوعی وابستگی اقتصادهای جهان به دلار منجر شده و عملا آسیب دیدن اقتصاد آمریکا که به ارزش دلار لطمه خواهد زد تاثیر منفی برکل اقتصاد های جهانی خواهد داشت و این بر پیچیدگی مساله می افزاید.

اما اکنون بیش از دوسال است که از بحران ورشکستگی بانکهای آمریکایی می گذرد و این مساله به تداوم بحران در بخش های دیگر اقتصاد این کشور انجامیده است. در تمام این مدت انتشار اوراق قرضه بین المللی و داخلی یکی از راهکار های مهم ایالات متحده در رفع بحران داخلی بوده است؛ اما اوراق قرضه به معنی بدهی است و دولت منتشر کننده باید در موعد مقرر به صورت مستمر سود این اوراق را به خریداران چه اخلی و چه بین المللی بپردازد.

این روزها سقف بدهیهای آمریکا با حد اکثر رقم مجاز در قوانین این کشور (چهارده هزار میلیارد دلار) برابری کرده و طبق قانون دولت اوباما اجازه انتشار مجدد اوراق قرضه و افزایش سقف بدهی ها را ندارد و نگرانی در سراسر جهان درباره رکود بزرگ در اقتصاد آمریکا و جهان در صورت حل نشدن مشکل سقف بدهی های دولتی آمریکا تشدید خواهد شد.

آیا ممکن است آمریکا ناتوانی خود را از پرداخت سود بیش از چهارده هزار میلیارد دلار از بدهی هایش اعلام کند؟

در صورت اعلام شبه ورشکستگی موقت آمریکا، اقتصاد این کشور و جهان با چه شرایطی روبرو خواهد شد؟

واشنگتن که پیش از سلاح با دلارهای خود بر جهان حکومت می کند، بزرگترین بدهکار جهان است.

جدال برسر اجازه یا عدم اجازه به دولت برای افزایش سقف بدهی ها به عنوان راهی برای رهایی از مشکل کسر بودجه دائمی در اقتصاد این کشور به چالشی جدی در کنگره و در بین جمهوریخواهان(مخالف) و دموکراتها (موافق) گردیده است.کسری بودجه ای که سالانه از هزار میلیارد دلار هم فراتر رفت.

وزارت خزانه داری آمریکا نمی تواند بیش از سقف تعیین شده به استقراض ادامه دهد، مگر آنکه کنگره با افزایش این سقف موافقت کند. دولت آمریکا اکنون می خواهد سقف بدهی های عمومی به شانزده هزار و هفتصد میلیارد دلار افزایش پیدا کند تا بتواند سود بدهی های خود را بپردازد.

برخی کارشناسان بر این باورند که  اگر سقف بدهیهای امریکا افزایش پیدا نکند عملا دولت امریکا زمین گیر می شود و در نتیجه پشتوانه سرمایه گذاری در امریکا و اعتبار اوراق بهادار دولتی کاهش پیدا می کند.

در چنین شرایطی دیگر ارزش سرمایه ها نه تنها در امریکا بلکه در سراسر جهان سقوط می کند و کل بازارهای مالی جهان دچار بحران می شود.در شرایط حاضردولت امریکا نیاز دارد برای هر یک دلاری که خرج می کند چهل درصد ان را قرض کند و و بقیه ان را از طریق مالیات بدست اورد.دولت برای چهل درصدی که قرض می کند مجبور است بهره پرداخت کند و همین دائما بدهی دولت را افزایش می دهد.

اما افزایش بدهیهای آمریکا قطعا راه حل نیست زیرا این امر بحران بدهی فزاینده را در پی دارد که ممکن است دولت آمریکا را به راه حل غیر منطقی پرداخت نکردن بدهیها سوق دهد چیزی که در سال 1979 اتفاق افتاد در این سال دولت آمریکا در اثر بحران افزایش بدهی ها برای مدتی از پرداخت بدهیهایش خودداری کرد.

روبرو شدن اقتصاد آمریکا با رکود جدید، بی اعتمادی به اوراق بهادار خزانه داری آمریکا و سقوط ارزش دلار در برابر دیگر ارزها دیگر پیامدهای بحران مالی جدید در جهان خواهد بود.

چین و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس که حجم زیادی دلار در اختیار دارند، بیشترین ضرر را از این شرایط متحمل خواهند شد.

اکنون چند سناریو در برابر آینده اقتصاد تعیین کننده آمریکا متصور است.که شامل حالتی از استقراض یا عدم استقراض و در هر دوصورت موفق شدن یا نشدن این کشور در حل بحران کسری بودجه فزاینده است.

اما سوال اینجاست که درصورت عدم پرداخت بدهیهای آمریکا چه برسر اقتصاد هایی خواهد آمد که با افزایش وابستگی به دلار و خرید این اوراق قرضه همه تخم مرغهای خود را در سبد آمریکا نهاده اند؟





نگاشته شده توسط   شنبه 25 تیر 1390  ساعت 8:44 PM 

رئیس کل گمرک ایران در حاشیه بازدید از گمرک پلدشت گفت: تا پایان سال گذشته شمار گمرکات کشور 167 واحد بود که از ابتدای امسال تاکنون با حذف 5 واحد گمرکی در تهران ، شمار گمرکات کشور به 162 واحد کاهش یافته است.
با هدف ساماندهی گمرکات، 30 درصد از واحدهای گمرکی کشور حذف می شوند.

به گزارش واحد مرکزی خبر ، طبق قانون 106 برنامه پنجم توسعه با اجرای طرح آمایش سرزمینی گمرکات و با در نظر گرفتن شاخص های منطقه ای از جمله نیاز و ضرورت مکانی ، باید گمرکات غیر فعال در یکدیگر ادغام شوند و گمرکات باقی مانده و فعال نیز توسعه و تجهیز یابند.

رئیس کل گمرک ایران در حاشیه بازدید از گمرک پلدشت گفت: تا پایان سال گذشته شمار گمرکات کشور 167 واحد بود که از ابتدای امسال تاکنون با حذف 5 واحد گمرکی در تهران ، شمار گمرکات کشور به 162 واحد کاهش یافته است.

معمارنژاد افزود: مشخص کردن مناطقی که باید گمرکات مجهز داشته باشند یکی از محورهای دیگر طرح مطالعه آمایش سرزمینی گمرکات استان ها است که با اتمام آن تا پایان سال و ارزیابی و سنجش شاخص های اقتصادی ، اجتماعی ، سیاسی و همچنین زیرساخت های صنعتی و کشاوری طرح تجهیز گمرکات کشور اجرا خواهد شد.

در اجرای طرح تجهیز گمرکات کشور با هدف کاهش زمان ترخیص کالا و تشریفات گمرکی ، این واحدها به امکانات پیشرفته از جمله دستگاه های پرتونگاری ، دوربین مدار بسته مجهز می شوند و شبکه الکتریکی در گمرکات توسعه می یابد.

کاظمی مدیر کل برنامه ریزی و بهبود سیستم های گمرک کشور پیشتر گفته بود: مجلس شورای اسلامی برای تجهیز گمرکات کشور بیش از هزار میلیارد ریال اعتبار تخصیص داده است.

معمارنژاد همچنین افزود: برای افزایش مبادلات تجاری ایران و جمهوری آذربایجان تا پایان سال آینده در مرز پلدشت گمرک بین المللی مستقر می شود که با توجه به اینکه رویه های گمرکی در مناطقی که زیر ساخت های لازم از جمله انبار و سالن مسافری و تجاری در آنها ایجاد شده ، اجرا می شوند فراهم کردن این زیر ساخت ها هم اکنون در پلدشت در حال فراهم شدن است که تا پایان سال آینده به پایان خواهد رسید.

جمهوری خود مختار نخجوان در شمال رود خانه ارس بخشی از خاک جمهوری آذربایجان است که از طریق مرز صنم بلاغی پلدشت با جمهوری اسلامی ایران ارتباط زمینی دارد.
 




نگاشته شده توسط   پنج شنبه 23 تیر 1390  ساعت 8:40 PM 

 

http://www.saghebefadak.blogfa.com

...دكتر رضایی :شهدا اگر بودند ایرانی پیشرفته و سربلند می ساختنددكتر محسن رضایی گفت : شهدا اگر امروز بودند با همبستگی ، قاطعیت و كار آمدی بسیار سریعتر از همه كسانی سخن از رفاه و توسعه می گویند مردم را راضی نگه داشته و ایرانی پیشرفته و سربلند می ساختند .

 ادامه مطلب





نگاشته شده توسط   پنج شنبه 23 تیر 1390  ساعت 8:13 PM 

وزیر امور اقتصادی و دارایی از احتمال موکول شدن واریز مرحله ششم یارانه نقدی از ابتدای مردادماه به هفته دوم این ماه خبر داد.

به گزارش سه نسل (3NASL.COM) به نقل از البرز نیوز، سید شمس الدین حسینی امروز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیأت دولت درباره زمان واریز مرحله ششم یارانه نقدی گفت: به دلیل تداخل فعالیتهای بانکی و فشردگی بار فعالیتها در آغاز ماه، احتمالا زمان دیگری را برای واریز یارانه ها در نظر بگیریم.

وی در پاسخ به این سئوال که زمان دقیق آن کی خواهد بود؟ گفت: "احتمالا هفته دوم ماه آینده."

مبلغ یارانه نقدی هر نفر بدون تغییر نسبت به ماه‌های گذشته، ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان برای هر نفر است. از این مبلغ ۴۰ هزار و ۵۰۰ تومان مربوط به یارانه انرژی و پنج هزار تومان مربوط به یارانه نان است.

براساس جدیدترین آمارهای به ثبت رسیده در سایت مرکز آمار ایران، متقاضیان دریافت یارانه نقدی به بیش از ۷۴ میلیون نفر رسیده است. در همین حال، براساس اطلاعاتی که در سامانه وزارت رفاه و تامین اجتماعی به ثبت رسیده است، حدود ۷۲.۵ میلیون نفر یارانه نقدی می‌گیرند.

از زمان ثبت اطلاعات در مرکز آمار ایران تا ثبت آن در سایت رفاهی برای دریافت یارانه مدتی طول می کشد و اختلاف آمار به این دلیل است. آخرین برآوردها نشان می‌دهد که در حال حاضر جمعیت ایران از مرز ۷۵ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر گذشته است.





نگاشته شده توسط   سه شنبه 21 تیر 1390  ساعت 9:03 PM 

 
رهبر انقلاب در جمع هيأت رئيسه اتاق هاي بازرگاني ايران و تهران:
بايد اين نگاه اميدآفرين را مقدمه اي براي هر پيشنهاد و طرحي قرار داد و در توضيح و تشريح وضعيت از نگاه منفي و سياه نمايي پرهيز كرد، چرا كه در سايه اميد، نشاط حاصل مي شود/ فعالان اقتصادي كه در مجموعه اتاق بازرگاني جمع مي‌شوند، بايد با احساس مسئوليت و با اميد، نقش خود را در وضع كنوني كشور تعريف و ايفا كنند.

صبح امروز، حضرت آيت الله خامنه اي، رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار رئيس و اعضاي هيأت رئيسه اتاق هاي بازرگاني ايران و تهران، با اشاره به سال جهاد اقتصادي، نخستين شرط موفقيت در اين جهاد عظيم را برآورد درست و اميدآفرين از شرايط كشور و ارائه آن به افكار عمومي دانستند.

به گزارش «تابناک» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، ایشان به پيشرفت هاي بزرگ كشور در زمينه هاي گوناگون به ويژه در مسايل اقتصادي اشاره و خاطرنشان كردند: بايد اين نگاه اميدآفرين را مقدمه اي براي هر پيشنهاد و طرحي قرار داد و در توضيح و تشريح وضعيت از نگاه منفي و سياه نمايي پرهيز كرد، چرا كه در سايه اميد، نشاط حاصل مي شود.
 


 


ايشان سياست هاي كلي اصل 44 را، ريل گذاري جديد در اقتصاد كشور برشمردند كه با زاويه اي دقيق، مسائل اقتصادي به سمت ديگري هدايت شد.

حضرت آيت الله خامنه اي، ايجاد جرأت و جسارت در بخش خصوصي را براي حضور در ميدان هاي بزرگ اقتصادي، از وظايف مهم اتاق بازرگاني دانستند و با اشاره به امكانات گسترده در كشور بر شناسايي فعالان بالقوه اقتصادي تأكيد كردند.
 


رهبر انقلاب اسلامي افزودند: فعالان اقتصادي كه در مجموعه اتاق بازرگاني جمع مي‌شوند، بايد با احساس مسئوليت و با اميد، نقش خود را در شرايط و وضع كنوني كشور تعريف و ايفا كنند.

ايشان به تلاش آمريكا و ديگر دشمنان جمهوري اسلامي براي ضربه زدن به كشور با استفاده از تحريم و ديگر توطئه ها اشاره و خاطرنشان كردند: هدف دشمنان از ايجاد اين فشارها، نااميدي مردم و به شكست كشاندن انقلاب اسلامي بود؛ اما اينها نمي توانند بر حركت مردمي و خدايي ملت ايران فایق شوند، چرا كه مطمئن هستيم تا وقتي كه دلها پر از اميد و در كنارش مجاهدت باشد، بر همه اين توطئه ها پیروز خواهيم شد.
 


در آغاز اين ديدار، آقايان نهاونديان رئيس اتاق بازرگاني ايران، ميرمحمد صادقي عضو هيأت رئيسه اتاق بازرگاني و آل اسحاق رئيس اتاق بازرگاني تهران در گزارش هايي بر لزوم واگذاري مديريت هاي اقتصادي به بخش خصوصي و تعاوني، تعامل نزديكتر با دولت، ايجاد احساس مسئوليت براي بخش خصوصي، بازنگري در قوانين و مقررات، تدوين استاندارد حلال در عرصه اقتصادي، پالايش جدي در فرهنگ عمومي اقتصاد كشور، استفاده از نظرات فعالان اقتصادي در تصميم گيري هاي كلان و حمايت از جهادگران اقتصادي مطالبي را مطرح كردند.
 

 




نگاشته شده توسط   جمعه 17 تیر 1390  ساعت 8:33 PM 

http://drrezaii.blogfa.com/post-10.aspx

دانشجویان باید پرچمدار جهاد اقتصادی باشند

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: دانشجویان باید در نهضت و جنبش جهاد اقتصادی پیشگام شوند و به‎سمت جلو حركت كنند و پرچمدار جهاد اقتصادی باشند.


ادامه مطلب





نگاشته شده توسط   جمعه 17 تیر 1390  ساعت 8:32 PM 

http://drrezaii.blogfa.com/post-9.aspx

چرا جهاد اقتصادی ...؟

در آستانه سال نو و با توجه به رهنمودهای رهبر انقلاب در رابطه با نقشه راه دولت و ملت بزرگوار ایران اسلامی در سال 1390، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، در یادداشتی به تحلیل چرایی نامگذاری این سال به نام «جهاد اقتصادی» پرداخته است:


ادامه مطلب





نگاشته شده توسط   جمعه 17 تیر 1390  ساعت 8:29 PM 

http://drrezaii.blogfa.com/post-8.aspx

گفتگوی دکتر رضایی با فارس درباره رهبری انقلاب از امام خمینی تا مقام معظم رهبری

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به ویژگی‌های مدیریتی رهبر معظم انقلاب و امام خمینی(ره) تصریح كرد: ایستادگی رهبر انقلاب در برابر دشمنان دقیقاً همانند ایستادگی امام خمینی(ره) است.


ادامه مطلب





نگاشته شده توسط   جمعه 17 تیر 1390  ساعت 8:01 PM 

http://drrezaii.blogfa.com/post-7.aspx

تاکید رضایی بر كنار گذاشتن مسائل حاشيه‌اي و اهميت به مسائل بنيادين جامعه

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: بروز اختلافات، تخريب‌ها و بداخلاقي‌هاي سياسي گذشته از آنكه پيشرفت معنوي كشور را تهديد مي كند به پيشروي مادي نيز آسيب مي‌رساند لذا توصيه مقام معظم رهبري براي دامن نزدن به اختلافات كاملا درست و به‌جا است.


ادامه مطلب





نگاشته شده توسط   یک شنبه 12 تیر 1390  ساعت 8:35 PM 

ظاهرا برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی عضو گروه مجازی فیس بوک شده اند.

در همین حال با جستجوی اولیه در فیس بوک با صفحه 3 عضو هیأت رییسه مجلس شورای اسلامی روبرو شدیم.

دسترسی به شبکه فیس بوک در فضای مجازی نظام جمهوری اسلامی ایران امکان پذیر نیست و این شبکه فیلتر شده است واستفاده از فیلترشکن هم جرم محسوب می شود !

 


http://files.tabnak.com/pics/201106/201106150621172034.jpg
محمد رضا باهنر نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی

 

http://files.tabnak.com/pics/201106/201106150621171798.jpg
سید شهاب الدین صدر نایب رییس دوم مجلس شورای اسلامی

 

http://files.tabnak.com/pics/201106/201106150621171995.jpg
حجت الاسلام حسین سبحانی نیا عضو هیأت رییسه مجلس





نگاشته شده توسط   یک شنبه 12 تیر 1390  ساعت 8:25 PM 

ازوبلاگی دیگرازهمین مدیروبلاگ بخوانیم:

http://www.babazm.blogfa.com/

يك راه كار ساده اما بسيار موثر ديگر پلك زدن است. با پلك زدن مكرر از خشكي چشم جلوگيري كنيد. افرادي كه زياد پلك نمي‌زنند دچار خشكي، سوزش و قرمزي چشم مي‌شوند. 


ادامه مطلب

تعداد ازدواجهایی که از ابتدای سال جاری تا پایان اردیبهشت ماه در کشور رخ داده 168 هزار و 148 مورد بوده است که در اردیبهشت ماه استان تهران با 7499 واقعه ازدواج دارای بیشترین آمار و استان سمنان با 505 واقعه ازدواج دارای کمترین آمار بوده است. 


ادامه مطلب

نبرد اطلاعاتی امروز که محصول توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات است اساس چالش‌های نظام سلطه با کشورهای آزاد در حیطه نرم افزاری و در فضای سایبر به شمار می رود و به همین دلیل بسیاری از کارشناسان از آن به عنوان جنگ جهانی سوم یا جنگ نرم تعبیر می کنند. آنها معتقدند که جنگ‌هایی که در آینده رخ خواهد داد به وسیله تسلیحات جنگی و در میدان‌های نبرد نخواهد بود بلکه این جنگ‌ها به دلیل تصوراتی صورت می‌پذیرد که ابزارهای ارتباطی و الکترونیکی به مردم القا می‌کنند. 


ادامه مطلب

حجت الاسلام قرائتی در جلسه این هفته از سلسله مباحث درسهایی از قرآن درباره اختلاط دختر و پسر در دانشگاه ها و اثرات آن گفت:
 
 

متأسفانه بسیار دیده می شود که خیلی از قوانین و مقررات با وجود صراحت و لازم الاجرا بودن، عمدا یا سهوا نادیده گرفته شده، به انجام رسیده و در این میان، ناظران و مسئولان نیز واکنش مناسبی ندارند. 


ادامه مطلب

چرا دستگاه ‏های تبلیغی و رسانه ملی درخدمت تبلیغ دستگاه بانکی با نرخ سود تعیینی قرار گیرد و شائبه وجود سود ربوی را تبلیغ کند و به گونه ‏ای تبلیغ شود که انگار یک مسابقه تسلیحاتی بین چند بنگاه پولی با سلاح نرخ سود بیشتر راه افتاده و نه مسابقه مشارکت بیشتر در تولید ملی و کسب رزق حلال... 


ادامه مطلب


http://www.asnaderasmy.blogfa.com
 
با سلام و احترام
خواهشمند است با عنایت به بذل مساعی آن ارجمندان ، از مطالب مطروحه در وبلاگ بازدید و در صورت امکان جهت استحضار و بهره برداری همکاران بهر ترتیب مقتضی به ایشان منعکس فرمائید .


ادامه مطلب

يك پژوهشگر مسائل زنان و خانواده گفت: هنگامي كه اعضاي خانواده در روزهاي متوالي سريال‌هاي نامناسب ماهواره را كه هدف آنها عادي‌سازي روابط با نامحرم است، مشاهده مي‌كنند، خيانت به همسر براي آنها عادي مي‌شود.


ادامه مطلب

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم؛ بسم الله الرحمن الرحیم؛ والحمد لله رب العالمین و صلّی الله علی محمد و آله الطیبین الطاهرین و لعنه الله علی اعدائهم اجمعین.
«رُوِیَ عنِ الصادق(علیه‎السلام) قال: لَا إِيمَانَ لِمَنْ لَا حَيَاءَ لَه»

مروری بر مباحث گذشته

بحث ما راجع به حیاء بود، عرض کردم یکی از بزرگ‎ترین مشکلات جامعه ما ترویج بی‎حیایی است. من در بحث حیاء تقسیماتی را هم عرض کردم و در جلسه گذشته حیاء را در سه رابطه از نظر ارزشی و فضیلتی، از نظر زیبایی و از نظر کاربردی در جامعه تقسیم کردیم.

حیای ممدوح و مذموم

بحث حیاء بحث مفصّلی است، امّا چون این جلسه آخرین جلسه مبحث حیاء است، به طور اختصار یک تقسیم‎بندی دیگری راجع به حیاء را مطرح می‎کنم که علمای اخلاق آن را تحت عنوان حیای ممدوح و حیای مذموم مطرح می‎کنند؛ حیای ستایش شده و حیایی که نکوهش شده است. حالا این چیست؟ چه‎طور می‎شود با آن بیانی که ما راجع به حیاء داشتیم، حیاء مذموم باشد؟


ادامه مطلب

سرویس «تابناک» اجتماعی ـ پژوهشگر، رفتارشناس و آسيب‌شناس مسائل اجتماعي كه به كاشمر سفر كرده و از نزديك در جريان رسيدگي و تحقيقات اين پرونده قرار گرفته بود، گفت: وقوع اين گونه حوادث زنگ هشداري براي ساماندهي مديريت جنسي جوانان مجرد است.


ادامه مطلب

 





نگاشته شده توسط   یک شنبه 12 تیر 1390  ساعت 8:15 PM 

كليساي انگليس درصدد بررسي مجدد سياست‌هاي خود براي دادن اجازه به همجنس‌گرايان به منظور رسيدن به مقام اسقفي است.

به گزارش بي بي سي، كليساي اسقفي انگليس درصدد بازبيني سياست‌هاي خود در مورد گرايشات جنسي است و اين احتمال وجود دارد كه اين كليسا به مردان همجنسگرا اين امكان را دهد كه به عنوان اسقف منصوب شوند.

اين اقدام به دليل افزايش تعداد كشيش‌هايي است كه وارد همياري مدني (civil partnership) شده‌اند.

بر اساس اين گزارش، فشارهاي زيادي بر كليساي اسقفي انگليس وارد مي‌شود تا با افراد همجنس‌گرا رفتاري مانند سايرين داشته باشد.

وكلا به كليساي انگليس اعلام كرده‌اند كه عدم تعيين فردي به عنوان اسقف به دليل گرايشات جنسي اش، غير قانوني خواهد بود.

برخي از شعبات كليساي اسقفي انگليس، اسقف‌هاي همجنس‌گرا منصوب كرده‌اند كه با مخالفت ساير شعبه‌ها رو به رو شده است.





نگاشته شده توسط   پنج شنبه 9 تیر 1390  ساعت 7:03 PM 

با پخش قسمت 36 سريال مجازات اشقياي دشت كربلا به پايان مي‌رسد.

به گزارش خبرگزاري فارس، سريال تلويزيوني مختارنامه در قسمت 36 خود كه روز جمعه 10 تيرماه پخش خواهد شد، به دام افتادن «شبث» آخرين فرد باقي‎مانده از اشقياي حاضر در دشت كربلا را به تصوير مي‌كشد.
در اين قسمت و در ادامه جنگ حروراء «بن‎كامل» براي رفع نفاق ميان عرب و عجم وارد ميدان شده و موفق به حل مشكلات پيش آمده مي‌شود.
از طرفي در اردوي «مصعب‎بن زبير» نيز اختلاف ‌نظر حاكم مي شود و رشته امور از دست آل زبير تا حدودي خارج مي‌شود.
در اين قسمت مخاطبان شاهد بازي «ميرصلاح حسيني» در نقش «بن‎حجاج» خواهند بود. همچنين «مظفر مقدم» نيز در نقش «شبث» در چند سكانس حضور خواهد داشت.
قسمت 36 مختارنامه همچون قسمت پيشين شاهد پايان بازي چند بازيگر كليدي اين سريال نيز خواهد بود. از ديگر وقايع مهم اين قسمت، تغيير استراتژي جنگي مختار و حضور او در ميدان نبرد حروراء است كه منجر به وقوع چند جنگ خاص مي شود كه از نظر فضاسازي و صحنه پردازي با جنگ هاي پيشين سريال مختارنامه كاملا متفاوت خواهد بود. همچنين در اين جنگ فرجام نهايي جنگ حروراء به تصوير كشيده مي شود.





نگاشته شده توسط   پنج شنبه 9 تیر 1390  ساعت 6:46 PM 

نشریه پنجره در شماره جدیدش مروری بر زندگی بانو امین که شهره به مقابله با سیاستهای کشف حجاب رضاخان است،پرداخت.

تولد 1265 شمسی
حاج سیدمحمدعلی امین التجار اصفهانی سه پسر داشت و همیشه آرزو می‌کرد خدا دختری به او بدهد تا این‌که سال 1265 شمسی، خدا آرزوی او و همسرش زهرا را برآورده کرد و به آنها دختری داد که او را سیده نصرت نام‌گذاری کردند. آن‌طور که در کتاب «شجره طیبه» تألیف سیدمصلح‌الدین مهدوی موسوی اصفهانی نوشته شده است، نسب پاکش با سی واسطه به امام علی بن ابیطالب(ع) می‌رسد. بانو امین از دوران کودکی علاقه بسیاری به آموختن داشت. خودش در این‌باره می‌گفت: «از کودکی عشق خواندن و نوشتن در من پیدا شده بود. هم‌بازی‌هایم به من ایراد می‌گرفتند که چرا تو نمی‌آیی بازی کنی، ولی من عشقم فقط درس بود».

آغاز تحصیل 1269 شمسی
سیده نصرت خانم زمانی که به سن چهار سالگی رسید، مادرش او را به مکتب برد، در حالی که فضای حاکم بر آن ایام، به گونه‌ای بود که کمتر خانواده‌ای به خود اجازه می‌داد دختر را برای کسب دانش به مکتب یا مدرسه بفرستد، حتی خیلی از پدر و مادرها آموزش و آشنایی با خط و نوشتن را برای دختران خود جایز نمی‌دانستند، اما او با تشویق مادر در فضایی آمیخته به رعب مکتب‌خانه، با خانم معلم پیری که همیشه چوب بلند تنبیه در دست داشت و نصرت خانم را «گوشت ناپز» صدا می زد، تحصیل را آغاز کرد. با همه سخت‌گیری‌های معلم پیر، دختر امین التجار اصفهانی در سن 11 سالگی به تحصیل علوم عربی پرداخت و تا پانزده سالگی تا حدودی دروس مقدماتی حوزوی را آموخت.

ازدواج و تحصیل 1280 شمسی

دختر یکی یک‌دانه امین التجار اصفهانی از تجار سرشناس اصفهان، پانزده سال بیشتر نداشت که پسرعمویش به خواستگاری او آمد و پس از مدتی سیده نصرت با پسرعمویش «حاج میرزا»، ‌ملقب به «معین التجار» که او هم از بازرگانان سرشناس اصفهانی بود، ازدواج کرد و بار مسئولیت سنگین خانه‌داری و تربیت فرزندان را بر دوش گرفت؛ اما ازدواج، مانع تحصلیش نشد. او آنچنان در کسب علم و دانش از خود علاقه نشان می‌داد که توانست موافقت همسرش را برای ادامه تحصیل علوم دینی جلب کند و هم‌زمان به یادگیری حکمت و فلسفه بپردازد. خدا هشت فرزند به سیده نصرت امین عطا کرد که هفت نفرشان، در همان کودکی در اثر بیماری‌‌های مختلف فوت کردند و فقط یکی از آنها باقی ماند؛ اما او همه این مصیبت را ابتلا و آزمایش حق تعالی تعبیر کرد و همچنان استوار به تحصیل ادامه داد.

آن‌طور که در سرگذشت این بانوی مفسره عالم اسلام دیده می‌شود، او حتی زمان فوت فرزندانش کلاس درس را بیشتر از یک هفته تعطیل نکرد. خانم امین به مراتب بالایی از عرفان دست یافته بود برای همین تمام پیشامدها و گرفتاری‌ها را امتحان و تهذیب نفس انسان می‌دانست. فرزندشان بعد از فوت مادر می‌گفت: «مرحوم والده متأسفانه در طول زندگی درد و رنج جمسی فراوان کشیدند. به یاد دارم که پادرد خیلی شدیدی داشتند که بر اثر آن گاهی مواقع فریادشان به آسمان بلند می‌شد، ولی یک کلمه حرفی که بوی ناشکری بدهد، هرگز از ایشان شنیده نشد.
روزی به ایشان گفتم: شما که یک زن عالمه فاضله موحده به تمام معنا هستید، چرا باید این‌قدر زجر و درد بکشید؟ ایشان در پاسخ فرمودند: صوفی نشود صافی تا در نکشد جامی. من باید خالص بشوم. اینها امتحان است من باید امتحان بدهم».

اخذ درجه اجتهاد 1305 شمسی

بانو نصرت امین با تلاشی بی‌نظیر به تحصیل صرف، نحو، بلاغت، تفسیر، علم حدیث، فقه، اصول، فلسفه و عرفان در نزد اساتیدی چون شیخ ابوالقاسم زفره ای، حسین نظام الدین کچویی، سیدابوالقاسم دهکردی، میرزا علی آقا شیرازی، میرسید علی نجف‌آبادی پرداخت و با وجود مشکلات متعددی که در فضای حاکم آن زمان بود، در سن چهل سالگی مقام و تسلط علمی ایشان مورد تأیید علما و مراجع تقلید وقت از جمله شیخ محمدکاظم شیرازی و شیخ عبدالکریم حایری، مؤسس حوزه علمیه قم رسید و اجازه اجتهاد گرفت.

در بخشی از اجازه نامه مرحوم آیت‌الله شیرازی در توصیف بانو امین چنین آمده است: «دختر مرحوم حاج سیدمحمدعلی امین التجار اصفهانی که بانویی بزرگوار، شریف، اصیل، عالم و فرزانه، برگزیده زنان زمان و مایه شگفتی دورانش است، از کسانی است که مدت مدیدی از عمرش و زمان درازی از زندگی‌اش را صرف تحصیل علم کرده است».

بانو امین از هر فرصتی برای یاد گرفتن استفاده می‌کرد. خودش در این‌باره نوشته است: «من در زمان کودکی و اوایل جوانی، بسیار مایل و حریص به مطالعه کتاب های علمی و گوش دادن به مواعظ دینی بودم و هرگاه نزدیکان من مشغول تفریح می‌شدند، من به مطالعه علمی و گوش دادن به مواعظ دینی مشغول می‌شدم و آنها بیشتر اوقات به من اعتراض می‌کردند و می‌گفتند: چگونه تو مشغول مطالعه می‌شوی و تفریح را رها می‌کنی؟ این کار عاقلانه نیست، بلکه از بطالت و کسالت است و من به دلیل اشتیاق شدیدی که به مطالعه داشت،م سخنان ناروا و استهزاهای آنان را تحمل می‌کردم و چنان خود را می‌یافتم که گویا از امور لهو و مزخرف دنیا اعتراض دارد و به اینها انس نمی‌گیرد، بلکه قلبم به چیز دیگری بستگی دارد. هر گاه از یک عالم یا واعظی چیزی از اوصاف حق تعالی می‌شنیدم ،قلبم به سخن او میل مفرطی می‌نمود؛ گویا سرتاپا گوش می‌شدم.

تأسیس دبیرستان دخترانه 1364 شمسی

مجتهده امین از آنجا که به خوبی دریافته بود به دلیل فضای حاکم بر کشور، زمینه تعلیم و تعلم دختران فراهم نیست، تصمیم گرفت با سرمایه خود یک واحد دبیرستان دخترانه اسلامی در اصفهان تأسیس کند تا زمینه تحصیل دختران، در محیطی سالم و به دور از آلودگی‌های رایج در تعدادی از محیط‌های آموزشی دخترانه، فراهم شود. خبر تأسیس مدرسه دخترانه اسلامی که در اصفهان پیچید، خیلی زود دختران بسیاری در این مدرسه ثبت نام کردند، به طوری که در کمتر از یک سال نزدیک هزار شاگرد جذب این مدرسه شدند.

در این مدرسه علاوه بر آموزش و تدریس دروس دبیرستانی، آموزش علوم اسلامی در رشته‌های فقه، اصول، حکمت، عرفان، فلسفه توسط خود ایشان انجام می‌شد که به تدریج، یک حرکت و نهضت علمی و فرهنگی در میان زنان اصفهان به وجود آمد و این حرکت علمی و فرهنگی نیز ادامه یافت.
در این مکتب نه تنها از شاگردان شهریه دریافت نمی‌کردند، بلکه کلیه هزینه‌های آن به وسیله بنیانگذار آموزشگاه یعنی حاجیه خانم امین پرداخت می‌ش.د بدون شک همه این اقدامات بانو امین حکایت از روشنگری فکر، بلندی هدف و عمق دلسوزی‌شان در امور زنان داشت که با تربیت شاگردان بسیاری در این عرصه نمود پیدا کرد.

رحلت 23 خرداد 1363 شمسی
بانوی مجتهده سیده نصرت امین نمونه‌ای از فضیلت‌ها بود و برای همین، ارادتمندان بسیاری داشت که هر روز از دور و نزدیک به دیدنش می‌آمدند اما این بانوی بزرگوار مدتی بود که به علت کهولت سن دچار مشکل جسمانی شده بود. شاگردانش هیچ وقت روزهای غم‌بار خرداد سال 1363 را فراموش نمی‌کنند، همان روزهایی که لحظه لحظه‌های آن برایشان هزار سال گذشت و سرانجام این بانوی مکرمه در سن 97 سالگی در آخر شعبان 1403 هجری قمری، مطابق با 23 خرداد 1363 شمسی پس از یک عمر پربرکت، جان به جان‌آفرین تسلیم کرد و به لقاءالله پیوست. پیکر مطهره این بانوی مفسره جهان اسلام، فردای آن روز بر فراز دست‌های انبوه امت عزادار شهر اصفهان تشییع و در مقبره خانوادگی‌شان در تخت فولاد به خاک سپرده شد.





نگاشته شده توسط   سه شنبه 7 تیر 1390  ساعت 8:12 PM 

ازوبلاگ دیگرهمین مدیروبلاگ:

http://razavii8.blogfa.com/post-153.aspx

نماز اول وقت

حضرت فرمود: خداوند تو را مورد مغفرت و رحمت واسعه خویش قرار دهد، مواظب باش كه هیچ گاه نماز را از اوّل وقت آن ، تاءخیر نیندازى ، مگر آن كه ناچار و مجبور شوى ؛ و یا آن كه داراى عذرى - موجّه - باشى .


ادامه مطلب...





نگاشته شده توسط   شنبه 4 تیر 1390  ساعت 5:55 PM 

از اولین سالهای ورود ویندوز XP به بازاهای جهانی همواره گروه های نرم افزاری مختلف سعی در ایجاد تغییرات متناسب با طبع کاربران خود داشته اند، یکی از این زمینه ها که معمولا مورد توجه اکثر کاربران نیز قرار میگیرد، اتوماتیک سازی مراحل نصب ویندوز میباشد.
به نحوی که تا حد امکان کاربر از انجام مراحل روتین و تکراری بی نیاز باشد و کمترین زمان ممکن را صرف تعویض سیستم‌عامل خود نماید.

گروه نرم افزاری MGHSOFT پس از تلاش چندساله متخصصین داخلی یک پروژه گسترده را با نام XPRO پس از آزمایش های متفاوت و متعدد با کیفیتی برتر و خصوصیاتی متفاوت به نتیجه رسانده بودند که با توجه به استقبال کاربران نسخه جدید آن ارائه شده است.
در این نسخه علاوه بر بروز رسانی تمامی بخش های محصول، سعی شده تا پیشنهادات ارزنده کاربران (که توسط ایمیل و تماس های تلفنی ارائه شده بود) نیز اعمال شود.


» مزایای بارز ویندوز XPro2
- دارای دو پوسته زیبا (شامل پوسته نسخه اول ویندوز و پوسته جدید)
- آپدیت شده تا پایان فوریه 2011
- قابلیت نصب دوگانه (نصب از طریق بوت و آتوران) کاملاً اتوماتیک
- قابلیت نصب بر روی انواع هاردهای دسکتاپ و لپتاپ
- نصب آخرین نسخه درایورهای 12 قطعه اصلی رایانه ها (لیست قطعات در ادامه مطلب ذکر شده است)
- بهینه سازی منحصر به فرد و کارشناسانه جهت افزایش سرعت و پایداری ویندوز
- قابل استفاده برای تمامی کاربران رایانه (بدون نیاز به داشتن اطلاعات اولیه برای نصب)
- قابلیت آپدیت آنلاین از سایت رسمی مایکروسافت (تست شده در فوریه 2011)
- نصب اویندوز ، آخرین آپدیت ها ، جدیدترین درایورها و برنامه ها به همراه بهینه سازی نهایی فقط با یک کلیک !
- حذف کامل ویندوز قبلی (در صورت نصب از طریق آتوران) و پاک کردن آثار ویروس ها و فایل های اضافی مربوط به آن ، نصب کاملاً مستقل ویندوز جدید در درایو ویندوز قبلی کاربر و در نهایت پاکسازی تمامی آثار فایل های موقت نصب
- نصب اتوماتیک آخرین نسخه پرکاربردترین برنامه ها به همراه فعال سازی (Crack) کامل بدون استفاده از فایل های مشکوک و آلوده اینترنتی
- قیمتی کاملا مناسب به دلیل تکثیر عمده

لیست نرم افزار های موجود در ویندوز :

7z 9.20 , AdobeReader 10 , Avira Antivirus 10 , Microsoft Security Essential 2 , Microsoft .Net Framework 3.5 SP1 , Free Download Manager 3
Firefox 3.6 , K-Lite Mega Codec Pack 7 , Nero 10.5 , Opera 11 , Microsoft Office 2010 , Flash Player 10 , SilverLight 4 , CloneCD 5.3
Virtual CloneDrive 5.4 , DirectX June 2010, Total Video Converter 3.71 , VLC Player 1.1.7 , Winrar 3.93 , Yahoo Messenger 10 , ...


با استفاده از این محصول یکی از نگرانی‌های کاربران که انتقال رایانه های حاوی اطلاعات شخصی و خانوادگی به مراکز تعمیرات نرم افزاری بوده برطرف میشود.

جزئیات کامل تری از این ویندوز در سایت رسمی این محصول قابل دسترس است.


http://files.tabnak.com/pics/201106/201106241931543537.jpg
 (در این روش پس از تحویل محصول که با همکاری شرکت پست انجام میشود، هزینه آن از خریدار دریافت می گردد)

http://files.tabnak.com/pics/201106/201106122048283727.jpg

http://files.tabnak.com/pics/201106/201106122048281155.jpg

http://files.tabnak.com/pics/201106/201106122048282921.jpg

http://files.tabnak.com/pics/201106/201106122048281795.jpg





نگاشته شده توسط   جمعه 3 تیر 1390  ساعت 5:57 PM 

زیمبابوه بدترین عملکرد اقتصادی جهان را داشته است. البته فشار ها و تحریم های گسترده غربی ها در اوضاع نابسامان اقتصادی این کشور بی تاثیر نبوده است. 

انسان جایز الخطاست. این جمله ایست که بیشتر ما حداقل یک بار آن را در زندگی بکار برده ایم برخی هم معتقدند انسان جایز الخطا نیست بلکه ممکن الخطاست به این معنی که وقوع اشتباه از انسان قابل فرض است اما این بدین معنی نیست که ما به خودمان اجازه بدهیم هر روز و درهر زمانی اشتباه کنیم.

هر اشتباهی از سوی ما عواقب خاص خودش را به همراه خواهد داشت و هر قدر مسئولیت ما بیشتر عواقب خطاهای ماهم بزرگتر خواهد شد .دراین گزارش شمارا با چند خطای اقتصادی و عواقب آن آشنا می کنیم.

1.بحران سال ۱٨۵٧(بحران زیبا!)

کارل مارکس بحران را زیبا نامید، ورشکستگی، فقر و بیکاری در پاییز ۱٨۵٧ جهان سرمایه داری را دربرگرفت. نخستین بحران در تاریخ اقتصاد جهان فراگیر شد. در ایالات متحد آمریکا بانکها تعطیل شدند، در بریتانیای کبیر شرکت های بازرگانی اعلام ورشکستگی کردند. تا شیلی و هند و اندونزی می شد اثر بحران را مشاهده کرد. برای نخستین بار انسان ها درمی یابند که قاره ها چگونه پس از نیم سده صنعتی شدن تنگاتنگ به همدیگر چسبیده اند.در این بحران اغلب تاجران به ویژه تاجران هامبورگی آسیب دیدند.

بحران از روسیه آغاز شد. محصولات کشاورزی که روس ها به آمریکا صادر می کردند روی دستشان ماند,شرکت ها و بانک ها ورشکسته شدند وبحران به سرعت به همه جا سرایت کرد.

البته این بحران به سرعت اصلاح شد اما با این وجود اثرات مخرب زیادی به جا گذاشت.

2.بحران سال ۱٨٧٣

هینریش کویستروپ از سال ۱٨٧۱ سی شرکت سهامی را وارد بازار بورس کرده بود. این بانکدار قصد داشت از طریق ساخت ویلا در محله وستند برلین پول درآورد. اما ارزش سهام در بازار بورس برلین سقوط کرد؛ این بانکدار به آخر خط رسید. بعنوان نخستین بانک آلمان در «بحران پایه گذاری»بانک متحد کویستروپ و شرکا در ۱۵ اکتبر ۱٨٧٣ ناچار به اعلام ورشکستگی شد.

برای دومین بار یک بحران اقتصادی با سرعت شتابان در سراسر دنیا گسترش یافت. از طریق بوداپست، وین و فیلادلفیا این بحران به آلمان رسید.

آلمانی ها رباخواران یهودی را مقصر می دانستندو احساسات ضد یهودی در این کشور شدت گرفت.در سال ۱٨٧۹ جمله ای را به صورت زیر فرمولبندی کرد که نیم سده بعد نازی ها آن را بر درفش خود حک کردند: «نحوست ما از یهودی ها است.»

3.بحران سال ۱۹٢۹

٢۵ اکتبر ۱۹٢۹ هنگامی که سهام در بازار بورس نیویورک تا ۱٣% سقوط کرد، روزی است که بحران شروع شد. از این روز پنجشنبه در اروپا بخاطر تأخیر زمانی بعنوان «جمعه سیاه» یاد می شود. بسیاری از سوداگران در این روز کل ثروت شان را از دست دادند، پس از آنکه دچار این توهم شده بودند، که ارزش سهام بی وقفه بالا می رود. یک رکود چهار ساله در پی آمد که طی آن بورس Dow-Jones در مجموع نود درصد ارزش خود را از دست داد.


در سراسر جهان سیاستمداران دست به واکنش عاجزانه می زدند، یک برخورد هماهنگ از سوی دولت ها وجود نداشت. ایالات متحد آمریکا حجم پول را کاهش داد، بسیاری از کشورها استاندارد طلا را بعنوان پشتوانه حذف کردند، تقریبا همه محدودیت های تجاری برقرار کردند. به این ترتیب بحران دوره ای به یک بحران ساختاری بدل شد. در سال ۱۹٣٣ رکود بزرگ به نقطه اوج خود رسید. و سرانجام منجر به شکل گیری نظام های سرمایه داری جدید در جهان گردید.

4.بحران سال 2008

به اندازه کافی هشدار وجود داشت؛ هشدار در مورد اینکه رونق بورس املاک پایان خواهد یافت؛ هشدار در مورد معامله با اعتبارات با ریسک بالا. اما تا موقعی که سود فوران می کرد و آمریکاییان فقیر و ثروتمند می توانستند با بدهی جدید رفاه خود را تأمین کنند، این هشدارها در ایالات متحد و هیچ جای دیگر بگوش گرفته نشدند. نخست در ۱۵ سپتامبر سال ٢٠٠٨ هنگامی که دولت ایالات متحد از نجات دادن بانک برادران لهمان سر باز زد، وضعیت بطور ناگهانی تغییر کرد.

دولت های صنعتی تصمیم به اقدامی هماهنگ گرفتند تا جلوی انقباض پولی و همچنین یک رکود طولانی را بگیرند. آنها ۵ بیلیون دلار در برنامه های رونق بخش و بصورت کمک های مالی برای کشورهای در حال توسعه و بانک های دولتی شده پمپاژ کردند. اما این کار بدهی های دولتی را به مقیاس تا آن زمان ناشناخته ای افزایش دادند. ساعت بدهی ها در نیویورک فاقد جای لازم برای نشان دادن رقم فزاینده این بدهی ها است. خوشبینان از پایان سریع بحران سخن می گویند، بدبینان از فروپاشی نهایی و قطعی سرمایه داری.

5.مين ايل بونگ وزير دارايي سابق کره شمالی

وزير سابق دارايي کره شمالي که بين سالهاي دو هزار تا دو هزار و هشت ميلادي اين سمت را به عهده داشت در پي اصلاح غير ماهرانه واحد پولي کره شمالي سبب افزایش تورم و رکود اقتصادی چشم گیری در این کشور شد.

كره ای ها هم با سخت گیری تمام مين ايل بونگ وزير دارايي سابق اين كشور را به علت اصلاح شتابزده واحد پولي اين كشور در اواخر سال دو هزارو نه ميلادي اعدام كردند.

این سختگیرانه ترین برخوردی است که تا امروز با یک گاف اقتصادی انجام شده است.

6. دولت موگابه در زیمبابوه

زیمبابوه بدترین عملکرد اقتصادی جهان را داشته است. البته فشار ها و تحریم های گسترده غربی ها در اوضاع نابسامان اقتصادی این کشور بی تاثیر نبوده است.

نرخ برابری ۲۵ میلیون دلار زیمبابوه معادل یک دلار آمریکا است! این مرد در حال رفتن به سوپرمارکت برای خرید چند قلم جنس است.

7.اتحادیه اروپا و طرح ریاضت اقتصادی

بحران اقتصادی جهانی و تاثیرات و پیامدهای آن در اروپا به ویژه در کشورهاي اتحاديه اروپا و به خصوص حوزه يورو به صورت کاملا آشکاری بروز کرده و دستمایه بحرانهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در این کشورها گردیده است. دراين راستا مراکز پژوهشي اروپايي مکررا به مقامات و رهبران اتحادیه هشدار می دهند که سیاستهای ریاضت اقتصادی که اخیرا بدنبال بحرانهای مالی اتحادیه اروپا به مردم تحمیل گردیده، خطر بازگشت اروپا را به سالیان دهه1930 و بروز بحران هاي گسترده اجتماعي و سياسي رابه همراه خواهد داشت.

وضعیت و ساختار اقتصادی برخي کشور هاي حوزه يورو مانند یونان، اسپانیا، پرتغال و... از شرایط مشابه و یکسانی برخوردار می باشد و این کشورها نتوانستند سیاستهای ریاضت اقتصادی خود را با موفقیت به اجرا بگذارند،راهپیمایی های گسترده خیابانی این روزها تایید کننده این امر است.

8.بحران اقتصادی آمریکا و شانه های اوباما

آمریکا سال گذشته یک تابستان تیره و تار را تجربه کرد. بحران اقتصادی مجددا قدرت خود را به مردم این کشور نشان دادو در آمریکا امید برای بهبود اوضاع اقتصادی از بین رفته است و شهروندان با بی اعتمادی روزافزون به سیاستهای اوباما به چنین وضعیتی در کشورشان واکنش نشان می دهند.

آمریکا بیشترین بدهی های تاریخ خود را داراست و نیمی از شهروندان این کشور هیچ پس اندازی ندارند. مقصر این اوضاع نابسامان مشخص نیست برخی بوش و تصمیمات اقتصادی آن را موثر می دانند دولت آمریکا چین را مقصر می داند و اینجاست که باید پیدا کنید پرتغال فروش را...

هرکسی مقصر باشد سختی ها و دشواری ها به دوش مردم است.

در ایران هم خطاهای محاسباتی و تصمیمات نادرست وجود داشته دارد و خواهد داشت دلیل آن هم اصل ممکن الخطا بودن بشر است اما تنها به دلیل آنکه ذکر هر مثالی باعث پیش داوری های سیاسی می شود قضاوت را به شمایی می سپاریم که در این آب و خاک زندگی می کنید و موفقیت ها و شکست ها را با پوست و گوشت خود احساس می کنید.





نگاشته شده توسط   پنج شنبه 2 تیر 1390  ساعت 8:03 PM 

شماره65694 
 
 معاونت برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رييس‌جمهور
       هيأت وزيران در جلسه مورخ 18/3/1390 به استناد بند يكصد و سي و پنجم قانون بودجه سال 1390 كل كشور و به پيشنهاد معاونت برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رييس‌جمهور و با تشكر از همه عزيزاني كه با رعايت ضوابط اجرايي قانون بودجه 1389 كل كشور كاهش قابل ملاحظه‌اي را در هزينه‌هاي مصرفي دولت رقم زدند، ضوابط اجرايي قانون يادشده را به شرح ذيل تصويب نمود:

ضوابط اجرايي قانون بودجه سال 1390 كل كشور

       1ـ تعاريف:
       قانون: قانون بودجه سال 1390 كل كشور.
       قانون بـرنامه: قانون برنامـه پنجـساله پنجم توسـعه جمهـوري اسلامي ايـران (1394ـ 1390) .
       قانون تنظيم: قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت و اصلاحات بعدي آن.
       ضوابط اجرايي: ضوابط اجرايي قانون بودجه سال 1390 كل كشور.
       دستگاه‌هاي اجرايي: كليه دستگاه‌هاي اجرايي مندرج در جداول (7) و (9) و دارندگان رديف در قانون بودجه سال 1390 كل كشور.
       رييس دستگاه اجرايي: بالاترين مقام دستگاه اجرايي.
 
       معاونت: معاونت برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رييس‌جمهور.
       2ـ وزارت آموزش و پرورش (سازمان آموزش و پرورش استانها) موظف است با رعايت قانون تعيين تكليف استخدامي معلمين حق‌التدريس و آموزشياران نهضت سوادآموزي مصوب 23/7/1387 عملكرد ريالي حق‌التدريس در سال 1390 را حداكثر به ميزان هفتاد درصد (70%) عملكرد ريالي سال 1389 صرفاً در مورد باقيمانده افراد حق‌التدريس و نيز حق‌التدريس نيـروهاي رسمي و پيماني موجود محاسبه و عمل نمايد. در هر حال بكارگيري افراد جديد به صورت حق‌التدريس در سال 1390 نيز ممنوع است.
       3ـ سقف پاداش موضوع ماده (50) قانون برنامه و بند (79) براي كل مدت سال 1390 حداكثر يك ماه حقوق و مزاياي مندرج در احكام كارگزيني تعيين مي‌گردد. مشروط به اينكه قبلاً در بودجه يا اعتبارات آنها پيش‌بيني و منظور شده باشد و در حدود مقرر مذكور حسب‌مورد در مصوبه مجمع عمومي (هيئت‌امناء و يا عناوين مشابه) و يا موافقتنامه درج گردد.
       4ـ پرداخت فوق‌العاده اضافه كار ساعتي به كارمندان دستگاه‌هاي اجرايي مشمول اين تصويب‌نامه با رعايت بند (ز) ماده (50) قانون برنامه حداكثر تا ميزان تعيين‌شده در بند (11) مصوبه شماره 54017/44585 مورخ 9/3/1389 و در سقف اعتبار مصوب دستگاه و در چارچوب اعتبار منظورشده در موافقتنامه مبادله شده مي‌باشد. تشخيص كاركناني كه به اقتضاء شغلي اضافه‌كار بيشتري از سقف مندرج در بند (9) ماده (68) قانون مديريت خدمات كشوري انجام مي‌دهند صرفاً در سقف 20% مقرر در ذيل تبصره يادشده با بالاترين مقام دستگاه اجرايي يا مقامات مجاز موضوع تبصره (1) ماده (53) قانون محاسبات عمومي خواهدبود.
       5 ـ كميته امداد امام خميني (ره) و سازمان بهزيستي كشور موظفند، پرداخت مستمري ماهانه مددجويان نيازمند تحت پوشش خود را به تفكيك تعداد خانوار براساس كد ملي سرپرست و اعضاي تحت پوشش خانوار، به تأييد ذيحسابان و مديران مالي دستگاه‌هاي يادشده برسانند، وزارت رفاه و تأمين اجتماعي موظف است فهرست يگانه‌اي از كليه مستمري‌بگيران مذكور تهيه نمايد، به نحوي كه پرداخت در نيمه دوم سال صرفاً براساس فهرست يگانه صورت پذيرد.
       6 ـ پرداخت هزينه تلفن همراه تا دويست هزار ريال در ماه به مديران و كارمنداني كه بنا به شرايط خاص بايد به طور مستمر در دسترس باشند به تشخيص رييس دستگاه اجرايي يا مقام مجاز از طرف ايشان، مجاز خواهدبود، مشروط بر اينكه براي انجام وظايف اداري استفاده شود.
       7ـ فهرست سازمانها و مجامع بين‌المللي كه حق عضويت جمهوري اسلامي ايران و سهميه تعهدات سالانه آنها از محل رديف (3ـ107000) قانون با عنوان « وزارت امور خارجه ـ سهميه حق عضويت و كمك دولت ايران بابت مخارج سازمان ملل متحد و ساير سازمانهاي بين‌المللي و تعهدات» پرداخت خواهدشد، تا پايان مرداد ماه سال 1390 بنا به پيشنهاد كميته بررسي عضويت دولت در سازمانها و مجامع بين‌المللي به تصويب هيأت وزيران خواهد رسيد. دستگاه‌هاي اجرايي موظفند حق عضويت و سهميه تعهدات سالانه ساير سازمانها و مجامع بين‌المللي را كه در فهرست فوق قرار نمي‌گيرند از محل اعتبارات خود پرداخت نمايند و مراتب را به دفتر هيأت دولت اطلاع دهند.
       8 ـ پرداخت وجه از هر محل تحت عناوين مختلف هزينه دادرسي، هزينه كارشناسي و مشابه آن براي طرح اختلافات جديد بين دستگاه‌هاي اجرايي وابسته به دولت در مراجع قضايي ممنوع است و اختلافات دستگاههاي زيرمجموعه وزارتخانه‌ها يا مؤسسات مستقل دولتي، دستگاههاي استاني و دستگاههاي ستادي به ترتيب از طريق وزارتخانه‌ يا مؤسسه مستقل دولتي ذيربط، استاندار مربوط و معاونت حقوقي رييس‌جمهور با رعايت آيين‌نامه چگونگي رفع اختلاف بين دستگاه‌هاي اجرايي حل و فصل مي‌شود.
       9ـ در اجراي بند (69) قانون، رعايت بند (ز) ماده (224) قانون برنامه الزامي است.
       10ـ انعقاد قرارداد با اشخاص حقيقي براي انجام كار معين (مشخص)، با رعايت قوانين و مقررات در سقف تعداد سال1387 و در حدود اعتبارات مندرج در موافقتنامه مجاز مي‌باشد. انعقاد قرارداد با اشخاص حقوقي براي تأمين نيروي انساني دستگاه‌ها به هر نحو ممنوع است و صرفاً انعقاد قرارداد حجمي نظير طبخ و توزيع غذا، حمل و نقل، خدمات فضاي سبز و تعمير و نگهداري تأسيسات (بدون سپردن وظايف پست‌هاي سازماني به كاركنان شخص حقوقي طرف قرارداد) با رعايت موارد فوق مجاز مي‌باشد.
       11ـ دستگاه‌هاي اجرايي و دارندگان رديف و دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي و پژوهشي موظفند اطلاعات مربوط به درآمدهاي اختصاصي خود و عملكرد آن را به معاونت ارسال نمايند. استفاده آنها از درآمد اختصاصي و مازاد آن براي پرداخت حقوق و مزايا در قالب موافقتنامه متبادله با معاونت مجاز است.
       12ـ بانكهاي دولتي و نيز بانك‌هايي كه حداقل پنجاه درصد (50%) از سهام آنها به اشكال مختلف واگذار شده است، مكلفند تا پايان شهريور ماه ميزان وجوه اداره‌شده (به تفكيك مبالغ دريافتي، پرداختي و مانده وجوه) و جداول بازپرداخت اقساط و نيز مستندات طلب خود از دولت را به معاونت ارسال نمايند.
       13ـ به منظور كاهش هزينه‌ها و جلوگيري از كارهاي موازي و استفاده بهينه و هماهنگ از منابع، وزارتخانه‌ها (به استثناي وزارتخانه بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و وزارت علوم، تحقيقات و فن‌آوري و وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح) و شركتهاي دولتي و بانكها و مؤسسات انتفاعي وابسته به دولت و مؤسسات پژوهشي وابسته به آنها در خصوص اعتبارات و بودجه پژوهشي خود با معاونت علمي و فن‌آوري رييس‌جمهور هماهنگي لازم را معمول و تأييديه دريافت نمايند. دستگاههاي يادشده موظفند با رعايت مقررات راجع به طبقه‌بندي مكاتبات، نسخه‌اي از خلاصه گزارش‌هاي پژوهشي ملي و ويژه‌ كه انجام مي‌شود را به منظور ثبت در بانك اطلاعات مربوط، ارائه نمايند.
       14ـ كليه دستگاه‌هاي اجرايي كه فعاليت اصلي آنها در غير شهر تهران قرار دارد موظفند دفاتر و امكانات خود در شهر تهران را تعطيل نمايند. حق استفاده از اموال غيرمنقولي كه در اجراي اين بند مازاد تلقي مي‌گردد با رعايت قوانين و مقررات مربوط تعيين‌تكليف مي‌گردد. رؤساي دستگاه‌هاي اجرايي يا مقام‌هاي مجاز از سوي آنها و نيز ذيحسابان و مديران مالي مربوط، مسئول اجراي اين بند مي‌باشند. شركتهاي دولتي كه فعاليت اصلي آنها در شـهر تهران است لكن به پيشنهاد وزارت امور اقتصادي و دارايي و تصويب مجمع عمومي ادامه فعاليت آنها در تهران ضرورت ندارد، مشمول حكم اين بند مي‌باشند.
       15ـ دستـگاه‌هاي اجرايي موظـفند مـشخصات نيروي انـساني مازاد خـود را به معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رييس‌جمهور اعلام نمايند تا نسبت به تأمين نيروهاي مـوردتقاضاي دستگاه‌هاي اجرايي، از اين محل با رعايت قوانين و مقررات اقدام گردد.
       16ـ اعتبارات طرح‌هاي تملك دارايي سرمايه‌اي صرفاً براي اجراي طرح مصوب قابل مصرف است و هرگونه پرداخت از جمله پرسنلي و نيز ايجاد هرگونه مهمانسرا يا مجموعه‌هاي تفريحي خارج از موضوع طرح تملك دارايي‌هاي سرمايه‌اي مربوط ممنوع مي‌باشد. رؤساي دستگاه‌ها و مقامات مجاز از سوي آنان و ذيحسابان و مديران مالي مربوط، مسئول اجراي اين بند مي‌باشند.
       17ـ استفاده دستگاه‌ها از منابع شركت‌هاي دولتي و موسسات عمومي غيردولتي و مؤسسات غيرانتفاعي وابسته به دولت، اعم از وجوه و نيروي انساني (در غير قالب‌هاي قانوني و مأموريت و انتقالي) و امكانات مادي، نظير اموال منقول و غيرمنقول و مراكز تفريحي و خودرو و ساير ماشين‌آلات و امكانات مادي، جز در قالب مقررات قانوني ممنوع است. بالاترين مقام شركت‌ها و مؤسسات يادشده و مديران مالي و ذيحساب‌هاي مربوط، مسئول حُسن اجراي اين بند مي‌باشند.
       18ـ دستگاه‌هاي اجرايي و دارندگان رديف بايد به گونه‌اي عمل نمايند كه كليه تعهدات و هزينه‌ها در سقف اعتبارات تخصيص‌يافته سال 1390 آنها (با لحاظ اجراي تعهدات قبلي) بعمل آيد و هيچگونه كسري در اعتبارات تخصيصي و يا تعهد مازاد بر اعتبارات مذكور از رؤساي دستگاه‌هاي اجرايي و مقامات مجاز از سوي آنها و ذيحسابان و مديران مالي مربوط پذيرفته نيست.
       19ـ وظايفي كه برعهده شركت‌هاي دولتي قرار گرفته و يا مي‌گيرد از محل منابع داخلي شركت‌ها بايد تأمين شود. مؤسسات عمومي غيردولتي صرفاً در حدود منابع داخلي و اعتبارات و كمك‌هايي كه به آنها تخصيص داده شده است مجاز به ايجاد تعهد و پرداخت مي‌باشند و هرگونه ايجاد تعهد مازاد بر منابع يادشده از سوي شركت‌ها و مؤسسات مذكور ممنوع مي‌باشد. مسئوليت اجراي اين بند با رؤساي دستگاه‌ها و مقامات مجاز از سوي آنان و مديران مالي و ذيحسابان مي‌باشد.
       20ـ اختيارات هيأت وزيران در خصوص اعطاي مجوز بازنشستگي پيش از موعد كاركنان دولت موضوع ماده واحده قانون بازنشستگي پيش از موعد كاركنان دولت و اصلاح آيين‌نامه اجرايي موضوع تبصره (5) ماده واحده يادشده و اعطاي مجوز به كارگيري بازنشستگان موضوع ماده (41) قانون الحاق موادي به قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت به اكثريت وزراي عضو كميسيون اجتماعي دولت تفويض مي‌شود. موافقت با بازنشستگي پيش از موعد كاركنان دولت ـ موضوع قانون تمديد قانون بازنشستگي پيش از موعد كاركنان دولت ـ منوط به وجود اعتبار براي اين منظور و عدم كسري اعتبار در ساير هزينه‌هاي دستگاه و تأييد مراتب يادشده توسط رييس دستگاه اجرايي يا مقامات مجاز از سوي وي موضوع تبصره (1) ماده (53) قانون محاسبات عمومي و ذيحساب يا مديرمالي مربوطه و پس از اخذ مجوز از كميسيون يادشده مي‌باشد.
       21ـ مسئوليت اجراي احكام و الزامات قانون و ضوابط اجرايي و مفاد ابلاغيه‌ها و موافقت‌نامه‌ها و تخصيص‌ها حسب مورد برعهده رؤساي دستگاه‌ها و مقامات مجاز از سوي آنان و ذيحسابان و مديران مالي مربوط مي‌باشد.
       اميدوارم همه دست‌اندركاران با رعايت دقيق ضوابط ضمن تكريم بيت‌المال، خدمات شايسته‌اي را ارائه نمايند و هزينه‌ها را در چارچوب مقررات و در حداقل موردنياز تنظيم نمايند. مطمئن هستم كه با كمك يكديگر و با توكل بر خداوند منان و تحت توجهات حضرت ولي‌عصر(ع) مي‌توانيم با اعمال مديريت انقلابي و متعهدانه حداكثر بهره‌وري را به دست آوريم.

رييس جمهور ـ محمود احمدي‌نژاد 
 





نگاشته شده توسط   پنج شنبه 2 تیر 1390  ساعت 7:47 PM 

کشاورزان و باغداران به دلیل حجم بالای واردات میوه و محصولات کشاورزی به خاک سیاه نشسته‌اند! دامداران و گاوداران هم پشت دستشان را داغ گذاشته و دور کار تولیدی را برای همیشه خط کشیده‌اند. 

هفته نامه یالثارات در ستون سیاست به روایت یک هم​ولایتی در مطلبی تحت عنوان "ذبح جهاد اقتصادی" نوشت:

امسال، سال جهاد اقتصادی نامیده شده تا طی آن شاهد افزایش کمیت و کیفیت در عرصه اقتصادی باشیم. اما:

1- در این سال مهمترین وزارتخانه‌های اقتصادی کشور (نفت، صنایع و بازرگانی) مدت‌هاست روی هوا مانده و عملاً به تعطیلات رفته‌اند!

2- نوسانات شدید در بازار طلا و ارز رمق اقتصاد ملی را گرفته است.

3- بسیاری از کارخانجات و صنایع به دلیل توجهات و برنامه‌ریزی‌های عالیه دولت، ورشکستگی و تعطیلی را بر ادامه فعالیت ترجیح داده‌اند!

4- صد‌ها پیمانکار عمده از دریافت هزاران میلیارد تومان مطالبات خود از وزارتخانه‌هایی مانند «نیرو» نا‌امید شده و به کارگران و کارمندانشان سفارش مکیدن سماق تا اطلاع ثانوی را داده‌اند!

5- کشاورزان و باغداران به دلیل حجم بالای واردات میوه و محصولات کشاورزی به خاک سیاه نشسته‌اند!

6- دامداران و گاوداران هم پشت دستشان را داغ گذاشته و دور کار تولیدی را برای همیشه خط کشیده‌اند.

7- اینکه این حجم از فعالیت به دلیل سال جهاد اقتصادی و به منظور بزرگداشت این سال و تحقق اهداف آن صورت گرفته یا اینکه همین‌جور اتفاقی و تصادفی روی داده و باید تقارن تصادفی این حوادث و این سال و مناسبت آن را به فال نیک گرفت، مسئله‌ای است که ان‌شا‌الله در کارگروهی ویژه به مسئولیت دکتر رحیمی و عضویت دکتر بقایی، دکتر ملک‌زاده، دکتر احمد‌زاده، و دکتر جوانفکر مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

8- از قدیم گفته‌اند صبر کن که فقط صد سال اولش سخت است!

*یک قلم اینکه افزایش نرخ ارز هزار میلیارد تومان به صنایع غذایی مملکت ضرر وارد کرده است. (تهران امروز 31/3/90)





نگاشته شده توسط   چهارشنبه 1 تیر 1390  ساعت 8:09 PM 

اینکه با ورود کالای خارجی چه تبعات منفی بر اقتصاد کشور مترتب می شود و اینکه با تحریم کالای خارجی و با افزایش تولید داخل به چه میزان می تواند در روند مثبت رشد اقتصادی و اشتغال زایی و... تاثیر گذار بود، بر هیچ کس پوشیده نیست. 

علیرضا فرقانی در یادداشتی در «الف» نوشت:

پیش از این، ابعاد ۴۸ گانه جهاد اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت.

تقریبا در تمام ۴۸ حالت ممکن که تحقق آنها می تواند جهاد اقتصادی را به صورت جامع رقم بزند، می توان رد پایی از لزوم تحریم کالای خارجی را در پیشبرد آن دید.

یکی از مهمترین مفاهیمی که می تواند شاخصی باشد برای تشخیص میزان عملی شدن جهاد اقتصادی، «رشد اقتصادی» است. رشد اقتصادی یعنی افزایش تولید یک کشور در یک سال خاص در مقایسه با مقدار آن در سال گذشته یا پایه.

نکته: البته مفهوم «رشد» در این مورد یک غلط مصطلح است زیرا در مفاهیم قرآنی، رشد به معنی «توسعه به سمت تعالی» تعبیر می شود در حالی که در علم اقتصاد امروز "رشد اقتصادی" جهت خاصی را دنبال نمی کند و صرفا توسعه در کمیت و کیفیت محصول و افزایش عرضه و تقاضا را مبنای پیشرفت می داند.

گرفتن بازار داخلی و یا خارجی تنها در گروی کیفیت متناسب با قیمت کالا می باشد. در این مسیر «کیفیت بهتر + قیمت کمتر» از کالاهای موجود در بازار، قطعا می تواند قبضه کردن بازار را تسریع بخشد.

کیفیت بالا=>اثبات محصول در بازار=>افزایش نسبی تقاضا=>افزایش تولید=>کاهش قیمت=>افزایش مطلق تقاضا=>تثبیت در بازار

اینکه با ورود کالای خارجی چه تبعات منفی بر اقتصاد کشور مترتب می شود و اینکه با تحریم کالای خارجی و با افزایش تولید داخل به چه میزان می تواند در روند مثبت رشد اقتصادی و اشتغال زایی و... تاثیر گذار بود، بر هیچ کس پوشیده نیست.

تامین ملزومات اجرای تحریم کالای خارجی بعهده دولتمردان است اما الزامات آن صرفا وظیفه دولت نیست و می توان از دیگر ظرفیتهای موجود در کشور نیز در این امر استعانت گرفت.

راه های تحریم کالای خارجی به دو صورت کلی تقسیم می شود:

1-رسمی یعنی مجلس و دولت رسما وارد گود شده و با استفاده از اهرم ها و اختیارات خود یعنی وضع قوانین مربوطه و اجرای قاطعانه آن، می تواند از ورود کالاهای خارجی جلوگیری بعمل آورد

2-غیر رسمی که در این حالت، افراد ذی نفوذ و اصحاب رسانه مردم را در جهت خرید و استفاده از کالای داخلی تشویق و یا از عواقب خرید و استفاده از کالای خارجی انذار می دهند.

1- رسمی(وضع قوانین)

1-1 ممنوع کردن : وضع قوانین مربوطه در مجلس برای امتناع از ورود کالاهایی که مشابه آن در ایران وجود دارد یا امکان تولید آنها در ایران است و البته دولت نیز بایستی با اجرای دقیق و سریع آن قوانین مانع از ورود کالاهای خارجی شود.

2-1 افزایش تعرفه : افزایش چند برابری تعرفه واردات کالاهایی که یا با کارکرد مشابه ان در ایران وجود دارد. در حال حاضر برخی شرکت های وادراتی، کالاهایی مانند اتو و جاروبرقی را با تعرفه ای کمتر از ۳۰٪ وارد می کنند که این مقدار تعرفه قطعا با خیانتی بزرگ همراه است که باید با مسببین آن برخورد شود.

3-1 مجوز واردات مشروط : بایستی دولت برای کالاهایی که مشابه آن در ایران وجود ندارد به شرطی مجوز ورود صادر کند که شرکت وارد کننده با راه اندازی قسمت تحقیقات و توسعه(R&D) و جمع آوری متخصصین، هزینه های تقلید کورکورانه و سپس تقلید هوشمندانه و در نهایت تولید بومی آن کالا را طی دوره ای مشخص متحمل شود.

2- غیر رسمی(عرصه سازی)

1-2 عرصه سازی توسط رسانه ها : رسانه یی چون صدا و سیما که از بالاترین ضریب نفوذ در بین تمام رسانه ها برخوردار است، بایستی در راستای "جهاد اقتصادی" در فیلم و سریال های ساخته شده به صورت ارضایی و یا اقناعی به ترویج خرید کالای داخلی بپردازد. و حتی در صورت لزوم، استفاده از کالاهای خارجی که نمونه داخلی آن وجود دارد را رفتاری شنیع و دور از شأن یک ایرانی مسلمان جلوه دهد.

2-2 حکم تحریم توسط مراجع : اگر «جهاد اقتصادی» به زعم مدبرانه ولی امر مسلمین مسئله ای واجب به نظر رسید که آن را معیار حرکت امسال برگزیدند، بایستی این مهم برای دیگر مراجع و علما نیز حایز اهمیت باشد و از اعتبار خود در جهت تحقق «جهاد اقتصادی» خرج کرده و بعد از کارشناسی های فراوان، حکم به تحریم کالا یا کالاهایی دهند که رشد اقتصادی کشور را به طور چشمگیری کاهش می دهد. البته افتای تحریم استعمال یک کالای خاص توسط مراجع، مسبوق به سابقه نیز هست.

امید است به کمک تک تک آحاد جامعه، شرکت های خصوصی و دولتی، وزارت خانه ها و سازمان های دولتی و با مشخص کردن حیطه کاری و حوزه عملیاتی خود در جهاد اقتصادی و با برنامه ریزی سریع و دقیق، ثابت کنیم که لیاقت بهترین نعمت ها که به گفته امام صادق(ع) همان "رهبری شایسته" است را داریم. انشاالله





نگاشته شده توسط   چهارشنبه 1 تیر 1390  ساعت 8:06 PM 

محققان ايراني توانسته‌اند كاري كنند كه خود كره شمالي نتوانسته است انجام دهد. قبل از اين ماهواره اميد را به فضا فرستاده بودند اما فرقي كه اين ماهواره با ماهواره اميد دارد اين است كه اين ماهواره براي سنجش از راه دور است. 

دانشمند عضو سازمان ناسا گفت: ايران از نظر علمي از يك پتانسيل خيلي زيادي برخوردار است و چيزي كه الان به نظر مي‌رسد اين است كه اينها توانسته‌اند ماهواره‌اي را با ظرفيت ترابري سبك بر مدار نزديك كره زمين قرار دهند.

به گزارش فارس، پرتاب دومين ماهواره ايران به نام رصد به فضا و پيشرفت هاي روز افزون ايران در اين حوزه بشكلي است كه حتي رسانه هايي مانند راديو فردا متعلق به سازمان سيا نيز از سانسور آن ناتوان مي مانند. اگرچه راديو فردا سعي كرد با نظامي جلوه دادن اين پيشرفت علمي از آن بهره برداري سياسي نمايد.

نكته جالبي كه در مصاحبه راديو فردا با شروين تقوي از دانشمندان شاغل در سازمان تحقيقات فضايي آمريكا (ناسا) مرتب و به طرز كودكانه اي تكرار مي شود از يك سو تمجيد پيشرفت هاي ايران و از سوي ديگر جداكردن اين پيشرفتها از نظام جمهوري اسلامي است و مصاحبه شونده بارها تكرار مي كند: «امكانات تكنولوژي و پيشرفت علم در آن مملكت را به اعتقاد من بايد از نظام جمهوري اسلامي كاملاً جدا كرد.»

مخترع ساعت اتمي ناسا در ادامه گفت كه ايران از نظر علمي از يك پتانسيل خيلي زيادي برخوردار است و چيزي كه الان به نظر مي‌رسد اين است كه اينها توانسته‌اند ماهواره‌اي را با ظرفيت ترابري سبك بر مدار نزديك كره زمين قرار دهند.

وي افزود: محققان ايراني توانسته‌اند كاري كنند كه خود كره شمالي نتوانسته است انجام دهد. قبل از اين ماهواره اميد را به فضا فرستاده بودند اما فرقي كه اين ماهواره با ماهواره اميد دارد اين است كه اين ماهواره براي سنجش از راه دور است.

تقوي در ادامه براي تحت اشعاع قرار دادن اين موفقيت نيز گفت: چيزي كه دولتي‌ها مي‌گويند اين است كه اين ماهواره براي نظارت بر محصولات كشاورزي و سنجش زمين لرزه و يا شناسايي بلاهاي طبيعي است. ولي در كنار آن مي‌شود ازاين ماهواره براي مقاصد نظامي و عكسبرداري هم استفاده كرد.

وي در عين حال گفت: اگر ما بخواهيم خودمان را به اين اتفاقي كه الان رخ داده است محدود كنيم، بايد بگويم باري كه اينها توانسته‌اند در مدار قرار دهند بسيار سبك‌تر از آن است كه بتوانيم آن را به موشك‌هاي بالستيك قاره‌پيما ربط دهيم. براي اينكه كلاهك‌هايي كه آنها بايد در مدار بگذارند خيلي سنگين‌تر از اين فناوري است.

تقوي ادامه داد: در اينجا ايران دو هدف را دنبال مي‌كند؛ يكي اينكه بتوانند بارهاي سنگين‌تري در مدار بگذارند و دومي كه خيلي جالب است اين است كه تلاش اين مكتب‌هاي فضايي بر اساس اين است كه سوختي كه مورد استفاده اين فناوري است دارد كم كم به سوخت جامد تبديل مي‌شود. يكي از كاربردهاي اين موشك‌ها، كاربرد نظامي است. به دليل اينكه در آن فاز اوليه موشك به فضا پرتاب مي‌شود، سوخت جامد زمان كوتاه‌تري مي‌گيرد و كيفيتي دارد كه اگر دشمني بخواهد آن سايت‌ها را بمباران كند، طبعاً كار سخت‌تري خواهد بود براي اينكه آن فاز اوليه كه موشك پرتاب مي‌شود، خيلي كوتاه‌تر خواهد بود.

عضو ناسا گفت: اگر شما نگاه كنيد موشك‌هاي اولي كه براي فناوري كردن اين ماهواره‌ها و فرستادن آنها به مدار دور زمين از آنها استفاده مي‌شد، بسيار شبيه به موشك‌هاي شهاب 3 بودند. اما الان از موشك‌هايي استفاده مي‌شود كه چندين طبقه دارند و ساخت آنها احتمالاً در نهايت به اين هدف انجام مي‌شود كه موشك‌هاي بالستيك قاره‌پيما با آن حمل و نقل شود.

وي با بيان اين نكته كه من بر اين نكته پافشاري مي‌كنم كه كشور ايران داراي پتانسيل‌هاي زيادي است، گفت: در نهايت اينكه كشوري بتواند يك وزن نسبتاً سبك، مثل وزن ماهواره‌اي كه ايران به فضا فرستاده و حدود 50 كيلوگرم بوده است، را به فضا بفرستد، نشان مي‌دهد كه اينها در اين راستا تلاش مي‌كنند تا بتوانند در آينده‌اي نه چندان دور وزن‌هاي سنگين‌تري را در مدار كرده زمين قرار دهند.

تقوي گفت: البته بگويم كه الان كشوري مثل هندوستان هنوز نتوانسته است چنين كاري را انجام دهد. اينكه يك كشور بتواند يك بار سنگين به مدار بفرستد تا اينكه يك بار سبك را به مدار اعزام كند، دو امر كاملاً متفاوت است.







تبليغات شما در موب بوک