یک متخصص پزشکی ورزشی میگوید فدراسیون پزشکی ورزشی ایران فراتر از آسیا عمل میکند و اقدامات بسیار موثری را در زمینه آگاه سازی و آموزش درباره مبارزه با دوپینگ انجام میدهد.
شاهین صالحی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این که خوشبختانه درصد مثبت اعلام شدن دوپینگ در ایران نسبت به سایر کشورها بسیار پایینتر است، افزود: با توجه به اقدامات صورت گرفته در زمینه مبارزه با دوپینگ و آموزشهایی که در این زمینه به ورزشکاران و مربیان داده شد، درصد دوپینگ ایران بسیار پایینتر از کشورهای دیگر است.
او با برشمردن موارد مختلف دوپینگ، خاطر نشان کرد: گاهی ورزشکار ناآگاهانه داروها و مکملهایی را مصرف میکند و از این مساله آگاه نیست که آنچه مصرف میکند جزو موارد دوپینگ است. گاهی هم ورزشکار آگاهانه و با داشتن این مطلب که آنچه مصرف میکند جزو موارد دوپینگ است دست به مصرف داروها و یا مکملها میزند.
این متخصص پزشکی ورزشی افزود: خوشبختانه با اقداماتی که صورت پذیرفته، مربیان، سرپرستان و دست اندرکاران تیمهای مختلف ورزشی به خوبی می دانند که اگر ورزشکارشان به سمت دوپینگ برود چه خطرات و محرومیتهایی را برایش در پی خواهد داشت.
او با بیان این که متاسفانه در بسیاری از موارد نیمه خالی لیوان در بحث مبارزه با دوپینگ مطرح میشود، خاطر نشان کرد: با توجه به ارتقایی که ورزش ایران در رشتههای مختلف پیدا کرده، خواه و با ناخواه درصد گرایش به دوپینگ نیز افزایش پیدا میکند، اما گاهی برخی فراموش میکنند که چه اقدامات موثری از سوی فدراسیون پزشکی ورزشی و ستاد مبارزه با دوپینگ در جهت مبارزه با پدیده دوپینگ انجام شده و کشور ایران تا چه میزان از سایر کشورها در این زمینه شرایط مناسبتری دارد.
صالحی با اشاره به برگزاری دورههای مختلف آموزشی در زمینه آگاهی و دانش افزایی ورزشکاران و مربیان و دست اندرکاران تیمها در زمینه دوپینگ، اظهار کرد: فدراسیون پزشکی ورزشی همواره آمادگی آن را دارد که اقدام به برگزاری دورههای آموزشی مختلف برای فدراسیونهای مختلف کند.
او تصریح کرد: کشور ایران در عرصه پزشکی ورزشی فراتر از آسیاست و در سطح بینالمللی از جایگاه بالایی برخوردار است. ایران همواره از پیشگامان آموزش در زمینه دوپینگ بوده و همیشه جدیدترین و به روزترین مسائل را در این زمینه دنبال میکند.
این متخصص پزشکی ورزشی، گفت: باید قبح مساله دوپینگ به همه شناسانده شود و بدانیم شخصی که آگاهانه دوپینگ میکند حق دیگران را ضایع میکند. دوپینگ نه یک امر فردی، بلکه قبحی اجتماعی دارد و ورزشکاری که دوپینگ میکند هم به خود و هم به کل مجموعه ورزش خود لطمه وارد میکند.
او اضافه کرد: البته اگر ورزشکاری دوپینگ کرد نباید تنها به چشم مجرم به او نگاه کرد، بلکه باید یک آسیب شناسی صورت پذیرد که چرا این اتفاق برای ورزشکار افتاده است. در این میان رسانهها نیز نقش بسیار موثری در مبارزه با این پدیده ناخوشایند دارند و در ایران که دارای بیشترین حجم رسانه های ورزشی هستیم میتوانیم نسبت به همراهی رسانهها در زمینه آگاه سازی درمقوله دوپینگ امیدوار باشیم.
انتهای پیام
»