در ویندوز XP سرعت دانلود اینترنت را افزایش دهید
شایع است كه ویندوز اكسپی بخشی از پهنای باند اتصال به اینترنت شما را برای خودش میگیرد، تقریباً چیزی حدود بیست درصد آن! به همین دلیل احتمالاً برخی اوقات وقتی با ویندوز اكسپی به اینترنت وصل میشوید، احساس میكنید كه سرعت اتصالتانچندان كه باید، نیست. در این قسمت از آموزش ترفندهای ویندوز به شما میگوییم كه چطور این پهنای باند را از ویندوز اكسپی، پس بگیرید و سرعت خود را افزایش دهید. البته توجه داشته باشید كه این ترفند تنها روی ویندوز اكسپی نسخه حرفهای یا Professional كار میكند (یعنی بخش عمدهای از ویندوزهای موجود در بازار). بنابراین اگر ویندوزتان نسخه Home Edition است (یعنی از همان نسخههای رایگان اصلی كه روی نوتبوكهای ارزان قیمت ارائه میشود)، نمیتوانید از آن استفاده كنید. روش انجام كار به این شكل است:
بقیه در ادامه مطلب
1. روی دكمه Start در پایین پنجره ویندوز كلیكنمایید و گزینه Run را اجرا كنید.
2. در پنجره ظاهر شده، عبارت gpedit.msc را تایپ كنید و دكمه Enter را بزنید.
3. پنجرهای باز میشود كه Group Policy نام دارد و دارای دو پانل جداگانه است. در پانل سمت چپ، روی علامت به اضافهِ كنار Administrative Templates كلیك كنید.
4. در شاخه باز شده، زیرشاخه Network و سپس QoS Packet Scheduler را باز كنید.
5. در پانل سمت راست روی گزینه Limit reservable bandwidth دوبار كلیك كنید. پنجرهای باز میشود كه همین نام را دارد. گزینه "not configured" را به "Enabled" و مقدار Bandwidth Limit را از بیست به صفر درصد تغییر دهید. مثل شكل مقابل.
6. حالا OK كنید و از پنجرهها خارج شوید و ویندوزتان را ریستارت كنید.
اینطور به نظر میآید كه ویندوز اكسپی از این بیست درصد پهنای باند شما استفاده میكند. حال چه بخواهید از قابلیت QoS (كیفیت سرویسدهی) كه به صورت پیشفرض فعال است، استفاده كنید یا خیر فرقی نمیكند.
البته به خاطر داشته باشید كه دلایل دیگری هم ممكن است موجب كاهش سرعت دانلود شما از اینترنت شود كه از معمولترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره كرد:
1. سرعتی كه روی كارت اینترنت شما نوشته شده است (همان 56K) یا سرعتی كه در لحظه اتصال به اینترنت به عنوان سرعت اتصال شما نمایش داده میشود (مثلاً 48K یا اگر خطشما نویز داشته باشد 28K یا 32K در حقیقت، حداكثر سرعتی است كه خط شما توانایی رد و بدل كردن اطلاعات را درآن سرعت دارد و اصلاً به این معنی نیست كه میتوانید با همان سرعت دانلود كنید. در حقیقت شركت اینترنتی شما تضمین میكند كه اگر همه چیز كاملاً روبهراه باشد (كه هرگز نیست)، شما در بهترین شرایط به این سرعت خواهید رسید.
2. ترافیك شدید روی خطوط سرویسدهنده اینترنتی شما (خصوصاً شركتهایی كه به كاربران زیادی سرویس میدهند)، موجب افت سرعت میشود.
3. ترافیك شدید روی سروری كه در حال دانلود از روی آن هستید (مثلاً وقتی در حال دانلود یك فایل از سایتهایی نظیر Rapidshare یا Download.com هستید) هم سرعت را كم میكند.
4. محدودیت سرعت روی سروری كه از آن دانلود میكنید هم یك عامل تعیینكننده است. مثلاً اگر سرور مذكور حداكثر سرعت دانلود را دومگابایت در ثانیه تعیین كرده باشد، شما با سریعترین ارتباط اینترنتی هم نمیتوانید سریعتر از این، فایلهایتان را دانلود كنید.
5. دوری و نزدیكی مركزی كه شما در حال دانلود فایل از روی آن هستید، هم مهم است. مثلاً شما كه نمیتوانید از شرق تهران به یك مركز در غرب تهران وصل شوید و انتظار داشته باشید كه سرعت شما همان باشد كه روی كارت اینترنتتان نوشته شده است.
6. گاهی هم ارتباط اینترنتی شما بین چند كامپیوتر دیگر در یك شبكه به اشتراك گذاشته شده است و سرعت شما شدیداً كاهش مییابد. مثل برخی از كافینتها كه ادعا میكنند سرعت اتصالشان مثلاً یك مگابایت است، اما آن را بین بیست كامپیوتر به اشتراك میگذارند كه برای هركامپیوتر پنجاه كیلوبایت میشود، یعنی تقریباً همان سرعتی كه اینترنت خانگیتان هم دارد.
7. دانلود فایلهای سنگین با برنامههای دانلودر یا برنامههای P2P كه امكان برقراری چند اتصال همزمان با سرور میزبان آن فایل را دارند، میتواند به شدت سرعت اینترنت را كاهش دهد. دقیقاً به همین دلیل است كه كافینتها چنین برنامههایی را روی كامپیوترهایشان نصب نمیكنند. كافیاست چند نفر با این برنامهها شروع به دانلود كنند تا ارتباط دیگران تقریباً قطع شود.
8. همین دیگر. بقیهاش هم به راستگویی شركت فروشنده خدمات و میزان نویز خط تلفنتان بستگی دارد
[ چهارشنبه 4 آذر 1388 ] [ 1:02 AM ] [ محمود عالی نژادیان ]