استادیار دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات میگوید: در ماه مبارک رمضان ورزشکاران قدرتی باید مراقب منابع پروتئینی مورد نیاز بدن خود باشند تا به دلیل کاهش ذخایر بدن، از پروئتین ذخیره شده در عضلات استفاده نکنند.
دکتر فرشاد غزالیان در گفتوگو با خبرنگار علم ورزش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: در رشتههای قدرتی ورزشکار به منابع پروتئینی زیادی نیاز دارد و کاهش این منابع میتواند سبب افت عملکرد و کارایی ورزشکار شود، بنابراین در این ماه ورزشکاران نسبت به دریافت میزان مواد مغذی ساده و پیچیده باید توجه ویژهای داشته باشند تا بدن به دلیل عدم دریافت پروتئین لازم به سمت جذب پروتئینهای مورد نیاز خود از عضلات نشود که این امر میتواند کارایی ورزشکار را تحت تاثیر قرار دهد.
وی تصریح کرد: در رشتههای استقامتی چون ورزشکار به مایعات زیادی نیاز دارد و کاهش حجم مایعات در دراز مدت میتواند سبب تحلیل بافت عضلات شود، به ورزشکاران این رشته توصیه میشود که حتما وعده افطار خود را با منابع کربوهیدرات ساده آغاز کنند و یک و نیم تا دو ساعت پس از افطار فعالیت ورزشی با حجم تمرینات سبک را آغاز کنند و سپس با مصرف کربوهیدرات پیچیده مانع تحلیل بافت عضلانی خود در دراز مدت شوند.
این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: کسانی که در این ماه به دنبال حفظ تناسب اندام و کاهش درصد چربی بدن خود هستند، بهتر است دو ساعت پس از افطار به ورزش پیاده روی بپردازند تا موجب سوخت و ساز چربی های زائد بدن خود شوند.
غزالیان در حین حال تاکید کرد که ورزشکاران هنگام افطار از غذاهای پرچرب و مواد قندی مثل زولبیا و بامیه که موجب افزایش سریع قند خون میشود استفاده نکنند، چون این گونه مواد آنها را در انجام فعالیتهای ورزشی با مشکل مواجه میکند.
این استاد دانشگاه در پایان گفت: اگر در طول ایام روزه داری ورزشکاران از کربوهیدراتها، چربیها و پروتئینها به درستی استفاده کنند، نه تنها روزه داری مانعی برای انجام فعالیتهای ورزشی آنها نیست، بلکه در کارایی و عملکرد آنها نیز تاثیر مثبتی خواهد داشت.
انتهای پیام
»