مدیتیشن (Meditation) در فرهنگ لغت به معنی مراقبه، تفكر و پرهیزگاری است. تكنیكهای مدیتیشن باعث میشوند كه بدن، ذهن و احساسات بتوانند به سهولت به هماهنگی و تمركز برسند. تكنیكهایی كه باعث خالی شدن ذهن از محتویات زندگی گذشته و یا آرزوهای آینده و سموم جسمی است. چرا كه ذهن شلوغ و سرگردان، هرگز نمیتواند در مسائل مختلف تمركز لازم را برای ارتقا تواناییهای خود، و اتحاد با دو بعد جسمانی و روحانی، ایجاد نماید. همانطور كه قبلاً گفته شد، تمرینات مدیتیشن موجب آرامش، سلامتی و طول عمر انسان میگردند
مدیتیشن نوعی آگاهی از خویشتن واقعی و حقیقت زندگی است كه به فرد كمك میكند تا از این قدرتها به نحو صحیح استفاده كند و از آن در جهت تسلط بر نفس خویش و جهان اطراف استفاده نماید. یكی از رازهای نهفته در مدیتیشن، شناختن و تقویت انرژی نهفته در انسان است. این انرژی معمایی در هفت نقطه به موازات ستون فقرات از پائینترین قسمت كمر (زیرنشیمنگاه) تا بالای سر قرار دارد. آزاد شدن انرژی این مناطق كه خود بستر آگاهیهای متعدد محسوب میشوند، سبب بروز قدرتهای غیرمتعارف میگردد و اساتید این فن، با دستیابی به اسرار و رموز این نیروها در بدن و پرورش روانی آنها، توانستهاند به اعمال اعجابانگیزی دست بزنند.
یكی از روشهای مدیتیشن، TM یا «مدیتیشن متعالی» (Transcendental Meditation) است كه باعث افزایش لطافت انسان، توجه و احترام نسبت به خود، هستی و خداوند میگردد. وقتی كه هیچ كار بدنی و ذهنی نمیكنید و تمام فعالیتهای شما متوقف شده است، زمان مناسبی برای تمرین مدیتیشن است. هیچ كاری را حتی برای یك لحظه هم انجام ندهید، تمركز كنید و كاملا آرام باشید. زمانی كه مهارت لازم را كسب كردید، میتوانید به هر مدتی كه دوست دارید در آن وضعیت بمانید. حتی میتوانید تمام بیستوچهار ساعت روز را هم در آن حالت باشید. به این صورت پی میبرید كه وجود شما میتواند در یك حالت آرام و بدون تنش و اضطراب قرار بگیرد. بعدها میتوانید در حالت مراقبه شروع به انجام كاری بكنید، بدون اینكه در هشیاری به وجود آمده، خللی وارد شود. بنابراین مدیتیشن در حالت كار و فعالیت زندگی روزمره نیز امكانپذیر است و معنی آن این نیست كه حتما باید از زندگی و فعالیتهای آن گریزان شوید. زندگی و تمرینات شما با فعالیت و انرژی زیاد، لذت و خوشی فراوان، پاكی و قداست بیشتر و آگاهی و خلاقیت ادامه مییابد.
مدیتیشن كاربرد بسیاری را در افزایش تمركز فكر، خلاقیت، هماهنگی كاركرد عصبی و عضلانی، آرامش روحی و سرعت تصمیمگیری (مخصوصاً در تنگی زمان) دارد. مدیتیشن در ورزش قهرمانی به عنوان دوپینگ روانی محسوب میشود. شخص از طریق تمرین یاد میگیرد چگونه انرژی محدود خود را به درستی مصرف كند و چگونه در طول تمرین و مسابقه از آن استفاده نماید. همچنین مدیتیشن درست تنفس کردن را به ما میآموزد. عاملی که برای تقویت قدرت مغز ضروری است.
»