ورزش ترنم بهار زندگی است و تکواندو سنبل زیبایی این زندگی است...
تغذیه در رشته تکواندو
نوشته شده توسط عليرضا در ساعت 12:52 PM

تغذیه در رشته تکواندو
ویژگی های ورزش تکواندو :
مشخصه ی این ورزش فعالیت بی هوازی با شدت بالا همراه با فعالیت هوازی کمتر از ماکزیمم است.


تمرین:
از اولین آموزش ها برای تکواندو کاران افزایش تکنیک و تاکتیک آنهاست. در این رشته تقویت نیروی فکری به اندازه ی تقویت نیروی جسمانی اهمیت دارد. ممکن است فعالیت های لازم برای تناسب اندام و همچنبن حرکات ژیمناستیکی در برنامه ی آنهاگنجانده شود.


مسابقات تکواندو:
مسابقات آنها در 3 وقت 2 دقیقه ای که بین آنها یک دقیقه فاصله است انجام میشود. تکواندوکاران معمولا" در طول روز 3 تا 5 بار مسابقه می دهند تا به فینال برسند. زمانی که ذخایر قند و آب برای مصرف در طول یک مسابقه کافی نباشد ورزشکارانی که در مسابقات قهرمانی فعالیت می کنند فشار زیادی روی ذخایر قند و مایعات بدن خود می آورند.

افزایش مقادیر قند و مایعات بدن دربین مسابقات برای ادامه ی عملکرد خوب ورزشکاران ضروری است.


ویژگی های بدن:
توانایی حرکات اعضای بدن در هوا با حداکثر سرعت در این ورزش ضروری است. سطوح چربی بدنی کم به ورزشکاران برای سرعت بخشیدن به عملکرد خود تا حداکثر ممکن کمک می کند. درنتیجه ورزشکاران سعی می کنند با حداقل چربی بدنی در مسابقات شرکت کنند. ورزش تکواندو در گروه های وزنی مختلف برگزار می شودتا حریف ها از نظر قدرت با هم یکسان تر باشند.

به هر حال ورزشکاران سعی می کنند حداکثر وزن گروه خود را داشته باشندتا نشان دهد که در بین گروه خودشان قویترین هستند.

گروه بندی های وزنی برای مردان از قرار زیر است:
58- کیلوگرم / 69-58 کیلوگرم / 80- 69 کیلوگرم / بالای 80 کیلوگرم


وگروه های وزنی برای زنان به این قرار است:
49- کیلوگرم / 57-49 کیلوگرم / 67- 57 کیلوگرم/ بالای 67 کیلوگرم


توصیه های غذایی معمول:
سطوح چربی بدنی و تنوع وزن های بدنی:
تمرکز این ورزشکاران روی این است که کمترین سطح چربی بدنی را داشته باشند و سعی می کنند که قبل از مسابقه وزن خود را کم کنند تا در پایین ترین گروه وزنی ممکن انتخاب شوند. این مسئله نشانگر اهمیت کنترل وزن است. ممکن است الگوهای غذایی قبل از مسابقه شامل محدودیتهای زیادی باشد و بعد از مسابقه با زیاده روی هایی همراه شود. این سیکل ایجاد نوساناتی در توده ی بدن و سطح چربی بدن می کند و احتیاجات غذایی بدن را در طولانی مدت فراهم نمی کند.


رژیم غذایی در طول تمرینات و مسابقات هفتگی:
ورزشکاران اگر از نظر انرژی و مایعات بدن تامین شده باشند بیشترین نتیجه را از هر جلسه تمرین خواهند گرفت. تمرکز همه ی برنامه های غذایی باید روی غذاهای مغذی غنی از قند همانند پاستا، برنج، نان، میوه جات و محصولات لبنی طعم دار باشند تا برای عضلات مقادیر سوخت مورد نیاز تمرین را فراهم آورد.

مقادیر متوسطی از منابع غذایی پروتئین و کم چربی مثل گوشت خام، مرغ، ماهی، تخم مرغ ومنابع گیاهی باید به این غذاها برای برقراری تعادل غذایی استفاده شود و  همان طور که مقادیری از میوه جات و سبریجات برای فراهم کردن ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز است.

 

علاوه بر همه ی اینها ورزشکاران نیازمند برخورداری از یک برنامه ی آموزشی هستند که توسط یک طرح تغذیه ای که تمام احتیاجات غذایی آنها را فراهم می آورد ثابت شود. در حالیکه به آنها اجازه ی برخورداری و حفظ یک فیزیک بدنی مناسب برای گروه وزنی شان را فراهم کند. غذاها و میان وعده های غذایی باید به طوری مناسب برای ورزشکاران برنامه ریزی شود تا بتواند انرژی مناسب را برای تمرین و همچنین تامین انرژی از دست رفته در هنگام تمرین را انجام دهد.


زمانیکه فاصله ی بین وعده ی غذایی و تمرین طولانی است ( مثلا" خوردن غذا در نهار و تمرین در عصر اما دیروقت آن روز ) بهتر است 2-1 ساعت قبل از تمرین یک وعده ی غذایی غنی از کربوهیدرات را دریافت نمود.

مثال هایی از وعده هایی که می توان نام برد: ماست و میوه، یک کاسه غله ی صبحانه، نان تست با شیر چرب یا داغ، اگر استفاده از یک وعده ی غذایی اصلی 30 یا 60 دقیقه بعد از بازی امکان پذیر نیست برای ریکاوری یک میان وعده ی غذایی شامل 50 تا 100 گرم کربوهیدرات می تواند یک انتخاب خوب برای شما باشد. این گونه غذاها باید همراه آب باشند تا بتوانندآب از دست رفته ی بدن را نیز تامین کنند:


50 گرم کربو هیدرات:
800 تا 1000 میلی لیتر نوشیدنی ورزشی
3 قطعه میوه ی متوسط
2 بسته غلات صبحانه
200 گرم ماست به همراه غلات
یک کاسه پر از غله صبحانه همراه شیر کم چرب
2 قطعه نان تست با نوشیدنی شکلاتی داغ
میان وعده های دیگر غذایی


وزن در تکواندو:
ورزشکاران تکواندو کار سعی می کنند در بالاترین وزن گروه وزنی خود فعالیت کنند. به عنوان مثال یک مرد 72 کیلوگرمی سعی می کند 2 کیلوگرم از وزتن خود را کم کند تا بتواند در دسته ی 69 کیلوگرم مسابقه دهد تا اینکه در دسته ی 80 کیلوگرمی مسابقه دهدکه در آن جزء وزن های پایین محسوب می شود.

باید انتخاب گروه وزنی در طولانی مدت ومتناسب با سلامت و عملکرد مناسب تکواندو کار مشخص شود.

 

روش های زیر به مناسب کردن وزن تکواندو کار در روزهای نزدیک نزدیک به مسابقه کمک خواهد کرد:
- 2 تا 3 روز قبل از مسابقه باید از خوردن نمک جلوگیری کرد تا از باقی ماندن آب در بدن جلوگیری کرد.
-استفاده از رژیم غذایی ای که مواد غیر قابل هضم کمتری داشته باشد در 24 ساعت قبل از مسابقه به کاهش وزن کمک خواهد کرد چون روده را از غذاها و فیبرهای هضم نشده خالی می کند.

غذاهایی که مواد غیر قابل هضم کمتری دارند:
غلات کم فیبر مثل پاپ کورن، نان سفید، مربا، عسل، آب میوه، شیر کم چرب، نوشابه ی ورزشی، کمپوت میوه، ژله، سوپ ( مثل سوپ آب مرغ )، پاستای سفید، برنج سفید.


قرص های پروتئین های انرژی زا همراه با پودر:
این گونه غذاها برای تامین نیاز های بدن به مواد مغذی موثرند. در عین حال سبک اند و راحت هضم می شوند. بعضی ورزشکاران برا کم کردن وزن کارهایی انجام می دهند که بدنشان آب از دست دهد که مقادیر زیاد آن بر عملکرد ورزشکار موثر است و خطر شوک گرمایی را افزایش می دهد.

هوشمندانه تر آن است که ورزشکاران غذای دریافتی شان را دستکاری کنند تا به صورت غیر فعال در طول روز قبل از مسابقه  به صورت غیر فعال آب بدنشان را کم کنند.


از دست دادن آب بدن به صورت غیر فعال این گونه است که ورزشکار دریافت مایعات را محدود می کند درعین حال فعالیت های روزانه اش را دارد. به خاطر داشته باشید شب هنگام که می خوابید حدود 500 گرم از وزن بدنتان کم می شود که این پدیده به علت کم شدن آب به صورت غیر فعال رخ می دهد.


استفاده از سون او لباس های گرم کن توصیه نمی شود.
بعد از وزن گیری:

معمولا" تکواندوکاران صبح روز مسابقه وزن کشی می شوند. پس زمان کمی بر آنها برای ذخیره سازی مجدد انرژی و بالا بردن سطوح مایعات بدن وجود داردکه نشان دهنده ی این است که باید یک برنامه ریزی دقیق وجود داشته باشد تا بتوان این امر را به بهترین صورت انجام داد.

 

نوشابه های ورزشی  یکی از بهترین انتخاب ها برای تامین  آب بدن قبل از مسابقه است. غذاهای مایع، غلات و شیرینی  نیز ممکن است برای کسب انرژی بیشتر مورد استفاده قرار گیرند. این موارد برای استفاده در بین مسابقات نیز مناسب است.


» ادامه مطلب
پنج حرکت برای شکل دادن به عضلات ران
نوشته شده توسط عليرضا در ساعت 8:21 AM

همه ورزش‌های هوازی ران‌ها را لاغر و خوش فرم نمی‌کنند. بعضی از حرکات برای این قسمت از بدن مناسب‌تر هستند.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با توجه به این که بعضی از تمرین‌های هوازی هستند که باعث لاغر شدن ران‌ها و شکل گرفتن عضلات آن می‌شوند.

 

این ورزش‌ها عبارتند از:

 

1- شنای کرال سینه

 

کرال سینه عضلات سینه، شانه‌ها، همسترینگ و داخل ران‌ها را قوی‌تر می‌کند. شنای کرال سینه در ساعت 360 کالری می‌سوزاند. ممکن است انواع دیگر شنا کالری بیشتری بسوزانند، اما معمولا شما را زود خسته می‌کنند. شنای کرال سینه ران‌ها را لاغر می‌کند.

 

2- اسکیت

 

اسکیت بیشتر از فعالیت‌های هوازی دیگر، باعث سوزاندن کالری می‌شود. یک فرد 80 کیلویی به طور متوسط با انجام اسکیت 913 کالری در ساعت می‌سوزاند.

 

3- انجام حرکت بالا رفتن از پله

 

به جای این که صاف از پله‌ها بالا بروید به بغل بایستید و پای راست را جلوی پای چپ قرار دهید و بالا بروید. خیلی سریع این حرکت را انجام ندهید.

 

4- اسکی

 

اسکی اگر اصولی انجام شود باعث لاغر شدن ران‌ها می‌شود. به هنگام اسکی به عضلات چهار سر ران فشار وارد می‌شود به هنگام کم کردن سرعت در اسکی و دور زدن قسمت داخلی ران منقبض می‌شود.

 

5- تنیس

 

تنیس ورزشی هوازی است، حرکات تنیس شامل دویدن به جلو و عقب و به کناره‌ها می‌شود. این حرکات بر روی ران‌ها کار می‌کند.

 

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها ، تنیس انفرادی را فعالیت شدید می‌داند. هر دقیقه‌ تنیس انفرادی به اندازه دو دقیقه‌ ورزش متعادل کالری می‌سوزاند. این مرکز پیشنهاد کرده است که در هفته‌ حداقل 75 دقیقه‌ ورزش شدید یا 150 دقیقه‌ ورزش متعادل انجام شود. تنیس دو نفره ورزش با شدت متعادل محسوب می‌شود.

 


» ادامه مطلب
شب بیداری باعث کمتر ورزش کردن می‌شود
نوشته شده توسط عليرضا در ساعت 8:19 AM

 

افرادی که تا دیر وقت بیدار می‌مانند کمتر ورزش می‌کنند.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تحقیقات نشان داده است، افرادی که تا دیر وقت بیدار می‌مانند کمتر فعالیت می‌کنند و نمی‌توانند ورزش را در برنامه زندگی خود بگنجانند. این افراد بیشتر می‌نشینند و وقت زیادی برای ورزش کردن ندارند.

 

نتایج تحقیقات نشان داده است هر چقدر زمان خوابیدن دیر وقت‌تر باشد، دقایقی که فرد می‌نشیند بیشتر است. ساعت خواب و استراحت در افراد سالم با الگوی فعالیت و رفتارهای حرکتی در ارتباط است.

 

نتایج این تحقیقات در مجله "خواب" منتشر شد. در این تحقیقات 123 فرد سالم با حداقل زمان خواب 6.5 ساعت در روز مورد بررسی قرار گرفتند.

 

محققان معتقدند برنامه‌ریزی زمان خواب باید در برنامه ورزش مورد توجه قرار گیرد.


» ادامه مطلب
ورزش، یکی از سه عامل مهم در پیشگیری از سرطان
نوشته شده توسط عليرضا در ساعت 12:39 PM

مقاله های جدیدی که به تازگی درباره عوامل مهم در پیشگیری و درمان سرطان نوشته شده‌اند، ورزش را عاملی مهم در پیشگیری از سرطان دانسته‌اند.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تحقیقات جدید نشان داده است که رژیم غذایی، ترکیب بدن و فعالیت فیزیکی برای جلوگیری از سرطان تأثیرگذارست.

 

تحقیقات زیادی بر روی درمان سرطان انجام شده است. با این حال تمرکز محققان اخیراً بر روی تغییر نوع و روش زندگی افراد است که می‌تواند از ابتلا به سرطان جلوگیری کند. بیش از یک سوم سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند و می‌توان با کمک نوع زندگی، آنها را کنترل کرد.

 

سه عاملی که بیشتر از همه بر جلوگیری از سرطان تأثیر گذارند، رژیم غذایی، ترکیب بدن و فعالیت فیزیکی هستند. برای مثال خوردن تخم کتان از سرطان سینه جلوگیری می‌کند. داشتن عادت‌های ورزشی مناسب و برقراری آمادگی قلبی-عروقی و افزایش کارایی شناختی بر درمان سرطان تأثیرگذار است.

 

به تازگی مقاله‌های زیادی درباره تأثیر این سه فاکتور بر جلوگیری و درمان سرطان نوشته شده که می‌توانند مفید واقع شوند.

 

انتهای پیام

 


» ادامه مطلب
مصرف استاتین تحرک و فعالیت ورزشی را کاهش می‌دهد
نوشته شده توسط عليرضا در ساعت 12:37 PM

مصرف داروهای حاوی استاتین باعث کمتر شدن میزان ورزش و فعالیت فیزیکی به خصوص در افراد سالمند می شود.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مردان مسنی که استاتین (داروی کاهش کلسترول) مصرف می‌کنند، کمتر می‌توانند فعالیت کنند.

 

فعالیت فیزیکی و ورزش برای سالم ماندن افراد مسن مهم است. افرادی که استاتین مصرف می‌کند، دچار درد عضلات، خستگی و ضعف می‌شوند.

در این مطالعات ارتباط بین مصرف استاتین و فعالیت فیزیکی در مردان حدودا 73 ساله بررسی شد. از 3039 مرد مورد بررسی 727 نفر (24 درصد) استاتین مصرف می‌کردند و 1417 نفر (48 درصد ) هرگز استاتین مصرف نکرده بودند.

 

بررسی ها نشان داده با بالا رفتن سن به ازای هر سال میزان فعالیت و ورزش در افرادی که استاتین مصرف می‌کردند، بیشتر کاهش داشت. افرادی که استاتین مصرف می‌کردند حدود 4-5 دقیقه در روز کمتر فعالیت با شدت متوسط داشتند، 6 دقیقه در روز کمتر فعالیت شدید داشتند و 6-7 دقیقه در روز بیشتر می‌نشستند.

دلیل احتمالی کمتر بودن فعالیت و ورزش در مصرف کنندگان استاتین، درد عضلات و خستگی است.

پزشکان معمولا تلاش می‌کنند که بیماران را به فعالیت و ورزش‌هایی مانند پیاده روی ترغیب کنند. با این حال آنها باید در نظر بگیرند بیمارانی که استاتین مصرف می‌کنند کمتر فعالیت می‌کنند و عضلات خسته‌تری دارند.

 

انتهای پیام

 


» ادامه مطلب


( تعداد کل صفحات: 7 )

[ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ 7 ]