مهمترین حقیقتی که درباره تکواندو می توان گفت این است که ، نه تنها این ورزش یک هنر ممتاز و برتر در زمینه دفاع شخصی است، بلکه ورزش بسیار مفیدی برای ذهن نیز به شمار می رود. تمرینات تکواندو به ورزشکار اعتماد به نفس می دهد و همین مساله باعث می شود تا در مواجهه با رقیب بتواند بر او غلبه کند، ضمن اینکه با تعمیم دادن آن به کل زندگی فرد قدرت وی در مقابله با مشکلات هم بالا می رود.
به علاوه این توانایی ذهنی به انسان در بهبود روابط اجتماعی اش نیز کمک شایانی می کند. تکواندو در مجموع باعث بالا رفتن آمادگی جسمی، روحی و حسی میشود. امروزه این ورزش یکی از شناخته شده ترین ورزش رزمی مردم آسیای شرقی و به ویژه کره به شمار می رود.
فنون تکواندو از ورزش های سنتی تاریخ کره استخراج و پس از جنگ جهانی دوم با تلاش مستمر اساتید هنرهای رزمی کره جنوبی در قالب یک ورزش رزمی مدرن به دنیای هنرهای رزمی عرضه شده است.اولین بار به صورت رسمی در اواسط دهه 1950 گروهی از نظامیان کره ای با هم تصمیم گرفتند این ورزش را که آمیزه ای از حرکات آزاد دست و ضربات پا است سازمان دهی کنند که پس از آن به تکواندو معروف شد که به سرعت در طول 30 سال اخیر به یکی از موثرترین و کاربردی ترین شیوه های دفاع شخصی بدون استفاده از سلاح سرد و گرم تبدیل شد، و امروزه بسیاری از ما به راحتی آن را در طی دوره های کوتاه مدت آموزشی فرا می گیریم.
آموزش هنرهای رزمی کره ای در این دوران به طور مخفیانه در مناطق کوهستانی صعب العبور توسط گروه های کوچک ادامه داشت. پس از پایان جنگ و آزادی کره ورزشهای رزمی سنتی این کشور تا حد زیادی با رشته های ژاپنی همانند کاراته، کندو و جودو آمیخته شده بود، در عین حال بسیاری از رزمی کاران کره هم با آموختن هنرهای رزمی چینی آن ها را وارد کره کرده بودند.
این ورزش در آمریکا و اروپا نیز هواداران خود را دارد و در میان آمریکایی ها و مخصوصاً سیاهپوستان بسیار طرفدار دارد و مانند سایر رشته های ورزشی در کوتاهترین زمان ممکن جای خود را درمیان آنها پیدا کرده است.
تلاش برای بازسازی تکواندو و بازگرداندن آن به حالت اصلی خود در نهایت منجر به تبدیل این رشته به ورزش ملی کره و محبوبترین سبک رزمی در سراسر دنیا شد:
1961- انجمن تا سو دو» تاسیس شد. هدف این نهاد ایجاد یگانگی در هنرهای رزمی کره ای بود.
1962- تکواندو به عنوان یک بازی رسمی به چهل و سومین دوره بازیهای ملی کره جنوبی وارد شد.
1965 - انجمن «تا سو دو» به«انجمن تکواندو» تغییر نام داد.
1972 - «کوکی وان» تاسیس شد. این باشگاه تا امروز بالاترین مرجع فنی تکواندو بوده است.
1973- تاسیس «فدراسیون جهانی تکواندو». ( WTF )
1973 - برگزاری نخستین دوره بازی های جهانی این رشته در کره با شرکت 200 ورزشکار از 19 کشور. آمریکا، تایوان و مکزیک در جدول رده بندی پس از کره قرار گرفتند.
1976- شورای بین المللی ورزش های نظامی «سیزم» تکواندو را به عنوان یکی از بازی های خود پذیرفت.
1983- کمیته بین المللی المپیک «فدراسیون جهانی تکواندو» را به عنوان یکی از اعضای خود اعلام کرد.
1986- برگزاری تکواندو به عنوان یک بازی نمایشی در بازیهای آسیائی سئول.
1988- برگزاری تکواندو به عنوان یک بازی نمایشی در المپیک سئول.
1994- تکواندو به عنوان یک رشته رسمی در بازی های آسیائی هیروشیما برگزار شد.
2000- تکواندو به عنوان یک رشته رسمی در المپیک سیدنی برگزار شد.
تكواندو ورزشي است كه منشاُ ومبداُ شكل گيري آن كشور كره جنوبي (ايالت منچوري سابق) مي باشد . اين كشور در ميان كشورهاي چين و ژاپن قرارگرفته و از نظر سوق الجيشي داراي موقعيت خاصي بود كه همواره بر سر تصاحب آن مابين اين كشورها درگيري شديدصورت مي پذيرفت و مردم كره با حس ميهن پرستي همواره براي استقلال كشورخود با هر وسيله ممكن به دفاع از تجاوز ، تجاوزگران به سرزمين خود مي پرداختند كه يكي از بهترين روشهاي دفاعي آنان استفاده ازفنون تكواندو بودكه درآن برهه از زمان با نام هاي هوارانگ دو – تكيون و...... ناميده مي شد .
پس از اتحاد قوم هاي مختلف عليه تجاوزگران و پيروزي آنان در جنگ و تشكيل يك حكومت واحد در كشور نام كشور از منچوري بنام كره كه اين نام الهام گرفته شده ازقوم كوريو كه هسته مركزي اتحاد اقوام كره بود گرفته شده بود ، تغيير پيدا نمود. درهمين زمان نيز ورزش رزمي كره بنام تكواندو ثبت گرديد ( 15 آگوست 1945 ميلادي ) و مسئولان آن ضمن تدوين قوانين و مقررات آموزشي و اداري اين ورزش در كره شروع به فعاليت جهت گسترش آن در ديگر كشورهاي جهان شدند و نتيجه آن پس از گذشت حدود شصت سال تلاش مستمر ، حضور ورزش تكواندو به عنوان يك ورزش مدرن امروزي در بزرگترين ميادين ورزشي جهان اعم از تورنمنت هاي بين المللي – قهرماني قاره اي (آسيا – اقيانوسيه – اروپا – آمريكا – آفريقا ) قهرماني جام جهاني – قهرماني جهان (ازسال 1973) و ازسال 2000 نيزبعنوان يك رشته رزمي رسمي و از بزرگترين و معتبرترين ميادين ورزشي جهان يعني المپيك گرديد كه در اين اولين المپيك (سال 2000) كشور عزيزمان ايران با دو سهميه بازيكن منتخب شده ازسوي فدراسيون جهاني بنام هادي ساعي و مجيد افلاكي و سرمربي تيم هاي ملي حسن ذوالقدري شركت نموده و در وزن پنجم هادي ساعي با تمام مشكلات سياسي واداري موجود كه اثرگذار در نتایج مسابقات بين المللي مي باشد موفق به كسب يك مدال برنز ارزشمند از المپيك گرديد.
»