«شین چال کانگ» را همه به خاطر دارند. مرد موبلند کرهای که در اواسط دهه ۶۰ یعنی سال ۶۴ هدایت تیمملی تکواندو ایران را در رقابتهای برون مرزی به مدت ۳ سال بر عهده گرفت و پس از یک بازگشت نه چندان طولانی به کشورش، بار دیگر در سال ۷۱ سکاندار هدایت تیمملی شد. در واقع نام وی بیش از هر مربی خارجی دیگری در کشورمان شناخته شده است. وی که بعدها پس از بازگشت به کشورش به هیچ وجه رابطه خود را با تکواندو ایران قطع نکرده بود گاه و بیگاه و با مناسبتهای مختلف به کشورمان سفر میکرد تا اینکه سرانجام به همراه تیمملی تکواندو کره و مسؤولان W.T.F راهی هجدهمین دوره پیکارهای بین المللی فجر شد تا حداقل آنها که نام و چهره این مربی کرهای را به خاطر دارند بار دیگر وی را از نزدیک ببینند.
کانگ توانست نگاه مربیان و بازیکنان را نسبت به ورزش تکواندو تغییر دهد. بهرغم آنکه برخیها معتقدند حضور کانگ آنقدر تأثیرگذار نبود که بخواهیم تکواندو امروز خود را مدیون وی بدانیم، ولی برخی دیگر از مربیان و بازیکنان سابق تیم معتقدند حضور وی بی تأثیر نبوده است. امری که مهمتر از مسائل فوق جلب توجه مینماید، حضور دوباره کانگ به عنوان مربی فرم یا پومسه تیمملی است، اتفاقی که بنا بر ادعای بسیاری از صاحب نظران باید سال قبل اتفاق میافتاد چرا که کانگ از ابتدا هم یک استاد در قسمت پومسه بود نه مبارزه. هر چند سنخیتی دراین نمیبینیم که مربی مبارزه سالهای دور تکواندو ایران حال میخواهد به عنوان مربی پومسه یا فرم سکاندار این بخش از تکواندو کشورمان شود. ولی این حضور را به فال نیک گرفته و امیدواریم که تکواندو کشورمان در بخش پومسه بتواند در سالهای آینده به افتخار آفرینی بپردازد.
بدهی است این امر میسر نخواهد شد مگر با حمایت از فدراسیون در اجرای طرحهای بلند مدت خود و حضور طولانی مدت کانگ در پومسه و چیدن یک ساختار اصولی و علمی در این بخش، شاید با پومسه هم که زیباییهای خاص خودش را دارد بتوانیم در رقابتهای جهانی و آسیایی مدال درو کنیم.
اینکه شین چال کانگ چقدر میتواند در بخش پومسه یا فرم به درد تکواندو کشورمان بخورد بستگی به عوامل متعددی دارد که باید منتظر بود و دید که تیمملی فرم کشورمان در اولین دوره مسابقات جهانی تکواندو در بخش پومسه در کره برگزار میکند چه نتایجی کسب خواهد کرد. آیا کانگ برای پومسه کشورمان کافی است یا نیاز به مربیان دیگری هم از کشور کره داریم، هر چند که وی چند دستیار با خود نیز به کشورمان آورده است.
تکواندوکارانی که با کانگ کار کردهاند میگویند: کانگ دارای یک انضباط کرهای، سختگیر، خشن و مقرراتی است. هر چند آرامش خاصی در چهره وی وجود دارد ولی بسیار سختگیر و جدی است. این مربی ۵۰ ساله کرهای که حالا گرد پیری بر سر و رویش نشسته بسیار آرامتر از کانگ چند سال پیش تیم ملی نشان می داد که البته وی با اجرای نمایش زیبای فرم خود در مسابقات افتتاحیه فجر نه تنها سالن را به وجد آورد، بلکه نشان داد تکواندو متعلق به سن سال یا گروه خاص نیست و در این ورزش در هر شرایطی میتوان هنرنمایی کرد. سپس با اجرای نمایش فرم یا پومسه از سوی شاگردان کانگ در سالن افراسیابی مشخص شد که وی به چه منظور به ایران آمده است. بله «شین چال کانگ» سرمربی سابق تیم ملی تکواندو در قسمت مبارزه، اینبار به عنوان سرمربی فرم یا «پومسه» هدایت تیمملی تکواندو کشورمان را بر عهده گرفته است.
»