ورزش ترنم بهار زندگی است و تکواندو سنبل زیبایی این زندگی است...
ترس از شکست ورزشکاران را به شکست نزدیک‌تر می‌کند
نوشته شده توسط عليرضا در ساعت 4:29 PM

نگرانی و ترس از شکست کارایی ورزشکاران به هنگام رقابت‌ را کاهش می‌دهد.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، طبق مطالعات محققان ورزشی دانشگاه کوونتری و استمفورد، نگرانی درباره‌ی رقابت‌ها حتی افراد فعال را به شکست نزدیک می‌کند. نتایج این تحقیقات در کنفرانس سالانه جامعه روان شناسی انگلیس مطرح شد. در این مطالعات 18 فرد سالم و فعال مورد بررسی قرار گرفتند.

 

در شرایط رقابت توانایی کنترل شرایط و هماهنگی حرکات پایین‌تر از زمان تمرین است. همچنین اضطراب ذهنی ورزشکاران به هنگام رقابت بیشتر است و آنها بیشتر نگران کارایی خود می‌شوند.

 

نتایج این مطالعات نشان داد نگرانی در زمان رقابت یکی از فاکتورهای مهم در کاهش کارایی است. این یافته‌ها نظریه‌ای را که بیشتر روانشناسان و مربیان به آن معتقدند را تایید می‌کند. این نظریه می‌گوید کارایی نسبت عکس با استرس و نگرانی‌ در رقابت‌ها دارد.

 

دکتر مایکل دونکن، مدیر این تحقیقات از دپارتمان علم کاربردی و سلامت دانشگاه کووفتری می‌گوید: عصبانیت و نگرانی در شرایط رقابت مساله‌ای است که بر همه تاثیر می‌گذارد. تحقیقات ما نشان می‌دهد که اضطراب زیاد و در حال افزایش کارایی ورزشکاران را تحت تاثیر قرار می‌دهد و حتی بر ورزشکارانی که تمرین زیادی داشته‌اند نیز تاثیر می‌گذارد. این مطالعات اطلاعات دقیق و مورد استفاده‌ای را برای ورزشکاران حرفه‌ای و روان شناسان آماده کرده است.

 

انتهای پیام

 


» ادامه مطلب
افرادی که سیگار را ترک کرده‌اند چه ورزشهایی انجام دهند
نوشته شده توسط عليرضا در ساعت 7:57 AM

افرادی که سیگار را ترک می‌کنند، برای افزایش سلامت خود می‌توانند ورزش کنند. ورزش کردن سلامت قلب و ریه را افزایش می‌دهد و اثرات مخرب سیگار را کاهش می‌دهد.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افرادی که سیگار را ترک کرده‌اند می‌توانند با انجام ورزش سلامت خود را افزایش دهند.

 

در انگلیس حدود 11 میلیون بزرگسال سیگار را ترک کرده‌اند. ترک کردن سیگار 50 درصد از خطر حمله قلبی می‌کاهد. اگر قبل از میانسالی سیگار را ترک کنید بیش از 90 درصد از احتمال سرطان ریه کاسته می‌شود.

 

ورزش میزان آندروفین را افزایش و وزن را کاهش می‌دهد.

 

در اینجا توصیه‌هایی برای افزایش آمادگی جسمانی کسانی که سیگار را ترک کرده‌اند با کمک ورزش وجود دارد:

 

- اگر به مدت طولانی سیگار می‌کشیدید و کم ورزش می کردید یا بیماری خاصی دارید قبل از ورزش حتما با پزشک مشورت کنید.

 

- برای بیشتر کسانی که سیگار را ترک کرده‌اند، شروع ورزش باید آرام باشد و به تدریج شدت آن افزایش یابد.

 

- برای ورزش کردن ابتدا راه بروید، به تدریج سرعت را افزایش دهید. سرعت و مدت پیاده روی شما به آمادگی جسمانی‌تان بستگی دارد. اما به طور کلی 15 دقیقه‌ پیاده روی برای شروع مناسب است. هر چند جلسه یک بار پنج دقیقه‌ به پیاده روی خود اضافه کنید تا در آخر به یک ساعت پیاده روی برسید. اگر احساس کردید که گرم شده‌اید و کم‌کم نفس کشیدن برای شما سخت می‌شود، بدانید که به اندازه کافی از خود کار کشیده‌اید. سعی کنید این پیاده‌روی را سه تا پنج بار در هفته‌ انجام دهید و رکورد خود را در هر جلسه ثبت کنید.

 

- اگر مشکل زانو پا اضافه وزن دارید ورزش‌هایی مانند دوچرخه‌سواری و شنا برای شما بهتر هستند. برای انجام این ورزش‌ها نیز از جلسه‌ای 15 دقیقه‌ شروع کنید و هر چند جلسه پنج دقیقه‌ به فعالیت خود اضافه کنید تا ورزش شما به 40 دقیقه‌ برسد. هر دفعه قبل و بعد از ورزش حرکات کششی انجام دهید. ماهیچه‌هایی که در ورزش شما به کار گرفته می‌شوند را بکشید و 10 تا 30 ثانیه در حالت کشیده نگه دارید. هنگامی که توانستید 40 دقیقه‌ با سرعت بالا ورزش کنید، می‌توانید آمادگی قلبی – عروقی خود را افزایش دهید. اگر از ورزش پیاده روی استفاده کردید به برنامه ورزشی خود دوره‌هایی یک دقیقه‌ای پیاده روی سریع هم اضافه کنید. سعی کنید در برنامه ورزشی خود هر پنج دقیقه‌ یک بار این کار را انجام دهید، اما به خود فشار نیاورید.

 

- اگر ورزش شنا را انتخاب کرده اید، هر پنج دقیقه‌، یک یا دو دقیقه‌ شنای سریع انجام دهید. اگر دوچرخه‌سواری را انتخاب کرده اید، سعی کنید هر 10 دقیقه‌ یک بار به صورت سریع پدال بزنید. می‌توانید از حرکات استپ برای افزایش ضربان قلب و افزایش کارایی ریه استفاده کنید. هر دفعه این حرکت را 30 ثانیه تا یک دقیقه‌ انجام دهید.

 

- بهتر است برای پرورش عضلات از حرکات قدرتی نیز استفاده کنید.

 

- سعی کنید هر هفته‌ 10 درصد میزان انجام ورزش‌های قدرتی را افزایش دهید. هدف شما باید 20 تکرار حرکات قدرتی در سه ست حداقل سه بار در هفته‌ باشد.

 

- می‌توانید از حرکات اسکات و پلانک نیز استفاده کنید. حرکت اسکات به این شکل است که پاها را کمی بازتر از عرض شانه باز کنید. دست‌ها را به سمت جلو دراز کنید. تصور کنید که بر روی یک صندلی می‌نشینید و دوباره بالا می‌آیید. سعی کنید در حرکت اسکات نگذارید که زانو جلوتر از انگشتان پا برود. ضمنا در بالا آمدن در حرکت اسکات نباید کاملا زانو را قفل کرد.

 

- حرکت پلانک به این شکل است که دراز می‌کشید و آرنج‌ها را روی زمین می‌گذارید. بدن را با کمک آرنج‌ها از روی زمین بلند می‌کنید و در یک راستا نگه می‌دارید. ساق دست باید بر روی زمین باشد . در این حالت عضلات شکم را به داخل ببرید.

 

 

حرکت پلانک

 

افرادی که سیگار را ترک کرده‌اند به مصرف مواد غذایی زیر نیاز دارند:

- میوه ها و سبزیجات نارنجی رنگ مانند هویج و انبه که سلامت دیواره ریه را تامین می‌کنند.

- بروکلی که از بیماری ریه جلوگیری می‌کند.

- ویتامین C که در کیوی، گریپ فروت و گیلاس وجود دارد.

- آنتی اکسیدان که در میوه‌ها و سبزیجات وجود دارد.

- آب، سعی کنید روزی دو لیتر آب بنوشید.

 

 

انتهای پیام

 


» ادامه مطلب
شایعترین آسیب‌های ورزشی کدامند؟
نوشته شده توسط عليرضا در ساعت 9:07 AM

 

هر چند امکان رخ دادن تمام آسیب‌ها هنگام ورزش وجود دارد، اما شناخت شایعترین آنها برای کمک به افزایش دوران حرفه‌ای ضروری است.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا) منطقه خلیج فارس و به نقل از منز جورنال، مهم ترین


آسیب هایی که ممکن است در حین ورزش به فرد وارد شود، آسیب
 


غضروف های مفصلی، طوق چرخاننده، تاندون آشیل، همسترینگ، تاندون آرنج، کشاله ران و لیگامان صلیبی قدامی است که به هر یک می پردازیم.

 

آسیب های در حین ورزش ممکن است برای هر ورزشکاری اتفاق بیفتد اما اغلب افراد پس از آن به سرعت بهبود می یابند، تنها در بعضی مواقع خطر این آسیب ها افزایش یافته و ماه ها تمرینات ورزشی را به عقب می اندازد یا از آن بدتر؛ ممکن است فرد هرگز به بهبودی کامل دست نیابد، پس بهترین قدم جلوگیری از آسیب در مرحله اول است.

 

در ادامه نظر سه پزشک شامل آر الکساندر ریتون، جاناتان ال چنگ و تیم مک آدامز را در خصوص شایع ترین آسیب ها و بهترین راه پیشگیری از آن را می خوانیم.

آسیب غضروف مفصلی

 

این غضروف ها که بدون اصطکاک هستند در انتهای استخوان قرار دارند و به سختی باز سازی می شوند، وقتی یک بار دچار آسیب دیدگی شدند دیگر مثل روز اول نمی شوند، درمان ناقص می تواند منجر به ورم مفاصل و قفل شدن آن شود، بهترین روش پیشگیری کاهش وزن اضافی و نرمش روزانه است این تنها روش قابل اطمینان برای کاهش این آسیب دیدگی ست و همچنین برای پیشگیری از آن از مکمل های کندرویتین استفاده نکنید.

 

آسیب طوق چرخاننده

 

طوق چرخاننده ساختاری عضلانی-وتری در حول مفصل شانه است که به آن استحکام می بخشد.در حدود 50 درصد افراد بالای 65 سال به آسیب دیدگی در این ناحیه مبتلا هستند، که از نظر بسیاری از پزشکان از علایم پیری است. پارگی این مفصل هنگامی که با درد همراه باشد با فیزیوتراپی قابل درمان است. در مواردی ممکن است به عمل جراحی نیاز باشد که درصد موفقیت این عمل به نسبت بالاست برای پیشگیری از آن باید عضلات اطراف شانه را تقویت کرد.

آسیب تاندون آشیل

 

عمل جراحی و فیزیوتراپی هردو روش های موثری برای درمان این آسیب دیدگی ست، اگرچه این عمل نسبتا ساده است اما در برخی موارد فرد به طور کامل بهبود نمی یابد و ممکن است بهبودی شش تا نه ماه به طول بیانجامد. پیش گیری از این مورد بسیار دشوار اشت زیرا بسیاری از افرادی که از کشیدگی یا حتی پارگی تاندون آشیل رنج می برند هیچ علایمی ندارند. ژنتیک و میزان فعالیت فرد در این مورد بسیار مهم است. یوگا، دو و دوچرخه سواری در این مورد بسیار تاثیر گزار است.

آسیب همسترینگ

 

ماهیچه‌های همسترینگ شامل سه ماهیچه در ناحیه پشت اسخوان ران هستند که آسیب دیدگی از این ناحیه در ورزش هایی مثل فوتبال رایج است که اگر تشدید نشود خود به خود درمان خواهد شد. افراد معمولا بعد از دو یا سه هفته پس از درمان احساس بهتری پیدا می کنند اما باید برای بهبودی کامل تا شش ماه صبر کنند در غیر این صورت درمان تا یک سال طول می کشد. برای پیش گیری انجام حرکاتی که انعطاف پذیری بدن را افزایش می دهد بهترین روش، بخصوص برای افراد مسن است.

 

 

آسیب تاندون آرنج

 

پس از آسیب دیدگی در این ناحیه ممکن است به سرعت احساس بهبودی کنید اما بخش مهمی از روند بهبودی این تاندون این است که به تمرینات خود به آرامی بازگردید، پس به محض اینکه احساس بهبودی کردید، ورزش نکنید. یکی از راه های موثر در پیشگیری از آسیب تاندون آرنج این است که اجسام سنگین بلند و جابه جا نکنید، حرکات کششی ملایم هم می تواند به جلوگیری از آن کمک کند.

 

آسیب در کشاله ران

 

اگرچه این مورد آسیبی جدی برای تمام ورزش کاران نیست، اما هنگامی که این ناحیه آسیب می بیند ممکن است به دردی مزمن تبدیل شود، کلید پیشگیری از این خطر انجام حرکات مربوط به انعطاف پذیری است. با حرکات کششی برای ناحیه پا شروع کنید که می تواند خطر ابتلا به آن را کاهش دهد و نیز از حرکات دراز و نشست استفاده کنید.

 

آسیب لیگامان صلیبی قدامی

 

سالانه در حدود 200,000 نفر دچار آسیب در این ناحیه می شوند که 100,000 نفر از آنها عمل ترمیمی انجام می دهند. این عمل حدود شش ماه یا بیشتر فرد را از ورزش دور می کند و پس از عمل از هر 20 نفر یک نفر دچار پارگی در ناحیه ی دیگری می شوند افراد با لیگامان صلیبی قدامی عمل شده با خطر بیشتری برای آسیب زدن به دیگر زانوی خود مواجه هستند، حرکات کششی زانو ،پرس پا و تقویت عضلات ران می تواند از این آسیب جلوگیری کند.

 

انتهای پیام

 


» ادامه مطلب
چه نوع ورزشی برای کنترل قند خون مناسب است
نوشته شده توسط عليرضا در ساعت 5:28 PM

انجام ورزش‌های کوتاه مدت و شدید قبل از وعده‌های غذایی برای کنترل قند خون مناسب تر است.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مطالعات جدید توسط محققان نیوزیلندی نشان داده است که حتی افزودن چند دقیقه‌ ورزش با شدت زیاد به برنامه روزانه می‌تواند باعث کنترل قند خون شود و از دیابت جلوگیری کند. برای این کار تنها پیاده روی سبک کافی نیست، بلکه باید ورزش شدید انجام داد.

 

در این مطالعات 9 نفر که دو زن و هفت مرد بودند مورد بررسی قرار گرفتند. این افراد بین 18 تا 55 سال سن داشتند و نتایج آزمایشات آنها نشان داده بود که مقاومت انسولین دارند. این افراد برنامه‌های ورزشی مختلفی انجام دادند که یکی از آنها شامل جلسات ورزشی 30 دقیقه‌ ای با شدت متوسط بود و برنامه دیگر شامل شش ست یک دقیقه‌ای پیاده روی شدید بود.

 

افرادی که جلسات ورزشی کوتاه مدت و شدید انجام دادند بهتر توانستند قند خون را کنترل کنند.

 

یکی از محققان می‌گوید : انجام ورزش شدید و کوتاه قبل از وعده‌های غذایی می‌تواند برای افرادی که مقاومت انسولین دارند زمان بهتری برای ورزش کردن در طول روز باشد تا این که افراد بخواهند جلسات ورزشی طولانی در طول روز انجام دهند. برای افرادی که مقاومت انسولین دارند و بعد از وعده غذایی قند خون آنها افزایش می یابد زمان و شدت ورزش کردن در کنترل قند خون تاثیرگذار است.

 

 

ا‌نتها‌ی‌ پیا‌م


» ادامه مطلب
با کفش نامناسب ندوید
نوشته شده توسط عليرضا در ساعت 7:14 AM

یک متخصص فیزیوتراپ نسبت به پوشیدن کفش‌های نامناسب به هنگام دویدن هشدار داد.

 

دکتر ابراهیم عباسی در گفت و گو با خبرنگار علم و ورزش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) درباره عار‌ضه ای به نام Shin Splint که در حقیقت درد بخش قدامی ساق پا را به دنبال دارد، اظهار کرد: این عارضه آسیب شایعی است بخصوص در ورزشکاران دو و میدانی که ضمن فعالیت مکرر و شدید در عضلات اطراف ساق پا ایجاد می‌شود. در این عارضه به علت التهاب جدار استخوان درشت نی، دردی در جلو و داخل ساق پا و در مسیر این استخوان به ویژه هنگام فعالیت احساس می‌گردد.

 

وی خاطرنشان کرد: دویدن های سریع و طولانی مدت به ویژه روی سطوح شیب‌دار و سفت، فقدان آمادگی بدنی، خستگی، ضعف یا کوتاهی عضلانی از جمله عواملی هستند که احتمال بروز چنین آسیبی را افزایش می‌دهند. همچنین پوشیدن کفش‌هایی با قوس کف پایی مسطح یا بیش از حد و با اندازه نامناسب پاشنه بدلیل عدم جذب کافی استرس‌ها و فشارهای وارده به هنگام برخورد پا با زمین می‌تواند باعث ایجاد عارضه Shin Splint شود.

 

عباسی ضمن اشاره به جنس کفش که باید سبک وزن و با دوام بوده و انعطاف پذیری لازم را داشته باشد،گفت:انگشتان پا در حین دویدن باید به راحتی خم شوند و نیازی به فعالیت و کار بیش از حد عضلات ساق پا نباشد. البته بخش محافظ پاشنه باید به اندازه ای سفت باشد که به پایداری پا کمک کند. نرمی لایه داخلی کفش نیز باید در حدی باشد که از اصطکاک بیش از حد پا جلوگیری نماید. تخت کفش هم نباید خیلی نرم و یا خیلی سفت باشد و باید بتواند نیروهای وارده را بطور مناسب جذب نماید. لازم است که کفش ورزشی پس از پیمودن مسافت تقریبی 800 کیلومتر و یا هر شش ماه تعویض شود. همچنین افرادی که دچار صافی کف پا هستند باید از کفی‌های طبی مناسب استفاده نمایند.

 

این متخصص فیزیوتراپ در پایان تاکید کرد: برای پیشگیری از بروز عارضه Shin Splint قبل از شروع دویدن حتماً باید تمرینات کششی عضلات ساق پا انجام شوند و ورزشکار باید از دویدن های طولانی مدت و بیش از 4 روز در هفته اجتناب نماید.

 

انتهای پیام

 


» ادامه مطلب


( تعداد کل صفحات: 6 )

[ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ]