يک متخصص تغذیه با اشاره به این نکته که بین استرس و تغذیه ورزشکاران رابطه مستقیمی وجود دارد، معتقد است که غذاهای پرچرب و لبنی باعث افزایش استرس ورزشکاران و افت عملکرد آنها میشود.
دکتر محمد حضوری در گفتوگو با خبرنگار علم ورزش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره جایگاه تغذیه و تاثیر آن در عملکرد ورزشکاران، اظهار کرد: با وجود اینکه تغذیه نقش بسزایی در عملکرد ورزشکاران دارد و آنها همواره از خلا نبود متخصصان تغذیه کنار خود احساس نگرانی میکنند، اما بعضی از مربیان تیمها آنقدر که به مسائل تکنیکی و تاکتیکی میپردازند، تغذیه و رژیم غذایی ورزشکاران برای آنها اهمیت زیادی ندارد. در حالی که تغذیه نقش کلیدی و تعیین کنندهای در افت یا افزایش کارایی ورزشکار دارد.
وی با اشاره به ارتباط تنگاتنگ بین برنامه تمرینی و رژیم غذایی ورزشکاران گفت: برخی از ورزشکاران بر این باورند پیش از ورود به رقابتی اگر از تغذیهای استفاده کرده باشند که به آنها حس خوبی بدهد سبب میشود تا ورزشکار با روحیه مضاعفی در رقابت حاضر شود. بنابراین تغذیه یک علم فردی است که هر کسی نمیتواند نسخهای برای آن تجویز کند.
حضوری، حضور متخصص تغذیه در کنار تیمهای ورزشی را امری ضروری دانست و تصریح کرد: حضور یک متخصص تغذیه پیش از شروع مسابقات برای کاهش استرس و اضطراب ورزشکار امری مهم است. چون به خوبی میداند در شرایط حساس رقابتها ورزشکار از چه نوع غذایی استفاده کند تا استرس وی کاهش پیدا کند. به عنوان نمونه؛ غذاهای پرچرب، ادویه دار و لبنی چون سبب افزایش اسید معده میشوند تاثیر زیادی در افزایش استرس دارند و غذاهای حاوی ویتامین سیٍ، ای و جوانه گندم کاهش دهنده استرس هستند. از این رو وجود یک متخصص تغذیه در چنین حالتی برای جلوگیری از افت عملکرد ورزشکار بسیار تاثیرگذار است.
عضو گروه تخصصی تغذیه فدراسیون فوتبال در پایان خاطرنشان کرد: مربیان برای این که بتوانند در هر شرایطی مانع افت عملکرد ورزشکاران خود شوند، بهتر است پیش از ورود به هر رقابتی ورزشکاران را از نظر رژیم غذایی مورد ارزیابی قرار دهند و با تشکیل پرونده غذایی، در جریان تمام خصوصیات و ویژگیهای سیستم بدنی ورزشکار از نظر تغذیه قرار بگیرند تا با مشکل خاصی مواجه نشوند.
انتهای پیام
»