بررسیها نشان داده است که بازبینی آرتروسکوپی شانه برای ترمیم پارگی تاندون تاثیر بلند مدتی بر کارایی شانه نمیگذارد و بعد از دوران کوتاهی بیمار به حالت قلبی خود باز میگردد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،
طبق تحقیقات انجام شده در موسسه ارتوپدی سیدنی استرالیا، جراحی آرتروسکوپی دوباره برای ترمیم پارگی تاندون چرخاننده در شانه، باعث افزایش کارایی نمیشود و موفقیت آن بیشتر از جراحی اولیه نیست.
پارگی تاندون چرخاننده شانه در ورزشکارانی که از دستهای خود زیاد استفاده میکنند، اتفاق میافتد. معمولا از جراحی آرتروسکوپی برای درمان این پارگی استفاده میشود. گاهی اوقات بازبینی در جراحی صورت میگیرد که تصور میشود این جراحی دوباره باعث افزایش کارایی شانه میشود.
با این حال، محققان موسسه ارتوپد سیدنی استرالیا در بررسیهای خود دریافتند، بیمارانی که آرتروسکوپی مجدد انجام میدهند به پیشرفتهای کاربردی کوتاه مدتی دست پیدا میکنند که بعد از شش ماه از بین میرود. دو سال بعد از عمل جراحی بیماران به حالت عادی باز میگردند.
در این تحقیقات، محققان 360 بیمار را مورد بررسی قرار دادند. 310 نفر از این بیماران تنها یک بار جراحی آرتروسکوپی انجام دادند و 50 نفر از آنها جراحی دوباره انجام دادند. گروه دوم حدودا 63 سال سن داشتند و گروه اول پارگی تاندون شدیدتری داشتند. دو سال بعد از جراحی گروه اول درد کمتری داشتند و کارایی آنها بهتر از گروه دوم بود. آمار دوباره پاره شدن تاندون در گروه اول شانزده درصد بعد از شش ماه و 21 درصد بعد از دو سال بود.
آمار پارگی دوباره تاندون در گروه دوم 28 درصد بعد از شش ماه و 40 درصد بعد از دو سال بود. این دوباره پاره شدن باعث ایجاد درد شدید و رضایت کمتر از کارایی شانهها میشود.
این تحقیقات به بیماران کمک میکند تا درک بهتری از نتایج عملهای جراحی داشته باشند.
»