یک متخصص علم تمرین معتقد است که میزان دوندگی بازیکنان در لیگ چهاردهم زمانی به استانداردهای جهانی نزدیک میشود که بدنسازی در بین مربیان لیگ برتر جدی گرفته شود.
دکتر نعیما خواجوی در گفتوگو با خبرنگار علم ورزش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خاطر نشان کرد: درست است در جام جهانی فوتبال بر اساس آمار فیفا ملیپوشان توانستند به طور میانگین 10 کیلومتر داشته باشند، اما این رقم یک عدد است که نباید زیاد به آن توجه داشت. مساله اصلی برای حفظ این میانگین انجام کار بدنسازی درست و به موقع است که متاسفانه مربیان گاهی وقتها آن را نادیده میگیرند.
وی افزود: یک بازیکن فوتبال برای این که بتواند در طول رقابتهای لیگ برتر، با فشردهتر شدن بازیها ، کمتر با آسیب دیدگی مواجه شود و میزان دوندگی خود را از هشت کیلومتر به 10 کیلومتر و بیشتر از این میزان ارتقا دهد باید حداقل شش تا هشت هفته کار بدنسازی انجام داده باشد. نه این که با چهار هفته کار بدنسازی ، مربیان آنها را وارد تمرینات تکنیکی با حجم بالا ببرند. این میزان کار بدنسازی کارایی فوتبالیست را به مرور زمان در جریان رقابتهای لیگ برتر کاهش میدهد و اثر بخش نیست.
وی با اشاره به این نکته که بسیاری از مربیان اعتقاد و اعتماد کافی به کار بدنسازی ندارند، تصریح کرد: اکثر مربیان به دلیل این که تمرینات خود را دیر شروع میکنند برای جبران این تاخیر سعی میکنند کار بدنسازی را حذف کنند، زیرا اعتقاد دارند در جریان بازیها و مسابقه به مسابقه ، بازیکنان آمادگی جسمانی خود را افزایش میدهند و در خلال مسابقات ، کار بدنسازی نیز انجام میدهند در حالی که این توجیه درستی نیست و ادامه چنین روندی میزان آسیب دیدگی بازیکن را افزایش میدهد.
خواجوی اضافه کرد: میزان دوندگی به کیفیت دوندگی بستگی دارد. اگر یک فوتبالیست بتواند به طور میانگین 10 کیلومتر با سرعت و شدت بالا بدود، بازیکن حرفهای است. نه این که بازیکنی بخواهد یازده تا سیزده کیلومتر را با شدت متوسط بدود و ادعا کنند میزان دوندگی خود را به استانداردهای جهانی نزدیک کرده است. این ادعای درستی نیست.
این متخصص علم تمرین تاکید کرد: ما زمانی میتوانیم ادعا کنیم که میانگین دوندگی بازیکنان خود را در لیگ چهاردهم میتوانیم از هشت کیلومتر به 10 کیلومتر برسانیم که با نصب دستگاههای GPS در استادیومهای خود، بازیکنانمان را از نظر فاکتورهای آمادگی جسمانی پایش و عملکرد آنها را در جریان مسابقات لیگ بر اساس آمار محاسبه شده بررسی کنیم. تنها در این صورت است که میتوانیم بگوییم بدنسازی چه جایگاهی در برنامه مربیان لیگ برتر دارد و چقدر در ارتقای میزان دوندگی بازیکنان به استانداردهای جهانی عملکرد موفقی داشتیم.
انتهای پیام
»